Forum » Strojna oprema » Eksterni DVD-RW povzroča težave
Eksterni DVD-RW povzroča težave
WinXP ::
Živjo,kupil sem novo Gaming ohišje z LED osvetlitvijo,v katerega se ne more vgraditi navaden Sata DVD-RW, ker nima 5,25 reže,pa sem zato kupil poleg EKSTERNI (zunanji) USB DVD-RW,ki pa je "drugačen",ker moraš ko ti cd izvrže potegniti ROČNO DO KONCA vrata ven in ko vstavljaš nov CD ali DVD noter moraš pritiskati nanj,da se CD vsede, potem pa najhujše kar je ko pritisneš na tipko NE POVLEČE VRATA NOTER,kot je to vgradni DVD-RW delal,ampak moraš sam zapirati vrata in MOČNO PRITISNITI,da se vrata vsedejo oziroma zaprejo in še povrh tega se vstavljeni cd NE ZAVRTI,DA BI DVD-RW ZALAUFAL,AMPAK STOJI in piše da je DVD-RW prazen, namesto da ga zazna da je NOTRI,tako da moram spet eno dvakrat ODPIRATI IN ZAPIRATI VRATA tega DVD-RW-ja, in ŠELE TAKRAT zazna da je CD NOTRI in ZALAUFA! Zakaj delajo take DVD-RW-je,zakaj ni kot vgradni,da samo pritisneš gumb in se lepo sam zapre in TAKOJ ZAŽENE? Res smotano. Prav jezen sem na to.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
HolyFuck1 ::
Zakaj delajo take DVD-RW-je, zakaj ni kot vgradni,da samo pritisneš gumb in se lepo sam zapre in TAKOJ ZAŽENE?
Zato, ker je to ceneje in ker je poteg, pritisk ter vleka pladnja majhna cena za 50% manjši volumen.
Če ti 5,25" slot toliko pomeni, bi pa prej razmišljal in si notri porival svojo 20 let outdated tehnologijo...
Ales ::
Nisi napisal kateri model je, tako da je težko komentirati. Verjetno se obnaša kot se DVD-RW enote v prenosnikih, večina teh zunanjih DVD-RW je namreč takih. Vratca na njih niso motorizirana, temveč jih moraš sam odpreti do konca in tudi zapreti. To je normalno.
Kar pa ni normalno je, da ti ob zaprtih vratcih javlja, da ploščka ni. Za začetek preveri, ali plošček dobro vstaviš, da pravilno sede na pladenj in ali vratca dobro zapreš. Če je oboje OK, takih napak ne bi smelo biti.
Kar pa ni normalno je, da ti ob zaprtih vratcih javlja, da ploščka ni. Za začetek preveri, ali plošček dobro vstaviš, da pravilno sede na pladenj in ali vratca dobro zapreš. Če je oboje OK, takih napak ne bi smelo biti.
Nimam 20 let stare tehnologije, ne vem od kje ti ta ideja, imam NOV AM4 računalnik z vsemi novimi komponentami ! Cena tega EKSTERNEGA USB DVD-RW-ja pa TUDI NI nič CENEJŠA,od vgradnega,ampak sem ta eksterni DVD-RW plačal celo 20 KM (10 Eur) VEČ, kot stane vgradni...
Res je, imaš 27 let staro tehnologijo.
Daj ne težit s tem no. Imaš avto z motorjem na notranje izgorevanje? Torej 120+ let staro tehnologijo? Je kaj narobe s tem? Napajalnik v tvojem, mojem in še bog ve katerem kompu je v osnovi koliko let stara tehnologija? Plata ATX? Standard je iz leta 1995, če nisi vedel.
HolyFuck1 ::
Dajva se zmenit tako. Na novem AM4 sistemu imaš cel kup USB vhodov. Ti kupim 20 komadov USB ključev (reciva temu božično darilo), pa ti jih pošljem v BiH. Zastonj!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HolyFuck1 ()
Ales,dobro si to napisal ! Eksterni DVD-RW je znamke GEMBIRD (Optiarc DVD-RW kot piše v nadzorni plošči in ob zagonu PC-ja). CD ali DVD dam normalno notri in malo pritisnem da se "vsede" a kljub temu prvič NE ZAZNA notri vstavljenega cd-ja,ampak moram eno dvakrat odpirati in zapirati vratca, da vstavljeni cd ali dvd zazna... Vrata pritisnem malo močneje in dobro in se vsedejo,a kljub temu notri vstavljenega cd-ja prvič ne zazna...ampak v drugo ali v tretjo šele...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Je z vsemi ploščki tako, tudi recimo s kakim preverjeno kvalitetnim, kupljenim posnetim iz tovarne, brez prask in čistim?
Če plošček pravilno namestiš in dobro zapreš vratca, so edine možnosti še a) napajanje DVD-RW enote, b) slab plošček ali pa c) slaba DVD-RW enota. Ne pride mi na misel kaj četrtega...
Če plošček pravilno namestiš in dobro zapreš vratca, so edine možnosti še a) napajanje DVD-RW enote, b) slab plošček ali pa c) slaba DVD-RW enota. Ne pride mi na misel kaj četrtega...
Skoraj vse CD-je,ki sem jih jaz pekel na prejšnjem vgradnem DVD-RW-ju V PRVO ne zazna. So pa čisti in brez prask, no mogoče je kakšna rahla praska, ampak to prejšnjem vgradnem DVD-RW-ju ni bila ovira. Bom jutri probal še originalni cd od matične plošče,dat noter, da vidim če je isto tako,verjetno da je... Pa probal bom vtaknit oba USB KABLA v drugo režo, samo ne verjamem da je to to... Če ne, bom to opisal prodajalcu (Web Shop trgovini) pa naj mi ga zamenja za drugi, če ne bo šlo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
hojnikb ::
Boljšo vprašanje se poraja, zakaj bi v 2023 sploh še pekel DVDje?
Ker razn v določenih nišnih scenarijih, potrebe po optičnih medijih doma NI več...
Ker razn v določenih nišnih scenarijih, potrebe po optičnih medijih doma NI več...
#brezpodpisa
Han ::
Star 5,25" SATA pogon lahko zapakiraš v zunanje ohišje in ga uporabljaš naprej...
Za okrog 130 eur si lahko omisliš ASUS BW-16D1X-U, ki bere in peče še Blu-ray plate.
Za okrog 130 eur si lahko omisliš ASUS BW-16D1X-U, ki bere in peče še Blu-ray plate.
Ne vem,jaz sem še kar navezan na optične medije in jih bom uporabljal dokler bodo v proizvodnji oziroma dostopnosti,četudi je to v letu 2023-2024.
Raje kot USB ključe... (vsaj zaenkrat) Han,to je kar ok varijanta,kar si linkal na YouTube-u.Pa še to: Ales,priklopil sem ta novi eksterni USB DVD-RW zdaj odzadaj na PC USB 3.2 režo (oba usb kabla) in zdaj DELUJE,tudi pri vsakem PRVEM vstavljanju cd ali dvd medija vanj ! Hvala tebi za nasvet in hvala Bogu da je vse okej,da mi ni treba kontaktirati trgovine,kjer sem ga kupil in se dajati z zamenjavo... Pozdrav vsem.
Raje kot USB ključe... (vsaj zaenkrat) Han,to je kar ok varijanta,kar si linkal na YouTube-u.Pa še to: Ales,priklopil sem ta novi eksterni USB DVD-RW zdaj odzadaj na PC USB 3.2 režo (oba usb kabla) in zdaj DELUJE,tudi pri vsakem PRVEM vstavljanju cd ali dvd medija vanj ! Hvala tebi za nasvet in hvala Bogu da je vse okej,da mi ni treba kontaktirati trgovine,kjer sem ga kupil in se dajati z zamenjavo... Pozdrav vsem.
Ne vem,jaz sem še kar navezan na optične medije in jih bom uporabljal dokler bodo v proizvodnji oziroma dostopnosti,četudi je to v letu 2023-2024.
But whhy?
So bistveno manj priročni (ker jih je treba za vsak pečt), manj obstojni k kak trdi disk, pa po gigabajtu drazji. Če mas za gledanje videovsebin, se lahko dvd plejerja zlo hitr znebis z 20€ android skatlo (tle se usb ne rabis, ker lahko torrent vsebine direktno gledas). Za kaj druga pa tut nwm da bi rabu doma. Radio v avtu lahk zamenjas s takim z bluetooth, windose ze od pradavnine dajemo na usb itd...
Mal miselnega preskoka bo treba nardit iz leta 2005 pa nebos mel več problemov.
#brezpodpisa
klinker ::
Pa dej hojnik kaj te k...c briga zakaj on to hoce.
Dejte svoje misljenje vcasih zase zadrzat in raje pomagat namesto pametovat. Ljudje smo si razlicni in prav je tako.
Dejte svoje misljenje vcasih zase zadrzat in raje pomagat namesto pametovat. Ljudje smo si razlicni in prav je tako.
Kaj je tle za pomagat? On je mel "probleme" z nečim, kar je ze by design tko, od kar imajo laptopi optične pogone..
Ni pa res treba vsakega podpirat pri tem k si meče kamne v čevlje in se buni, zakaj ga zuli...
Ni pa res treba vsakega podpirat pri tem k si meče kamne v čevlje in se buni, zakaj ga zuli...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
bbbbbb2015 ::
Skoraj vse CD-je,ki sem jih jaz pekel na prejšnjem vgradnem DVD-RW-ju V PRVO ne zazna. So pa čisti in brez prask, no mogoče je kakšna rahla praska, ampak to prejšnjem vgradnem DVD-RW-ju ni bila ovira. Bom jutri probal še originalni cd od matične plošče,dat noter, da vidim če je isto tako,verjetno da je... Pa probal bom vtaknit oba USB KABLA v drugo režo, samo ne verjamem da je to to... Če ne, bom to opisal prodajalcu (Web Shop trgovini) pa naj mi ga zamenja za drugi, če ne bo šlo...
Si predstavljam, da ti dela težave. Tudi jaz imam enega takega, ASUS sicer, ki deluje enako, kot si opisal. Zbesnel sem, preden sem ugotovil, kaj je narobe.
Kot prvič, externi DVD-RW potegne precej začetnega toka. Moraš imeti priklopljena OBA USB kabla, po možnosti v različne USB hube, če se da, direktno v motherboard. pa po možnosti tako, da nimaš navešeno na tisti USB hub vse živo.
V dokumentaciji za motherboard poglej, če so vsi USB porti vezani na isti USB hub ali ne. Cenejši motherboardi imajo v osnovi manj USB hubov interno. Napajanje, ki ga dobiš na USB port, je ponavadi limitano na USB hub. IBM/Lenovo X serverji imajo to nekako drugače rešeno, oni lahko dajo na vsak port max. voltažo in tok, nisem se poglabljal. Imajo pa druge finte, če imaš dva uSB ključka, istega tipa, iste firme, ne moreš zbrati, iz katerega boš bootal.
Če nima dovolj moči, ne zavrti ploščka pravilno. Včasih ga kasneje vseeno dovolj zavrti, ter ga spozna, samo recimo ena instalacija Linuxa na en firewall z enim starim motherboardom se sem matral eno 7+ let nazaj, nakar sem ugotovil, da je motherboard kriv, nikakor ni hotel dati dovolj moči na USB porte. Potem sem nekako pretaknil kable, ugotovil sem, da ima dva huba, en port sem dal zadaj, enega pa povezal na USB extender kabel naprej na ohišje, na drugi hub in je šlo b.p.
Še danes recimo ne morem priklopiti na externi USB hub 3.2 ta DVD-RW in externi zunanji 3.5 inčni disk, ker oba žreta preveč toka. Ali eden, ali drugi, ne pa oba.
Skoraj prepričan sem, da je to problem, še posebej, ker praviš, da ne spozna ploščka na prvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
alajlgja ::
Glede na to, kam gre svet na področju digitalnih vsebin in laštništva ter pravic v zvezi s tem, se zdi, da bodo pogoni spet prišli v modo.
Ne toliko za zapisovanje, kot za ripanje in ustvarjanje digitalne zbirke.
Lih v nedeljo sme na bolšjem sejmu kupil 15 različnih CD-jev. Do večera so bili digitalizirani. Brez optične enote to ne bišlo. Piratiziranje mi ni blizu. Vsaj zaenkrat še ne.
Ne toliko za zapisovanje, kot za ripanje in ustvarjanje digitalne zbirke.
Lih v nedeljo sme na bolšjem sejmu kupil 15 različnih CD-jev. Do večera so bili digitalizirani. Brez optične enote to ne bišlo. Piratiziranje mi ni blizu. Vsaj zaenkrat še ne.
Machete ::
To je to. Folk pa plačuje 'pravice do streamanja' itd..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Z 1.mesta mi da DVD-RW kar samodejno na 2. mesto v UEFI Biosu in NE SHRANI NASTAVITVEOddelek: Strojna oprema | 1357 (892) | broken/link |
» | WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11449 (10302) | LeXani |
» | Težava z branjem cd-jevOddelek: Strojna oprema | 1980 (1559) | opeter |
» | Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 28222 (25694) | kuglvinkl |
» | Zaton optičnih medijev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Optične enote / mediji | 8461 (6722) | ABX |