» »

Naj kuharske knjige

Naj kuharske knjige

Grizzly ::

Morda pa se kdo poleg tehnologije spozna tudi na pripravo hrane...

Kaj me je motiviralo? Imam prijatelja, ki zna iz preprostih sestavin izdelati TOP kosilo, da se ti kar sline pocedijo. Verjetno bi še vegetarijanca prepričal, da postane mesojedec. Pa sem začel razmišljati, da bi tudi sam rad malo izboljšal svoje kuharske/pekovske veščine in se preizkusil v pripravi kakšnega novega kosila (lahko so to mesne jedi, zelenjavne jedi, kakšne omake in prelivi, testenine, juhe/enolončnice itd. in različne kombinacije vsega tega), kakor tudi v peki slaščic, piškotov, peciva. Zaenkrat sem bolj v fazi eksperimentiranja z različnimi sestavinami pri že znanih jedeh.

Vsakodnevno brskanje receptov po spletu se mi ne ljubi, pa tudi časovno potratno se mi zdi. Veliko raje iz knjižne police vzamem knjigo, pogledam sliko končnega izdelka ter preberem seznam navodil in postopek priprave.

Poznate kakšne dobre kuharske/pekovske knjige, ki so vredne nakupa? Torej, da poleg vsakdanjih obrokov predstavljajo tudi kaj novega in da imajo kolikor-toliko receptov (da ne bo treba po enem tednu kupovat druge knjige)?

borisk ::

Imam precej kuharskih knjig, tudi kuham precej in rad, pa bi mogoče rekel glede na napisano da bi se na začetku posvetil temeljnih kuharskh tehnih (mogoče bikdo rekel osnove francoske kuhinje). Vsi se takoj spuščajo v nabavo kvalitenih sestavih, ampak najprej je potrebno iz navadnih sestavin narediti dovolj dobro jed, pa jo potem rafiniraš v detalje. običajno je v jedeh kjer je malo sestavin sicer pomembna kakovost sestavin in včasih ne gre brez edinstvenih sestavin, ampak tehnika je zelo pomembna pri na videz enostavnih jedeh.

te tehnike je težko opisat v knjigi, precej lažje je da ti to kdo pokaže, nekje srednja pot pa je da najdeš nek dober tutorial na youtubu.

sam spremljam precej kulinaričnih kanalov, biti pa na napisano priporočal alexa, ki se precej fokusira na tehniko v kot tudi na sestavine.
https://www.youtube.com/@FrenchGuyCooki...

harvey ::

borisk je izjavil:


sam spremljam precej kulinaričnih kanalov, biti pa na napisano priporočal alexa, ki se precej fokusira na tehniko v kot tudi na sestavine.
https://www.youtube.com/@FrenchGuyCooki...


Alex je bolj akademske narave, kjer želi raziskati, zakaj je nekatera stvar tako kot mora biti. Bolj kuharsko francosko orientiran je sledeži kanal - https://www.youtube.com/@FrenchCookingA...

Je pa zanimiv podatek glede kuharskih knjig - ogromno se jih kupi, kuha iz njih pa malo, če ne celo zelo malo. Tako da glede same kuharije je bolj pomebna tehnika kot recept - recept je v grobem bolj spisek za nakup sestavin in ta del ni slab v knjigah.

Sicer pa tako kot povsod, vaja dela mojstra in kuharija ni bav, bav, če imaš lahko najboljško kuharico na svetu, ki po osnovni izobrazbi sploh ni kuharica, potem veš da je možno vse....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

bluefish ::

Magic1 ::

Daleč najboljši za večino, imaš receptov milion, narejenih da jih otrok lahko naredi:D:
https://www.youtube.com/@ChefJeanPierre...
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ramen rezanci

Oddelek: Loža
101367 (1062) styrian
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13317884 (15588) Unknown_001
»

Kaj je za kosilo

Oddelek: Loža
499160 (6304) m0LN4r
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410141 (8728) STASI
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
314810 (3899) Mercier

Več podobnih tem