» »

Menjava pokrova vodnjaka

Menjava pokrova vodnjaka

enemon ::

Zamenjal bi star leseni pokrov vodnjaka, fi je 120 cm. Kolikor gledam tehtajo betonski pokrovi takih premerov tudi do pol tone. Ali je v tem primeru najbolje klicati obrtnike, ki se ukvarjajo z obnovo vodnjakov ali kar sam odstranim leseni pokrov in naročim dostavo, potem pa mi ga kdo z dvigalom gor namesti?

johanblond ::

Dobijo se tudi plastični pokrovi, ki so lažji (in dražji). Poguglaj.
Sam se boš moral odločiti glede na namen, lokacijo (pohodno, povozno,) in finance.
Če kupiš v lokalni gradbeni trgovini z dostavo bo itak dostavil tovornjak z roko, če imaš direkten dostop, bo brez problema dal na želeno mesto (direktno gor).

k4vz0024 ::

Predvsem pazi na svojo varnost! Še posebej, če gre za globok vodnjak. Jaz se sam ne bi lotil dela. Pač bi s prijatelji lotil menjave! Razmisli, da pokrov zamenjajo profesionalci, ki se zavedajo nevarnosti!

enemon ::

Vodnjak je globok nekje 4 metre, kakšen meter pod pokrovom je že voda. Ne bi rad, da kdo skače po zdajšnjem lesenem pokrovu, pa da se slučajno vdre in pade noter, parcele nimam ograjene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

A. Smith ::

Na vrh vodnjaka namesti armiranobetonski venec z litoželeznim pokrovom, pa bo tvojih problemov na vekov veke konec.

https://livar.si/ducting-range/ab-venec/
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Pobes ::

Na laser daš odrezat pločevino z manjšim izrezom če hočes dostopat do vode.
Potem to pritrdiš na vodnjak. Rešitev je tudi pač neka mreža, samo potem pada vse v vodnjak.

Sem jih naredil že kar nekaj, odvisno le ali je vodnjak pod kakšnim spomeniškim varstvom, potem je to problem obnavljat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izkopat vodnjak?

Oddelek: Loža
3120521 (2397) BigWhale
»

Kako shraniti pitno vodo za mesec ali dva? (strani: 1 2 )

687604 (5025) starfotr
»

Je lastnik nepremičnine kriv, če se komu kaj zgodi na njegovi posesti (strani: 1 2 )

518017 (5110) joze67
»

Vodno hlajenje z vodo 'iz pipe'

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
423075 (2260) lakotnyk
»

Izdelava enega ohisja za 2 racunalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282053 (1415) Tic

Več podobnih tem