» »

Sršeni

Sršeni

geofull ::

Ni ravno pravi forum, pa vendar se bo mogoče našel kdo ki se je srečal s tem.
V zračniku so se zaredili sršeni. Odprtina od zračnika gre kar ob odprtini dimnika - vertikalno (stara zgradba). Zadevo bodo reševali gasilci, ki pravijo, da bodo najprej vrgli strup. Zračnik pa gre direkt v kuhinjo. Ko sem omenil, da potem bi morali umakniti vso hrano, so rekli da najbrž da.
Kakšen strup sploh vržejo?
Ko bodo potisnili vse skupaj naprej, bo vse padlo direkt na kuhinjski pult, s strupom vred. Se bi našla kakšna druga rešitev?

hamez66 ::

Pri nas so občasno sršeni, pa pride zima in jih naslednje leto ni več, potem je nekaj let mir, pa se spet pojavijo. Ne vem, če ni nujno, bi na tvojem mestu počakal na zimo.

Kalibri ::

Jaz bi tudi (sem) počakal zimo, ko je ostalo samo gnezdo, ki razpade v prafaktorje, ko ga malo zdrmaš.

Strup za sršene se npr. najde v spreju in če ga spricneš po oknu, crkujejo še 14 dni po tistem, če pridejo na okno.
Ni to pips, da bi se matrali še pol ure.

PacificBlue ::

Najboljse zdravilo za srsene(preizkuseno) je lepilo za misi, katerega naneses na leseno plosco in jo obesis cisto blizu vhoda v gnezdo.
Ko se bo prvi srsen prijel, bodo sledili se drugi. Jih pridejo resevati.
To sm enkrat probal pa se je zelo dobr obneslo.
I’m out.
:3

Scaramouche3 ::

To je res, gledal nekaj časa nazaj ta video...

Telbanc ::

PacificBlue je izjavil:

Najboljse zdravilo za srsene(preizkuseno) je lepilo za misi, katerega naneses na leseno plosco in jo obesis cisto blizu vhoda v gnezdo.
Ko se bo prvi srsen prijel, bodo sledili se drugi. Jih pridejo resevati.
To sm enkrat probal pa se je zelo dobr obneslo.

Bom probal. Jih mam u zračniku kuhne. Sploh niso agresivni, so že "udomačeni" Sam nikol se ne ve. Zjutej jih dobim po ene par u kuhni in lepo letajo sem pa taj. So pa veliki za popzdit, mislim da ene 5 cm so dolgi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

A. Smith ::

https://www.bauhaus.si/sprej-proti-osam...

Sprej za sršene, ki nese 5m. Napipsaš jih od daleč, pa naj v miru pocrkajo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

geofull ::

Sem počakal enkrat že na zimo in potem zaprl dimnik z mrežo in je bilo nekaj let ok. Mreža se je žal letos strgala, nismo videli in sršeni so prišli gotovo v zračnik in mogoče še v dimnik, ki nekako ne vleče (danes sprobano). Torej očistimo dimnik in zračnik. Dimnik ni problem, problem je zračnik, tisti strup me matra. Razen, če rečemo gasilcem, da v zračniku ne potisnejo zadeve naprej, ampak samo v dimniku. Kakšen strup je?

zuki ::

geofull je izjavil:

Ni ravno pravi forum, pa vendar se bo mogoče našel kdo ki se je srečal s tem.
V zračniku so se zaredili sršeni. Odprtina od zračnika gre kar ob odprtini dimnika - vertikalno (stara zgradba). Zadevo bodo reševali gasilci, ki pravijo, da bodo najprej vrgli strup. Zračnik pa gre direkt v kuhinjo. Ko sem omenil, da potem bi morali umakniti vso hrano, so rekli da najbrž da.
Kakšen strup sploh vržejo?
Ko bodo potisnili vse skupaj naprej, bo vse padlo direkt na kuhinjski pult, s strupom vred. Se bi našla kakšna druga rešitev?

Vprašaj cvetove slovenceljske inteligence, zaliješ z bencinom gnezdo in zažgeš.

(p.s.: zaradi tega je zgorelo že n senikov, poblaznele goreče žuželke so letale naokrog in pristale v slami, na podstrešju,...)
Antifa

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zuki ()

Scaramouche3 ::

Če maš bakljo?
https://www.youtube.com/shorts/9DuBTpZY...

Fantastičen Dron!

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Če imaš dostop do gnezda, jih zjutraj, ko še niso aktivni, zamrzni s CO2 gasilnim aparatom, potem pa gnezdo ven, in v neko kurišče...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BCSman ::

Kaj vsakemu pripada brezplacno odstranjevanje gnezda srsenov s strani gasilcev?

Riff ::

tud jst predlagma lim za miši, čim bližje odprtini zračnika pa se bodo vsi gor nalimal

Gospod ::

Bodi strpen in sobivaj s SERŠEN.
Lp.

crniangeo ::

Zraven pršuta in dišeče smrekice obesiš strop ali lepilo za podgane. Pri tem moraš pqzit da se ne zmotiš in namesto pršuta narežeš sršenje gnezdo.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ose (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25237546 (6808) BorutO
»

Azijski sršeni

Oddelek: Problemi človeštva
4616079 (13486) Aston_11
»

Sršeni!!! (strani: 1 2 3 )

10126648 (19207) Aljaz1980
»

Ose prevec napadalne letos ??? (strani: 1 2 )

6413140 (11453) perci
»

Problem s sršeni (strani: 1 2 )

6617197 (15928) Thomas

Več podobnih tem