Forum » Loža » Dobra dash cam
Dobra dash cam

Kapitan Jack ::
Mi lahko kdo svetuje eno dobro dash cam.
Probal sem Viofo A119 Mini 2 in mi je neuporabna. Najprej zato, ker vsakic zacne sama od sebe snemat. Mogoce je to vredu funkcija za tiste, ki zelijo konstantno snemanje, ampak meni je to neuporabno, ker potrebujem snemanje samo takrat, ko jaz to zelim.
Ja, ima opcijo voice kontrole, ko reces "stop video", ampak to mi je bedno pri tej kameri, ker potem kar nekaj piska - najbrz da te opozarja, da se snemanje ne izvaja. Meni spet bedno. Ce izklopim audio in vse te beep sounde, potem spet ne dobim glasovne potrditve.
Ce recem stop video, naj mi rece video snemanje ustavljeno in to je to. Ne rabim dodatnih piskov in opozoril. Ce recem snemaj, naj snema in to je to.
Najraje bi imel kamero, brez LCD zaslona, ker je to neuporabna zadeva. Namrec enkrat ko to zalimam na sajbo, je konec z igranjem nastavitev, posebej ko rabis nekaj adhoc.
Ta kamera ima sicer wifi in se lahko uporablja preko telefona.
Tale gre nazaj. Rabim samo front kamero.
Probal sem Viofo A119 Mini 2 in mi je neuporabna. Najprej zato, ker vsakic zacne sama od sebe snemat. Mogoce je to vredu funkcija za tiste, ki zelijo konstantno snemanje, ampak meni je to neuporabno, ker potrebujem snemanje samo takrat, ko jaz to zelim.
Ja, ima opcijo voice kontrole, ko reces "stop video", ampak to mi je bedno pri tej kameri, ker potem kar nekaj piska - najbrz da te opozarja, da se snemanje ne izvaja. Meni spet bedno. Ce izklopim audio in vse te beep sounde, potem spet ne dobim glasovne potrditve.
Ce recem stop video, naj mi rece video snemanje ustavljeno in to je to. Ne rabim dodatnih piskov in opozoril. Ce recem snemaj, naj snema in to je to.
Najraje bi imel kamero, brez LCD zaslona, ker je to neuporabna zadeva. Namrec enkrat ko to zalimam na sajbo, je konec z igranjem nastavitev, posebej ko rabis nekaj adhoc.
Ta kamera ima sicer wifi in se lahko uporablja preko telefona.
Tale gre nazaj. Rabim samo front kamero.

Sindrom ::
Jaz imam tudi tale Viofo in sicer A119 Duo, ki sem ga kupil po predlogih na Reddit-u, pa sem nad njim zelo razočaran. Najprej mi je crknila posodobitev, kar pomeni, da kamere ne morem več nadgraditi na novejši firmware (pa da ne omenjam kako avtorji ne znajo pravilno oštevilčiti posameznih izdaj). Poleg tega pa kamera poleti v vročih dneh naključno preneha snemati sredi vožnje in prične piskati. Tudi na njihovem forumu nisem dobil kake resne pomoči, nakar so mi nato account z nekega razloga zamrznili. Tako da stran od teh Viofo kitajcev! Fuj!
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

8====D~~ ::
Da ne smetim z novo temo, iščem dash cam(a), ki pokriva(ta) sprednjo in zadnjo stran in ima(ta) "park mode" funkcijo, ki začne snemati, ko je avto v mirovanju, v primeru da pride do premika ali trka.

lonewolf_ ::
Meni je 70mai vredu, le da zdaj po petih letih baterija nič več ne drži. Laufa na 64gb kartici, dokaj lepa slika tud ponoči.
Edino kar je, če imaš gps modul, podatki niso vidni v videu, ampak jih moraš izvozit nekako kot podnapis in ga potem v vlc recimo kaže spodaj kot lokacijo in hitrost. Me je enkrat rešila za hit&run.
Edino kar je, če imaš gps modul, podatki niso vidni v videu, ampak jih moraš izvozit nekako kot podnapis in ga potem v vlc recimo kaže spodaj kot lokacijo in hitrost. Me je enkrat rešila za hit&run.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Kamero vzameš takšno, ki ima možnost priklopa na avtomobilski akumulator direktno, pa ne bo težav z baterijami. Ponavadi se dobi takšen napajalnik, ki se avtomatsko izklopi in tako akumulator zavaruje pred pre-izpraznjenjem. Kamera se vklopi in prične snemati avtomatsko, ko se avtomobil zažene, sicer pa je v stanju pripravljenosti. Če ti kdo takrat avtomobil rukne, bo kamera trk zaznala, se samodejno vklopila in pričela snemati. Nekatere kamere se lahko nastavijo tudi tako, da med mirovanjem vozila konstantno snemajo, vendar v timelapse načinu (1 slika na nekaj sekund). Vzameš pa takšno, ki ima dve enoti - eno sprednjo oz. glavno ter še eno dodatno oz. zadnjo, ki se montira na steklo nad pritlažnikom. Nekatere kamere pa imajo že dve snemalni enoti v eni napravi, tako da snemajo dogajanje pred avtomobilom čez vetrobran in hkrati še stvari znotraj avtomobila (šofer, potniki, itd) ter pogled čez zadnjo šipo.
Nekaj nasvetov lahko najdeš tule:
https://old.reddit.com/r/dashcams/comme...

ZveeZ ::
Kamero vzameš takšno, ki ima možnost priklopa na avtomobilski akumulator direktno, pa ne bo težav z baterijami. Ponavadi se dobi takšen napajalnik, ki se avtomatsko izklopi in tako akumulator zavaruje pred pre-izpraznjenjem. Kamera se vklopi in prične snemati avtomatsko, ko se avtomobil zažene, sicer pa je v stanju pripravljenosti. Če ti kdo takrat avtomobil rukne, bo kamera trk zaznala, se samodejno vklopila in pričela snemati. Nekatere kamere se lahko nastavijo tudi tako, da med mirovanjem vozila konstantno snemajo, vendar v timelapse načinu (1 slika na nekaj sekund). Vzameš pa takšno, ki ima dve enoti - eno sprednjo oz. glavno ter še eno dodatno oz. zadnjo, ki se montira na steklo nad pritlažnikom. Nekatere kamere pa imajo že dve snemalni enoti v eni napravi, tako da snemajo dogajanje pred avtomobilom čez vetrobran in hkrati še stvari znotraj avtomobila (šofer, potniki, itd) ter pogled čez zadnjo šipo.
Kar sem jaz preletel, je zal mai70 4k omni nekje minimum za res uporabno zadevo. cena pa okoli 350€+, pa verjetno je potrebno odsteti se kakega stotaka za dodatno opremo.

Zakaj pa rabiš ravno 4k kamero za avtomobil?

Furbo ::
Da potem lahko prebereš tablico, ko se kaj zgodi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Magic1 ::
To lahko že na 480p
Seveda, če se s kamero zaletiš v tablico. Na zadnjih parih frajmih boš zeher videl, kaj piše na tablici... Bolji senzor omogoča, da vidiš tablico tudi na dlje.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

To lahko že na 480p
V realnosti zal ne.
Sploh pri premikajocih se vozilih ter v slabsih svetlobnih pogojih.
Pac sam izberes ali bi napol delujoco igracko, ki je uporabna le ob dobrih pogojih za 200€ ali pa dejansko uporabno zadevo za dvojno ceno.

To spet ni res. Poceni kamere so pod 100€ in tam imaš nekatere, ki so še dokaj ok in kup šit šare. Nad 100€ imaš načeloma nekaj srednjega in višja cena ne pomeni vedno boljše slike. V drugi temi smo se pogovarjali, katere imajo boljše senzorje. Npr. Sony Starvis 2 senzor, ki se dobi že za 190€ v kitu.
Magic

matobeli ::
Možno ja, ampak bolj princip je važen, da je vse isti klump če ima isto klump elektroniko not ne glede na ceno.

zobnik ::
Ko sem kupil avto je bla na šipi, je delovala in snemala, že po parih km jo dol utrgal na silo in vrgu v predal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

DrPašteta ::
Ko sem kupil avto je bla na šipi, je delovala in snemala, že po parih km jo dol utrgal na silo in vrgu v predal.
idiot
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zobnik ()

twom ::
Mal starejši video ampak še vedno nekak drži.In kaj se potem splača kupit, da vidiš registrsko tablico na posnetku? GoPro? Insta360?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()

Mal starejši video ampak še vedno nekak drži.
Vidi se, da mu niso plačali recenzije. To je vse.
Saj imajo tudi vse grafe, ki jih testira isto drobovje npr. Noben proizvajalec danes ne bo šel razvijati vsega iz nule, da bo potem enak ali slabši dashcam stal 1000 dolarjev.
Dashcam je lahko kar koristen, seveda pa je za malo denarja malo muzike, kot povsod drugje. Je pa hitro 'dovolj dober', če rabiš posnetek kasneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()

Sem tud sam še vedno na trgu za solidno kamero ki ni ravno par stotakov. Ampak zadnje čase mal ne spremljam več.

c3p0 ::
Analfabeta Linusa se izogibam.
Ta tip rad testira razne zadeve in ni biased. Snoči je dal ven ravno dashcame. Disclaimer: nisem še pogledal.
Ta tip rad testira razne zadeve in ni biased. Snoči je dal ven ravno dashcame. Disclaimer: nisem še pogledal.

Izgleda sploh ni izbire. Za samo sprednjo kamero je Viofo 2K za 100€ najboljša izbira. Viofo 4k ali 70mai 4K sta seveda boljši a dvakrat dražji. Mene pri Viofo moti extremno majhen zaslon in se bojim, da se zadnjo kamero za vzvratno vožnjo težko uporablja preko tega zaslona.
Magic

Legon ::
Glede na to da temu zadeva sploh ni namenjena, ne vem kaj tocno bi rad povedal. Zaslon na teh kamerah je potrata prostora in denarja.

Jaz pač želim zraven še uporabno vzvratno kamero s zaslonom. Ne bom vedno povezoval s telefonom, ko grem v rikverc. Ma da je zaslon vsaj na grobo uporaben.
70mai A810 ima 3" zaslon, ki izgleda dosti bolj uporaben.
Če pa ne rabiš videt vzvratne kamere, je kakršenkoli display popolnoma nepotreben. Ena sama lučka ti lako pove, da dela.
Če pa ne rabiš videt vzvratne kamere, je kakršenkoli display popolnoma nepotreben. Ena sama lučka ti lako pove, da dela.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

srus ::

AtaStanko ::
Ne vem.. Miki Miška, Pepe? Lahko nadaljujemo.
Lahko nadaljuješ ja! V kateri temi bi pa rad nadaljeval ali ne bi raje odprl novo!
A ti čestitamo?
Čestitat je treba tebi za tako neumnost.
Kot sem napovedal. Ni trajalo 14 dni temveč 14 ur. Brezveze. Sploh nima smisla komentirat.
Vse teme se začnejo enako...

lonewolf_ ::
Mal starejši video ampak še vedno nekak drži.In kaj se potem splača kupit, da vidiš registrsko tablico na posnetku? GoPro? Insta360?
Imam 70mai a200 pa se tudi ponoči čisto vredu vidi, če je avto pred tabo. Za mimovozeče pa ni.. sicer kaj bi želel snemati? Dovolj je, da je v pomoč, če imaš prometno, da hitro dokažeš, da nisi kriv. Meni se je obrestovala, zaradi parkinga sem pa "dobil" nov sprednji odbijač in tablico, ker se je videlo (:
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz

c3p0 ::
Ne vem.. Miki Miška, Pepe? Lahko nadaljujemo.
Lahko nadaljuješ ja! V kateri temi bi pa rad nadaljeval ali ne bi raje odprl novo!
A ti čestitamo?
Čestitat je treba tebi za tako neumnost.
Kot sem napovedal. Ni trajalo 14 dni temveč 14 ur. Brezveze. Sploh nima smisla komentirat.
Vse teme se začnejo enako...
Raje odgovori, kot pa da samo smetiš... Sam sem dal koristni video.

Jaz pač želim zraven še uporabno vzvratno kamero s zaslonom. Ne bom vedno povezoval s telefonom, ko grem v rikverc. Ma da je zaslon vsaj na grobo uporaben.
Dash cam ni enako kot vzratna kamera, to je druga zadeva.
Marsikatero od (pravih) vzratnih kamer lahko tudi povežeš na ekran od avtomobila (če ga ima) ali pa pride s svojim.

Dash cam ni enako kot vzratna kamera, to je druga zadeva.
Marsikatero od (pravih) vzratnih kamer lahko tudi povežeš na ekran od avtomobila (če ga ima) ali pa pride s svojim.
Se strinjam. Samo če nimaš na avtu vzvratne kamere, ne boš šel kupovat vzvratne kamere in poleg še dash cam. Pač sprejmeš kompromis in nabaviš dashcam, kjer je upam tudi delno uporaben display. Sej ne rabim vzvratne kamere konstantno, bolj me moti, da so avti postali nepregledni in imaš polno mrtvih točk pri vzvratni vožnji.
Dash cam in vzvratna kamera je danes nuja, a kar ni pametnega kompleta in je potem treba kompromise sprejemat.
Magic

Al pa se naucit vozit, da se ne rabis zanasat na dashcam pri vzvratni voznji in si moras nabit 7" displey na vetrobransko steklo.

Bravo, nismo vsi takšni talenti, da imamo rentgenski vid. Znam pa dost dobro vozit, da še nisem razbijal avta pri vožnji v rikverc. Se pa zavedam, da je le vprašanje časa, da naletiš na kakšno zadevo pri vseh mrtvih vidnih poljih.
Magic

Najbolj ironicno je da sanjas o mrtvih kotih, potem bi si pa display nabil na vetrobransko steklo, ker ne znas v rikverc peljat.
Da o tem kako nerealisticno sliko ti da random dashcam, preliman nekam na priblizno, z 480p displayem, ne govorimo. Lazen obcutek varnosti, namesto da bi dejansko pazil kako manevriras vozilo. Hja, talenti na cesti, ni kaj.
Da o tem kako nerealisticno sliko ti da random dashcam, preliman nekam na priblizno, z 480p displayem, ne govorimo. Lazen obcutek varnosti, namesto da bi dejansko pazil kako manevriras vozilo. Hja, talenti na cesti, ni kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Ne vem kakšen avto imaš ti, v večini avtih mlajših od 15 let imaš pregled nazaj močno zmanjšan. Po višini si itak 1m slep par metrov nazaj. Stebri so pa itak ogromni, zadnje šipe minimalne. Jaz že znam vozit brez kamere, vozim 99% časa. Vendar želim kdaj preverit, kaj je v kotičkih, ki se jih iz voznikovega sedeža ne vidi.
Magic

Karen ::
Jaz imam tudi eno 70mai (mislim da M310, 2k al neki tacga, s kablom na akumulator, tak cilinder brez zaslona), druga je z zaslonom (kot je predhodnik rekel, zaslona ne rabiš če se ne greš rikverc parkiranja, ampak temu itak niso namenjene, jaz imam tudi tisto z zaslonom zadaj za ogledalom tako da jo kot voznik ne vidim v vidnem polju, vidi se iz sopotnikovega sedeža), tretjo imam eno noname dvojno - snema naprej in nazaj, tudi s kablom za na akumulator (brez wifi, samo direkt na kartico snema), ampak je waste of money, video je čisto neuporaben in naprej in nazaj. Glih razmišljam da jo bom s 70mai brez zaslona (nekih 60 EUR) nadomestil, ker je video celo uporaben - ok registrske znajo bit bitchy, ampak recimo kamen nasproti vozečega kamiona se je videl kot v risanki, skupaj z registrsko
. Lahko pa potrdim da je slika med noname in 70mai popolnoma neprimerljiva (beri na noname neuporabna). Torej odsvetujem tiste aliexpresove za 12-15 eur, ta m310 za 60 je za običajne razmere užitna (eni se sicer vozijo v avtu ki stane manj kot dobra kamera, zato meni ni dat 300eur na nekaj kar realno nima dodane vrednosti). Ampak kdor ima denar in ve zakaj rabi GPS, 4k ipd. go ahead, škoditi ne more.

Zadnje kamere, ki se dobijo zraven prednjih kamer so namenjene za snemanje kaj se dogaja za tabo, ja lahko tudi med vožnjo rikverc toda zasloni niso temu namenjeni. Če že, to potem priklopiš na prednji večji zaslon. To pa ne zna vsak.
Če že priporočam 70mai kamere.
Če že priporočam 70mai kamere.

Zadnje kamere so večinoma shit, proizvajalci jih vedno naredijo slabše, ne vem kje je logika.
Jaz imam že prednjo, počasi bom pa nabavil še eno prednjo in jo montiral zadaj.

Zadnje kamere so večinoma shit, proizvajalci jih vedno naredijo slabše, ne vem kje je logika.
Ravno o tem sem pisal v sosednji temi. Ja, ko jih je pa toliko in je cela štala! Meni je ostala prejšna in jo bom montiral zadaj. To bo samo za snemanje. Itak ima že vsak avto zadnjo kamero serijsko out of the box

Ne vem kakšen avto imaš ti, v večini avtih mlajših od 15 let imaš pregled nazaj močno zmanjšan. Po višini si itak 1m slep par metrov nazaj. Stebri so pa itak ogromni, zadnje šipe minimalne. Jaz že znam vozit brez kamere, vozim 99% časa. Vendar želim kdaj preverit, kaj je v kotičkih, ki se jih iz voznikovega sedeža ne vidi.
Za take imajo avtomobili namenske kamere, avtobus je pa tudi opcija. Dashcam je samo potuha, da res kak idiotizem naredis z vzvratno voznjo.

Analfabeta Linusa se izogibam.
Disclaimer: nisem še pogledal.
Bi blo bolje da bi. Ker si tokrat sam izpadel analfabet. PF ugotovi da je najboljša kamera... ista kot so leta 2022 ugotovili pri LTT.
Sej PF je čist fajn, sam kle je pa pri izboru čisto sfalil da ne govorim o tem da je točni model zmagovalne kamere viden samo na začetni sliki če jo dobro približaš.
Back on topic:
"Viofo A229 plus" bi lahko bla za nekih 170eur najboljša, Ima že STARVIS2 IMX675 senzor kar je fajn, še boljša pa je dražja za 260eur in IMX678 tipalom ki je 4k STARVIS2.

Jaz imam a229 in dela solidno. Vecino casa ni problem prebrat tablice. Ima svoje omejitve, se posebej ponoci, ampak price performance sem zadovoljen.

Če te motijo žice in tisti debilni priseski na šipo imaš https://fitcamx.com/ nobenih žic in factory izgled.
Ima pa seveda tudi kak minus, če hočeš da dela ko je avto off moraš še vseeno vleči kabel do akumulatorja in isto za zadnjo kamero.
Ima pa seveda tudi kak minus, če hočeš da dela ko je avto off moraš še vseeno vleči kabel do akumulatorja in isto za zadnjo kamero.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 18687 (439) | libreus |
» | Avto kameraOddelek: Strojna oprema | 1509 (309) | AtaStanko |
» | avto kamera zadajOddelek: Zvok in slika | 1975 (281) | freesty |
» | Dobri aftermarket parking senzorjiOddelek: Na cesti | 3258 (2405) | matobeli |
» | Bodo vzvratne kamere obvezne na vozilih v ZDA? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18348 (16271) | Pyr0Beast |