» »

Zlata pravila argumentiranja

Zlata pravila argumentiranja

Elemen_T ::

Kolega je spisal podroben in obsežen članek o argumentiranju, o pravilih korektnega utemeljevanja.
Ker vem, da redkokdo ve, za čem argument pravzaprav stoji in zakaj se njemu tako reče, bi članek razvestlil mnogokoga :)

Morda bo ta topic zaradi bilokaterega razloga zaklenjen (oglaševanje, nevmesen nov topic), vseeno prilagam povezavo!

KLIK

undefined ::

Sicer pa je mel tist, ki je vse to skup spisal, preveč časa. Vsa potrebna pravila se da spravt v pet vrstic, brez kompliciranja in filozofiranja. Že slo-tech je krepko pretiraval, ampak tole je pa že absurdna dolžina. :)

Zgodovina sprememb…

Verjetno je res, da je dolžina pretirana, a če prebereš cel članek morda nisi več istega prepričanja.
Tehtno in pravilno argumentirati ni lahko. Gre za pravo umetnost izražanja, sprejemanja in razumevanja.
Jest naprimer tega nisem zmožen.

Zgodovina sprememb…

> Jest naprimer tega nisem zmožen.

Potemtakem ne smeš pisat na noben forum več. ;)

Na forumih se lahko izražam kakorkoli hočem.
Upoštevati je potrebno le osnovno etiko in osnovno utemeljevanje.
Torej spoštovanje in ne preveč kratki, ircarski odgovori.

Pravilno argumentirati pa res ne znam, morda se mi niti ne da. Roko na srce, tudi ti ne znaš, Iceman.

Gandalfar ::

Iceman: stay ontopic :)

Tr0n ::

Jah, ocitno ti je clanek ze stopil na zivec Ice, drugace ne bi bil prvi, ki bi zadevo tako neargumentirano argumentiral ;).

> Jah, ocitno ti je clanek ze stopil na zivec Ice

Le kako je to možno, Tr0n, če pa ga sploh nisem bral? Me je že minilo, ko sem čekiral samo dolžino. :)

Jah, potem pa nisi v stanju komentirati clanka, ce ga nisi prebral. Ce je clanek predolg, se ne pomeni, da ga ni pametno prebrati oz. po dolzini ne gre sklepati na vsebino. Vsaj to bi izvedel iz njega :).

> Jah, potem pa nisi v stanju komentirati clanka, ce ga nisi prebral.

Samega članka niti nisem komentiral, ampak sem komentiral samo dolžino, prijaznost strani (banner), na kateri je objavljen in, seveda na podlagi same dolžine, logično sklepal, da se gre za dosti filozofiranja in brezpredmetnega bluzenja, saj sem prebral že dosti podobnih člankov in nisem ravno iz plenic prišel. :)

"seveda na podlagi same dolžine, logično sklepal, da se gre za dosti filozofiranja in brezpredmetnega bluzenja"

No vidis, ravno zaradi taksnih "argumentov" bi ga moral prebrati :).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optimizacija SSD na Win8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6810846 (8627) d4vid

Pohvala

Oddelek: Slo-Tech
111044 (748) Mavrik
»

Nov članek: Kaj kupiti, 1. del.

Oddelek: Novice / Nova vsebina
162427 (2427) Sid Izprijeni

a so pršl na luno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1208235 (6939) Sergio