Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
J.McLane ::
Saj lahko sam daš v bilo kateri denarni sklad in boš imel isto obrestno mero, verjetno TR dela isto. Če ECB posoja denar po 4%, zakaj nebi tudi TR posojal denarja za 4%, itak je odgovor zato ker od tega nimajo nič, kar je res, ampak glej moj prejšnji odgovor, zakaj gredo v to da nimajo od tega nič.
Zakaj misliš da imajo banke take dobičke, ker na depozite ne dajejo nič, folk ima pa še vedno denar pri njih, posojajo pa ta denar naprej za 4+%.
Zakaj misliš da imajo banke take dobičke, ker na depozite ne dajejo nič, folk ima pa še vedno denar pri njih, posojajo pa ta denar naprej za 4+%.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Jerry000 ::
Verjetno res ne ve, ampak a si res prepričan v to? Ker, če nisi, je to utaja davka.
Tak nam že preveč povsod pobirajo na vseh koncih in vogalih. Teh par EUR pa ne bojo pogrešal, verjemi. Bodo bol prov prišli meni. Ampak ja, razumem, tko kot revolut je potem to, kjer morš sam javljat...če...ups
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
jocoj ::
Če te pokličejo k obrazložitvi, boš moral kar lepo sam dokazovati...Saj kritpo dobički še niso obdavčeni razen če ti dokažejo, da se s tem pridobitno ukvarjaš. Pri teh nakazilih gor dol pa še do dobičkov sploh nismo prišli.
Se pravi se moraš ne-pridobino ukvarjati, se pravi samo izgubo imaš lahko?
https://od-p.eu/obdavcitev-kriptovalut/
Da dobiček posameznika, ki ga doseže s trgovanjem s kriptovalutami ni obdavčen, mora biti nujno izpolnjen še en pogoj in sicer, da posameznik dohodka ni ustvaril z opravljanjem dejavnosti.
Ali je pri svojem trgovanju izvedel večje število nakupov in prodaj v obdobju enega leta? Pri tem naj navedemo, da točna številka nakupov in prodaj, ki bi pomenila trajnost opravljanja trgovanja ni določena.
Trade Republic - bonus povabilo - https://ref.trade.re/3qxk3pzb
GupeM ::
Imam pa vprašanje za znalce: zakaj TR in podobni ponujajo obresti za keš? Dobrodelne ustanove seveda niso. Kaj delajo s tem denarjem? Nisem nikjer našel te informacije
Denar čez noč dajo Evropski centralni banki, ta pa na plasiranje depozitov čez noč pri njih, trenutno da 3,75 % na leto. TR pa celoten ta znesek da naprej uporabnikom. Kaj ECB počne s tem denarjem čez noč, pa ne vem. Temu se reče mejni depozit.
To počnejo vse banke. TR je trenutno edina meni poznana, ki celotne obresti da naprej komitentom.
Painkiller94 ::
Ima kdo podobne težave: ob dvigu denarja mi TR ne pošlje 2FA SMS-ja?
A mamo sploh kak njihov email za support?
A mamo sploh kak njihov email za support?
Painkiller94 ::
Groza, groza, groza.
180.000s za request SMS. Denarja ne morem nakazat iz TR.
Support neobstoječ. Opišem težavo in dobim navodila kako odpreti račun. 2x se opravičijo, sedaj ni odgovora že 2 dni.
Tole je scam vseh scamov. Upam da uspem cuknit denar dol.
Support neobstoječ. Opišem težavo in dobim navodila kako odpreti račun. 2x se opravičijo, sedaj ni odgovora že 2 dni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
toshiba008 ::
Painkiller94 je izjavil:
Groza, groza, groza.
Včeraj sem tudi jaz želel prenesti nekaj denarja na referenčni račun in nisem dobil sms-a. Pred enim mesecem je še šlo. Danes smo reševali s supportom, vendar brez uspeha. Svetovali so mi tudi, da si odstranim in na na novo naložim app, ampak mi potem niti login ni več delal, ker tudi v tem primeru potrebuješ sms kodo. Jutri bom poizkusil še z novo številko, da vidim, če dobim sms. Če ne, bo pa treba na bankomat in denar dvignit dol.
tony1 ::
eEdbM ::
Ne, pripisa obresti ni videti, zato tudi ni invoice - če ne bo jutri, grem v široko ofenzivo gnjavljenja. ;-) Kakršnokoli drugo obvestilo je zame odveč. Sam sicer nimam težav s TR, razen tiste prijavne enkrat, tudi MFA in (% majhen) dvig je šel b.p.
klemenSLO ::
obvestilo za obresti prišle v App že zjutraj
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
delavec44 ::
Cel dan teče job. Pri nas je eden dobil, eden še ne. Oziroma sem sedaj pogledal, drugi je dobil ob 19:18.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
BuDi79 ::
na prometu ni, zadnji interest je 1. jun.
interest pending 0
next payout 1 aug.
šalabajzerija.
interest pending 0
next payout 1 aug.
šalabajzerija.
Uff, sile v Mordorju se zbirajo... :-/
Neusmiljena gnjavaža podpori aktivirana.
Sicer piše, da so obresti deponirane na account 1-3 dni po koncu meseca.
Neusmiljena gnjavaža podpori aktivirana.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Fantje moji, kolikor denarja, toliko muzike. Zdaj vidite, zakaj na NLBju vztrajajo na mainfrejmu, pa čeprav stane u božjo mater, na leto.
Ker je reč zastonj, bo kdaj treba tudi kak dan potrpeti. Sicer pa zamujanje obresti ravno zato, ker je dolgo časa trajal izračun in pripis, pred 30imi leti ni bil noben poseben problem. Je pa res, da smo bili manj instantna družba, tle smo živčni že zdele, pa še niti 2. v mesecu ni...
No, potem je pa sploh vsaka panika odveč. Move along, people.
Ker je reč zastonj, bo kdaj treba tudi kak dan potrpeti. Sicer pa zamujanje obresti ravno zato, ker je dolgo časa trajal izračun in pripis, pred 30imi leti ni bil noben poseben problem. Je pa res, da smo bili manj instantna družba, tle smo živčni že zdele, pa še niti 2. v mesecu ni...
No, potem je pa sploh vsaka panika odveč. Move along, people.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Tako piše tu, ja
Kot rečeno, 1 je bz, 2 je pomemben
We transfer the interest that you earn on your cash after each month ends. Payouts should be visible on your account within the first day of the subsequent month. This may take up to 3 days.
So that you can keep track of how much interest you've earned, you'll receive the following on the day of each interest payout:
1 a push notification
2 an event in Cash > Transactions (including your interest invoice)
Kot rečeno, 1 je bz, 2 je pomemben
dev ::
Dobil obvestilo za pripis obresti ob 20:00. Stanje tudi posodobljeno.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
m0LN4r ::
ste dobili danes obresti? jaz nisem
Dobil danes zjutraj.
Painkiller94 je izjavil:
Groza, groza, groza.
V nedeljo izplacal 300€ in v nedeljo tudi dobil...
SMSov ne uporabljam
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
LeQuack ::
SMSe slovenski operaterji radi blokirajo, oziroma jih blokirajo drugi na poti. Tudi jaz ne dobim več SMSov od Amazona npr.
Quack !
dunda ::
Obresti se mi vedno pripišejo 1. v mesecu. Tudi včeraj.
Nobenih težav z nakazili niti v eno, niti v drugo stran. Zadnjič preizkušeno prejšnji teden, ko sem nakazal iz NLB na TR. Prišlo v nekaj minutah.
Se pa spomnim, da sem imel na začetku neke težave s SMSji (ne vem več, kaj je bilo), ampak so na podpori uredili, da gre preko nekega drugega ponudnika in od takrat ni bilo težav (sicer sploh ne vem, če sem še kak SMS prejel, vse gre preko push notification).
Nobenih težav z nakazili niti v eno, niti v drugo stran. Zadnjič preizkušeno prejšnji teden, ko sem nakazal iz NLB na TR. Prišlo v nekaj minutah.
Se pa spomnim, da sem imel na začetku neke težave s SMSji (ne vem več, kaj je bilo), ampak so na podpori uredili, da gre preko nekega drugega ponudnika in od takrat ni bilo težav (sicer sploh ne vem, če sem še kak SMS prejel, vse gre preko push notification).
https://www.kacnje.eu
V-i-p ::
Enako pri meni, včeraj lepo dobil pripis obresti, kolega isto. Zadjle sem pa še poskusil naredit izplačilo na svoj TRR in je potrditvena koda po SMS-u priletela v treh sekundah.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
energetik ::
Saj lahko sam daš v bilo kateri denarni sklad in boš imel isto obrestno mero, verjetno TR dela isto. Če ECB posoja denar po 4%, zakaj nebi tudi TR posojal denarja za 4%, itak je odgovor zato ker od tega nimajo nič, kar je res, ampak glej moj prejšnji odgovor, zakaj gredo v to da nimajo od tega nič.
Tudi money market skladi ni nujno, da drži €, depozite, menice ipd. Prav lahko tak sklad vlaga v delniške naložbe z višjimi donosi, del donosa da varčevalcem, preostanek pobere upravljalec. Tako da tudi TR lahko da ta sredstva varčevalcem morda vlaga v delnice.
vires in numeris
ducy ::
Obresti dobil normalno prvega. BP.
Denar sem na TR v preteklosti nakazoval, brez problema.
Prenos nazaj sem pred časom delal in je prišel v 2 delovnih dneh.
V glavnem vse BP.
Denar sem na TR v preteklosti nakazoval, brez problema.
Prenos nazaj sem pred časom delal in je prišel v 2 delovnih dneh.
V glavnem vse BP.
bigbrie333 ::
Ima še kdo problem z MFA sms-om, ki bi moral priti pri dvigu na referenčni račun? (mobilni operater: A1). Sem poskušal včeraj, potem dobil obvestilo, da je bilo preveč poskusov in sem moral čakati 180000 s (skoraj cel dan). Danes poskusil znova, prvič se ni zgodilo nič, poskusim še enkrat in samo piše "Too many attemps, please try again later". Imam pa pri svojem avatarju rdečo piko, ki označuje, da nekaj ne štima. Pregledal cel account in nikjer drugje ne vidim te rdeče pike (v njihovih navodilih piše, da naj preverim pod "pending", da naj bi tam bila rdeča pika, a tega "pending" ne najdem nikjer. Za vsako pomoč, namig, email supporta ali karkoli bom hvaležen!
FR116 ::
Pozdravljeni,
tudi sam razmisljam o prenosu nekaj denarja iz SLO banke na TR. Ali je kdo ki ima več kot 10k € na TR?
Kako je če se en dan odlocis da nočeš več imeti denarja na bankinin ga želiš prestaviti v SLO?
Lahko vse naenkrat nakažeš nazaj na banko brez stroškov?
Hvala za pomoc ?
tudi sam razmisljam o prenosu nekaj denarja iz SLO banke na TR. Ali je kdo ki ima več kot 10k € na TR?
Kako je če se en dan odlocis da nočeš več imeti denarja na bankinin ga želiš prestaviti v SLO?
Hvala za pomoc ?
Vse lahko nakažeš nazaj brez stroškov.
Zgoraj se je nekdo pohvalil s 300 EUR obresti, kar je precej več kot 10k EUR varčevalnih sredstev.
Zgoraj se je nekdo pohvalil s 300 EUR obresti, kar je precej več kot 10k EUR varčevalnih sredstev.
Ne more imeti 300EUR obresti. Trenutno je še maks. 160,07EUR. In ja, veliko ljudi ima gor 50kEUR.
Zgoraj piše, da je izplačal 300EUR.
Zgodovina sprememb…
Ja piše, da si je izplačal, ampak ni pa več capped na 50k od 28.5. - načeloma bi to pomenilo nekje 96k€ depozita:
This was previously capped at 50,000 euro per user.
Ne more imeti 300EUR obresti. Trenutno je še maks. 160,07EUR. In ja, veliko ljudi ima gor 50kEUR.
OP je iz Nemčije, kjer meje 50k ni več.
Ja piše, da si je izplačal, ampak ni pa več capped na 50k od 28.5. - načeloma bi to pomenilo nekje 96k€ depozita:
This was previously capped at 50,000 euro per user.
Ne bo več capped, ko boš dobil IBAN za tvoj TR račun. O tem smo v temi že brali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
OP je iz Nemčije, kjer meje 50k ni več.
OK. Samo FR116, ki sprašuje je pa iz slo, zato sem napisal, da je zaenkrat 160€ še maks.
Niti nisem zasledil koliko ima OP gor, mogoče sem spregledal.
Sem moral it po očala. Je v tej objavi od 28.5. kakšen regionalni filter glede cappinga?
Piše. The current account will then be rolled out in stages. Pač so se odločili, da bodo stopnje po državah.
Zgodovina sprememb…
Sem moral it po očala. Je v tej objavi od 28.5. kakšen regionalni filter glede cappinga?
Nekaj strani nazaj se je pisalo, da bodo zaresne TRRje (IBAN je neroden termin, my bad) najprej dobili v Švabiji nato pa šele mi na jugu... Menda kmalu...
Nekaj strani nazaj se je pisalo, da bodo zaresne TRRje (IBAN je neroden termin, my bad) najprej dobili v Švabiji nato pa šele mi na jugu... Menda kmalu...
Je pa res, da v appu piše "Add up to 50.000€ to earn interest. Learn more about interest."
Omejitev navedena tudi tukaj...
No, iztrebek se občasno zgodi...
BlaY0 ::
https://x.com/traderepublic/status/1795...
...skratka unlimited je/bo na TR IBAN-u. Trenutno je tu samo m0LN4r kateremu so TR IBAN že dodelili.
...skratka unlimited je/bo na TR IBAN-u. Trenutno je tu samo m0LN4r kateremu so TR IBAN že dodelili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
m0LN4r ::
Na etoro drugac dobite 5% ce daste gor 50.000$
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
gansta ::
bajsibajsi ::
Pozdravljeni,
Hvala za pomoc ?
Zadnje vprasanje je pomembno.
Tudi sam sem testiral dvig z nekaj deset evri in je delovalo brez tezav.
Nekaj jih je v tej temi napisalo, da niso imeli tezave dvigniti denar. Nekdo drug je menda nazaj nakazal 300 eur itd.
Ampak bistvo je, kaj bi se lahko, ob vseh TR tezavah, zgodilo, ko recimo zelis dvigniti 40k eur.
V-i-p ::
@bajsibajsi: v najslabšem primeru pač na bankomatu dvigneš. 1,5k limit na dan, 20k na mesec. Ampak res moram potrkat, do sedaj nakazila in izplačila pri meni in v mojem poznanem krogu ljudi, ki imajo TR še ni blo težav.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
BlaY0 ::
Kolikor jaz vem, pri menjavi banke v okviru iste EU države, za vse poskrbi nova banka. V primeru da gre za menjavo banke pri različnih članicah EU pa mora banka kjer "zapiraš" račun ponuditi asistenco pri prenosu.
Direktiva:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content...
Direktiva:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content...
gruntfürmich ::
gre odpreti račun brez aplikacije na telefonu? torej samo preko računalnika?
rad bi dobival normalne obresti na sredstva, ki jih slovenski prasci ne dajejo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
klemenSLO ::
gruntfürmich je izjavil:
mislim da se ne da. Kuj ponuja "scan and get the app"
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
gruntfürmich je izjavil:
Ne, ne gre. Sem hotel to tako narediti tudi jaz, pa ne gre. Pol registracije lahko narediš na PCju, nato pa rabiš tudi app.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 167228 (23) | delavec44 |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 161449 (76) | tomlin |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 54685 (1384) | tony1 |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 6079 (4324) | Lonsarg |