Forum » Zvok in slika » operacijski ojacevalnik za kretnico
operacijski ojacevalnik za kretnico
jakec ::
Lep pozdrav
moj ojacevalec(v Avtu) nima vgrajene kretnice.
operacijski ojacevalnik 082 bi povezal vmes med ojacevalnikom in zvocnikom nizkotoncem(je ze v boxu).poj bi pa se vezu RC clen pred ta operacijski ojacevalnik(al pa RL clen), da bi spuscal samo nizke frekvence. po formuli f=1/2piRC dobimo vrednosti R in C.za lomno frekvenco 90Hz navzdol.
kako zracunamo pr RL clenu clen L . A poj mi kr vzamemo zico jo navijemo in to je to?
k jest bi vezu tapru RC poj pa se RL clen.
Sam ne vem kako naj nardim navitje.
hvala za pomoc
moj ojacevalec(v Avtu) nima vgrajene kretnice.
operacijski ojacevalnik 082 bi povezal vmes med ojacevalnikom in zvocnikom nizkotoncem(je ze v boxu).poj bi pa se vezu RC clen pred ta operacijski ojacevalnik(al pa RL clen), da bi spuscal samo nizke frekvence. po formuli f=1/2piRC dobimo vrednosti R in C.za lomno frekvenco 90Hz navzdol.
kako zracunamo pr RL clenu clen L . A poj mi kr vzamemo zico jo navijemo in to je to?
k jest bi vezu tapru RC poj pa se RL clen.
Sam ne vem kako naj nardim navitje.
hvala za pomoc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ojacevalec sibkega signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1009 (639) | flaskapiva |
» | LED Fade in - Fade outOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1628 (1427) | asgard2.0 |
» | Operacijski ojacevalnik in RC clen(za kretnico)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1297 (1275) | slawc |
» | Iz 2Vpp AC v 0-2V DC, kak to naredit?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1165 (990) | Microsoft |
» | Množilnik napetostiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3603 (3340) | Brane2 |