» »

Vulkanizer zajebava

Vulkanizer zajebava

1 2
3
»

Meizu ::

Pejdi spat stara mama, v penziji si mora človk tudi kaj odpočit :))

stara mama ::

Ja, ampak ne morm zaspat, ker mi topljenje gume ne da miru, prosim za eno pravljico o topljenju gume!

Netrunner ::

stara mama je izjavil:

prosim za eno pravljico o topljenju gume!

V daljni deželi Gumijada je obstajalo čarobno mesto, kjer so vsi prebivalci bili narejeni iz čudovite elastične gume. Tam so živeli Gumijci, majhna bitja, ki so bili veseli in polni življenja. Vsak dan so se igrali in ustvarjali z raznimi oblikami gume. Vendar pa je nekega dne na Gumijado prišlo nekaj nenavadnega. Sonce je začelo sijati močneje kot kdajkoli prej. Temperature so se začele dvigovati, in ko je termometer pokazal 20 stopinj Celzija, se je začelo nekaj nenavadnega.

Mesto, običajno polno razigranih Gumijcev, se je začelo topiti! Prva stvar, ki je začela mehčati, so bile poti, po katerih so se Gumijci pogosto sprehajali. Gumijasti mostovi in stavbe so postajali mehkejši in mehkejši ter izgubljali svojo trdnost. Gumijci so bili v skrbeh. Nekateri so se spraševali, kaj se dogaja, drugi so poskušali rešiti svoje domove. Glavni Gumijevski arhitekt, Gumo, je sestavil ekipo najboljših inženirjev, da bi rešili njihovo mesto.

Ekipa je hitro začela raziskovati. Skupaj so odkrili, da je nenavadno močno sonce povzročilo, da se guma stopi. Tako so se odločili, da bodo poskušali zgraditi senčnike in posebno zaščitno prevleko za svoje domove in ceste. Vsi so se povezali in začeli ustvarjati ogromne senčnike iz posebne hladne gume, ki je ostala trdna pri visokih temperaturah. Postavili so jih nad ulice, mostove in domove ter tako zaščitili svoje mesto pred močnim soncem.

Ko so senčniki začeli delovati, se je temperatura v mestu začela zniževati. Gumijci so z olajšanjem opazovali, kako se njihovo mesto ni več topilo. Bili so srečni, da so skupaj našli rešitev za to nenavadno težavo. Od takrat naprej so se Gumijci naučili, kako se prilagoditi spremembam v okolju. Vsako leto so preverili svoje senčnike in poskrbeli, da so bili pripravljeni na vsako nenadno povečanje temperature.

In tako se je mesto Gumijada nadaljevalo s svojimi razigranimi in ustvarjalnimi aktivnostmi, nikoli več ne skrbi za topljenje pri 20 stopinjah, saj so bili pripravljeni na vsako vremensko presenečenje.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

cvalsr ::

navodila pisejo da se ne sme mazat,

Pišejo. Iz enega samega, istega razloga, kot v ZDA na vsaki PVC vrečki piše, da je nevarna in se lahko zadušiš z njo.
Zato, da ne bi Slo-tech 'strokovnjaki' namazali 'ornk', da bi se vse cedilo in špricalo po 'paknah' in diskih; z logičnimi posledicami...

Evo šel do novega vulkanizerja, top strežba stranki, prišel ko sem bil naročen in me je čakalo takoj mesto v garaži, opravil centriranje gum - felge so ravne ko steklo. Problem so bili distančni obročki (to je ugotovil v praktično petih sekundah), pri katerih sta dva imela cca. desetinko milimetra lufta, kar je povzročilo, da se vijaki niso pravilno nalegali na mesto zaradi česar so bile gume nameščene že v osnovni izven centra. To je vse skupaj opravil v 5 minutah, menjal obročke s pravim fijem, zašravfal nazaj, se vsedem, peljem, vozi kot po špeglu.

Ni bilo težko. 15 minut mu je vzelo še s tem, da sva šla na brzino vmes na kafe.

Prejšnji me je pa želel prepričat, da imam zvito felgo. Ampak sem pa mnenja, da bi lahko že pri samem vstavljanju obročkov to ugotovil, pa ni. No ja.

m0LN4r ::

Obrocki? Pol niso orginal felge?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ne, so pač aftermarket. Na original felgah imam letne gume jasno.

Utk ::

Ah, danes več ni vulkanizerjev, električarjev, frizerjev, nikogar, to niso več obrti, vsi so v istem poslu, služenju denarja, kako in kaj delaš ni več pomembno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

fikus_ ::

Felgo ti centrirajo vijaki/matice, če imajo konusno naležno površino vijak-felga, če imaš pa ravno podločko, potem pa res ta obroček. In dvomim, da je 0,1 mm lufta razlog za to, je moralo biti v mm.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

cvalsr ::

15 minut mu je vzelo še s tem, da sva šla na brzino vmes na kafe.

Japajade, in od tega je pitje kave trajalo 14 minut, čvekač. Ti in on sta najmanj bratranca Chucka Norisa, če ne kar brata. Gotovo je kar z eno roko držal avto v zraku, medtem, ko je z drugo vijačil, centriral itd? Cena pa je bila - aja, kofe si mu plačal, kenede.

BCSman ::

Meni iz te pripovedi zgleda kot da je vulkanizerja samo pekla vest, ker je spal z op-ovo ženo in se je hotel malo odkupit. :D
Šala :P

Kosek1 ::

m0LN4r je izjavil:

Folk vse sorte felten montira gor in pol krivijo vulkanizerje. :)

Najmanj kar je, je, da se mu opravičiš na tem forumu, ker si ga neutemeljeno blatil.

Ma niti taljenja gum ni uspel obrazložit, zdaj se bo pa opravičeval?
meizu je premali za svoj ego.

Haha, ste se nabrali :D

Povejte še kakšno dobro :)

mancini ::

Ne ti povej kako mora vulkanizer opazit, kar na oko da nekaj ne stima za desetinko milimetra.
Si slisal kdaj za tolerance

c3p0 ::

Če malo poiščeš, lahko kupiš tudi neoriginal felne, kamor pašejo original vijaki.

denabiker ::

vidiš to je to, tako bi morali vulkanizerje delat, rezervacije...ne pa da so 100 metrske kolone pred vulkanizerji....sem se peljal zadnjič čez Šentjur pa pred znanim vulkanizerjem kolona do glavne ceste, po mojem folk čaka tam več kot 2 uri, pa mogoče več kot 3 ure.....

Kar naj, če se ne znajo prej organizirat.

fikus_ ::

Lahko da stranke ne znajo poklicat za termin (vsaj vse ne) in potem kolone. Sedaj je montaža na vrhuncu in vulkanizerju je čisto vseeno, če kdo čaka 2-3 ure.

PS zato je pa dobro, da ima vulkanizer še kakšen kafič zraven.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Gre bager čez cesto (ker jo obnavljajo) in pade kepa blata dol - 20 prijav v roku 5 minut.
Kmet gnoji 14. novembra - min. 10 prijav na občino.
Se mulo pelje šez šumo z motorjem? 30 objav na družabnih omrežjih in 5 člankov v novicah.

Poklicat vulkanizerja za termin?
Misija nemogoče :))

Steinkauz ::

Jst sm danes peljal. Seveda naročen. Pridem ob uri, takoj sprejet, 15 min kasneje (3je naenkrat delajo) že odpeljem s premontiranimi gumami.
Kje bi sam previjačenje tolk trajal :)

Utk ::

Tam kjer plačate 40-50 evrov menjavo, imajo lahko še nekoga v pisarni, ki se oglaša na telefon.
Tam kjer lastnik sam šraufa pač ni tega luksuza. Stane pa zato menjava 25 evrov.

mancini je izjavil:

Ne ti povej kako mora vulkanizer opazit, kar na oko da nekaj ne stima za desetinko milimetra.
Si slisal kdaj za tolerance

Sva šla z vulkanizerjem ročno zajungat gumo na obročkih pred vijačenjem in je imelo dovolj lufta da je bilo takoj slišat klopotanje. Ne rabiš bit raketni znanstvenik da to opaziš. Ne ga srat.

c3p0 ::

Jaz pa sem dal ketne v kuferam in avto je pripravljen na zimo.

c3p0 je izjavil:

Jaz pa sem dal ketne v kuferam in avto je pripravljen na zimo.

Sam ne jokat ko se boš sredi vrhniškega klanca na AC ustavil ko bo sneg padel.

DejchSLO ::

Bom kr to temo uporabil, da ne odpiram teme za brezveze. Avtocenter Velič, ima kdo kakšne izkušnje z njimi? Jaz še nisem bil tam, so pa mi relativno blizu.

darkolord ::

V redu je, pred leti sem vse vozil k njemu (tudi za servis).

zobnik ::

Ja je kar problem dobit vulkanizerja isti dan, vsi neki izgovori, ko pa tam stojiš z avtom ko jih kličeš pa ti rečejo da ne bo šlo, a pred delavnico prazn. Na Vrhniki me niso nikjer hotel isto uro vzet v dop.času. Šele naslednji dan.
Potem poklical v Gorenjo vas Boštjana Ferlana, ta v krožnem pri petrolu in čez pol ure že pri njemu, hitro menjal in nobenih izgovorov. Poračunala par minut prej avto dol, not in gas dalje.
Zdaj vem kam naslednjič it.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Centriranje gum (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9110530 (7781) bbbbbb2015
»

Menjava pnevmatik - cena

4310479 (8904) Gr8t
»

Nakup jeklenih platišč za zimo, da ali ne? (strani: 1 2 )

8815700 (13064) nekoman
»

menjava dveh gum

296748 (5690) ;-)
»

Zimske gume na svojih platiščih in centriranje

Oddelek: Loža
337639 (6719) energetik

Več podobnih tem