» »

Koliko ste zapravili za poroko?

Koliko ste zapravili za poroko?

1 2
3
»

gruntfürmich ::

sbawe64 je izjavil:

A bo še kdo napisal kako je v Mongoliji, Grenadi in Botswani ?

zakaj pa ne? a si tako zaplankan da ne vidiš dlje kot do svoje vasi?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

guano ::

sbawe64 je izjavil:

Who cares kako je ZDA.

A bo še kdo napisal kako je v Mongoliji, Grenadi in Botswani ?

Si zaplankan?

LynxEffect ::

Leta 2014 tam okrog 8000€

zelenobeli ::

Brdo pri Kranju poroka letošnje leto, komplet s prstani, cvetjem, photobooth, obleki, fotografi, snemalci,.... u glavnem vse kar se potrebuje 20.000€ cca 55 oseb.

Ja, pa ce kdo potrebuje photobooth, navaden ali 360, evo me, bomo zrihtal dobro ceno 8-) poroka ali kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

guano ::

Koliko od teh 20k ste dobili nazaj? Očitno se poročit leta 2023 več ne splača.

Relanium ::

0€

Ker ne vidim ne smisla in ne dodane vrednosti.

feryz ::

Lepo da sta dala par let nazaj cca 5k in si se danes prijavil, da nam to sporočiš.

Jaz sem 30 let nazaj nekaj tuhtal, če bi se oženil in spraševal za ceno.
Ko sem jo izvedel, sem naši rekel, da se bova oženila, ko bodo šle cene dol na normalne.
Izgleda da mi, v tem življenju, ni usojeno, da bi se.
Cena nikakor noče pasti, že 30 let samo gor.

gruntfürmich ::

feryz je izjavil:

Lepo da sta dala par let nazaj cca 5k in si se danes prijavil, da nam to sporočiš.

Jaz sem 30 let nazaj nekaj tuhtal, če bi se oženil in spraševal za ceno.
Ko sem jo izvedel, sem naši rekel, da se bova oženila, ko bodo šle cene dol na normalne.
Izgleda da mi, v tem življenju, ni usojeno, da bi se.
Cena nikakor noče pasti, že 30 let samo gor.

cene so še vedno normalne, če ni preseravanja. ker ravno na neumno preseravanje v stilu ''to potrebujeva'' so 500% marže.

za obred in obrok so znane cene. kaj pa potrebuješ več?

nepozabna zabava? aja, to pa se plača. vedno se je, vedno se bo!

tako da feryz, ti se kar lepo oženi, je to en lep obred. vzami to kot zabavo za prijatelje, kjer boš tisti dan ponovno ti v glavni vlogi :D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Poroke so smešno poceni, glede na to kako so drage ločitve ?

Polovica moje generacije je že ločenih, pa poznam boleče zgodbe.

stara mama ::

Ločitev zna bit draga tud brez poroke ;((
Ekologija™ in Trajnost™

Miki N ::

OP kako je zdaj z ohcetjo? Glede zapravljanja imam idejo - vso musko zgeneriraj z Ejaj, vključno z bendom pa projeciraj na platno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

mr_chai ::

Kako je če nisi poročen, si pa v zakonski zvezi in imaš z njo otroka. Potem se odločiš da se ločiš. Kako je s premoženjem. Ali gre vse na dva dela ali samo tisto kar sta skupaj kupila, npr. stanovanje ?

Če jaz recimo na poker turnirju zmagam 10.11 in dobim 1 mio eur, ločitveni dokument se pa podpiše na sodišču en mesec kasneje, ali moram dati polovico denarja bivši partnerki ?

Tody ::

Če sta živela v isti skupnosti več kot 2-3 leta, je več ali manj pol pol. Ne glede na to kdo plačuje kredite in kdo je sposoben bil zaslužiti miljone.

fikus_ ::

Mr_chai, če nista poročena in živita skupaj, je to partnerska zveza, v primeru "ločitve" se to obravnava enako kot zakonska zveza, kjer je par poročen.

"Če sta živela v isti skupnosti več kot 2-3 leta..." ni nujno, da je trajanje zveze odločilno, lahko se tudi dokazuje partnerska zveza.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

c3p0 ::

Nista v zakonski, ampak izvenzakonski zvezi. To je enako kot, da si poročen. Izhaja se iz 50:50. Če si pa ti prispeval za kaj večji del, lahko probaš nižat njen delež.

David Mayer ::

Deli se premoženje ali skupne povečave premoženja, ki so bile ustvarjene skupaj, kar ne vsako premoženje. Če ti uspe zapihati na dušo eni milijonarki za dve leti, a misliš, da boš kar vso polovico odnesel in boš legenda? Ne, žal ne... V obrnjeni smeri gre sicer lažje, še vedno pa ni čisto avtomatizem. Shranjujte račune :D

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Tody je izjavil:

Če sta živela v isti skupnosti več kot 2-3 leta, je več ali manj pol pol. Ne glede na to kdo plačuje kredite in kdo je sposoben bil zaslužiti miljone.

To ni čisto res, babe vas hočejo prepričati, da imamo pri nas ameriške zakone, kjer gre res vse pol pol.

Takrat greš v svojo elektronsko banko, daš ven finančno poročilo, kdo je kaj prispeval, in je to to. Potem se odloča dalje. Vse odvisno od sodnice, sodnikov ni na računskem sodišču. Baje je zdaj eden v Kranju... Če so otroci, je pač zoprno...

Premoženje pred poroko se ne deli, tudi ne darila ali podedovano premoženje...

fikus_ je izjavil:

Mr_chai, če nista poročena in živita skupaj, je to partnerska zveza, v primeru "ločitve" se to obravnava enako kot zakonska zveza, kjer je par poročen.

"Če sta živela v isti skupnosti več kot 2-3 leta..." ni nujno, da je trajanje zveze odločilno, lahko se tudi dokazuje partnerska zveza.

Samo, če si registriral partnersko zveze. Če je nisi, good luck.

Potem gre naprej v zasliševanje sosedov, ali je dotična oseba res živela tam... Če gre seveda tako daleč. Tako da, fantje, bodite prijazni do sosedov ;).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Drugo je posebno premoženje, ki si ga prinesel v (izven)zakonsko zvezo. To lahko ohraniš v celoti. Četudi si npr. v zakon prinesel stanovanje, to se je potem prodalo in zgradila hiša, to je tvoj "poseben" del.

bm1973 je izjavil:

Potem gre naprej v zasliševanje sosedov, ali je dotična oseba res živela tam... Če gre seveda tako daleč. Tako da, fantje, bodite prijazni do sosedov ;).

Ni tako enostavno, potem imaš lahko neko cimro in te čez par let toži, da sta bila v izv. zvezi. Morajo bit priostni elementi razmerja.
No, če imata skupaj otroka, to seveda odpade. :)

OutOfTheBox ::

Če maš skupaj otroka se tvoje in njene pravice v tem primeru ne dost razlikujejo kot če bi bila poročena. Otroka je bistveno lažje dokazat oz. je to že jasno s priznanjem očetovstva, medtem ko je samo razmerje (brez otroka) težje dokazat.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Če se hodiš fukarit za vikend nekaj mesecev zapored je to razmerje? Kakšno je mnenje strokovnjakov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ne, dokler ti kaj ne uide in se to pozna potem čez 9 mesecev (oz. to bistveno poslabša situacijo). Po lestvici kaj se šteje - od samoumevnega do manj samoumevnega. Več točk kot imaš bolj je samoumevno.

1. Otrok
2. Stalno prebivališče na istem naslovu najmanj 2 leti
3. Razmerje

Zgodovina sprememb…

Machete ::

endelin je izjavil:

Če se hodiš fukarit za vikend nekaj mesecev zapored je to razmerje? Kakšno je mnenje strokovnjakov?

Ne vemo. Preveri pri svoji bivši.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

stara mama ::

mr_chai je izjavil:

Če jaz recimo na poker turnirju zmagam 10.11 in dobim 1 mio eur, ločitveni dokument se pa podpiše na sodišču en mesec kasneje, ali moram dati polovico denarja bivši partnerki ?

NE, in še enkrat NE!
Zapomne si, pri nas NIMAMO ameriških zakonov in pri nas ne velja 50:50. Hvalabogu!
Sicer se zadeve raziskuje kot so že omenili, ampak vso premoženje ki si ga imel pred zvezo ne nikoli ne deli.
Deli se premoženje ustvarjeno v trajanju zveze, tu pa pride na vrsto dokazovanje (in shranjevanje izpiskov, računov!).

Naj vas nobena baba ne prepriča, da je upravičena do polovice!
Ekologija™ in Trajnost™

velikBrokoli ::

Podpišite predporočno pogodbo in ne komplicirajte...

Tody ::

Stara mama še enkrat se nauči brat in ne jambrej kot star dec.
Pri nas ni zakona 50:50 je pa praksa... mogoče ne lih v procent ampak... ja

Ales78 ::

velikBrokoli je izjavil:

Tako kot ti, ki si jo podpisal in se je rodilo Zelje?
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

velikBrokoli je izjavil:

Zakaj bi se poročil z nekom, ki mu ne zaupaš?

Glugy ::

Če se mata dva rada pa si zaupata ne rabta poroke. Če pa je zarad otrok potreba je pa dovolj že sam tist uradni podpis z obvezno pričo in to je to. Ne rabte komplicirat sploh. Mogoče povabte mal folk na žar po poroki brez obveznosti do daril in to je to. Nobenih pravih stroškov nobene množice, nobenga šovinizma.

Že pogrebi so predragi pa se jih skorajda strškovno ne moreš izognit, ( sicer obstajajo cenejše variante pogrebov sam tist je res ena žalost ) ne rabijo nas še pri porokah nategovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

bm1973 ::

Priča ni obvezna že zadnja 4 leta...

Ales78 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Tako kot ti, ki si jo podpisal in se je rodilo Zelje?

Ja, sva jo podpisala z ženo, ni nek bavbav, plačaš odvetniku in notarju, razkriješ premoženje in podpišeš.

OutOfTheBox je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ljudje se spremenijo, ne gre za to, da nekomu ne zaupaš, ampak za to, da zavaruješ svoje premoženje, sploh ko ima nekdo v razmerju nesorazmerno več premoženja. Pravljice o perfektnih partnerjih in dosmrtni zvestobi so za romantike brez stika z realnim svetom.

Če je partnerka normalna, bo brez problema tudi takšno pogodbo podpisala.

Zgodovina sprememb…

Ljudje se spreminjajo tako da predporočna pogodba je čist okej. Noben človk ni ujet v času da se ne bi spreminjal skoz leta. Ti se poročiš dons z eno osebo, čez 5-10 let boš poročen z drugo osebo pa čeprav ima identični EMŠO. Če imaš srečo so spremembe take da so postopne in jih praktično ne opaziš ter te ne motijo. V nasprotnem primeru je pa joj ja ko se je treba ukvarjat z ločitvami. Če imaš predporočno je dost simpl, je črno na belem. Če ti ne podpiše predporočne pač ni taprava zate. Sej je dost primernih žensk za poroko, sam na teren je treba it pa se mal potrudt pa mogoče kdaj bit mal manj stereotipno moški pa pokazat tud kakšno ranljivost kdaj pa se ne pustit zapeljat svojemu egu ( isto velja za ženske ).

Miki N ::

Glugy je izjavil:

pa mogoče kdaj bit mal manj stereotipno moški pa pokazat tud kakšno ranljivost kdaj pa se ne pustit zapeljat svojemu egu ( isto velja za ženske ).

Problem je, da večina bab bo interpretirala idejo o predporočni kot _točno_ antitezo zgoraj naštetega - in preprečevati jo o nasprotnem z "racionalnimi" argumenti je kot da bi koale linearno algebro učil. :))

Jaz bi rekel da predporočna ni za n00be - povratniki, "dvomotorci" ... mogoče?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Ja ampak ravno v tem je poanta vsega tega. Ti se ne boš poročil z večino bab ampak z eno normalno žensko. Vsaj če si pameten.

Če ti partner/partnerka ne želi podpisati predporočne pogodbe... je najbrž to že takoj red flag.

nejc_nejc ::

Nekak razumem pri miljarderjih, za vse ostale je pa po moje bolano karkoli podpisovat.

z3ro ::

Koliko pa imamo miljarderjev v sloveniji? Torej recimo Franc Jager, ki ni miljarder in se je (vsaj nameraval) poročit bi naj to storil kar tako brez predporočne pogodbe čeprav si je vse prislužil sam? Btw, razlog za to, da ni prišlo do poroke ni bila bolezen neveste ampak prav predporočna pogodba.

nejc_nejc je izjavil:

Nekak razumem pri miljarderjih, za vse ostale je pa po moje bolano karkoli podpisovat.

Torej, če si nekdo lasti neko nepremičnino v LJ, ki je vredna 600k, ima 200k prihrankov v delnicah, pa še nekaj 100k random premoženja, je bolano, da podpiše predporočno pogodbo, ker ni miljarder?

Naj kar šenka 450k bivši, ker se ni izšlo?

Pa dvomim, da je to zelo redka situacija… verjamem, da če imaš nek broke par brez premoženja, da je to nesmiselno. Velikokrat pa ni tako in se potem po sodiščih po ločitvi vlačijo za brezveze.

nejc_nejc ::

ok pa naj bo po vaše

no koment mor :D

endelin ::

Dovolj je, da ti pobere tisočaka ki ga ni zaslužil(a).;):P Ne rabi biti 100k eur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ganon ::

OutOfTheBox je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Sprašujem se, kako ti uspe s tolikšno mero naivnosti, krmariti skozi življenje. Ulala.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bodoča partnerka in nepremičnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13316683 (8893) Miki N
»

Poroka (strani: 1 2 )

7410441 (8003) matobeli
»

Kdaj poroka v današnjih časih? (strani: 1 2 3 4 5 )

20239151 (31817) BaToCarx

Več podobnih tem