Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se resetira ob Ultra resoluciji med igro
Računalnik se resetira ob Ultra resoluciji med igro
BorutO ::
Kolega mi je prinesel računalnik, ker ga zajebava računalnik. Skratka, računalnik se mu vsakič resetira, včasih po manj kot minuti, včasih pa po par minutah igranja. Ampak če dam resolucijo na High, dela v redu, mogoče se resetira čez kakšni dve uri, če pa na Ultra, pa se resetira takoj oz. dokaj hitro. Malo imam na sumu napajalnik, ker je samo 750W, med tem, ko ima grafično 4070. Drugače sta matična in procesor dokaj stara, več kot 10 let, ima pa posodobljene rame, ki jih je skupaj 28gb. Naložil sem par programov za preverjanje temperature, pa nikjer ni videti, da bi se tako procesor kot grafična pregrevali, istočasno imam odprto kišto. Raje vprašam tu zgoraj, preden mu rečem, da naj kupi nov napajalnik, ker je polno računalničarjev in se morda kdo veliko več ukvarja s temi težavami. Jaz nerad popravljam drugim računalnike, ker jih v bistvu nočem. Pri mojem računalniku je drugače, tu lahko ugibam in kupujem dele, če so viška, nič hudega, pa s časoma sestavim iz teh viška komponent kišto, ki ga podarim. Na žalost nimam doma nobenega močnejšega napajalnika, da bi sprobal, iz svoje kište pa ne bom jemal 1000w, ker se mi ne da spet vse to na novo povezovati in urejati.
Grafična je pa ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 12GB OC Edition GDDR6X ... če ima ta podatek kaj veze.
pegasus ::
Undervolt, downclock, zmanjšaj ločljivost, detajle, ... you know the drill. Če to izboljša stanje, menjaj napajalnik. In če je plata res stara 10 let, razmislita o menjavi celote.
Saj je tudi napajalnik več kot deset let star ... če se ne motim, mislim, da mi je rekel, da je razen ramov, diskov in grafične ves računalnik od leta 2011 ali 2012 .. tu nekje.
PacificBlue ::
Sam sem imel podoben problem z 4090tko, ampak se mi je to zacel dogajati mal kasneje, ko sem zamenjal na cpu in dal gor drugi cooler. In sem mislil, da je to vzrok. Ali pa problem z driverji, ki je sovpadal z menjavo hladilnika.
Precej zoprna reč.
In sem slucajno naletel na take reddit post-sicer je v povezavi z 4090 graficno , ampak je vredno poskusit.
Ko sem to spremenil, do danes nobenega crasha, vse dela tako kot mora:
Precej zoprna reč.
In sem slucajno naletel na take reddit post-sicer je v povezavi z 4090 graficno , ampak je vredno poskusit.
Ko sem to spremenil, do danes nobenega crasha, vse dela tako kot mora:
I’m out.
:3
Uh, kako pa pridem do tega? Nisem ravno tako brihten. Sicer sem našel v System32 nvlddmkm.sys, ki pa ne vem kaj si naj s tem začnem ... Morem spremeniti datoteko v .dll in potem z programom odpreti, da spremenim zahteve ali kako?
PacificBlue ::
Desni klik na datoteko, lastnosti..pa potem imas tam security tab..in naredis tako kot pise
I’m out.
Uspelo. Hvala za pomoč. Javim kako bo ... bom malo testiral ... v primeru, če se spet resetne, je verjetno grafična fuč do ene mere?
Ok. Hvala za pomoč. :) Če bo treba kupiti nov napajalnik in če bi še kljub temu zajebavalo, se spet oglasim.
Kurzweil ::
No, zdaj sem zrihtal. Računalnik se kljub nastavitvi grafične nvlddmkm.sys še vedno resetiral. Je kupil 1000w napajalnik, pa dela vse ok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zelo dobre komponente za nov računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2790 (1031) | bemfa |
» | Zamenjava graficne: 8800GT z HD7950?Oddelek: Strojna oprema | 2384 (1970) | AgiZ |
» | kaj bi lahko bilo narobe (slike)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1630 (1216) | fairtex444 |
» | Sesuvanje računalnika (NVIDIA)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1307 (949) | KTr1sk |
» | Display Driver nvlddmkm Stopped Responding and Has Successfully RecoveredOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (2142) | bastadu |