» »

Grozljivke s Pošte Slovenije

Grozljivke s Pošte Slovenije

BadgerSkin ::

Tukaj bom malo popisal vse grozne izkušnje s Pošto Slovenije, ki so se mi zgodile v zadnjem letu in pol, če tudi vi veste za kakšno kar povejte "naredimo jim malo reklame".
1.)Lokalna pošta dostikrat dela le od devetih do štirih (kdaj do šestih, ampak vedno od devetih) med dvanajsto in eno pa imajo zaprto kar dostikrat pomeni, da če delaš kakršenkoli normalni šiht (8:00-16:00) vso srečo kaj opraviti na pošti, ki je očitno zasnovana za penzionerje in brezposelne
2.)Nihče nič ne ve, ko bi rad karkoli vprašal, kako je treba kaj izpolniti, kaj poslati, katere znamke so potrebne ipd...
3.)Sem mogoče omenil, da so mi zaradi prej omenjenega šalabajzerstva najverjetneje poslali 7 pisem v Italijo kot površinska pisma,za katera so mi prodali in računali prednostne znamke in jih računali tako, niso pa dali zraven nalepk prednostno (to nasplošno radi počnejo, potem pa še grdo gledajo, ko rečeš, da rabiš še nalepke zraven), seveda sem želel to včeraj preveriti, ampak spet nihče natanko ne ve.
4.) Vedo le, ko za vsako stvar vsiljujejo blagovno pismo in popis vsebine (tudi za po EU), česar se izogibam, enkrat ko sem pošiljal en malo vrednejši zbirateljski predmet sem pa to uporabil in ga opremil s povratnim naslovom in ni prišlo niti do kupca, niti se zadeva ni vrnila k meni.
5.)Če te pri paketni dostavi pokliče rajonski poštar, se ne moraš javiti in ga kličeš nazaj, da bi ga vprašal, če je kje v bližini,da prideš do njega in prevzameš svojo stvar se nikoli ne javi, moraš na pošto.
6.)Reden preseg predvidenih časov prenosa prednostnih in površinskih pošiljk po EU tako da namesto 3 dni na njihovem seznamu traja lepo 30 dni, na splošno bi lahko za celo EU razen za Nemčijo dali čas prenosa vseh pisem 30 dni in posebej računali, storitev da veleumi zadeve ne izgubijo.
In še mala anekdota; potem, ko si je nekdo v bloku izmislil, da poštarji ne zvonijo se sedaj obešajo na zvonce, ker v tem primeru so se vse pritožbe naenkrat vpoštevale.

mojsterleo ::

Pri nas v naselju v LJ, poštar lepo parkira kolo s poštnimi torbami pred blok in gre za 30 minut domov na malico.8-O

mojsterleo je izjavil:

Pri nas v naselju v LJ, poštar lepo parkira kolo s poštnimi torbami pred blok in gre za 30 minut domov na malico.8-O

Na osrednji poslovalnici v centru mi je enkrat na okencu rekla, da nima znamk in da naj grem ponje v trafiko v stavbi.

PacificBlue ::

Pri men je postar postrani prodajal se kremo za roke. No ze nekaj let nazaj.
Poleg smotanega delovnega casa pa nimam kakih vecjih pripomb.
I’m out.
:3

libreus ::

1. oktobra je Pošta Slovenije ob sobotah zaprla vse poslovalnice po Sloveniji (menda jih je odprtih le še 6 - v večjih mestih). To kar si dovolijo in kar jim nenazadnje država dovoli, je perverzno in pokvarjeno. Njihovo osnovno poslanstvo je popolnoma zašlo ... Tudi to je nenazadnje pokazatelj, v katero smer se družba pomika.

kixs ::

Vcasih posljem tudi po vec paketov na teden tako v EU, zunaj EU in po SLO. Se vedno brez problemov. Dostava v vecje drzave - kar sicer ni direktno povezano s Posto Slovenije, saj dostavljajo poste lokalnih drzav, je hitro. V Nemcijo dva do tri dni. V UK 3-4 dni. Na Hrvasko 10 dni :lol: V ZDA cca 12 dni. V Avstralijo cca 14 dni. Po Sloveniji je malo mesano od 1 do, skoraj vecinoma zadnje case, 2 dni.

Vecje lokalne poste zdaj delajo do 19h, kar je boljse. Sobote me ne motijo prevec.

Manjse poste pa imajo res nemogoc delovnik in samo 2x tedensko do 18h.

5ygmq ::

Osebno imam pa sorazmerno dobre izkušnje s Pošto Slovenije in dostavo, verjetno dejstvo tudi, da se na videz poznamo in sem bolj na hece, odkar ne gospodari služba z mojim časom... Dekletom se občasno zahvalim s kakšno čokolado, kot recimo, ko so me dale poklicati domov (napisana številka je vmes bila zapadena), če res ne mislim prit po paket brez odkupnine, ker ga morajo sicer poslati nazaj... Direktnim dostavljalcem pa dam/pustim kakšen sok (tudi hmeljev) in pogosto vzamejo

kixs je izjavil:

Na Hrvasko 10 dni :lol:

Pa smo tam kjer ni muh, v Nemčijo, drugače dejansko pride ehm no pravočasno, Italija je absolutna grozljivka in ja vem, da učinkovitost italijanske pošte, niti hrvaške ni domene slovenske, ampak, če rabi prednostna zadeva v italijo cca en mesec, na Hrvaško pa 10 dni, naj nehajo ponujati prednostno storitev, kjer pravijo, da bi pošiljka prišla v Italijo v 3 dneh, na Hrvaško pa v 2 dneh prednostno in 4-5 dneh površinsko. Raje naj povejo, da nimajo vpliva in da so njihove pošte pač počasne.

Sem bil tudi sam sokiran nad trajanjem na Hrvasko. Vendar, posiljka je prispela v Zagreb, na njihovo carino, v enem dnevu, potem pa je tam bila ostalih 10 dni in izrocena v dostavo 11 dan. Tako je krivda samo na hrvaski strani.

Lahko pogledas sledenje:

x

x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

xseki ::

Pri nas dobimo pošto ob 17:00.

kixs je izjavil:

Tako je krivda samo na hrvaski strani.

Ja to je res, hkrati pa slovenska pošta trži "prednostno" storitev, nam na seznamu govori o nerealnih časih prenosa in obenem prodaja buče, kako oznaka prednostno pomeni v vseh državah prednostno, naj povejo kar mnogi od nas že vedo in nehajo razlikovati med redno in prednostno korespondenco, ker smo na koncu s "prednostno" na slabšem času prenosa kot je omenjen za redno.

xseki je izjavil:

Pri nas dobimo pošto ob 17:00.
Bolje kot zvonenje ob 11:00, ker je ob 11ih res toliko ljudi doma.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

mojsterleo je izjavil:

Problem?
#brezpodpisa

c3p0 ::

Da so pošte ob sobotah zaprte je kriminal. Gre za neko temeljno državno storitev, ki se tudi zakonsko ureja. Ni to DPD.

Prednostna pošta je svinjsko draga, 3 EUR za 20g kuvertico? Včasih je navadna pošta prišla v 99% naslednji dan, danes ne več, tehnološki napredek očitno deluje. Že vejo zakaj, ponudijo dodatno storitev, ki se dobro plača.

Uslužbenke so tombola. Lokalno poznam eno, ki zajebe praktično vsakič ko sem pri njej, pozabi dat podpisat, ne ve osnov poštnega prometa, ipd., in potem koga pošlje za tabo. Nalašč ji delam življenje še bolj pestro. Smešnica. Za šalterom dela že več kot 20 let.

2dark ::

BadgerSkin je izjavil:

Tukaj bom malo popisal vse grozne izkušnje s Pošto Slovenije, ki so se mi zgodile v zadnjem letu in pol, če tudi vi veste za kakšno kar povejte "naredimo jim malo reklame".
1.)Lokalna pošta dostikrat dela le od devetih do štirih (kdaj do šestih, ampak vedno od devetih) med dvanajsto in eno pa imajo zaprto kar dostikrat pomeni, da če delaš kakršenkoli normalni šiht (8:00-16:00) vso srečo kaj opraviti na pošti, ki je očitno zasnovana za penzionerje in brezposelne
2.)Nihče nič ne ve, ko bi rad karkoli vprašal, kako je treba kaj izpolniti, kaj poslati, katere znamke so potrebne ipd...

Ker je tole pogodbena pošta. To pomeni, da ima določena oseba sklenjeno pogodbo s pošto.. Tako si Pošta zmanjša stroške in obdrži manjše poslovalnice.. Tukaj ni kriva pošta, pač pa pogodbeniki, ki imajo takšne ljudi zaposlene..

To je podobno kot franšize tipe Telekom, TUŠ; Telemach..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Daniel ::

Pri nas so izkušnje mešane. Naročim nek rezervni del v četrtek popoldan v Kranju, v petek ob osmih zjutraj pošta na dvorišču.

Naročim drug nujno potreben rezervni del, ki ni na zalogi v Sloveniji zato plačam 150 eur hitre poštnine DHL iz Nizozemske, DHL dostavi zadevo v Slovenijo v enem dnevu, nakar predajo vse skupaj pošti slovenije, ki zadevo dostavlja nadaljne 3 dni... ni vredno komentarja.

c3p0 je izjavil:

Prednostna pošta je svinjsko draga, 3 EUR za 20g kuvertico? Včasih je navadna pošta prišla v 99% naslednji dan, danes ne več, tehnološki napredek očitno deluje. Že vejo zakaj, ponudijo dodatno storitev, ki se dobro plača.

Uslužbenke so tombola. Lokalno poznam eno, ki zajebe praktično vsakič ko sem pri njej, pozabi dat podpisat, ne ve osnov poštnega prometa, ipd., in potem koga pošlje za tabo. Nalašč ji delam življenje še bolj pestro. Smešnica. Za šalterom dela že več kot 20 let.

Ti 3 EUR se pa še splačajo, le, če tete na okencu dajo zraven še nalepko "priority", drugače jim doniraš 3 EUR. Koliko pa se motijo, to pa je druga zgodba, kot da bi gluhi ugibal kaj želim, zanimivo pa da se redno motijo v korist Pošte.

Zgodovina sprememb…

Mene recimo moti, da ne morem v naprej online izpolniti obrazca za posiljanje tudi po Sloveniji - tako kot je to za tujino.

Za tujino enostavno izpolnim online obrazec, na salterju povem stevilko obrazca, sprintajo, nalepijo na paket in placam. Vse hitro in ucinkovito.

starfotr ::

Pošta je državna zadeva. To nastane, če jo vodijo nastavljeni politični kadri brez znanja.

Popolna tema. Nesposobnost, saj novih ljudi ni, stari gredo pa v penzijo.

In pri OP se vidi tudi splošna funkcionalna nepismenost, saj nima pojma kako kaj izpolnit. Navadno pa vse piše in je treba samo prebrat obrazec.

Vanadium ::

mojsterleo je izjavil:

A njega, ki je pa poštar ga pa ne pripada 30 minut odmora med delovnim časom v skladu s prvim odstavkom 154. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 – popr., 47/15 – ZZSDT, 33/16 – PZ-F, 52/16, 15/17 – odl. US, 22/19 – ZPosS, 81/19, 203/20 – ZIUPOPDVE, 119/21 – ZČmIS-A, 202/21 – odl. US, 15/22 in 54/22 – ZUPŠ-1)? A se mora nekje v grmovju skrivat pa tam jesti sendvič s pariško, da ga noben ne vidi? V kolikor si vzame točno 30 minut ne vidim nobenega problema, za ostalo kar je pa več imajo pa notranje nadzore pa naj pošlihtajo...

issak ::

Vanadium je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

A njega, ki je pa poštar ga pa ne pripada 30 minut odmora med delovnim časom v skladu s prvim odstavkom 154. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 – popr., 47/15 – ZZSDT, 33/16 – PZ-F, 52/16, 15/17 – odl. US, 22/19 – ZPosS, 81/19, 203/20 – ZIUPOPDVE, 119/21 – ZČmIS-A, 202/21 – odl. US, 15/22 in 54/22 – ZUPŠ-1)? A se mora nekje v grmovju skrivat pa tam jesti sendvič s pariško, da ga noben ne vidi? V kolikor si vzame točno 30 minut ne vidim nobenega problema, za ostalo kar je pa več imajo pa notranje nadzore pa naj pošlihtajo...

Mislim da je bolj problem v tem, da pred blokom stoji nezavarovana vreča pošte. Seveda ima pravico do malice, ampak naj pospravi kolo (pošto) na varno ta čas.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

T440 ::

Pošta je servis, ki ga država pod nekimi pogoji zagotavlja za vse državljane. Katere servise od države pričakujemo, državljani povemo (posredno) na volitvah.

Na zadnjih volitvah smo državljani večinsko izkazali interes predvsem po višjem financiranju NVO in Inštitutov za mešanje megle, izkazali smo interes po višji obdavčitvi, po tem da mora Kaja Sajovic na RTV dobiti bolj udarne teme, pomembno nam je, da se v člankih o izginulem bakru in pretepih ne pojavlja več beseda 'cigan' pač pa 'prebivalec iz okolice Novega mesta'. To so prioritete.

Torej, naslednjič, ko boste preklinjali zaprto lokalno pošto, naj vas greje vsaj misel na to, da s temi prihranki Nika leti v Ameriko, kjer se v vašem imenu bori za to, da kmalu tudi objava takšnih postov kot je ta, v imenu verbalnega delikta ne bo več možna in vas ne bom mogel več jeziti. To pa je plus, ne?

issak je izjavil:

Vanadium je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Mislim da je bolj problem v tem, da pred blokom stoji nezavarovana vreča pošte. Seveda ima pravico do malice, ampak naj pospravi kolo (pošto) na varno ta čas.

In kako naj zavaruje (ničvredna) pisma?

Furbo ::

Naša pošta je super, kar se tiče obrazcev je pa morda težko prvič, potem pa že gre. Večina teh obrazcev je pač bruseljskih domislic.
Blagovno pismo je pa nateg ja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mojsterleo ::

Meni je tole precej neodgovorno. Zaradi mene ima lahko malico eno uro...

Pa na pošti me moti še to, da so s covidom ukinili fotokopiranje, in storitve sedaj ne izvajajo več. Včasih rabiš na hitro kopijo nečesa pa nimaš kam.;((

Zgodovina sprememb…

Kalibri ::

Razvajeni ste.

c3p0 ::

BadgerSkin je izjavil:

Ti 3 EUR se pa še splačajo, le, če tete na okencu dajo zraven še nalepko "priority", drugače jim doniraš 3 EUR. Koliko pa se motijo, to pa je druga zgodba, kot da bi gluhi ugibal kaj želim, zanimivo pa da se redno motijo v korist Pošte.

Moraš jim gledat pod prste. Na vsaki poslovalnici je tam 10% sposobnih, ki se vprašaš kaj sploh delajo tam. Pri njih gre zadeva tekoče skozi, prijazni odnos, ni da ni. Ostali so pa retard galore.

val46 ::

mojsterleo je izjavil:

Meni je tole precej neodgovorno. Zaradi mene ima lahko malico eno uro...

Pa na pošti me moti še to, da so s covidom ukinili fotokopiranje, in storitve sedaj ne izvajajo več. Včasih rabiš na hitro kopijo nečesa pa nimaš kam.;((

Ne vem za tvojo pošto, ampak jaz sem na naši(manjša, kraj cca 1000 prebivalcev), ravno en mesec nazaj rabil skopirat 6 plačilnih list in 6 bančnih izpiskov. Brez nobenih težav. Prinesel USB, na njemu sem mel to bančne izpiske v PDF in pa 6 plačilnih na listu, mi je vse skopirala in še dala v kuverto, da sm pol poslal, kamor sem pač moral.

D3m ::

Evo malo za hec

18.10. DHL (DE) dostavi paket zame ob 8:00 zjutraj na moj naslov.

Isti dan ob 18:13 ure dobim uradni mail od PS, da je ta isti paket iz Nemčije na poti k meni za sprejem.

:))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vanadium ::

starfotr je izjavil:

issak je izjavil:

Vanadium je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

In kako naj zavaruje (ničvredna) pisma?

Problem delodajalca, ki ne zagotovi ustreznih prevoznih/zaščitnih sredstev ipd... predvidevam pa da se tudi strinjava, da ko pusti kolo ob opravljanju dela pred blokom/več stanovanjskim objektom in stopi do poštnih nabiralnikov, kjer marljivo opravlja svoje delo in vstavlja pisma v le te mu lahko odtujijo prevozno sredstev zaradi nepazljivosti ali prevelike koncentracije pri razporejanju pisem (se pa strinjam, da je to tudi delno malomarnost s strani zaposlenega, da pušča tako kolo, ampak če mu niso dali ustreznih navodila, orodja, zaščitnega sredstva... ja lej je to potem problem podjetja), je pa mogoče kuzlo (ta velka tašna) s pismi vzel domov na biciklu so pa ostale samo reklame... Lahko pa mu OP zagreni življenje pa mu skrije bicikel... in ga gleda kako švica, ko se vrne iz malice... Možnosti je nešteto kaj in kako bi moralo biti in kaj se lahko zgodi...

Saj lahko tudi komet pade nanj.

Ali pa pade v lužo skupaj s pismi.

In kaj je tvoj point? Ga mora spremlajt direktor podjetja/vodja poslovalnice na vsakem koraku?

Mora biti ob njem varnostnik?

Morda policijsko spremstvo?

Furbo ::

Me tudi zanima, če je OP odprl torbe in preveril vsebine.
Folk sploh ne ve, kako pošta deluje, nima poštar vse pošte za celo pot s seboj. Lahko gre na malico, preden spet nafila zadeve.
Sploh pa še nisem slišal, da bi kdo kradel položnice poštarjem. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23555098 (5480) starfotr
»

Pošta Slovenije si dela še naprej sramoto (strani: 1 2 3 4 )

18332461 (25561) Baja
»

Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )

10623686 (14122) kixs
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

9615872 (10178) Vice

Več podobnih tem