» »

Kje na svetu bi živel?

Kje na svetu bi živel?

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

guano ::

Z leti se tudi zahteve človeka spremenijo.

MisterR ::

Do kakega 55.-60. leta bi sel živet na kak karibski otok z dobro infrastrukturo (pod to štejem tudi zdravstvo...) Kot je naprimer Aruba.
Potem pa bi se vrnil v Slovenijo, da bi lahko brezskrbno živel, predvsem kar se tiče zdravstva in nege, ker tega (za tak denar) drugje ni.

NuMaN ::

Če pridejo vesoljci in mi ponudijo prevoz v drugo galaksijo ...

Mogoče bi celo sprejel.

tilen03 ::

Če bi moral takoj izbrati nekaj drugega od Slovenije...

Afrika: /
Antarktika: /
Avstralija: /
Azija: Vladivostok
Evropa: Strasbourg
Južna Amerika: /
Severna Amerika: Quebec

zobnik ::

Nekam kjer lahko celo leto ješ zelenjavo, ne da pride november in ti zunaj vse pomrzne, zgnije, pol pa si odvisen od trgovin z uvoženo zelenjavo ki nima nit mal okusa torej ostaneš brez sveže zelenjave kot so kuamre, paardižnik, paprika, ....

tilen03 ::

zobnik je izjavil:

Nekam kjer lahko celo leto ješ zelenjavo, ne da pride november in ti zunaj vse pomrzne, zgnije, pol pa si odvisen od trgovin z uvoženo zelenjavo ki nima nit mal okusa torej ostaneš brez sveže zelenjave kot so kuamre, paardižnik, paprika, ....

Začni se prehranjevati sezonsko, boš bolj zdrav in bolj cenil različne letne čase, kulturo, tradicijo.

zobnik ::

Sezonsko ni problem, vsega dost in še preveč razen paradajz problem. Ampak pride slana v hribe, in vse gre...ostane edin čez zimo motovilec, kislo zelje, repa kisla, kar je v kleti, ampak bi rajš jedu svežo papriko, svež paradajz...

nejc_nejc ::

https://n1info.si/magazin/evropska-drza...
Med temi pastirji sigurno ne.....

aviator ::

MisterR je izjavil:

Do kakega 55.-60. leta bi sel živet na kak karibski otok z dobro infrastrukturo (pod to štejem tudi zdravstvo...) Kot je naprimer Aruba.
Potem pa bi se vrnil v Slovenijo, da bi lahko brezskrbno živel, predvsem kar se tiče zdravstva in nege, ker tega (za tak denar) drugje ni.

Hmm. Nekak sanje povprečnega Slovenca. Zaradit, se malo afnat, na stara leta pa k mamici xd.

Avenger ::

A veš uno, ko na začetku RPG izbereš lik in imaš na voljo 100 točk, ki jih lahko razdeliš med različne lastnosti? To je to. Ni popolne države, je pa v vsaki državi nek balonček, kjer je nadpovprečno in sem zato prepričan, da ne rabiš it ven iz Slovenije... Če bi moral it ven, bi šel mogoče v Texas.

RockyS: pri nas je za zdravstvo vrhunsko poskrbljeno? No, jaz zelo pazim, da si ne bi kaj naredil, ker si res ne želim čakat 12 ur na urgenci, da mi zašijejo rano. Če se ti zgodi kaj nenujnega, kot je kila, pa čakaj 2 leti, ali pa plačaj. Povsod drugje je slabše?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

aviator ::

Avenger je izjavil:

A veš uno, ko na začetku RPG izbereš lik in imaš na voljo 100 točk, ki jih lahko razdeliš med različne lastnosti? To je to. Ni popolne države, je pa v vsaki državi nek balonček, kjer je nadpovprečno in sem zato prepričan, da ne rabiš it ven iz Slovenije... Če bi moral it ven, bi šel mogoče v Texas.

RockyS: pri nas je za zdravstvo vrhunsko poskrbljeno? No, jaz zelo pazim, da si ne bi kaj naredil, ker si res ne želim čakat 12 ur na urgenci, da mi zašijejo rano. Če se ti zgodi kaj nenujnega, kot je kila, pa čakaj 2 leti, ali pa plačaj. Povsod drugje je slabše?

No to je uradna pot. Neuradna pa je, da poznas Jozeta, ki je eminenten JS boomer in ti uredi vse prek vrste. Za 2 noci na Arubi z "farmacevtko".

Drago pa ti lahko zrihta se kako kulturnisko penzijo, samo drzat moras kako potopisno predavanje.

Branko ti bo zrihtal se kako svetovalno pogodbo, da bos svoje izkusnje z turizmom iz Arube prenesel v naso zabaceno Slovenijo, mogoce padejo se "evropska sredstva".

zee ::

Živel v Singapurju 12 let, zdaj že pol leta v ZAE. Dubaj je kot Singapur na steroidih.

Vrnitev v Slovenijo ni v planu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

miha98 ::

zee je izjavil:

Živel v Singapurju 12 let, zdaj že pol leta v ZAE. Dubaj je kot Singapur na steroidih.

Vrnitev v Slovenijo ni v planu.

Ah nisi ta pravi Slovenc....

Miki N ::

nejc_nejc je izjavil:

https://n1info.si/magazin/evropska-drza...
Med temi pastirji sigurno ne.....

No evo. A se ni en zgoraj nekaj potožil nad Šviccarkami? Problem se reši sam od sebe, saj jo itak ne smeš peljati domov in nabrisati. :))
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19030477 (10738) Ganon
»

Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )

8623304 (18444) Dejan_007
»

Kitajski izvoz redkih zemelj peša (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16044508 (39243) WarpedGone
»

Kje na svetu bi živel? (strani: 1 2 )

714698 (3809) bodom

Več podobnih tem