Forum » Zvok in slika » 5.1, razlaga
5.1, razlaga
ninbus ::
takole. imam omenjeno zvočno integrirano na plati. ugotovil sem, da če hočem koristit 5.1 zvok, moram porabiti vse tri banance na hrbtni strani. v trgovini sem pa gledal zvočnike 5.1 z samo eno bananco, ki gre na woofer iz wooferja gre pa potem kablovje na ostale. tudi prodajalec me je prepričeval, da je dovolj ena bananca, da pa mora biti zvočna 5.1. kako je s tem. hvala
Reso ::
Verjetno je mislil digital out. Če je bil samo en činč (dve žili) je bilo verjetno to.
Računalnik pošlje digitalne podatke vn, wofer z vgrajenim ojačevalcom pa jih v analogne sprav in ojača.
Računalnik pošlje digitalne podatke vn, wofer z vgrajenim ojačevalcom pa jih v analogne sprav in ojača.
bila je ena majhna bananca kot za slušalke. čudno se mi zdi, da je to dovolj. v navodilih od matične piše, da je treba ponucat vse tri izhode za zvok 5.1.
ali imajo vsi zvočniki 5.1 samo eno bananco za v računalnik?
ali imajo vsi zvočniki 5.1 samo eno bananco za v računalnik?
TESKAn ::
Ne, nimajo. Tisti zvočniki, ki si jih gledal, imajo digitalen vhod. Pa povej malo več o zvočni, na kateri plati to? Ker če imaš nForce2 plato, recimo Epoxovo 8RDA+, potem ti lahko ta zvočna zakodira signal v digitalno obliko in ga pošlje zunanjemu odkodirniku...
Drugače je pa tako, 5.1 zvok ima 6 kanalov. En stereo jack ima dva kanala. Rabiš torej tri priključke, da dobiš ven 6 kanalov, se pravi en jack sprednji par zvočnikov, drugi zadnji par zvočnikov, tretji pa subwoofer in center.
Drugače je pa tako, 5.1 zvok ima 6 kanalov. En stereo jack ima dva kanala. Rabiš torej tri priključke, da dobiš ven 6 kanalov, se pravi en jack sprednji par zvočnikov, drugi zadnji par zvočnikov, tretji pa subwoofer in center.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
plata je OP-GBY-GA-7N400L 1NFORCE2/8*AGP.
zanimam se za zvočnike logitech z640, še bolj pa za prihajajoče creative t5400. ali imajo oboji digi vhod. hvala. če rabim kake priklučke, katere? kot sem rekel vzadaj so trije.
zanimam se za zvočnike logitech z640, še bolj pa za prihajajoče creative t5400. ali imajo oboji digi vhod. hvala. če rabim kake priklučke, katere? kot sem rekel vzadaj so trije.
TESKAn ::
Hm, za zvočnike ne vem, pejt na googla pa vtipkaj ime zvočnika, zagotovo kaj dobiš. More pisat v specifikacijah na strani proizvajalca, kake vhode ma, ma mislim, da ima vsak 5.1 sistem tudi analogne vhode...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Gabro ::
Digitalni prenos podatkov je seveda boljši ( 0,1 ); ima minimalne izgube, ki jih naša oz. moja ušesa ne slišijo.
Obstajata dva vmesnika: coaxial ali optical. Večina novejših matičnih že ima coaxiaen izhod, preko katerega pošilja zvočna neobdelane, surove informacije.
Navadne oz. poceni zvočniki ( tiste, ki si omenil ) ne moreš priklopit preko digitalnega izhoda, ker imajo samo ojačevalec in NE odkodirnik.
Takšni z dig. coaxial vhodom so Creative 5500 (60.000 sit), Logitech Z680...(80.000), cen se mi ne da iskat, zato so zelo zelo približne.
Glede na to, koliko pojma (n)imaš, si rajši kupi analogne.
DRUGIČ PA NE BODI LEN IN POGLEJ MALO PO FORUMU, KER JE PODOBNIH TEM SKORAJ MILJON!!!
lp, Gabro
Obstajata dva vmesnika: coaxial ali optical. Večina novejših matičnih že ima coaxiaen izhod, preko katerega pošilja zvočna neobdelane, surove informacije.
Navadne oz. poceni zvočniki ( tiste, ki si omenil ) ne moreš priklopit preko digitalnega izhoda, ker imajo samo ojačevalec in NE odkodirnik.
Takšni z dig. coaxial vhodom so Creative 5500 (60.000 sit), Logitech Z680...(80.000), cen se mi ne da iskat, zato so zelo zelo približne.
Glede na to, koliko pojma (n)imaš, si rajši kupi analogne.
DRUGIČ PA NE BODI LEN IN POGLEJ MALO PO FORUMU, KER JE PODOBNIH TEM SKORAJ MILJON!!!
lp, Gabro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvocnikiOddelek: Zvok in slika | 3128 (2044) | bobby |
» | abit nf7-s in 5.1 zvočniki??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1069 (901) | mamamia |
» | zadnji zvocniki tiho!Oddelek: Zvok in slika | 1806 (1694) | odklop99 |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3246 (2794) | ciper |
» | dolby digital zvocna?Oddelek: Zvok in slika | 1901 (1615) | matevzm |