» »

Podaljšanje vozniškega dovoljenja - težava

Podaljšanje vozniškega dovoljenja - težava

ropo009 ::

Hi,

imamo sledeči problem.

Podaljšanje vozniškega dovoljenja za osebo staro 80+. Na vozniški so kategorije AM, B in B1. Novo zdravniško potrdilo velja za enake kategorije torej AM, B in B1.

In sedaj na UE nočejo podaljšat vozniške, ker na zdravniškem potrdilu ni kategorije G (je ni na obstoječi vozniški). Zdravnik pa ne sme izdati potrdila za kategorijo, če je ni na vozniški.

Je že kdo imel opravka s takim problemom in če, kako ga je rešil.

Lp.

mirator ::

Zanimivo, ker naj bi se poleg B kategorije, avtomatsko zapisale še AM, B1 in G. Možno da je bil površen referent pri izdaji starega vozniškega dovoljenja in je pozabil dopisati še G.
Poizkusi na kakšni drugi UE.

ropo009 ::

Ja, kot kaže je to.

Vendar na UE komplicirajo, ker na zdravniškem ni napisano G, tega pa zdravnik ne sme napisat ker ga ni na obstoječi vozniški.

V bistvu je G tudi nepotrebna kategorija in toliko težav z njo. In sploh ne vemo kako rešit, ker na UE pač ne morejo (beri nočejo) nič narediti in posledično zafrkavajo starejše.

Pithlit ::

Kot je mirator napisal. Poizkusi na kakšni drugi ue. Včasih je sicer dovolj že drug referent.
Life is as complicated as we make it...

mirator ::

Ampak, vseeno je nerazumljivo, da v pravilniku jasno piše, da se poleg B kategorije avtomatsko zapiše tudi AM, B1 in G kategorija pa komplicirata tako UE kot zdravnik. Jaz to pač razumem, da se z B kategorijo lahko vozijo tudi vozila v AM, B1 in G kategoriji in kljub temu, da imaš mogoče v vozniškem zapisano samo B, bi UE morala izdati podaljšanje vozniškega s popravkom dopisa kategorij AM, B1 in G. Če je zdravniški izvid za B kategorijo, potem velja za vse navedene. Res gre verjetno za lapsus dotičnega referenta na UE.

link_up ::

Resno? 80+? A ni nobenega mlajsega, ki bi prevzel breme?
In and Out

Zimonem ::

v čem je problem? pač ne bo fural freze pri teh letih.

ropo009 ::

Zimonem je izjavil:

v čem je problem? pač ne bo fural freze pri teh letih.


Problem je bil, ker zaradi tega G-ja ni mogla dobiti nove vozniške za nobeno kategorijo.

Sedaj je rešeno, s precej nejevolje. Na vozniški ni G (niti ga ni bilo do sedaj - uradniška napaka) in zna biti, da se bo naslednjič problem ponovil, če zdravnik ne bo napisal kako se naj obravnava G (četudi ga ni na vozniški mora nekaj napisat).

Za tiste, ki ne veste, na zdravniško potrdilo za 80+ se napiše dovoljenje za vsako kategorijo, ki je vezana na B torej za AM, B1 in G.

sdavid99 ::

Jaz sem imel danes drugačem problem. Čez 2 tedna mi poteče vožniška in sem zato danes opravil zdravniški pregled, ker je zdravnik napisal, da lahko vozim brez časovne omejitve.
Grem potem na upravno enoto kjer priložim vse potrebno z zdravniškim spričevalom in mi reče ženska, da mi lahko podaljša zdravniško samo do leta 2027, češ da mi do takrat velja staro zdravniško spričevalo in da je novo neuporabno dokler ne poteče staro. Pri tem se je sklicavala na zakon o voznikih v kateremu jaz ne najdem nobene takšne določbe. Kako je možno da novo zdravniško spričevalo ne obvelja nad starim ? Ve kdo kaj o temu ? Valda nisem porabil 80 eur za đabe

celje ::

zakaj si pa sel delat zdravniski za podaljsanje?

anketar ::

zato, ker je imel očala z omejtvijo let, logično more narest nov zdravniški

sdavid99 ::

Nisem vedel do kdaj mi velja stari zdravniški, delal sem ga pred 2 leti in je imel veljavnost 5 let ( zaradi leč). Vozniško sem pa mogel podaljšati, ker je potekla 2 letna omejitev statusa voznika začetnika. Tako v Zakonu o voznikih kot v Pravilniku o vozniških dovoljenjih pa nisem našel določbe na katero se je ona sklicevala, češ da mora biti zdravniški narejen največ 2 meseca pred potekom starega.

sdavid99 je izjavil:

Jaz sem imel danes drugačem problem. Čez 2 tedna mi poteče vožniška in sem zato danes opravil zdravniški pregled, ker je zdravnik napisal, da lahko vozim brez časovne omejitve.
Grem potem na upravno enoto kjer priložim vse potrebno z zdravniškim spričevalom in mi reče ženska, da mi lahko podaljša vozniško samo do leta 2027, češ da mi do takrat velja staro zdravniško spričevalo in da je novo neuporabno dokler ne poteče staro. Pri tem se je sklicavala na zakon o voznikih v kateremu jaz ne najdem nobene takšne določbe. Kako je možno da novo zdravniško spričevalo ne obvelja nad starim ? Ve kdo kaj o temu ? Valda nisem porabil 80 eur za đabe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sdavid99 ()

d4vid ::

Ja tako je, meni se je zgodilo isto. Podaljšal za 2 leti izpit, namesto da bi naredil zdravniskega in imel 10 let mir.

Žal, prej bi se moral pozanimat, tako si pa zapravil 80€...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
4711038 (1323) MarkZC8261
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
101479 (1113) 6151
»

Vozniski izpit za kategorijo c

Oddelek: Loža
2315269 (7773) Pečo89
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2919766 (7646) krneki2
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
174994 (3888) Furbo

Več podobnih tem