Forum » Pomoč in nasveti » Vgradnja pekača - Need help!
Vgradnja pekača - Need help!
Sydk ::
Včeraj sem nabavil pekača Asus 52x24x52 za 12k, danes sm ga hotel vgradit pa se mi je zataknil...
v kompu imam dvdrom ki je priključen na sec.IDE slot, disk je priklopljen na Primary IDE slot, plata je Asus A7N8X
zdej kam za vraga naj priključim pečico če je sec.IDE že zaseden z dvdromom? a se kabla dasta nekak povezat od pekača in dvdroma in potem oba zvezana priključit na sec.IDE? in potem je en master en pa secundary, a gre to tko? sam kabla ne morem zvezat ker imata oba zenske konektorje, torej brez tistih špičk...
pa še to a je sploh treba priključit zvok na pekača, ker ga že imam prikljopljenega na dvdrom...? LP
v kompu imam dvdrom ki je priključen na sec.IDE slot, disk je priklopljen na Primary IDE slot, plata je Asus A7N8X
zdej kam za vraga naj priključim pečico če je sec.IDE že zaseden z dvdromom? a se kabla dasta nekak povezat od pekača in dvdroma in potem oba zvezana priključit na sec.IDE? in potem je en master en pa secundary, a gre to tko? sam kabla ne morem zvezat ker imata oba zenske konektorje, torej brez tistih špičk...
pa še to a je sploh treba priključit zvok na pekača, ker ga že imam prikljopljenega na dvdrom...? LP
kuglvinkl ::
zdej kam za vraga naj priključim pečico če je sec.IDE že zaseden z dvdromom?
PRav tu. Sej ima kabel dva izhoda ne? Samo pazi pri jumperjih.
PRav tu. Sej ima kabel dva izhoda ne? Samo pazi pri jumperjih.
Your focus determines your reallity
kuglvinkl: kabel ima 2 izhoda ja, samo ne morem zvezat ker kabel ki sem ga dobil poleg pekača je na obeh straneh z luknjicam, se pravi moram kupit en tak kabel ki ima na eni strani bodičke na eni pa tele luknjice...in potem dam dvdrom slave, pečico pa master?
Čaki te IDE naprave imajo vse moški izhod, IDE kabli pa vsi ženski vhod. Kaj ti tle ne štima?
JOJ zdej mi je sele jasno, res sem KONJ z enim IDE kablom povezem in pecico in dvd, jst sm pa komplicirov pa sm mislu da je treba povezat z dvema takima kabloma in potem se ne izide hvala za asistenco
Taras_Bulba ::
Nč ti ni treba kablov skupi vezat. Na en kabel daš dve napravi. Na vsak konektor eno. Tretji konektor zatakneš v matično na primerno mesto.
OK, lahko pa nabaviš IDE kontroler in imaš vsako napravo na svojem kanalu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8369 (5048) | BivšiUser2 |
» | Predvajalnik in zapisovalc DVD-RW z ATA priključkomOddelek: Pomoč in nasveti | 878 (817) | DeeCoy |
» | PROBLEM z matično: ASUS P5KC (mislim da ide-pata konektorji ne delajo)Oddelek: Strojna oprema | 2601 (1176) | s1m0n |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1581 (1389) | Lizard |
» | IDE - CD in HDD - SLAVE/MASTEROddelek: Pomoč in nasveti | 1155 (1082) | solatko |