Forum » Loža » Nov način obračunavanja omrežnine
Nov način obračunavanja omrežnine
Sc0ut ::
A Mervar pa slikari apokalipso. Bi pa bilo treba samo manj dat v gradove.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
joez7 ::
Ko naviješ cene prek neke razumne meje, je čas za vnovčevanja substitutov. Večje firme pospešeno gradijo svoje HEE reda MWh za rezanje konic, prvi val gradnje SE pa je že mimo.
Ko plačuješ bloke in konice reda 10k€ mesečno, je hitro računica za postavitev 1MWh - pod 100k€ - subvencija, pa je pod letni znesek. Ups tole 2025-2026 je porabljeno https://www.energetika-portal.si/filead...
ali je že nov razpis? zgleda 2026-27 https://borzen.si/sl-si/podpore-za-zele...
Se je 16M€ prejšnjega hitro porabilo.
Ko plačuješ bloke in konice reda 10k€ mesečno, je hitro računica za postavitev 1MWh - pod 100k€ - subvencija, pa je pod letni znesek. Ups tole 2025-2026 je porabljeno https://www.energetika-portal.si/filead...
ali je že nov razpis? zgleda 2026-27 https://borzen.si/sl-si/podpore-za-zele...
Se je 16M€ prejšnjega hitro porabilo.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
enavlaka ::
Te zelenosti od velikih firm ni.
Poleg storage se gradi še produkcija, čez vikend pa je vse polno in so negativne odkupne cene in vse skupaj stoji.
Bedarija je to subvencionirat.
Poleg storage se gradi še produkcija, čez vikend pa je vse polno in so negativne odkupne cene in vse skupaj stoji.
Bedarija je to subvencionirat.
Magic1 ::
Ni bedarija, če so špice predrage za plačevat. Finančno gledano s subvencijami ni isto, kot pametno v splošnem smislu.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
joez7 ::
Eno je negativna cena v ceniku, drugo pa je suma sumarum, ki jo plačaš za negativno ceno.
A misliš, da če so dali 1M€ za SE, pol pa ni nimajo avtomatizacije. Pač lepo zmanjšajo proizvodno iz SE na 0, pa je.
Cena (-500) x količin (0) = 0€. Eni pa to negativno ceno kurijo, če jo dobijo (ni vedno na razpolago za porabo).
KAr lepo svari pred Kalifornijo. Mogoče pa ga bodo poslušali (razumeli).
Se je kar nekaj njegovih napovedi uresičilo.
Jih pa tepe to, da ko nekaj spremenijo (pač poskušajo povečat izplen), se trg dinamično odzove, pol pa je končni rezultat, tak kot je.
Politika pa določa smer - kompas, ki pa se zanimivo obrača
, včasih pa s svojim posredovanjem vtika pakles med špice.
A misliš, da če so dali 1M€ za SE, pol pa ni nimajo avtomatizacije. Pač lepo zmanjšajo proizvodno iz SE na 0, pa je.
Cena (-500) x količin (0) = 0€. Eni pa to negativno ceno kurijo, če jo dobijo (ni vedno na razpolago za porabo).
A Mervar pa slikari apokalipso. Bi pa bilo treba samo manj dat v gradove.
KAr lepo svari pred Kalifornijo. Mogoče pa ga bodo poslušali (razumeli).
Se je kar nekaj njegovih napovedi uresičilo.
Jih pa tepe to, da ko nekaj spremenijo (pač poskušajo povečat izplen), se trg dinamično odzove, pol pa je končni rezultat, tak kot je.
Politika pa določa smer - kompas, ki pa se zanimivo obrača
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
hruske ::
Včeraj je bilo v večerni špici ob 19h 1642MW neto odjema, zimski rekord je nekje med 2200MW in 2300MW. Smo še precej daleč od tega, da bi bili blizu zimskega odjema.
starfotr ::
No, si le ugotovil da kakorkoli se obrneš imaš rit zadaj.
In tvoje nabijanje o ne vem kakšni obremenitvi v poletni sezoni zaradi klim je takoj postavljeno na laž.
Sedaj so pa ljudje krivi, ker gredo na dopust in ker tovarne stojijo in se tvoje trditve ne skladajo s stanjem na terenu?
In tvoje nabijanje o ne vem kakšni obremenitvi v poletni sezoni zaradi klim je takoj postavljeno na laž.
Sedaj so pa ljudje krivi, ker gredo na dopust in ker tovarne stojijo in se tvoje trditve ne skladajo s stanjem na terenu?
Utk ::
Kako smo potem z elektriko, kolk si danes zaslužil s trošenjem odvečne elektrike iz panelov?
Hrvaška je največjo špico že imela poleti, ne pozimi.
Hrvaška je največjo špico že imela poleti, ne pozimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()