» »

NLP nad Ljubljano

NLP nad Ljubljano

WhiteAngel ::

Danes okoli 7:30 zjutraj sem iz Kranja proti jugo-vzhodu (nekje nad Ljubljano) opazil bleščeč objekt, ki se je nekje 15 minut dvigal navzgor, potem pa izginil. Ni imel nobene sledi za sabo. Je bil morda ARSOv vremenski balon? Čudno se mi zdi, da ga še nikoli prej ne bi opazil. Je kakšen arhiv kdaj in kje to spuščajo in kje se je gibal?

PS: Na flightradar24 ni bilo nič videti. Čudno se mi zdi, da bi bil brez transponderja.

Utk ::

Zdravniški ego odletel v nebo?

PacificBlue ::

Fajonka odletela na zasedanje ZN?
Polna luna?

Man, i don't know.
Verjetno pa stoji odzadaj čist smiseln vzrok.
I’m out.
:3

nejc_nejc ::

Malo sem se usral, ker je tamav en večer prej igrce igral in rekel zjutraj "ati, glej raketa!". In jaz pogledam, vidim, ne, to je samo ena zvezda. Potem pa vidim, da se premika in da se dviga in dviga naravnost gor. Sem že šel čekirat, kater kreten bi šel iz JV balistične rakete spuščati nad Evropo. Pa še kompas me je na Pixelu zavedel in kazal, da prihajajo iz severo-vzhoda najprej ;(( Prva novica zjutraj na rtvslo pa, da je Turčija dovolila vstop Švedske v Nato. Čuden začetek dneva 8-O

pegasus ::

WhiteAngel je izjavil:

Je kakšen arhiv kdaj in kje to spuščajo
Vsak dan zjutraj, imajo nekje na strani razloženo.

ToniT ::

Vremenarji spuščajo balon vsako jutro ob 4:30 UTC oz. 5:30 v zimskem času iz Bežigrada.

cvalsr ::

:))
Videl si vzlet letala z Brnika v smeri steze 30, s prižganim čelnim žarometom.
Če ga ni bilo 'na radarju', se ve, čigavo in kakšno je. Pomembnejših tajnih letov "naše zavezniške" vojske in politikov večinoma ne boš nikjer videl. (Mogoče pelje iz enega tajnega zapora v drugega ljudi, ki jih je vzela "Nacht und Nebel" prevedena v amerikanščino...)
Ali pa so bili marsovci z letečim krožnikom. Kaj je bolj verjetno?

Vice ::

cvalsr je izjavil:

:))Ali pa so bili marsovci z letečim krožnikom. Kaj je bolj verjetno?

Najbolj sigurno je to, da bolj kot misliš da si faca bolj večji bebo izpadeš

Vsaj marsovc ni, hvalabogu:>
I’m out.

OutOfTheBox ::

Ko sem prvič videl starlink v živo so se mi snele hlače. Sem tudi že jaz razmišljal o NLP-ju. Ampak potem mi je potegnilo da so svetle pike v vertikalni črti verjetno starlink.

To ni tvoj primer, ima pa vsekakor svojo razlago.

Jaz sem videl sredi belega dneva v Lj, nekje med Presernovo cesto in Trgom Republike v zraku predmet, ki se je premikal počasi proti ljubljanskemu nebotičniku. Potem se ga pa zarad stavb izgubil pred očmi. Bil je podoben kot vesoljski kapsuli s katero so astronavti misije Apollo pristajali v oceanih. Priblizno taka oblika, mal sm pa tud ze pozabil. 20 let nazaj.
Ni pasalo v noben kontekst zakaj je to tam, sploh ni izgledal da je balon ali kaj takega.
Par dni sem se o tem razmisljal. Malo spraseval folk pa noben ni kaj videl.
Yep mystery..
I’m out.

srus ::

Čas opazovanja je ravno okoli sončnega vzhoda tako, da je bilo sonce še za obzorjem in relativno temno, ampak zgornji sloji pa že osvetljeni. Tako da bi se kar strinjal z OutOfTheBox. Če ne starlink, pa nekaj podobnega.

Bolj težko, da bi iz Kranja lahko opazoval bele luči na letalu 15 minut, moraš biti cel čas v osi letala, pa landing/taxi luči ne gorijo toliko časa.

fikus_ ::

OutOfTheBox je izjavil:

Ko sem prvič videl starlink v živo so se mi snele hlače. Sem tudi že jaz razmišljal o NLP-ju. Ampak potem mi je potegnilo da so svetle pike v vertikalni črti verjetno starlink.

To ni tvoj primer, ima pa vsekakor svojo razlago.

Eno žlahtnico sem komaj prepričal (ali pa se je vdala v usodo), da to niso tajni vojaški poskusi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Danes sem spet gledal svetlo piko nad Lj in v roke vzel zvezdno karto. Čisto navadna Venera je. ;)

Občutek navpičnega letenja pa so dali oblaki. Danes se je premikala proti zahodu...

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Ma to pa pride od tega, ker več ne vidimo nočnega neba v vsej svoji impresivnosti (ja ja, vem, ne za Venero, supermani).

Potem nam je vse kar ni tista nočna tuga nenavadno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starlink Slovenija (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Omrežja in internet
51197602 (1259) Mikrohard
»

Starlink izstrelil satelite, ki prinašajo satelitski internet na telefone

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4911342 (5422) chort
»

ESA: Trenutno smetenje po orbiti je nevzdržno

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4010138 (7716) J.McLane
»

Starlink, sateliti na nebu, zelo dobro vidni, se splača pogledati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7812985 (10470) rabelj5

Več podobnih tem