Forum » Loža » Prigode s podeželja
Prigode s podeželja
velikBrokoli ::
To so res navidezni problemi, soseda začni ignorirati, postavi ograjo in kamere, če ti pride na parcelo, pa pokliči policijo. Naj se briga zase, to mu moraš hitro povedati, ne vem zakaj se sploh s takimi retardi ukvarjaš? Več kot očitno je tip moten, ti pa največji cuck stoletja, ker se ne postaviš zase in ga pošlješ v kurac.
To s pijačo je pa tako glupa stvar, da sem najprej mislil, da shintaro trolla.
To s pijačo je pa tako glupa stvar, da sem najprej mislil, da shintaro trolla.
z3ro ::
Pošlji ga v kurac, če bo skakal okrog tvoje hiše ga posnami/prijavi policiji. Travnik pa kosi kot ti ustreza in tako da boš znotraj zakona (ne vem kako je ravno predpisano). Aja pa iz tega društva ne pozabit it ven. Ne se pustit, očitno si res "premehak".
BmoQuh ::
Ja, poskusimo razumeti še sitnosti glede samega nepokošenega travnika - če je to res na kakšni poti, je lahko zoprno in za hojo športnih pijanih pohodnikov in verjetno za košnjo kasneje (problem kosca). Če je tega en hektar (30x30m), to ni neka huda posest in vprašanje, če ima op mašinerijo za to, sploh, če je tam občasno na sprostitvi. Iz podane 'tvarine' ni jasno kaj dosti razen to, da bodo športniki pohodniki verjetno prinesli še kakšen benjo za ... :D

IL_DIAVOLO ::
Totalno mersko zajebe, potem pa se vseeno zeli ostati najbolj pameten haha
Ignoranca pa to.
Ignoranca pa to.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ja, shit happens, res je, ja. 30 x 30 je samo 900 m2 (~10 arov, ne 100).
Ampak kako in kdaj se to potem kosi, če op hodi tja samo na občasno sprostitev, 100 x 100 m ni malo, ne gre to z neko robo-kosilnico?
Cela štorija še potem toliko bolj sucks, zelo ne štima tole.
Zajebal sem, drži - ampak kako to spremeni situacijo pri opu in njegovih občasnih sprostitev?
Ampak kako in kdaj se to potem kosi, če op hodi tja samo na občasno sprostitev, 100 x 100 m ni malo, ne gre to z neko robo-kosilnico?
Cela štorija še potem toliko bolj sucks, zelo ne štima tole.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Totalno mersko zajebe, potem pa se vseeno zeli ostati najbolj pameten haha Ignoranca pa to.
Zajebal sem, drži - ampak kako to spremeni situacijo pri opu in njegovih občasnih sprostitev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
Dimnik ::
Saj mislil je dobro, ne dramatizirat..
Je pa tako...meni je vseeno kdaj moji 4 sosedi kosijo, se pravi levi, desni in dva čez cesto.....ko trije izmed teh gledajo med sabo in ko en pokosi, na drugi dan že druga dva
..ampak to je navada...
Je pa tako...meni je vseeno kdaj moji 4 sosedi kosijo, se pravi levi, desni in dva čez cesto.....ko trije izmed teh gledajo med sabo in ko en pokosi, na drugi dan že druga dva
Ni me potrebno zagovarjati, s takšnimi il hudiči praviloma ni veliko dela.
Kako torej zdaj moja strašna merska napaka spremeni situacijo pri opu, IL_DIAVOLO, boš ti razložil naprej :D
Zgodovina sprememb…
Dimnik ::
Je pa tako...meni je vseeno kdaj moji 4 sosedi kosijo, se pravi levi, desni in dva čez cesto.....ko trije izmed teh gledajo med sabo in ko en pokosi, na drugi dan že druga dva..ampak to je navada...
Pa med košnjo se ustavi in spije pivo v kleti ali senci, pri kateremkoli, tako da se družimo ko se kosi
Žal izgleda, da je imel e-navlaka res prav, da gre za neko posebno situacijo. Mi je žal, da sem zagovarjal opa in celo skušal razumeti njegovo situacijo.
IL_DIAVOLO, še enkrat, se opravičujem za mersko napako, ne garantiram, da je zadnja, žal se meni ozemlja meri v arih, ali pa delih hektarja. Evo, vsi svetovni problemi rešeni, op in sosed pa sta NAJboljša prijatelja... :D
IL_DIAVOLO, še enkrat, se opravičujem za mersko napako, ne garantiram, da je zadnja, žal se meni ozemlja meri v arih, ali pa delih hektarja. Evo, vsi svetovni problemi rešeni, op in sosed pa sta NAJboljša prijatelja... :D
Op, nič, javi, ko boš prodal in bo situacija rešena. Mogoče še, če ti bo sosed spet težil, da ni pokošeno ali spluženo, moraš sam plačati pijanico športnikom, ti med tvojo občasno sprostitvijo občasno hodil po posesti (vsaj 10000m2 velikem in zelo sproščeno obdelovanem, IL_DIAVOLO, res je!) in poslušal, če bo slišal zvonjenje telefona - in spotoma še kaj odnesel, če že ni do sedaj? Ampak vse skupaj res deluje kot halucinirana situacija, da imaš nekaj HA premoženja, ki ga obdeluješ menda med občasno sprostitvijo. S čim, FFS, s čim ti obdelaš/pokosiš nekaj HA veliko posest?
PS: Lahko pa tudi vse skupaj pozabiš zaradi merske napake kot pravilno ugotavlja IL_DIAVOLO :D
PS: Lahko pa tudi vse skupaj pozabiš zaradi merske napake kot pravilno ugotavlja IL_DIAVOLO :D
Zgodovina sprememb…
mancini ::
Celo zazeljeno je da se taksni travniki, kot ga ima OP pokosijo pozneje. Zaradi cebel, da lahko nabirajo med.
Drugo pa so tisti travniki, kar imajo kmetje za krmo zivali.
Ti lepo pusti da bo travnik lepo cvetoc
Utk ::
Enkrat soseda povabi da ti "še enkrat" pokaže kje je meja. Potem mu pa reči, ok, zdaj ko vemo kje je meja, te trava čez to črto ne rabi več skrbet.

IL_DIAVOLO ::
Žal izgleda, da je imel e-navlaka res prav, da gre za neko posebno situacijo. Mi je žal, da sem zagovarjal opa in celo skušal razumeti njegovo situacijo.
Ti je oprosceno :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ja, kaj hočem, glej, kriv sem... Še vedno ne vem, kako op gospodari na tolikšni in verjetno še večji posesti - pa v resnici ni moja stvar, ampak je pač ta tema in primerjujoč z 'občasno sprostitvijo' na 0,15 ha (je pravilno izračunano) se ene stvari kar močno razlikujejo.
Zgodovina sprememb…
enemon ::
7000 m2 kosim s samohodno Toro Timemaster 76 cm širine, slabe tri ure pa je fertik. Rekreacija pa je tudi odlična to. 
3000 m2 pa kosi en kmet, če pa v doglednem času ne pride, grem pa dvakrat na leto zmulčat. Je pa ta parcela malo stran od hiše.
3000 m2 pa kosi en kmet, če pa v doglednem času ne pride, grem pa dvakrat na leto zmulčat. Je pa ta parcela malo stran od hiše.
Rekreacija, itak pa še nekako uživaš poleg. 3 ure je kar ok (v bistvu kratko) za 7000 m2. Zdaj razmišljam, da mogoče ni sosd samo ekstremno komunikativen, do zoprnosti, ti pa bolj intro (kot 3/4 s-t)?
Nič, glej, imate, kakor želite, boste že uredili, ne potrebujete prišepetovalcev, imamo mi sami svoje težave, se bom že spomnil kakšne.
Pa brez zamere, če je kakšna bila.
Nič, glej, imate, kakor želite, boste že uredili, ne potrebujete prišepetovalcev, imamo mi sami svoje težave, se bom že spomnil kakšne.
Pa brez zamere, če je kakšna bila.
Zgodovina sprememb…
d4vid ::
Grow a pair. Pokaži sosedu kje je meja, razloži, da kar je tvoje, ni njegova skrb. Financiranje pijače športnikom tudi ni tvoj problem. Očitno se ne znaš postavit zase, pa poskuša koliko se mu pustiš.
Ja, nabiješ neko tablo, da je zaradi čebel. Pri nas mislim, da je zaradi neke subvencije rok košnje po 20. juniju za eno parcelo, ki jo imamo v tem programu, veliko cca 2ha. Itak jo zaradi naklona 100+% kosimo kasneje in samo 1x letno.
Je pa opcija 2: na hitro zagradiš parcelo (šalabajzersko), pa kupiš par koz. Ko koza enkrat ugotovi, da pride ven iz ograde, jo ne boš več zagradil. Sploh če ima sosed kakšno sadno drevje ali kaj podobnega
Bo sosed kmalu dognal, da nepokošen travnik ni njegov problem.
Za dodatno veselje in namesto budilke, si lahko umisliš še kakega osla.
Celo zazeljeno je da se taksni travniki, kot ga ima OP pokosijo pozneje. Zaradi cebel, da lahko nabirajo med.
Ja, nabiješ neko tablo, da je zaradi čebel. Pri nas mislim, da je zaradi neke subvencije rok košnje po 20. juniju za eno parcelo, ki jo imamo v tem programu, veliko cca 2ha. Itak jo zaradi naklona 100+% kosimo kasneje in samo 1x letno.
Je pa opcija 2: na hitro zagradiš parcelo (šalabajzersko), pa kupiš par koz. Ko koza enkrat ugotovi, da pride ven iz ograde, jo ne boš več zagradil. Sploh če ima sosed kakšno sadno drevje ali kaj podobnega
Za dodatno veselje in namesto budilke, si lahko umisliš še kakega osla.
delavec44 ::
Ja, kaj hočem, glej, kriv sem... Še vedno ne vem, kako op gospodari na tolikšni in verjetno še večji posesti - pa v resnici ni moja stvar, ampak je pač ta tema in primerjujoč z 'občasno sprostitvijo' na 0,15 ha (je pravilno izračunano) se ene stvari kar močno razlikujejo.
Jah gospodari slabo, ne. Zato mu pa sosed teži.
Samo res lepo se mi je ponesrečilo tisto s stranico hektarja... Glej, kaj morem, saj mi je žal, zeloooo žal... Se pa je vsaj izkazalo, da ni AI zadaj. Razen... Če je? :D
filip007 ::
Kmetje pač, nekdo ki je cel dan v hiši, potem jih moti in zmoti vsaka malenkost.
Zero games, zero talk.
https://pristytools.neocities.org
https://pristytools.neocities.org
delavec44 ::
Zdaj pa še mene zanima, koliko ima pa sosed veliko parcelo? In koliko pogosto kosi?
Ker s 30m*30m, še nisi kmet.
Ker s 30m*30m, še nisi kmet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
fikus_ ::
Taksne in podobne prigode se dogajajo na podezelju in v mestu, samo prave ljudi moraš imeti za sosede, ali pa biti sam taksen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PluribusUnum ::
Projekcija kmetistva je relativna. Upogibanje nečesa je lahko privlačno, 250m prjatlce nakazuje da nekdo drug upogiba udeleženca v željeni obliki.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zoprn sosed - postavitev ograje na meji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8966 (4080) | Furbo |
| » | Zanemarjeno sosednje zemljišče in njega urejanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13521 (11431) | Okapi |
| » | Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39794 (34499) | rekt |