» »

'Eye Care' OLED prenosnik + Monitor

'Eye Care' OLED prenosnik + Monitor

ales400 ::

Živjo,
iščem prenosnik in 2 monitorja za delo z racunalnikom v službi. Naj že v štartu povem, da mi razni 'Eye Care' IPS LED monitorji ne pomagajo nič in iščem nekaj boljšega. Testiral sem tudi že XX Blue Light blocker očal z raznimi premazi, rumenimi in roza lečami.. Problem je svetloba, ki prihaja iz monitorja in ta moti mojo glavo..
Da razložim zadevo.. Od poškodbe glave imam neke vrste fotofobijo in me ZELO moti modra svetloba. Kot računalničar/programer pa druge možnosti zaposlitve brez računalnika nimam.. :)

Zelo zanimiva mi je kombinacija OLED prenosnika (npr. Asusovi OLED imajo eno fajn programsko opremo gor za prilagoditev 'Blue Light-a' (Dosti boljše od Windows Nočnega načina)) in OLED monitor.. Znano je da OLED monitorji proizvajajo dosti manj modre svetlobe.. Pa tudi nekaj malega sem testiral v trgovini in se ob dobrih nastavitvah res občuti razlika, vsaj pri meni, ki sem extra občutljiv na to.

Druge očem in možganom bolj prijazne tehnologije kot je OLED pa zaenkrat ne poznam.. Me pa zanima, če ima kdo kake izkušnje s kakim res dobrim monitorjem, ker ne vem na koga se naj obrnem, da bi mi znal svetovati glede tega.. Oz največ tako ali tako štejejo osebne izkušnje :)

Budget je praktično neomejen, tako da res iščem najboljši monitor za oči. Isto velja za prenosnik, pomemben mi je samo zaslon. Glede na cenovni rang le teh, mi bodo ostale komponente (CPU, GPU, itd..) v vsakem primeru dovolj dobre za delo, ki ga opravljam..

Hvala za kakršenkoli nasvet, osebne izkušnje, povezave do artiklov / člankov, kontakt od koga, ki mi lahko pomaga pri izbiri opreme itd.
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

Karen ::

Tole bo verjetno najbolje empirično - pojdi v štacuno kjer imajo kaj razstavljeno (makar se zapelješ v avstrijo ali italijo v kak malo večji center) pa poglej kaj ti sede, seveda začni z Asusi. Mi imamo 3 enake v službi, 14colske notebooke, slika je izjemno dobra, ampak kot si ugotovil, stvar tvojih oči. Imel sem tudi 13palčnega touchscreen Alienware-a (Dell) z OLED zaslonom na dotik, slika brezhibna, samo mislim da tega ne delajo več, pa ne vem če v kakega vgrajujejo oled še. Jaz sem sicer hotel zaradi zaslona na dotik, oled je bil zgolj bonus.
Za monitorje pa res ne vem, nisem nikoli imel OLEDa za računalnik. Upam, da najdeš kaj primernega. Vso srečo.

ales400 ::

Žal v Sloveniji razen v BigBangu (Asus Oled Vivobook) nisem imel možnosti testirati nič, ker nima nihče razstavljenih.. Kaj šele monitorje..

Nikjer pa ne najdem podatkov ali imajo npr Asus prenosniki: Vivobook Pro, Zenbook Pro in ProArt iste ali različne OLED panele..
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

osvetlitev monitorja in oči

Oddelek: Zvok in slika
182514 (1696) 2dark
»

OLED zasloni prihajajo

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
227862 (6304) D-PaX
»

Samsung 959 NF vs. Philips 109p

Oddelek: Kaj kupiti
352039 (1447) Grey
»

LCD ali FLATRON

Oddelek: Kaj kupiti
282376 (1862) Lime

Več podobnih tem