» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
188 / 188
»
»»

Daniel ::

In spet si upam trditi, da bi plačal enako ali višjo ceno, ker bi potem distributerji pač prišli ven z izgovorom, da je elektrike premalo, zato je dražja. V nobenem primeru ne bi plačal manj.

enavlaka ::

Seveda, da se izide. Izvozimo več, kakor uvozimo, zato so cene kakršne so.
Brez sončne podpore pa bi bila cena tudi čez dan na 200€ za MWh, tako pa niti 20 ni.
Žal je pa energetski sistem v sloveniji pretog, da bi izkoristili poceni energijo, birokrati pa preveč požrešni, da bi pustili pokoristit špice.

Dimnik ::

joez7 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

nekikr je izjavil:

To so kar zanimive cene. Se mi pa ne zdi pošteno, da tisti, ki imamo netmetering, sofinanciramo in subvencioniramo tiste, ki se niso odločili za SE >:D

Pomislil pa nisi, da eni nismo dobili soglasja za elektrarno..aaa?

Sem mel priliko prebrat "zavrnjeno soglasje", je blo treba prebrat odločbo do konca.
V prvemu stavku je blo, zavrnjeno oddajna moč 10kW zaradi preobremnjenosti omrežja - premalo prostih kapacitet.
Na koncu je blo napisano, lahko zgradite SE, oddajna moč pa 0W, ko bo omrežje porihtano pa polno.
Je užaljena stranka kuhala mulo, sosed pa se je pritožil in izgovoril 2kW, s možnostjo povečanja, ko se kaj sprosti.
Lahko prilepiš tvojo zavrnjeno odločbo!
Men je tut sosed pametoval, da na našem odcepu ne dajejo več, pa sem vseeno dobil na polno 10kW.

Sem že pisal o tem....piključitev možna, ampak leta 2032 ko je v planu zgraditev novega trafoja. Od 4 smo se trije pritožili, zavrnjeno.
Saj sem pisal, da ena faza niha do 170v...pa tudi kaj je bil odgovor na pritožbo.

Celo smo predlagali iz druge strani, kjer je nov trafo cca400m in prost en odjem, da ga zakupimo oz investiramo kopanje linije do nas, ker na obstoječem trafu smo zadnji.

Najprej vse ok, jim je tudi v interesu, ko smo omenili, da bi vsi štirje elektrarno 10-13kw....oo to pa ne bo šlo.

enavlaka ::

To, da pade faza na 170V je nekaj narobe. Kabli, sesut trafo ali kaj drugega.

deco16 ::

Daniel je izjavil:

In spet si upam trditi, da bi plačal enako ali višjo ceno, ker bi potem distributerji pač prišli ven z izgovorom, da je elektrike premalo, zato je dražja. V nobenem primeru ne bi plačal manj.

Ma lahko ti bi trdiš karkoli. Dejstvo je da so cene kWh vsako leto višje. Nekaj časa smo se sicer šli regulacijo ki je bil pa samo pesek v oči dejanskemu trgu. In tudi če se obdregneš da je za ceno kriv plin, če bi bilo toliko preveč elektrike bi bila cena nižja.

Zakaj torej cene niso nižje? Mamo vedno več SE, vse super fajn. Ljudje pa na položnicah vedno večje cifre?
««
188 / 188
»
»»