Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Galaxy S24 serija (S24, S24+, S24 ULTRA)
Samsung Galaxy S24 serija (S24, S24+, S24 ULTRA)
Invictus ::
Moj naslednji bo nekaj od Google Pixel.
Serija 9 ne bo slaba, ko pride ven.
V končni azi bi pa lahko ubodel kar Huawei, saj imajo čisto svoj ekosistem. Pač ni Google Play, je Huawei Play .
Isto sranje, drugo pakovanje...
Serija 9 ne bo slaba, ko pride ven.
V končni azi bi pa lahko ubodel kar Huawei, saj imajo čisto svoj ekosistem. Pač ni Google Play, je Huawei Play .
Isto sranje, drugo pakovanje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Nazz ::
@Nazz
prvo kupi dober telefon, ne skoraj najslabše pa pol šinfaj firmo. Isto kot da bi kupil mercedesa A klaso in potem šinfal mercedes, kako ni udobja, nikamor ne gre, nič opreme, itd..
So ti lepo napisali, da ti budget telefoni kakor Xiaomi 11T in iPhone 15 ni enake izkušnje kot na najboljših modelih
Ce telefon za €800 tukaj ni vec smatran kot dober, pol smo sli nekje zelo narobe.
Machete ::
Sem menjal počen screen za nekega drugega in sedaj prstni odtisi delajo kot raketa, na vsakem prstu.
(Ja vem).
(Ja vem).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
bigbada ::
Kateri ovitek in steklo imate za S24 Ultra?
Spigen se splača? Kateri model imate?
Kaj pa preklopni etui?
Kaj pa preklopni etui?
chucki ::
Jaz imam spigen thin fit case in neoflex folijo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
edi45 ::
Kaj pa preklopni etui?
Ali kakšna folija, ali pa white dome glass. Ostalo ne pride v poštev, ker ali se ne bo lepo prijelo, zaradi ukrivljenega zaslona. Ali pa ti bo nagajal prstni odtis.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Kodi ()
Daniel ::
Kaj pa preklopni etui?
Ali kakšna folija, ali pa white dome glass. Ostalo ne pride v poštev, ker ali se ne bo lepo prijelo, zaradi ukrivljenega zaslona. Ali pa ti bo nagajal prstni odtis.
Kje si ti našel ukrivljen zaslon?
Kodi ::
Kaj pa preklopni etui?
Kje si ti našel ukrivljen zaslon?
Tip nima pojma, itak se pribaše v vsako temo in govori neumnosti o stvareh, ki nima pojma.
Nimamo popolnoma nič.
Zakaj bi pa imeli? Po letu ali dveh gre tako ali tako v kanto.
Vsaj v Afriko ga pošlji preko kofetarice.
feryz ::
Da mi potem nigerijec grozi, da sem mu poslal zastonj telefon, ki ima praskico v vogalu in baterija ni 98,6 procentna ampak 98,5 procenta?
In da sem mu zraven zastonj telefona dolžan še 500 evrov?
In da sem mu zraven zastonj telefona dolžan še 500 evrov?
bigbada ::
https://gizzmo.si/visokokakovostno-zasc...
To sem si kupil pa mi fingerprint ne deluje s tem.
Ko dam dol deluje...
Katero "zaščitno steklo" priporočate, da bo fingerprint deloval?
Ko dam dol deluje...
V-i-p ::
A si vključil povečanje občutljivosti na dotik v nastavitvah? Ne vem, če pomaga - bi blo za probat.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
spigen. Odkrivate toplo vodo z ostalimi ovitki
https://gizzmo.si/visokokakovostno-zasc...
Ko dam dol deluje...
Ni ravno steklo, toda stekla itak ne dajem več na telefone, ker je škoda denarja. https://www.amazon.de/gp/product/B0CP2Z...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodi ()
Jaz sem dal tisto, ki je prišla zraven Falcon Encased ovitka. Dela v 99,9% primerih bp.
eVro ::
Vse fotografije na telefonih so procesirane, razen če jih zapisujete v raw formatu.
Vprašanje je samo koliko kvalitetno je to procesiranje.
V bistvu to ni vprašanje. Retuširanje je po definiciji ponarejanje ("fejkanje"), zato njegova kvaliteta ni pomembna, razen influencerkam.
Treba je ločiti med standardnimi postopki digitalne obdelave (npr. kompresijo), ki sliko sicer tudi popačijo, vendar v znanih in predvidljivih okvirih. To je čisto nekaj drugega kot moderno posiljevalsko AI tacanje po zasebnih fajlih, čemur je vsa stvar tudi namenjena.
Poanta pa je, da privzeto naprave teh funkcij pač ne bi smele imeti vklopljene. Kupil sem fotoaparat, ne kvazisvobodomiselnega slikarja, ki pač nekaj nariše po svoje.
Take kvazislike tudi na sodišču ne bi smele veljati, morda kje že sedaj ne?
ViperR ::
Ve kdo, kje se splača zamenjati ekran? Ob padcu imam sedaj klna manjšem delu razlito barvo. Google prva 2 zadetka najde za 300e in 270e (mobistekla in mobistyle). Kaj pa na originalnem servisu?
Clone ::
Tero ::
Pozdravljeni. Ker je že moj s20 ultra skorahj izgubil dušo bom po vsej verjetnosti nabavil s24ultra. Imam pa en problem. Nedolgo nazaj sem nekje (mogoče celo tukaj na slo-tech?) slišal da imajo s24 neke probleme z android auto. Samsung svetuje naj zatežimo avto proizvajalcu naj updtejta software of avta. Ker službeno veliko uporabljam android auto je to zame nesprejemljivo. Avto je kombi. Fiat Ducato 2023. Nemogoče je kaj najti na internetu če je tale avto podprt ali ne. (vsaj jaz nisem našel) Tako da edina možnost je da preprosto sprobam. Ampak kako? Nimam nobenega prijatelja ali znanca ki ima s24... Ima kdo kakšno drugo idejo kako bi to sprobal? Bi mogoče si lahko kje izposodil telefon za 20 minut da sprobam?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
V-i-p ::
@Tero: kaj pa če enostavno pokličeš enega prodajalca, ki ga prodaja in se zapelješ k njemu? Gresta en krog ali dva, toliko, da testiraš. Pa mu daš za eno pico pa en pir, pa je ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Pozdravljeni. Ker je že moj s20 ultra skorahj izgubil dušo bom po vsej verjetnosti nabavil s24ultra. Imam pa en problem. Nedolgo nazaj sem nekje (mogoče celo tukaj na slo-tech?) slišal da imajo s24 neke probleme z android auto. Samsung svetuje naj zatežimo avto proizvajalcu naj updtejta software of avta. Ker službeno veliko uporabljam android auto je to zame nesprejemljivo. Avto je kombi. Fiat Ducato 2023. Nemogoče je kaj najti na internetu če je tale avto podprt ali ne. (vsaj jaz nisem našel) Tako da edina možnost je da preprosto sprobam. Ampak kako? Nimam nobenega prijatelja ali znanca ki ima s24... Ima kdo kakšno drugo idejo kako bi to sprobal? Bi mogoče si lahko kje izposodil telefon za 20 minut da sprobam?
Ti bom preveril, če se bom spomnil. Imam 2023 ducatota in s24+, samo ne vozim jaz in ne vem kaj ima kaj. Pa a ni mogoče od kake opreme odvisno?
Sem pogledal, naš ima majhen zanikeren zaslonček, ni šans za andorid ali aplikacije. LP
ViperR ::
Tero ::
Hmja hvala vsem za predloge... Mah z nobenim prodajalcem nisem tako na "ti" in nevem kako bi sploh to rekel še posebej ker pol ne bom kupil od njega telefona (podjetje kjer delam bo kupilo direktno od A1 -uradno gre za sluzbeni telefon). Pa v trgovinah niti ne morem vzet rastavnega telefona... Torej mi še res presotane iskat ljudi ki ga imajo :( Mogoče kdo tu ki bi za kako pivo ali pa dve ina ima s24ultra probal povezat android auto na moj kombi?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Iz kje pa si?
DR0N ::
Na telekomu in telemachu vidim, da ima s24 ultra snapdragon procesor.
Na A1 pa nič ne piše?
Ima kdo od A1 s 24u in lahko pove kak procesor ima?
Na A1 pa nič ne piše?
Ima kdo od A1 s 24u in lahko pove kak procesor ima?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DR0N ()
stefi91 ::
Zdravo kupil sem ga včeraj,,,zanima me ce je kaksen dober YT za trike.....zanima me kje lahko nastavim k me gdo klice da mi svetilka utripa.......
.pa za obvestila k je ugasjen da ob straneh barvasto k gdo kaj poslje?
.pa za obvestila k je ugasjen da ob straneh barvasto k gdo kaj poslje?
Krrokarr ::
Iz Galaxy store si namesti aplikacijo Good Lock. Na YT je pa ogromno enih videov na to temo.
Krrokarr ::
Ne vem ... V zgodovini na YT sem našel kot zadnji posnetek na to temo npr. tega:
Potem pa magar sam po predlaganih videoposnetkih nadaljuješ. ?
Potem pa magar sam po predlaganih videoposnetkih nadaljuješ. ?
LalaD ::
Lep pozdrav.
Pred 1 tednom sem kupila s24 ultra in sem takoj opazila slab zaslon. Sploh ob primerjavi s starim s20. Na netu je veliko podobnih izkusenj pod opisom "grainy/sandy" screen. Brala sem da je bilo nekaj updejtov s strani Samsunga narejenih z zeljo da bi vrnili ta "Vivid mode". Telefon sem posodobila razlike no bilo. Naredila sem tudi "grain test", primerjala s20plus in s24u in povsem ocitno je bilo, da s24u slabse prikazuje.
Ima kdo podobno izkusnjo?
Telefon sem vrnila kot stvarno napako in zahtevala nov aparat. Odgovora se ni Zelo azocarana nad situacijo.
Hvala za pomoc
Pred 1 tednom sem kupila s24 ultra in sem takoj opazila slab zaslon. Sploh ob primerjavi s starim s20. Na netu je veliko podobnih izkusenj pod opisom "grainy/sandy" screen. Brala sem da je bilo nekaj updejtov s strani Samsunga narejenih z zeljo da bi vrnili ta "Vivid mode". Telefon sem posodobila razlike no bilo. Naredila sem tudi "grain test", primerjala s20plus in s24u in povsem ocitno je bilo, da s24u slabse prikazuje.
Telefon sem vrnila kot stvarno napako in zahtevala nov aparat. Odgovora se ni Zelo azocarana nad situacijo.
Hvala za pomoc
sinalko ::
Lep pozdrav.
Hvala za pomoc
V vivid modu v naprednih nastavitvah drsnik za živost barv potegni desno do konca.
Daniel ::
Ciao. Hvala vsem za odgovor 😊
Poskusila sem vivid mode po updejtu, katerega je Samsung izdal po pritozbah uporabnikov. Meni ne naredi nikakrsne razlike. Tudi zaradi tega razmisljam, da je zagotovo strojna napaka. Res mi ni vsec kako Samsung komunicira, najprej "tak je bil namen izgleda" do "updejtov ki bodo to popravili". Govorimo o res dragem telefonu.
Naredila sem tudi test "Gray test for screen" in spet v primerjavi z s20plus ocitne tezave zaslona. Posledicno je logicno da imam tezave s zivostjo barv. Torej vivid in natural je stvar okusa ajde. Kaj pa ko igras igrice? Gledas video v bolj temnih pogojih? Zelo slaba izkusnja.
Ko zapravis tako kolicino denarja mislim, da obcutka da delas tako velike kompromise, oz celo nek downgrade na nrk nacin, ne smes imeti.
Ja podobno. Meni je najhujse to da ni zivosti barv, se pa ob nizji svetlobi vidi tudi ta "zrnca" oz "mura efekt". Super da tvoj nima tako izrazite. Kaj pa pa zivost barv?
Poskusila sem vivid mode po updejtu, katerega je Samsung izdal po pritozbah uporabnikov. Meni ne naredi nikakrsne razlike. Tudi zaradi tega razmisljam, da je zagotovo strojna napaka. Res mi ni vsec kako Samsung komunicira, najprej "tak je bil namen izgleda" do "updejtov ki bodo to popravili". Govorimo o res dragem telefonu.
Naredila sem tudi test "Gray test for screen" in spet v primerjavi z s20plus ocitne tezave zaslona. Posledicno je logicno da imam tezave s zivostjo barv. Torej vivid in natural je stvar okusa ajde. Kaj pa ko igras igrice? Gledas video v bolj temnih pogojih? Zelo slaba izkusnja.
Ko zapravis tako kolicino denarja mislim, da obcutka da delas tako velike kompromise, oz celo nek downgrade na nrk nacin, ne smes imeti.
A to je ta grainy efekt? Meni se ne zdi nič posebnega oz. tega ne opazim.
Ja podobno. Meni je najhujse to da ni zivosti barv, se pa ob nizji svetlobi vidi tudi ta "zrnca" oz "mura efekt". Super da tvoj nima tako izrazite. Kaj pa pa zivost barv?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LalaD ()
Jazon ::
Grainy je hud fail in kot gledam se je folk nad tem pritoževal že 8 mesecev nazaj.
Jaz bi reklamiral in zahteval drugo ali boljšo napravo.
@LalaD
Če bi naprimer fotkal sivo površino in potem odprl to fotko na tej in drugi napravi, ali bi imela siva grainy look?
To bi bil en tak stvarni prikaz, da S24U ne zmore prikazati sivega dela barvne palete. In podlaga za reklamacijo.
Kar se tiče pa živosti v Nastavitvah imaš pod
> Zaslon > Način zaslona > Napredne nastavitve
drsnik Živost
Kaj se zgodi, če tisto podrsaš do konca?
Korak pred tem pa lahko priklapljaš med Naravnim in Živim načinom.
Jaz bi reklamiral in zahteval drugo ali boljšo napravo.
@LalaD
Če bi naprimer fotkal sivo površino in potem odprl to fotko na tej in drugi napravi, ali bi imela siva grainy look?
To bi bil en tak stvarni prikaz, da S24U ne zmore prikazati sivega dela barvne palete. In podlaga za reklamacijo.
Kar se tiče pa živosti v Nastavitvah imaš pod
> Zaslon > Način zaslona > Napredne nastavitve
drsnik Živost
Kaj se zgodi, če tisto podrsaš do konca?
Korak pred tem pa lahko priklapljaš med Naravnim in Živim načinom.
Hvala ?? Vsaj nekdo potrjuje, da si ne domisljam vsega.
Pri operaterju sem tudi kazala fotke razlike (slikano v temi s24 u proti 20plus). Vsi so me najprej gledali kot da si domisljam, potem nekako dojeli da je res. Razumem, da ne spremljajo vsega ampak tak odnos pa je kar neprimeren. Sem zahtevala stvarno napako, danes pride nazaj in porocam kaj so ugotovili. Najprej so seveda govorili o servisu. Za 3 dni star aparat hallo. V opozorilo ce bo kdo v podobni situaciji.
Verjamem, da je big fail priznati Samsungu da je to zajxx. Ampak ce bodo rekli, da si to domisljam je prav podcenjevanje inteligence kupca. Oglasevan je kot "najboljsi zaslon" in to moras dobit. In malo pogooglas pa vidis dejstva. Se pa bojim, da ne bodo odobrili novega aparata. Kar bo se najbolj sramotno.
Aja glede nastavitev- ja prav advanced setting, to so dodali z updejtom. Ni razlike.
Hvala
Pri operaterju sem tudi kazala fotke razlike (slikano v temi s24 u proti 20plus). Vsi so me najprej gledali kot da si domisljam, potem nekako dojeli da je res. Razumem, da ne spremljajo vsega ampak tak odnos pa je kar neprimeren. Sem zahtevala stvarno napako, danes pride nazaj in porocam kaj so ugotovili. Najprej so seveda govorili o servisu. Za 3 dni star aparat hallo. V opozorilo ce bo kdo v podobni situaciji.
Verjamem, da je big fail priznati Samsungu da je to zajxx. Ampak ce bodo rekli, da si to domisljam je prav podcenjevanje inteligence kupca. Oglasevan je kot "najboljsi zaslon" in to moras dobit. In malo pogooglas pa vidis dejstva. Se pa bojim, da ne bodo odobrili novega aparata. Kar bo se najbolj sramotno.
Aja glede nastavitev- ja prav advanced setting, to so dodali z updejtom. Ni razlike.
Hvala
Dimnik ::
Pravilna odločitev glede stvarne napake, bo pa sedaj verjetno zavrnitev s strani ram2 servisa.če ti zavrnejo, pojdi dalje na zvezo potrošnikov, tržni inšpektorat, samsung podporo obvesti
Upam pa da ti ugodijo
Upam pa da ti ugodijo
sass628 ::
Hvala ?? Vsaj nekdo potrjuje, da si ne domisljam vsega.
Hvala
Hmm zanimivo, edino prav da si dala za stvarno napako. Sicer skoda, da imas tako mizerno izkusnjo s telefonom. Sem moral prav preverit, ker oba z mojo lastiva S24U pa je vse tako kot bi moglo bit. Zdle je par mesecev mimo pa sva oba zadovoljna.
Reaper ::
Ali pa je dejansko dobila defekten telefon in si brez veze pameten, tudi to je opcija.
Glede na opis napake in več poročil o tem se ti to zdi možno? A nima firma končnega preverjanja izdelka? Obstaja kakšna slika takega ekrana ob normalnem, kakršen bi naj bil?
Itak, da se lahko zgodi. Živ primer imaš v tej temi nad in pod svojim postom.
Pa kovinski delci v Coca Cola izdelkih, pa imajo ravno tako izhodno preverjanje za tujke v flašah itd...
Joj hvala vsem za odzive, res ste super community?.
Ja res, takoj ko sem imela oba telefona side by side sem videla razliko.
Kot sem razumela imas pri stvarni napaki in tri moznosti- vracilo denarja, popravilo ali nov aparat. Lahko pa jo zavrnejo in gres lahko samo v tozbo dokazovati ali je to res stvarna napaka. Kar se ne splaca.
Lahko pa v roku 30 dni odstopis od pogodbe in zahtevas vracilo denarja. V primeru da zavrnejo pa vsekakor razmislim ce lahko mogoce se enkrat na servis posljem z bolj detaljnim 'opisom'. Mogoce ne googlajo (sarkazem).
V tujini so bolj naklonjeni vracilu kot sem razumela cesar res ne razumem. Mece pa to zelo slabo luc na Samsung.
Se oglasim z updejti.
Ja res, takoj ko sem imela oba telefona side by side sem videla razliko.
Kot sem razumela imas pri stvarni napaki in tri moznosti- vracilo denarja, popravilo ali nov aparat. Lahko pa jo zavrnejo in gres lahko samo v tozbo dokazovati ali je to res stvarna napaka. Kar se ne splaca.
Lahko pa v roku 30 dni odstopis od pogodbe in zahtevas vracilo denarja. V primeru da zavrnejo pa vsekakor razmislim ce lahko mogoce se enkrat na servis posljem z bolj detaljnim 'opisom'. Mogoce ne googlajo (sarkazem).
V tujini so bolj naklonjeni vracilu kot sem razumela cesar res ne razumem. Mece pa to zelo slabo luc na Samsung.
Se oglasim z updejti.
Moj updejt- servis zavrnil ker naj bi vse delalo po specifikacijah. Sedaj imam aparat doma in si zelim se enkrat vse preuciti in jim se kak dodaten dokaz pripraviti. Ko sem kazala zaslon so me vsi prepricevali, da je natural slika lepsa. In bolj kot jim dopovedujem, da mora imeti vsak izbiro in da to pomeni da zaslon ni okej, bolj so me cudno gledali. Da so pac novi zasloni bolj naravni, zaradi nove tehnologije itd. Celo znanec iz tega posla je rekel, da ko gre na servis ga priklopijo na nek check in zazna ce je vse ok. In to drzi. In nihce ni slisal se za te tezave s 24 serijo.
Tebi pravis, da dela ok, v smislu da ko das vividnes je ocitno vse pisano in polno. In pac naravno naravno. Ampak to da meni ne dela pa je posledica slabega zaslona ker ocitno updejti niso pomagali.
Lahko priporocate se kaksen test? Ker moje oko ni dovolj :)
Tukaj je se grainy katerega sem testirala po temu:
https://www.rtings.com/tv/tests/picture...
Ce imate kaksen nasvet bom vesela.
Lep dan zelim,
Tebi pravis, da dela ok, v smislu da ko das vividnes je ocitno vse pisano in polno. In pac naravno naravno. Ampak to da meni ne dela pa je posledica slabega zaslona ker ocitno updejti niso pomagali.
Lahko priporocate se kaksen test? Ker moje oko ni dovolj :)
Tukaj je se grainy katerega sem testirala po temu:
https://www.rtings.com/tv/tests/picture...
Ce imate kaksen nasvet bom vesela.
Lep dan zelim,
bm1973 ::
Najdi si menarodni RMA za Samsung, skomuniciraj in tja pošlji telefon.
Naše firme so notorične pri garancijah, saj se preprosto prelene za to.
Čeprav na koncu celoten postopek dobijo plačan od proizvajalca...
Naše firme so notorične pri garancijah, saj se preprosto prelene za to.
Čeprav na koncu celoten postopek dobijo plačan od proizvajalca...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iphone 16 PRO ali Samsung S24+Oddelek: Mobilne tehnologije | 1052 (209) | pes132 |
» | Novi telefon predlogiOddelek: Mobilne tehnologije | 2536 (1440) | m0LN4r |
» | Telefoni z procesorjem Snapdragon 8 gen 3Oddelek: Mobilne tehnologije | 852 (410) | neverjetni99 |