Forum » Loža » Menjava pokrova vodnjaka
Menjava pokrova vodnjaka
enemon ::
Zamenjal bi star leseni pokrov vodnjaka, fi je 120 cm. Kolikor gledam tehtajo betonski pokrovi takih premerov tudi do pol tone. Ali je v tem primeru najbolje klicati obrtnike, ki se ukvarjajo z obnovo vodnjakov ali kar sam odstranim leseni pokrov in naročim dostavo, potem pa mi ga kdo z dvigalom gor namesti?
johanblond ::
Dobijo se tudi plastični pokrovi, ki so lažji (in dražji). Poguglaj.
Sam se boš moral odločiti glede na namen, lokacijo (pohodno, povozno,) in finance.
Če kupiš v lokalni gradbeni trgovini z dostavo bo itak dostavil tovornjak z roko, če imaš direkten dostop, bo brez problema dal na želeno mesto (direktno gor).
Sam se boš moral odločiti glede na namen, lokacijo (pohodno, povozno,) in finance.
Če kupiš v lokalni gradbeni trgovini z dostavo bo itak dostavil tovornjak z roko, če imaš direkten dostop, bo brez problema dal na želeno mesto (direktno gor).
k4vz0024 ::
Predvsem pazi na svojo varnost! Še posebej, če gre za globok vodnjak. Jaz se sam ne bi lotil dela. Pač bi s prijatelji lotil menjave! Razmisli, da pokrov zamenjajo profesionalci, ki se zavedajo nevarnosti!
enemon ::
Vodnjak je globok nekje 4 metre, kakšen meter pod pokrovom je že voda. Ne bi rad, da kdo skače po zdajšnjem lesenem pokrovu, pa da se slučajno vdre in pade noter, parcele nimam ograjene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
A. Smith ::
Na vrh vodnjaka namesti armiranobetonski venec z litoželeznim pokrovom, pa bo tvojih problemov na vekov veke konec.
https://livar.si/ducting-range/ab-venec/
https://livar.si/ducting-range/ab-venec/
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Pobes ::
Na laser daš odrezat pločevino z manjšim izrezom če hočes dostopat do vode.
Potem to pritrdiš na vodnjak. Rešitev je tudi pač neka mreža, samo potem pada vse v vodnjak.
Sem jih naredil že kar nekaj, odvisno le ali je vodnjak pod kakšnim spomeniškim varstvom, potem je to problem obnavljat.
Potem to pritrdiš na vodnjak. Rešitev je tudi pač neka mreža, samo potem pada vse v vodnjak.
Sem jih naredil že kar nekaj, odvisno le ali je vodnjak pod kakšnim spomeniškim varstvom, potem je to problem obnavljat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako izkopat vodnjak?Oddelek: Loža | 20521 (2397) | BigWhale |
» | Kako shraniti pitno vodo za mesec ali dva? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7604 (5025) | starfotr |
» | Je lastnik nepremičnine kriv, če se komu kaj zgodi na njegovi posesti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8017 (5110) | joze67 |
» | Vodno hlajenje z vodo 'iz pipe'Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3075 (2260) | lakotnyk |
» | Izdelava enega ohisja za 2 racunalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2053 (1415) | Tic |