Forum » Loža » Nov način obračunavanja omrežnine
Nov način obračunavanja omrežnine

Utk ::
Kaj niste eni v tej temi tudi jokali, da je potrebno SE vzdrževati in da ni fer, da država nič ne primakne, če je postavljena v dobrobit omrežju in CO kuponom. Je potrebno še ta strošek vkalkulirati?
Pa kaj si ti kitajc, da ne poznaš osnov jamranja? Ko ti je nekdo že itak fauš, moraš dodat gorivo na žerjavico, ko ti hoče nekdo vzet, si pa največji revež.

delavec44 ::
Mah saj ni bila poanta prvi stavek, bolj drugi, da pač stroške vzdrževanja moraš vkalkulirati v ROI.

socialec ::
Sosed je ravno čez okno povedal, da ni tako velikih stroškov, ni kakšne gradnje ceste v bližini, da bi se vlegal prah in bi zahtevalo čiščenje. Zavarovanje znese nekaj, so ga nekaj z odvetniki preganjali, čeprav imajo menda email in vse, kar je potrebno, da stopiš v stik z nekom, če hočeš - in je pač po plačilu prenesel zavarovanje k hiši. Ima pa še neke dvoletne preglede, menda po nekje 200€/pregled, čeprav niti ni obvezno ampak ne zna z denarjem, pa še nekaj je bil prestrašen s strani neke statistike ali nekega foruma ali nekaj.

telexdell ::
Kaj niste eni v tej temi tudi jokali, da je potrebno SE vzdrževati in da ni fer, da država nič ne primakne, če je postavljena v dobrobit omrežju in CO kuponom. Je potrebno še ta strošek vkalkulirati?
Se mi zdi, da to leti name, saj sem jaz izpostavljal stroške, katere faušarji v svoji faušiji ne vidijo. In če dobavitelji govorijo, kako izgubo imajo z nami, ko našo elektriko prodajajo našim sosedom namesto, da bi jo kupovali npr. v Nemčiji in namesto zastonj, kot jo dobijo od nas plačali tako kWh koz omrežnino za transport je za resnico treba tudi povedati, kakšne stroške imamo mi, kateri omogočamo zastonj elektriko dobaviteljem. In oni bi zaradi naše zastonj elektrike bili upravičeni do nadomestil od države iz skladov mi, kateri jim zastonj elektriko dajemo smo pa grdi rački, izkoriščvalci, grejemo dovoze...in si zaslužimo zgolj višjo omrežnino za moč.
Glej- dobro je povedel eden- ko so prišli po Franca sem bil navdušen, saj je bil očitno kolaborant. Ko so prišli po Petra sem odobraval, saj je bil znanec od Franca. Ko so prišli po Jožeta sem se čudil a bil tiho. Ko so prišli pome, ni bilo nikogar več, kateri bi opazil, da me ni več.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()

delavec44 ::
Nisem hotel nobenega izpostavljati. Ampak tudi zate velja, da je bila poanta v drugem stavku. Torej povejte kakšni so ti stroški (tudi če se kaj pokvari) in jih vključite v ROI, če računamo % dobička.

Nisem hotel nobenega izpostavljati. Ampak tudi zate velja, da je bila poanta v drugem stavku. Torej povejte kakšni so ti stroški (tudi če se kaj pokvari) in jih vključite v ROI, če računamo % dobička.
Če gledamo stroške katere bi nam lahko pokrila država, kot to hočejo dobavitelji:
stroški financiranja-obresti in zavarovanje kredita
stroški vzdrževanja-čiščenje, pregledi, meritve
stroški požarnega zavarovanja hiše
stroški remontov in popravil
najemnino za streho- zaradi SE na moji strehi država ne plačuje kazni
Kako to vpliva na ROI si pa naj računajo tisti, kateri jih to skrbi. Mene ne!
Koliko znašajo ti stroški je odvisno od primera do primera, kot je od posameznega dobavitelja odvisno, kolikšni so njegovi stroški letnih izravnav. Če država daje dobaviteljem nek pavšalni znesek bi ga morala tudi lastnikom SE. Nenazadnje ima tudi sama koristi od tega.

O tem brez veze debatirat. Pogodbe so bile podpisane in z naše strani izpolnjene. Tudi druga stran se mora držat pogodbe in jo izpolnit, ker mi smo je že. Če bo kdo kaj poskušal, bomo šli na sodišča in dobili še obresti na vse. Pod to štejem tudi poskuse kakšnega izigravanja z nekimi izmišljenimi stroški.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

V skladu ponavadi dobiš glavnico nazaj. To moraš odštet. Ampak še zmeraj...elektrarna za 10 jurjev v 30 letih naredi 50,60 jurjev.
Glede glavnice-Da postaviš SE daš zanjo npr. 10 jurjev. Letno dobiš iz nje npr. za 1,5 jurja elektrike. Torej imaš po 7 letih nazaj tistih 10 jurjev. Če imaš nekaj stroškov z zavarovanjem in čiščenjem lahko dodaš še npr. 2 leti. Po 9. letih ti pa razlika med stroški zavarovanja, čiščenja in morabitnih popravil veča premoženje.
Če pa ne postaviš SE in daš npr. 10 jurjev v sklade moraš kljub temu vsako leto za elektriko dati 1,5 jurja. Torej mora biti donos sklada višji od 15%, da ti bo premoženje rastlo. Kateri sklad ti garantira več kot 15% letni donos (da naložim vanj vsako leto tistega jurja kateri mi ostane, ker ne rabim plačati elektrike)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()

Najbolje oboje. Ampak če bi lahko postavil še 5 elektrarn od katerih bi imel 2 jurja letno, jih sigurno bi, ne rabim potem nobenga sklada.