Forum » Loža » Koliko ste zapravili za poroko?
Koliko ste zapravili za poroko?
5ygmq ::
Aja pa peva vaska gostilna tukaj ni ravno merilo.
Ja, to pa bo verjetno potrebno bolj natančno določiti, kakšen menu se pričakuje...
Kaj pa je narobe s prvo vaško gostilno?
Verjetno restan krompir in ovali - pa izgled osebja.
PS: Fantje, ta tema ima potencial, da se ohrani, ne je zdaj iztiriti s kakšnimi absurdnostmi!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5ygmq ()
mihy11 ::
Aja pa peva vaska gostilna tukaj ni ravno merilo.
Ja, to pa bo verjetno potrebno bolj natančno določiti, kakšen menu se pričakuje...
Kaj pa je narobe s prvo vaško gostilno?
Verjetno restan krompir in ovali - pa izgled osebja.
PS: Fantje, ta tema ima potencial, da se ohrani, ne je zdaj iztiriti s kakšnimi absurdnostmi!
Debatira se lahko naslednja 3-4 leta, dokler se pač spraševalec ne poroči :)
"Computers are good at following instructions, but not at reading your mind."
by Donald Knuth
by Donald Knuth
Lonsarg ::
70€ je se vedno na oko 50€, pac govoril sem z priblizki.
Pa ce so meni dali 7 let nazaj v povprecju ljudje 50€ bi pricakoval da zaradi inflacije sedaj dajo vec.
Skratka kot sem rekel, ce nimas ultra fensi restavracije al pa ultra škrtih gostov, ti gosti z darili pokrijejo plac/hrano/pijaco.
Pa ce so meni dali 7 let nazaj v povprecju ljudje 50€ bi pricakoval da zaradi inflacije sedaj dajo vec.
Skratka kot sem rekel, ce nimas ultra fensi restavracije al pa ultra škrtih gostov, ti gosti z darili pokrijejo plac/hrano/pijaco.
TehDucky ::
2019 -
Obleka 350€ žena, 200€ jaz
Poročni protokol 250€
Ansambel 1200€ od 19h do 2h.
Fotograf 750€, kameraman 500€
Ohcet 3000€ za 70 oseb
Prstana 350€
Torta je bila darilo, cvetja minimalno, šopek par 10€, svečke po mizah.
Vabila doma narejena, po cerkveni poroki na fešti je bilo tudi vse domače pečeno, ženina familija pa kupila sok in alkohol.
Pa enih prčkarij iz tedija in aliexpressa za dobrih 100 eur. Aja pa nafte, da se vse to pofočkaš pa živcev - neprecenljivo.
Če bi kaj spremenil, je to, da ne bi povabil vsazga kurca sam k sva v žlahti, pa da mater jebem vsakmu k se ne prkaže pa mi vsaj en dan prej ne pove da ne pride na ohcet z dobrim razlogom.
Pa prstana bi vzel iz titana ali pa si lesena naredil za ta dan, ker jih ne nosiva, ker sva oba alergična na belo zlato.
Obleka 350€ žena, 200€ jaz
Poročni protokol 250€
Ansambel 1200€ od 19h do 2h.
Fotograf 750€, kameraman 500€
Ohcet 3000€ za 70 oseb
Prstana 350€
Torta je bila darilo, cvetja minimalno, šopek par 10€, svečke po mizah.
Vabila doma narejena, po cerkveni poroki na fešti je bilo tudi vse domače pečeno, ženina familija pa kupila sok in alkohol.
Pa enih prčkarij iz tedija in aliexpressa za dobrih 100 eur. Aja pa nafte, da se vse to pofočkaš pa živcev - neprecenljivo.
Če bi kaj spremenil, je to, da ne bi povabil vsazga kurca sam k sva v žlahti, pa da mater jebem vsakmu k se ne prkaže pa mi vsaj en dan prej ne pove da ne pride na ohcet z dobrim razlogom.
Pa prstana bi vzel iz titana ali pa si lesena naredil za ta dan, ker jih ne nosiva, ker sva oba alergična na belo zlato.
gruntfürmich ::
hrane je na porokah VEDNO 2× preveč. to je treba vzeti v zakup in tu šparati. sploh pri keteringu, kjer potrebuješ samo 3 GRIŽLJAJE!! po osebi.
lahko vam gostinci povedo, koliko hrane stran zmečejo VSAK DAN po poroki. ali pa moraš preostalo hrano domov vlačit...
vse te neke hrane po polnoči in podobna sranja je vse preveč, ker nobeden na tem svetu ne more toliko jesti. ampak vsak reče 'da ne bo zmanjkalo' in potem imaš takoj 2× preveč hrane.
pecivo se lahko doma napeče, ampak je veliko dela da to spakiraš. prihraniš pa. midva sva imela domače pecivo samo za 'odhodnico'. na pladnjih so pecivo gostinci zrihtali, ker so težili da bi morala midva na pladnje zdevat lastno pecivo ker nimajo ljudi...
pijača: po navadi gre zelo malo alkohola, razen če ste alkoholiki. 1/3 L vina na osebo. alkohola sploh ne gre veliko!!
druge alkoholne pijače ne priporočam, ker je debilno in podraži račun. midva sva imela striktno: lastno vino, sok šibesa, voda, kisla voda, penina 1 kozarec na keteringu, 1× kava zvečer, morda še šilček žganja ko smo prišli v gostilno. NIČ DRUGEGA! ostalo je izven ponudbe in si naj sami plačajo.
fotograf: še navaden študent - ljubiteljski fotograf zahteva 800EUR. video snemanje sem jaz prepustil bratu in je izpadlo zelo dobro in zastonj.
glasba: če imaš rad kmetavzarijo potem daš par jurjev da ti kakšen znani obraz pride za pol ure zapeti, drugače pa 1500+
obleke: ženska navadna za še vsakdanjo uporabo: 0EUR če se še bo kasneje nosila, ali 200EUR. izposoja je dandanes zelo draga, tako da če res ne želiš neke ultra poročne obleke, jo lahko za enak denar tudi kupiš in potem upaš da jo boš naprej prodal. ampak trg z rabljenimi oblekami je v sloveniji slab.
klasična poročna ženska obleka: najmanj na kar lahko računaš je 800EUR (znižanja ipd)
moška je lahko 'navadna', ker je lahko to klasičen kroj in je večna. torej to ni strošek.
okrasitev: lastna in skromna dokaj poceni, par 100EUR. preseravanje no limit.
vodenje poroke in spremljanje protokola in naganjanje svatov v pravo smer: če to počne družina je brezplačno, če pa kdo drug pa kakih 100EUR+
za prstana vsa midva pri starših nabrala star nakit, ki ga ne nosijo več, in potem to dala zlatarju da pretopi v prstana. strošek praktično 0EUR.
sem še kaj pozabil?
lahko vam gostinci povedo, koliko hrane stran zmečejo VSAK DAN po poroki. ali pa moraš preostalo hrano domov vlačit...
vse te neke hrane po polnoči in podobna sranja je vse preveč, ker nobeden na tem svetu ne more toliko jesti. ampak vsak reče 'da ne bo zmanjkalo' in potem imaš takoj 2× preveč hrane.
pecivo se lahko doma napeče, ampak je veliko dela da to spakiraš. prihraniš pa. midva sva imela domače pecivo samo za 'odhodnico'. na pladnjih so pecivo gostinci zrihtali, ker so težili da bi morala midva na pladnje zdevat lastno pecivo ker nimajo ljudi...
pijača: po navadi gre zelo malo alkohola, razen če ste alkoholiki. 1/3 L vina na osebo. alkohola sploh ne gre veliko!!
druge alkoholne pijače ne priporočam, ker je debilno in podraži račun. midva sva imela striktno: lastno vino, sok šibesa, voda, kisla voda, penina 1 kozarec na keteringu, 1× kava zvečer, morda še šilček žganja ko smo prišli v gostilno. NIČ DRUGEGA! ostalo je izven ponudbe in si naj sami plačajo.
fotograf: še navaden študent - ljubiteljski fotograf zahteva 800EUR. video snemanje sem jaz prepustil bratu in je izpadlo zelo dobro in zastonj.
glasba: če imaš rad kmetavzarijo potem daš par jurjev da ti kakšen znani obraz pride za pol ure zapeti, drugače pa 1500+
obleke: ženska navadna za še vsakdanjo uporabo: 0EUR če se še bo kasneje nosila, ali 200EUR. izposoja je dandanes zelo draga, tako da če res ne želiš neke ultra poročne obleke, jo lahko za enak denar tudi kupiš in potem upaš da jo boš naprej prodal. ampak trg z rabljenimi oblekami je v sloveniji slab.
klasična poročna ženska obleka: najmanj na kar lahko računaš je 800EUR (znižanja ipd)
moška je lahko 'navadna', ker je lahko to klasičen kroj in je večna. torej to ni strošek.
okrasitev: lastna in skromna dokaj poceni, par 100EUR. preseravanje no limit.
vodenje poroke in spremljanje protokola in naganjanje svatov v pravo smer: če to počne družina je brezplačno, če pa kdo drug pa kakih 100EUR+
za prstana vsa midva pri starših nabrala star nakit, ki ga ne nosijo več, in potem to dala zlatarju da pretopi v prstana. strošek praktično 0EUR.
sem še kaj pozabil?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
CrniPanter ::
Poroka 2022, skupni strošek cca. 20k za 75 ljudi.
Vkljucuje lokacijo, catering, obleki, prstana, roze, okrasitev, DJ, torta, pa zihr še kej.
Kar se naju tiče je bilo super in nama ni žal. Povabljeni tudi samo tisti s katerimi imas res nek odnos in ne zgolj neki XY sorodniki / znanci.
Vkljucuje lokacijo, catering, obleki, prstana, roze, okrasitev, DJ, torta, pa zihr še kej.
Kar se naju tiče je bilo super in nama ni žal. Povabljeni tudi samo tisti s katerimi imas res nek odnos in ne zgolj neki XY sorodniki / znanci.
pobcc ::
Poroka letos, skupni strošek cca. 20k za 100 ljudi.
Vse super, bi šlo tudi ceneje, ampak nama je bilo super točno tako kot je bilo
Vse super, bi šlo tudi ceneje, ampak nama je bilo super točno tako kot je bilo
IL_DIAVOLO ::
Saj nobenemu ni zal, dokler ga baba ne nazene
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
MIHAc27 ::
Uf kake cene. Jaz sem se ženil res 15 let nazaj ampak vseen se mi je že takrat zdelo 4000€ kar dosti (ajde darila so večinoma to res pokrila)
Na poroki 80 ljudi. Živa muska, torte, naše vino,.... Brez velikega preseravanja ampak manjkal nam pa tudi ni nič :)
Sej so lepi spomini ampak več kot 2-4000 kot takrat ne bi dajal, bi pač povabil manj ljudi.
Na poroki 80 ljudi. Živa muska, torte, naše vino,.... Brez velikega preseravanja ampak manjkal nam pa tudi ni nič :)
Sej so lepi spomini ampak več kot 2-4000 kot takrat ne bi dajal, bi pač povabil manj ljudi.
ampak da ni 4000€ pred 15 leti enako 8000€ danes ?
GregiB ::
Pred 30 leti... nas je bilo 15... 13 svatov in midva... poroka pri lokalnem matičarju, potem smo se zapeljali v en hotel, ki je imal ob sobotah živo muziko (ples)... Ja, včasih se je to celo dogajalo ob sobotah. V jedilnici - restavraciji hotela smo bili 3 zaključana družba... mi in dve, k so proslavljali rojstne dneve... Večerja, vsak je lohk pil, kar je hotel (ni blo seratorjev z raznoraznimi eksotičnimi željami). Pojedli, popili, se naplesali... Strošek na uč povprečna plača, marbit plača pa pol.
Takrat darila niso bila monetarna, sva pa dobila nekaj gospodinjskih aparatov in opreme za stanovanje... V približno vrednosti stroška... Če bi še enkrat, bi še enkrat tako...
Takrat darila niso bila monetarna, sva pa dobila nekaj gospodinjskih aparatov in opreme za stanovanje... V približno vrednosti stroška... Če bi še enkrat, bi še enkrat tako...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
m0LN4r ::
Nevem, ce vec kot 300EUR
7-8 najozjih prijateljev, thats it.
Pozneje pa je bil tam cel maribor pa dva koncerta haha
7-8 najozjih prijateljev, thats it.
Pozneje pa je bil tam cel maribor pa dva koncerta haha
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Invictus ::
0, sva na koruzi. Pred 15 leti sva bila preveč broke za kakršnokoli poroko, zdaj pa ne vidiva več nobenega smisla, oziroma ne bi poroka ničesar spremenila.
Pravno formalno je fajn biti poročen, saj to olajša marsikateri problem ob boleznih, dedovanjih, lastnini, otrocih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
GregiB ::
Pravno formalno je fajn biti poročen, saj to olajša marsikateri problem ob boleznih, dedovanjih, lastnini, otrocih...
V isti meri oteži... ločitev...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Pithlit ::
Nacrtujeva poroko cez 3-4 leta in me zanima, kaksne so cene trenutno?
Noceva nekaj preserantskega, ampak ta pravo domaco ohcet. Lp
Rule of thumb - Za poroko boš vedno dal manj kot za ločitev.
Mislim, jaz bi ločitev vkalkulirala v ceno poroke. Sam povem. Drugač je pa najceneje na UE it in je zadeva rešena za par evrov. Plus sprememba imena (ako do tega pride) in posledično vseh dokumentov. Navzgor pa omejitve ni.
Life is as complicated as we make it...
Kresnik ::
Najbolj problematična stvar (posebaj, ker ponavadi pade na svojce) je dokazovat, da ni bilo skupnega gospodnjstva, kljub temu, da sta bila zakonca pravnoformalno poročena. Tam je šele dokazovanja, pa ni nujno, da sodišče ugodi.
Je res, da je v zadnjih desetletjih tega zelo malo, ker je ločitev dostopna.
biserx ::
2022, 100 ljudi, vse skupaj ( od oblek, cvetje, band, hrana & pijača all inclusive, 60 ljudi prespalo) ter 2 dni čaga je bilo 14500€.
p0ki ::
7 let nazaj, 120 povabljenih, svoje vino, svoja dekoracija, spanje, hrana, DJ-a itd... Okol 10k 12k. Z darili povrnila večino
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
Invictus ::
Pravzaprav jo olajša, ker je vse jasno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
MIHAc27 ::
Nacrtujeva poroko cez 3-4 leta in me zanima, kaksne so cene trenutno?
Noceva nekaj preserantskega, ampak ta pravo domaco ohcet. Lp
Rule of thumb - Za poroko boš vedno dal manj kot za ločitev.
Mislim, jaz bi ločitev vkalkulirala v ceno poroke. Sam povem. Drugač je pa najceneje na UE it in je zadeva rešena za par evrov. Plus sprememba imena (ako do tega pride) in posledično vseh dokumentov. Navzgor pa omejitve ni.
Za ločitev je odvisno, koliko ima kdo pod palcem. Osebno bi bil verjetno na boljšem, ker... otroci bodo že kmalu odrasli (torej ni preživnine), kakih vrednejših stvari, ki bi jih morala deliti pa tudi nimam. Dohodke imam večje od žene.. torej v gospodinjstvo tudi več prispevam.
Glede inflacije:
Revalorizirana vrednost zneska 1.000.000,00 SIT (4.172,93 EUR) z dne 02. 03. 2006 na dan 20. 10. 2023 znaša 6.438,82 EUR
Vir: stat.si
6.4k za poroko kot sem jo imel... ne vem, mogoče bi šlo skozi.
Horas ::
100-120ludi?? pa kaj ste eni zvezdniki al kaj?? to ste taki ko mate na fbju 500-1000 frendov.sam da pa pač mate. nori ste
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
PovemVfaco ::
Jaz sm dal nazadnje pod 400, gostov ni bilo, vštet burek, sendviči s tankštele, vino v tetrapakih, kondomi, bencin do Benetk, šotor sm še pravi čas vrnil v Hervis tako da je bil brezplačen, priča je bla z ulice. Ženski se je mudilo, ampak je blo vseen luštno. Sicer jez nisem ustvarjen, da bi bil samo z eno žensko, tako da čez 2 meseca sva bla že ločena, ampak še vedno sva v dobrih odnosih in občasno hodim k njej na kavo.
m0LN4r ::
Tam se zbira zlahta, ki se med sabo sploh ne pozna
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
guano ::
lisaac ::
Za ohcet ali za poroko? Ker poroko še zdaj plačujem ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lisaac ()
100-120ludi?? pa kaj ste eni zvezdniki al kaj?? to ste taki ko mate na fbju 500-1000 frendov.sam da pa pač mate. nori ste
Do 100 ludi je še ok, vse kar je nad pa je preveč
not sure if trol...
Gambino ::
Poroka naju je stala leta 2016 za 60. svatov cca 8200E (Prostor, naprsni šopki, škatle, mašnje za na avtomobile, Košara, Podvezica, Poročni šopek, cvetje za avto, muzikant, fotograf, fot. knjiga, Prstana, Hrana, Pijača, Ž.obleka-izposoja, M.obleka-kupljena, Obred, Vabila, Prenočišča) . Poroka je bila v gradu Mokrice z vso postrežbo ter najetim voditeljem.
Ampak takrat so bili drugi časi glede cen :)
Ampak takrat so bili drugi časi glede cen :)
Alayne ::
Poroka leta 2018, 100 svatov, cena cca 11k za vse.
Se nama je pokrilo z darili.
Restavracija ni racunala lokacije, je bil pa meni 38 eur po osebi. 7 hodov, ampak domaca hrana. Predjed (rizotka?), juha, plosce mesa in prilog, sladica, vecerja=zakuril žar in cevapi in podobno, torta, polnocna juha.
Imeli so sode tocenega piva in hisno vino na mizah (7eur/l). Zmenila sva se, da na zacetku postaviva svoj fenci gin/whisky bar, kjer so racunali neko pavsalno "postreznino". Pa nekaj whiskya so tut na odprtem baru spili, ampak gostilna je itak domaca in niso meli dragih.
Moja obleka= 340 eur, cevlji 20, makeup zastonj (sama), frizuro mi je druzica zrihtala.
Moj je dal 250 za obleko in metuljcek.
Moj prstan =800 eur, hotela sem diamante in nisem dobila zarocnega, tako da sem sla all out.
Akusticni band= 550 eur za 2h igranja ob prihodu gostov in obredu (piano, violina, violoncelo, kitara). Kasneje DJ 350 eur za cel vecer, igre in ozvocenje.
Roze, sedezni red in celotna okrasitev =1000 eur
Fotografa nisva imela, ker sovrazim slikanje.
Torto in sladoled (sovrazim torto) je castila tasca za "svoje darilo".
Sama sem izdelala vabila in zahvale. Darilce za svate s pomocjo druzine (vsi radi pecemo).
Pac postavi si prioritete. Nama je bilo vazno, da je veliko hrane in pijace. Kljub temu, da midva rada jema "michelin style" se tega nisva sla zaradi prevelikih komplikacij (predvsem stajerskega dela familije). Oni pac rabijo pohano in krompir. Plus potem se ti najdejo razni vegani, pa eni ne jejo morsko, drugi piscanci, tretji ne pujsa zaradi vere.... pa sma pac dala mesano da si vsak zbere.
Se nama je pokrilo z darili.
Restavracija ni racunala lokacije, je bil pa meni 38 eur po osebi. 7 hodov, ampak domaca hrana. Predjed (rizotka?), juha, plosce mesa in prilog, sladica, vecerja=zakuril žar in cevapi in podobno, torta, polnocna juha.
Imeli so sode tocenega piva in hisno vino na mizah (7eur/l). Zmenila sva se, da na zacetku postaviva svoj fenci gin/whisky bar, kjer so racunali neko pavsalno "postreznino". Pa nekaj whiskya so tut na odprtem baru spili, ampak gostilna je itak domaca in niso meli dragih.
Moja obleka= 340 eur, cevlji 20, makeup zastonj (sama), frizuro mi je druzica zrihtala.
Moj je dal 250 za obleko in metuljcek.
Moj prstan =800 eur, hotela sem diamante in nisem dobila zarocnega, tako da sem sla all out.
Akusticni band= 550 eur za 2h igranja ob prihodu gostov in obredu (piano, violina, violoncelo, kitara). Kasneje DJ 350 eur za cel vecer, igre in ozvocenje.
Roze, sedezni red in celotna okrasitev =1000 eur
Fotografa nisva imela, ker sovrazim slikanje.
Torto in sladoled (sovrazim torto) je castila tasca za "svoje darilo".
Sama sem izdelala vabila in zahvale. Darilce za svate s pomocjo druzine (vsi radi pecemo).
Pac postavi si prioritete. Nama je bilo vazno, da je veliko hrane in pijace. Kljub temu, da midva rada jema "michelin style" se tega nisva sla zaradi prevelikih komplikacij (predvsem stajerskega dela familije). Oni pac rabijo pohano in krompir. Plus potem se ti najdejo razni vegani, pa eni ne jejo morsko, drugi piscanci, tretji ne pujsa zaradi vere.... pa sma pac dala mesano da si vsak zbere.
a si fukjen mal, 800€ za en prstan?? obleka 340 zanj in zanjga 250€?!? prfukjeno
rože sedežni red... prfukjeno nori ste eni res. sam da se duvate
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Steinkauz ()
Linko ::
Tu se prav vidi kak fail je folk in svet danes.preko 100 ljudi na poroki, 20k za poroke, več 100EUR za prstane. Nekateri imajo celo organizatorja poroke - amerika
čez 2 leti pa ločitev in fajtanje na sodišču-
Poroka se opravi pri matičarju s pričami in je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Linko ()
Mato989 ::
Letos sem bil na poroki od moje dobra kolegica... strošek je bil 110EUR/osebo za hrano (catering) za 2 dni, jesti dobro... vse skup je stalo 25k....
Nisem sicer vprašal, ampak presenečen bom če sta dobila več kot 15k nazaj... verjetno ne...
Če odšteješ ožje sorodstvo ki običajno takim da par stotakov, so ostali večinoma dajali 50EUR/osebi pa še to ne vsi v denarju, nekateri so dali ko sta 2 prišla, sta imela 50 v kuverti pa za 50 neko verižico srebrno ipd...
Nisem sicer vprašal, ampak presenečen bom če sta dobila več kot 15k nazaj... verjetno ne...
Če odšteješ ožje sorodstvo ki običajno takim da par stotakov, so ostali večinoma dajali 50EUR/osebi pa še to ne vsi v denarju, nekateri so dali ko sta 2 prišla, sta imela 50 v kuverti pa za 50 neko verižico srebrno ipd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Groot ::
Tu se prav vidi kak fail je folk in svet danes.preko 100 ljudi na poroki, 20k za poroke, več 100EUR za prstane. Nekateri imajo celo organizatorja poroke - amerika
Ali pa se vidi kak fail so eni samotarji, ki se kolegov za eno žurko nimajo. Vsaka situacija ima vsaj dve plati.
darkolord ::
a si fukjen mal, 800EUR za en prstan?? obleka 340 zanj in zanjga 250EUR?!? prfukjenoOK, saj je res, ampak od vsega te moti ... to?
Folk daje 50.000 EUR al pa 100.000 EUR za kup pleha, in to ne enkrat v življenju, ampak kolikor pogosto se le da.
Mimogrede, v Ameriki mora mož za zaročni prstan zapraviti vsaj dve mesečni bruto plači, če ne je škrta pi+da, ki ne mara svoje žene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
a si fukjen mal, 800€ za en prstan?? obleka 340 zanj in zanjga 250€?!? prfukjeno
izgleda da imamo opravka s socialci in bebčki brez lajfa.
kake vidva pokata
se vidi da ne razumeta ničesar, kar je boljšega od vaške gostilne in žrtja zanič vina in poceni žganja za vikend...
seljačine zarukane!
Utk ::
Mimogrede, v Ameriki mora mož za zaročni prstan zapraviti vsaj dve mesečni bruto plači, če ne je škrta pi+da, ki ne mara svoje žene.
Ja, dejmo se zgledovat po opranoglavcih.
v englosaškem svetu to pomeni vsaj 10k, ampak pri njih je to bolj 30k dalje. en lep diamant gor in to je to. tudi kvazi naložba.
ampak revnim slovenčkom, z dometom vaške gostilne, to razlagat... nemogoče!
Ja, dejmo se zgledovat po opranoglavcih.
raje se zgledujmo po balkancih, ki vse zmečejo v minljiv pleh namesto v trajno zlato in diamante?
Zgodovina sprememb…
Utk ::
raje se zgledujmo po balkancih, ki vse zmečejo v minljiv pleh namesto v trajno zlato in diamante?
Ni res, tudi balkanci dajo kar dost za zlato. Za diamante pač nimajo.
Diamanti so sicer tudi nateg. Ne rečem za nek lep prstan, ok, ampak kupovat drag prstan samo zato, KER je drag, to pa no way.
takšna je pač tradicija diamantov in prstanov na zahodu. deloma tudi v sloveniji, kdor le ni preveč zarukan. to potem gre iz roda v rod.
mi imamo tradicijo predragih avtov in nepremičnin, oni prstanov.
mi imamo tradicijo predragih avtov in nepremičnin, oni prstanov.
Zgodovina sprememb…
darkolord ::
gruntfürmich je izjavil:
v englosaškem svetu to pomeni vsaj 10k, ampak pri njih je to bolj 30k dalje. en lep diamant gor in to je to. tudi kvazi naložba.Nakita se ne kupuje ne za naložbo ne za kvazi naložbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
deco16 ::
Jst sem moji kupil zaročnega majhnega ker ma pač tako specifiko dela(veliko rokavice, laboratorij itd), ampak to ni odvrnilo da so sodelavke iz avstrije in nemčije pol neki podjebavale zakaj se nisem bolj izprsil :) Na koncu ni nikol prav, moja vesela kot rožica ampak ja, ni važno če je praktično za nekatere. Tko kot dolgi nohti itd. :D ampak če se lotmo to debato bomo fajn krenili s teme...
Kot zgleda sem mel na poroki preveč ljudi za nekatere, zapravil kot zgleda tudi. Jst sem se mel fajn, moja tudi, svatje tudi. Bend bil cel hepi da je več folka da je skoz plesišče polno.
Važno je da so vsi hepi, tud če greš sam na upravno podpisat.
Kot zgleda sem mel na poroki preveč ljudi za nekatere, zapravil kot zgleda tudi. Jst sem se mel fajn, moja tudi, svatje tudi. Bend bil cel hepi da je več folka da je skoz plesišče polno.
Važno je da so vsi hepi, tud če greš sam na upravno podpisat.
pametno ni, ampak je pristono. sploh v arabskem svetu.gruntfürmich je izjavil:
v englosaškem svetu to pomeni vsaj 10k, ampak pri njih je to bolj 30k dalje. en lep diamant gor in to je to. tudi kvazi naložba.Nakita se ne kupuje ne za naložbo ne za kvazi naložbo.
Poslastica ::
Okoli 5000€. Nazaj sva dobila precej več kot to. 100 svatov. Žur sva imela v vaški dvorani + catering. Ugodna varjanta.
stara mama ::
Koliko ste zapravili za poroko?
Natanko 0€!
Not gonna happen.
Ever!
(mati otrok je že to sprejela)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
OutOfTheBox ::
(mati otrok je že to sprejela)
Po zapisu sodeč si ti na svojo roko uveljavlal svojo voljo in ne upošteval njenih želja. Big fail my friend - bo prišlo za tabo v drugih oblikah.
Alayne ::
Sej sem rekla, da ima vsak svoje prioritete.
Moj je 800 eur. Ima 12 lepih majhnih diamantov. Kupljen pa v manjsi zlatarni, ker ima zlatarna celje mark up na porocne prstane. Tudi jaz nosim rokavice in ne morem imeti velikih prstanov.
So pa tudi pri meni avstrijske sodelavke vse zapravile cez 2k za porocnega in njihov partner se vec za zarocnega.
Kot sem rekla, naredila sva si poroko kot nama je bila vsec, ni zmanjkalo hrane in pijace in zadevo sva si z darili pokrila. Ne vem zakaj vas to tako osebno moti :)
Je pa moj prstan vreden vec kot moj avto (20 let star clio), ampak to je moja izbira :)
Moj je 800 eur. Ima 12 lepih majhnih diamantov. Kupljen pa v manjsi zlatarni, ker ima zlatarna celje mark up na porocne prstane. Tudi jaz nosim rokavice in ne morem imeti velikih prstanov.
So pa tudi pri meni avstrijske sodelavke vse zapravile cez 2k za porocnega in njihov partner se vec za zarocnega.
Kot sem rekla, naredila sva si poroko kot nama je bila vsec, ni zmanjkalo hrane in pijace in zadevo sva si z darili pokrila. Ne vem zakaj vas to tako osebno moti :)
Je pa moj prstan vreden vec kot moj avto (20 let star clio), ampak to je moja izbira :)
guano ::
V ameriki je moški tisti, ki krije stroške poroke. Prstan pa tako kot je nekdo napisal zgoraj, pod 10k si škrt.
sbawe64 ::
Who cares kako je ZDA.
A bo še kdo napisal kako je v Mongoliji, Grenadi in Botswani ?
A bo še kdo napisal kako je v Mongoliji, Grenadi in Botswani ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poroka (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7394 (4956) | matobeli |
» | Kdaj poroka v današnjih časih? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 32242 (24908) | BaToCarx |
» | Zaročni prstan potreben tudi za moškega? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14032 (193) | fikus_ |