» »

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ...

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ...

««
9 / 47
»»

jest10 ::

To bo 95% zato, ker imaš 40žilne kable. Rabiš 80žilne

gumby ::

amd64 3200, epox plata z nforce4
250G disk je sata, 120G navaden

tx-z ::

Bom prečekiru..;)
tx-z

tx-z ::

Je 80 žilni...kaj bi lahk blo pa ostalih 5%:\
tx-z

e-marko ::

Naštimal si v biosu in tudi v winsih potem?
Če ne gre drugače pa bo morda potrebno nadgraditi bios matične plošče.
Sicer pa to ne bo več spadalo v tole temo...

LP
...somebody, somewhere...

Paramedic ::

zbriši v device managaerju ta disk controler in restartaj, da ga ponovno zazna...če bo kaj pomagalo. pa probaj še drug ata kabel.
End transmission.

strictom ::

Točno to kar je Paramedic napisal je meni pomagalo.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

mat3 ::

Zanima me kaj bi lahko bilo še narobe pri tem RAID 0 sistemu :

Cluster in striping size na tem disku je 16K, plošča ASUS P4P800 Deluxe, diska 2x WD 80 GB 8 MB
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

bastadu ::

Mislim, da je problem v samih teh WD diskih... Imel sem namreč tudi sam v preteklosti probleme z dvema WD 80GB 8MB cache postavljena v RAID0. Testirano na dveh različnih kontrolerjih in hitrost RAID0 polja ni bila ubistvu nič boljša od hitrosti delovanja enega samega diska. Potem sem kasneje prebral, da naj bi WD v te diske vgradil nekakšen blokado, čeprav sam ne vem zakaj... Tako da imaš verjeto isti problem, ko sem ga imel sam že nekaj časa nazaj:\

mat3 ::

Šment, potem bom raje nabavu kak SATA disk in naredu SATA RAID..... Hvala za info.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

All ::

men na taki plati 2x 80g in 2x 160g delata tko k morta , diski pa so usi maxtor dimondmax9.

homesucker ::

Jaz imam 2 X Seagate barracuda 160 GB SATA vezana v raid 0, ko sem zalaufal teste prej da sem nastavil raid sem imel hitrost diska cca. 50mb/s,
potem pa 125mb/s

LP:D
Lan party DFI ultra d, AMD Athlon64 Venice 3200+ @ 10 x 250,
OCZ EL DDR PC-4000 2x1024 Platinum XTC Edition, ATI Radeon Club3d x1800xl
2 x Barracuda 160 SATA (RAID 0),1 x Barracuda 320 SATA II

Smorny ::

prilimaj sliko!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

lupo ::

pixma ::

Aloo! Ali poznate kak prenosni disk na katerega bi lahko shranjeval slike direkt iz kartice.
Pomoč je vedno dobrodošla

CaqKa ::

Haby ::

Evo se moja dva WDja s-ata.

Zakaj ima 120gb disk taksen read speed (moder graf)? Zato, ker je na njemu nalozen sistem ali je krivo kaj drugega?
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

Zgodovina sprememb…

BoLhCa ::

2x Maxtor Sata RAID 0

Zgodovina sprememb…

desmill ::

Imam vprašanje glede hitrosti SCSI diska 80MB/s v primerjavi z ATA133 po testu mi kaže da je ATA133 hitrejši glede branja podatkov. Zanima me vaše mnenje, kateri je dejansko v praksi hitrejši. HVALA

MrStein ::

Ja, povej kateri disk misliš, a ne ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Eno je hitrost diska, drugo je hitrost vodila... Hitrost tega SCSI diska se ne bi smela dosti ali pa sploh ne razlikovati od navadnih ATA133 diskov, le da imajo SCSI diski veliko boljši dostopni čas, kar dosti pripomore k hitrejšemu delovanju...:)

an0nimen ::

V praksi je SCSI dosti hitrejši ker ponavadi ima SCSI disk 10.000RPM ali več 8MB cache ali več in pa interface speed USCSI160 ali 320 in več(USCSI160/320 = hitrost SCSI vodila podobno kot je pri IDE vodilu podatek ATA100/ATA133) kar jim teretično omogoča burst speed (hitrost med sistemom in chachu (predpomnilnikom) na disku) okoli 300MB/s pri IDE pa samo do 133MB/s, sATA1 do 150MB/s in sATA2 do 300MB/s zadnja pa zaenkrat še ne izkorišča preveč hitrosti nad 150MB/s tako da je razlika med sATA1 in sATA2 bol mala. Skratka SCSI vodilo je optimizirano predvsem za uporabo v serverjih, grafičnih postajah in drugih sistemih kjer je potrebna zelo visoka prepustnost in zaneslivost trdih diskov in je temu primerno tudi dosti hitrejši in seveda tudi dosti dražji od IDE in sATA sistemov.

Pa še moj HD tach 3.0 rezultat:

In Sandra SR3:

V sistemu uporablam 4 diske Seagate Baracuda 7200.8 NCQ 300GB sATA150 postavljene v 2xRAID0 vsako polje po 600GB. Oba imata približno isti score okoli 100mb/s. Diski so priključeni na onboard Sil3112 raid sATA150 controler brez podpore za NCQ kar še malo zaustavlja potencijal diskov ampak 100mb/s je za normalnega smrtnika kot sem jest čist dost :>

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Maxtor Daimondmax 10 RAID0

Moja zadnja pridobitev. Maxtor Daimondmax 10 160GB v RAID 0 na NF4... Edina stvar ki me moti je access time. Diska sta bila po defaultu nastavljena tako da ja acoustic management vklopljen, na zalost se ga pa ne da izklopiti...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

hooger ::

a mi lahko eden mal tele rezultate pokomentira? Disk je Maxtor 6 L080M0 SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA)

Random Access Time: 13,1 ms
Read Burst Speed: 111,1 Mb/s
Read Speed: 50,1 Mb/s
CPU: 15,1 %

Men se vse skupej zdi mal počasno, pa tut dost mi "melje".....

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

WD 80GB SATA 8MB

kakšni se vam zdijo kaj rezultati?

Gre pa za en sistem s sempron 3000+ socket A

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

še malo boljši verzija kot prejle:

Zgodovina sprememb…

kostogher ::

Pomagajte!!!

Spodnji NEVERJETNI test je test od MAXTORJA DIAMNONDMAX 10 200gb 16 mB na XPjih.

Če je disk priklopljen kot slave KOT PODATKOVNI DISK ima cca 55MB/s, če pa ga dam na master kot sistemski dik potem pa se zgodi nekaj nerazumljivega :).
Hitrost pade na peklenskih 4 mb/s!!! Pri tem so isti kabli vse isto.

Mogoče problem v sistemu? Ker pred parimi dnevi, ko sem inštaliral sistem na novo je bil čas zagona windowsov cca 40 sekund, sedaj pa se nalagajo celo večnost 2 minuti.

Ima kdo kakšno idejo zakaj?

hVALA

Zgodovina sprememb…

gumby ::

dma vklopi pa bo... cpu imas na 97%

kje pa ga vklopim?

Hvala Gumby!

Evo rešitev. Problem je bil, ker nikakor ni šlo nastaviti iz PIO mode pa sem zbrisal IDE PRIMARNI KANAL in windowsw še enkrat zagnal. Potem pa Xp ji avtomatično zaznajo ide primarni kanal in avtomatično nastavijo na dma mode in je stvar rešena.

Pa še izboljšanje hitrosti od prej :

MAXTORJA DIAMNONDMAX 10 200gb 16 mB na XPjih.

iz 4 Mb/S

na 103MB/s!!!!

Zgodovina sprememb…

AndrewSmith ::

Se moj Maxtor 120gb.
A je sploh dober?

1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

mcemic ::

Ker je tema o hitrostih diska bi postavil eno vprašanje. In sicer, imam nov rač.: AsRock Dual SATA2, AMD 3200+ 64 bit, 2x512MB DDR 400, WD 200GB SATA2 7.200 rpm 8mb. Disk je seveda priklopljen na SATA2. Problem pa je, da mi disk občasno zamrzne. Naprimer ko odprem neko aplikacijo se disk ustavi potem traja nekje 10 s, da ponovno steče. Potem pa deluje vse normalno in tudi precej hitro. To pa se največkrat zgodi, ko računalnik nekaj časa miruje. Problem pa je tudi pri zagonu saj je čas, ko pride v win. in da se vse naolži in deluje tekoče predolg. Starejši računalnik se mi je naprimer zagnal enkrat hitreje. Sem pa naložil gonilnike za sata2, ki so na cdju od plate in imam v tray vrstici ves čas ikonico ki se pojavi ob priklopu USB naprav, ko pa kliknem na ikono pa mi kaže disk.

Upam da mi boste lahko kako pomagali.
LP

klasicni ::

(2x) Hitachi T7K250 250GB 7200/8Mb SATA II v RAID 0. Average read gre tudi do 110 MB/s.
Asus A8N-E nFrorce4 ultra

Zgodovina sprememb…

Antares88 ::

mcemic, to je pomojem zaradi TLER tehnologije. več: http://www.wdc.com/en/library/sata/2579...

No pa še moj test:

Se mi zdijo kar dobri rezultati :))

Zgodovina sprememb…

Veron ::

Nekam malo :|
Disk je WD 160GB S-ata 8MB (na sliki rdeče barve)

Zgodovina sprememb…

Mislim da je rezultat kar realn, celo malenkost boljši od primerljivega enakega diska (v modrem)...

Veron ::

in kaj bi lahko pričakoval še en disk v radi0 polju? sicer pa tam piše da sata diski 150, zakaj potem le 79?

Tudi če bi bilo 150 ti nič ne bi koristilo, saj je maximum diska že pri slabih 60MB/s... Druga pesem je če bi imel raid0 polje, potem bi tale tvoj raid kontroler verjetno postal ozko grlo...

mihec87 ::

Mene pa zanima kaj pravite na disk Seagate Barracuda 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II NCQ.V bistvu potrebujem bolj zaradi prostora seveda bi pa rad da je tih da ne ruzi pa ropota hudo..ali bi bilo mogoce bolje pozreti tistih 70gb in kupiti 250gb model od hitachi t7k250 sata2.

Doma ze mam enga hitachija 160gb sam je ata..me zanima ce bo slo to skupi ker ta seagate je sata2 jst pa mam plato abit nf7-s..

Antares88 ::

Kar Seagate-a vzami. Js zej kupujem SEAGATE 250Gb SATA300 Barracuda 7200, 16Mb NCQ SATA-II/300 za 23,5k SIT v Funtechu mislim, da je to izredno poceni tako, da razmisli še o tem disku.

Ta 250GB je seveda kompatibilen z navadnim sata v NF7-S ver. 2.0 plati? Ker tudi sam nekaj potrebujem... Hvala.

LP

MrStein ::

SATA-II je kompatibilen z SATA ena, tak da...

Sicer pri vsakem hardveru obstaja majhna verjetnost nekompatibilnosti, neodvisno od oznake in verzije ...

PS: SATA-II sicer ne obstaja, ampak če trgovci radi to pišejo na nalepke, naj kar ...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ok, hvala za odgovor. Malo sem gledal cene in so ker izenačene med različnimi proizvajalci. Sedaj pa sem v dilemi... WD, Seagate, Hitachi, Maxtor? Ima kdo kakšen dober link do testov teh 250GB mrcin? Oz. kaj priporočate? Gre se mi bolj za tišino in čim daljše delovanje brez crkovanja... Hitrostnih rekordov ne bom podiral. Sedaj imam dva 160GB Hitachija 7k250 (Sata in ATA) in bi ATA vrgel v xbox-a, zato pa bi rabil nekaj novega na sata vodilu.
Nič, grem malo linke iskati...

LP

EDIT: Hvala za spodnji odgovor! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Dr_M ::

tuki je test 250GB diskov.so tudi primerjave z vecjimi kapacitetami se.
tko nekak na splosno je se vedno hitachi najboljsi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Irmscher ::

Kaj pravite na moj test dveh diskov:

WD 250GB 8mb buffer, isti le da 16mb

Zgodovina sprememb…

celada ::

precej visok cpu utilization ce mene vprasas.

Irmscher ::

kaj to pomen?

Pa še moja Hitachija. 160 in 250GB na Abit NF7-S v2.0.

LP

Zgodovina sprememb…

celada ::

kaj to pomen?

to pomeni da procesor dela dost kadar disk bere/pise, nebi smel tolk delat.

mihec87 ::

Mene zanima ce je isti kabl za sta ter sata2

««
9 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10722261 (9528) nsa_ag3nt