» »

SMB dostop izven domačega omrežja

SMB dostop izven domačega omrežja

mimii ::

Pozdravljeni,

zanima me kako bi dostopal do SMB datotek izven svojega domačega omrežja? V lokalnem omrežju brez problema najde 4 diske v skupni rabi do katerih lahko brez problema dostopam vendar le v svojem omrežju. Probal sem narediti VPN server uporabil sem kar Windows built in vpn vendar mi nikakor ne uspe nato vzpostaviti povezave izven omrežja. Šel sem čez več youtube tutoirialov vendar nikakor se ne uspem povezati na ta vpn server kljub vsem nastavljenim nastavitvam.

Poizkusil sem tudi OpenVPN tisto se mi je ratalo povezat vendar pa ne vem kakšna konfiguracija za klienta bi morala biti spisana da bi mi pokazalo moje 4 mrežne diske.

Hvala in lp

bastadu ::

Najprej vzpostavi delujoč VPN, da lahko normalno pingaš posamezne naprave preko VPNja, potem se pa poskusi povezati na oddaljeno mrežno mapo z uporabo IP naslova (ne imena naprave).

starfotr ::

Uporabi raje https://www.wireguard.com/ za VPN.

OldSkul ::

ZeroTier. Dodaš vse naprave v mrežo, vsaka naprava dobi dodaten IP. Potem pa greš kar v network v windowsih in vpišeš
\\x.x.x.x
namesto x daš številko, IP željene naprave skratka. In potem bi se ti moral odpreti poziv za vnos gesla za dostop do tega računalnika in njegovih diskov oz. map, ki so v skupni rabi.

ToniT ::

Če VPN server ni na routerju, je potrebno na napravah še vpisati statične rute.

mimii ::

@OldSkul

Mi je uspelo vse urediti se uspem povezati z iphonom na VPN, vendar ne vem kateri ip naj vpišem v Files aplikaciji da me bo spustilo do ''sheranega diska''.

LP

Sem uspel.

Hvala za pomoč

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mimii ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači VPN (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12725275 (11123) Daniel
»

Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )

6210006 (6902) čuhalev
»

VirtualBox povezava?

81593 (1312) sas084
»

Openvpn (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514878 (6445) Blisk
»

VPN omrežje med dvema računalnikoma z enim routerjem?

102678 (2478) vpak

Več podobnih tem