Forum » Operacijski sistemi » Preverba in popravilo NTFS
Preverba in popravilo NTFS
Rias Gremory ::
Zdravo,
imam trdi disk, ki je bil prej v prenosniku od babi. Nekaj let je sameval, zdaj sem se pa hotel lotiti kopiranja podatkov na drug disk. Preden sem začel, sem na nekaj slikah na tem disku opazil vertikalno oz. horizontalno črto. Nekaterih slik (okoli 20) pa tudi ne odpre. Seveda nisem povsem prepričan ali so bile datoteke poškodovane že prej ali ne.
Kljub temu bi rad preveril datotečni sistem, da vidim če bo kaj bolje. Na disku so še vse sistemske datoteke (razen ene 4ih, ki sem jih prehitro izbrisal , pagefile, hiberfil in še nekaj).
Je bolje da vstavim disk v prvoten prenosnik, upam da se postavi in probam tam CHKDSK ali preverim datotečni sistem kar iz Linuxa?
Lep pozdrav
imam trdi disk, ki je bil prej v prenosniku od babi. Nekaj let je sameval, zdaj sem se pa hotel lotiti kopiranja podatkov na drug disk. Preden sem začel, sem na nekaj slikah na tem disku opazil vertikalno oz. horizontalno črto. Nekaterih slik (okoli 20) pa tudi ne odpre. Seveda nisem povsem prepričan ali so bile datoteke poškodovane že prej ali ne.
Kljub temu bi rad preveril datotečni sistem, da vidim če bo kaj bolje. Na disku so še vse sistemske datoteke (razen ene 4ih, ki sem jih prehitro izbrisal , pagefile, hiberfil in še nekaj).
Je bolje da vstavim disk v prvoten prenosnik, upam da se postavi in probam tam CHKDSK ali preverim datotečni sistem kar iz Linuxa?
Lep pozdrav
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Rias Gremory ::
Ola,
preden se lotim bi skopiral podatke z diska.
Ali bo spodnji ukaz ok?
preden se lotim bi skopiral podatke z diska.
Ali bo spodnji ukaz ok?
cp -a /ntfs_disk/ /backup
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
MrStein ::
Bo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8490 (7230) | Pithlit |
» | ZFS vprasanja, za in proti, izkusnje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20860 (18891) | LuiIII |
» | [UBUNTU SERVER 10.04] Grub se ne postaviOddelek: Operacijski sistemi | 9848 (9060) | Icematxyz |
» | Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26085 (22840) | Jst |
» | [Linux] pretvorba reiserfs v ext3Oddelek: Operacijski sistemi | 1634 (1543) | kekz |