» »

Hisense tv ne podpira xvid filmov?

Hisense tv ne podpira xvid filmov?

1
2
»

kow ::

DePalmo je izjavil:

Sem za foro šel na travnike in poiskal par filmov. Imam izbiro v xvid, par različnih velikosti, a v x/h264 nič oz. zelo malo. Ali je pa datoteka velika 50 GB. Tako da, ne hvala. TV Box bo rešitev.

Ocitno nisi sel na prave travnike (nam zaupas imena?) Na pravih travnikih bos moral vsak dolpoteg nekaj casa shareti. x264 je danes ze zastarel in se uporablja zaradi podpore starim napravam. Drugace dobis vsebine danes v x265 - 1.5 GB (oz. 1h filma je cirka 1GB) filmi so odlicne full HD kvalitete. Pa ne govorim samo o novih vsebinah, tudi vse starejse klasike se vedno znova zrippajo ponovno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

botatust43 ::

To uporabi:
AVI FourCC Code Changer 1.2

trenutno nastavi v XVID
novo v FMP4

prej izberi avi datoteko.
lp

Pozabil sem omeniti, da 1GB/h vkljucuje tudi 6 kanalni zvok.

DePalmo ::

Nove oz. novejše zadeve, travniki slovenski kjer dobiš slosubs že zraven. Brez me ne zanimajo oz. pač počakam tudi po pol leta da pridejo na naše travnike. Se mi nikamor ne mudi kot pred časi ko je obvezno bilo potrebno gledat CAM verzijo, samo da sem bil eden izmed prvih.

Imena travnikov pa ne vem če je dovoljeno pisat.

gig ::

Imam 40" Hisense Smart TV in sem nanj naložil kodi. Kodi predvaja vse kar mu daš za povohat, pa da se naštimat da si najdeš prave podnapise. Rabiš pa v štartu ene 15 minut da si to naštimaš.
LP, gig

Leko ::

gig je izjavil:

Imam 40" Hisense Smart TV in sem nanj naložil kodi. Kodi predvaja vse kar mu daš za povohat, pa da se naštimat da si najdeš prave podnapise. Rabiš pa v štartu ene 15 minut da si to naštimaš.

Itak. Pa še veliko boljši alternativ je. Kdo pa danes še vleče torrente, prežvet projekt že leta in leta.
Samo kaj ko je večina nesposobna in je to največ kar zmorejo.

bbobst ::

kow je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Sem za foro šel na travnike in poiskal par filmov. Imam izbiro v xvid, par različnih velikosti, a v x/h264 nič oz. zelo malo. Ali je pa datoteka velika 50 GB. Tako da, ne hvala. TV Box bo rešitev.

Ocitno nisi sel na prave travnike (nam zaupas imena?) Na pravih travnikih bos moral vsak dolpoteg nekaj casa shareti. x264 je danes ze zastarel in se uporablja zaradi podpore starim napravam. Drugace dobis vsebine danes v x265 - 1.5 GB (oz. 1h filma je cirka 1GB) filmi so odlicne full HD kvalitete. Pa ne govorim samo o novih vsebinah, tudi vse starejse klasike se vedno znova zrippajo ponovno.

Pozabi na kvakitetno sliko 265 filma ,1GB za 1 uro. In to kar se sedaj ponuja na naših travnikih je bolj tako. Saj nekaj je OK , vendar ni Remuxov 4k filmov ,aka 50 + GB, to pogrešam pri nas.
AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO 4, MSI MPG X570 GAMING PLUS
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601

gig je izjavil:

Kako ti je pa to uspelo? Sem že gledal aplikacije in tega ni med njimi, ali sem pa slabo gledal.

hojnikb ::

DePalmo je izjavil:

beta1 je izjavil:

Tak ti bom rekel.

Novo robo vlači dol v x264 ali x265.
Že dobiš 2GB release v 1080p, ki so svetlobna leta boljše kvalite kot 480p XVID.

a je res tak problem dol potegnat 50GB k je vsak drug internetn paket danes ze 1Gbit...
#brezpodpisa

Horas ::

kokkrat vam še morm rečt. pc ali laptop ---> hdmi --> tv

voila no problems, predvajaš lahk karčeš
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

hojnikb je izjavil:

a je res tak problem dol potegnat 50GB k je vsak drug internetn paket danes ze 1Gbit...

Offtopic si. Ampak ti bom odgovoril. Vsi ti 50GB filmi s slovenskimi podnapisi izgubijo seederje po nekaj mesecih. Storage je enostavno predrag. Ce mi ne verjames, preveri cenik pri firmah.

Ja, je. 50GB za en film? Sej nisi normalen. Mislim, če tebi to ustreza, fajn zate, meni ne bo nikoli.

Evo, sem se vdal in sem potegnil par filmov v x265 in h265 formatu. Čeprav piše da ta TV ne podpira teh formatov, jih predvaja. Nekaj časa, nato pa trdi da datoteka ni podprta. In to se je naredilo za isti film, katerega je že predvajalo. Ko sem TV potegnil iz elektrike in vklopil nazaj, je spet predvajalo isto datoteko, katera uradno ni podprta.

Imam dovolj. Hoče kdo nov TV? Vsega skupaj rabljen cca. 4 ure, drugače se mi samo nabira prah. Škatle ni, ker sem mislil da bo delal kot je treba in sem jo vrgel stran. Je pa točno tale: https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

Offtopic, ampak x265 je samo specificna implementacija h265 formata.

Ampak ja - dobra sola za naprej. Ne kupujte poceni jajc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

blaz5 ::

Zdravo,

bo malo ukradel temo. Mi lahko kdo s Hisense tvjem pove če je na njihovem app storu HBO Max?

kow je izjavil:

Offtopic, ampak x265 je samo specificna implementacija h265 formata.

Ampak ja - dobra sola za naprej. Ne kupujte poceni jajc.

Hvala za info! Je že dolgo odkar sem bil vešč teh formatov in video kodiranja.

Poceni jajca niso problem, karkoli ki nima androida gor, je. Imaš naprimer Hisense za preko jurja in ima isti OS, a tisti bo pa znal predvajat xvide? Naprimer: https://www.mimovrste.com/televizorji-h...

blaz5 je izjavil:

Zdravo,

bo malo ukradel temo. Mi lahko kdo s Hisense tvjem pove če je na njihovem app storu HBO Max?

Ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DePalmo ()

Han ::

Filmov s pašnikov v nespremenjenem formatu ne predvajajo vsi "kompatibilni" TV.

Za predvajanje na Samsungih moram MKV obdelat z MKVToolNix programom, v katerem vklopim parametra "--engage no_cue_duration" in "--engage no_cue_relative_position" (Output zavihek, Additional options). Na sodobnem računalniku je nov MKV narejen v pol minute, po tem se predvajanje ne zatika.

filip007 ::

Nekaj so spremenili, včeraj sem še gledal nekaj, danes tema. MP4 dela video s telefona, filmi pa ne.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Odgovor servisa:
Omenjen Hisense tv podpira naslednje formate: MP4, MKV, AVI, ampak video kodeki morajo biti MPEG-4, MPEG-2 ali MPEG-1, če so kodirani v H.265, DivX, XviD potem žal ne bo predvajalo.

Sem si vzel čas in sva s punco pogledal film kodiran v h265, AAC. In ga je predvajalo vredu, brez zatikanja ali česarkoli. In ko je filma bilo konec, sem čisto iz firbca pognal film še enkrat, a sem dobil "datoteka ni podprta".

Tisti ki imate Android OS na TVju, zna android predvajati bolj ali manj vse filme? Iz zunanjega diska ali preko DLNA?

kow je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Offtopic si. Ampak ti bom odgovoril. Vsi ti 50GB filmi s slovenskimi podnapisi izgubijo seederje po nekaj mesecih. Storage je enostavno predrag. Ce mi ne verjames, preveri cenik pri firmah.

jah, če si tak boomer, da more met film nujno ze zapečene podnapise zram, potem res. Če pa nisi, pa pustis video predvajalniku, da ti najde primerne podnapise za scenski relis, in nebos mel teh tezav...
But then again, lahko tudi počakas, da po pooptv predvajal ta film na sporedu..

DePalmo je izjavil:

Ja, je. 50GB za en film? Sej nisi normalen. Mislim, če tebi to ustreza, fajn zate, meni ne bo nikoli.

Evo, sem se vdal in sem potegnil par filmov v x265 in h265 formatu. Čeprav piše da ta TV ne podpira teh formatov, jih predvaja. Nekaj časa, nato pa trdi da datoteka ni podprta. In to se je naredilo za isti film, katerega je že predvajalo. Ko sem TV potegnil iz elektrike in vklopil nazaj, je spet predvajalo isto datoteko, katera uradno ni podprta.

Imam dovolj. Hoče kdo nov TV? Vsega skupaj rabljen cca. 4 ure, drugače se mi samo nabira prah. Škatle ni, ker sem mislil da bo delal kot je treba in sem jo vrgel stran. Je pa točno tale: https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

50GB film se potegne dol v manj kot 10 minutah na gigabit liniji... in to ma danes moznost met vsak k si lasti optiko al pa kablsko...

DePalmo je izjavil:

Odgovor servisa:
Omenjen Hisense tv podpira naslednje formate: MP4, MKV, AVI, ampak video kodeki morajo biti MPEG-4, MPEG-2 ali MPEG-1, če so kodirani v H.265, DivX, XviD potem žal ne bo predvajalo.

Sem si vzel čas in sva s punco pogledal film kodiran v h265, AAC. In ga je predvajalo vredu, brez zatikanja ali česarkoli. In ko je filma bilo konec, sem čisto iz firbca pognal film še enkrat, a sem dobil "datoteka ni podprta".

Tisti ki imate Android OS na TVju, zna android predvajati bolj ali manj vse filme? Iz zunanjega diska ali preko DLNA?

kupi android skatlco pa nebos mel teh problemov...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Linija ni problem. OK je ker nimam optike, ampak tudi če bi jo imel, 2GB za film je dovolj. Če me film res zanima, grem do 3GB. Več je preseravanje.

Sem ravno v sosednji temi postavil par specifičnih vprašanj o teh škatlicah, ker se nočem še enkrat nategnit z nakupom, kot sem se s tem TVjem.

Zakaj tako arbitrarno postavljen limit ? A se kej čudnega zgodi če povlečes dol 5GB... Ali 10?

Sj tudi plac te dni ni problem, pač sproti pobrises...

Zalostno da folk kupuje tvje za 1-2-3 jurje, potem pa vleče relise ki so po kvaliteti primerljivi z kaksnim DVDjem iz leta 97'
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

DePalmo naredi reset in poskusi še enkrat, to je prej delalo pri meni.

Po zadnji posodobitvi, zdaj ne delajo filmi s 5.1 zvokom, saj ne pravim, da jih rabim samo tako je.

hojnikb je izjavil:

jah, če si tak boomer, da more met film nujno ze zapečene podnapise zram, potem res. Če pa nisi, pa pustis video predvajalniku, da ti najde primerne podnapise za scenski relis, in nebos mel teh tezav...

Ja, predlagam da OP razlagas o hashih, VLCjih ipd. Izvolio.

AmokRun ::

Leko je izjavil:

gig je izjavil:

Itak. Pa še veliko boljši alternativ je. Kdo pa danes še vleče torrente, prežvet projekt že leta in leta.
Samo kaj ko je večina nesposobna in je to največ kar zmorejo.

Aja, kaj pa je alternativa? Pa seveda, da ni plačljiv streaming service. :))

kodi+Elementum
#brezpodpisa

To še zmeraj dela na torrentih.
Razen, če je bilo mišljeno, da greš na tracker in ročno vlečeš torrent file ali pa klikaš magnet linke. To pa je preživeto. :D

hojnikb je izjavil:

kodi+Elementum

Mal si za cajtom, lol.

AmokRun je izjavil:

To še zmeraj dela na torrentih.
Razen, če je bilo mišljeno, da greš na tracker in ročno vlečeš torrent file ali pa klikaš magnet linke. To pa je preživeto. :D

Ti pa nisi ravno najbolj pismen. Daj še enkrat preberi kaj sem napisal.

hojnikb je izjavil:

kodi+Elementum

Kodi prežvet projekt. Pred parimi dnevi preizkusil, če je kaj novega-uporabnega. Pa je šel kmalu dol kot je dolg in širok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leko ()

Daj še enkrat preberi kaj sem napisal.

Saj sem. Očitno nisi sposoben našteti alternativ za preživete projekte.

AmokRun je izjavil:

Daj še enkrat preberi kaj sem napisal.

Saj sem. Očitno nisi sposoben našteti alternativ za preživete projekte.

Pa kaj, da ti še prst vtaknem v rit. Če si nespodoben to sam poiskat, potem imaš pop tv in tam počakaj, da pride na program:))

kow je izjavil:

hojnikb je izjavil:

kodi+Elementum

Mal si za cajtom, lol.

Ja? Maš boljšo zastonjsko rešitev?
#brezpodpisa

Ma nič ne dela, prej sem mislil, da je 5.1 zvok kriv, pa to ni to, novi filmi ne delajo, pa tudi, če so samo 720p MP4, nevem zakaj.

lasyvy ::

hojnikb je izjavil:

kow je izjavil:

hojnikb je izjavil:

kodi+Elementum

Mal si za cajtom, lol.

Ja? Maš boljšo zastonjsko rešitev?

Ne se preveč sekirat, dojenčki se spet repenčijo, ker so našli nek nov način streamanja, ki oškoduje celoten p2p koncept, dejansko pa je še vedno in bo tudi ostal enak način pridobivanja vsebin, ali iz scene direktno, ali pa iz private torrentov. Tudi Elementum je enako sranje kot karkoli natolcujejo smrkavci vsa njihova vsebina še vedno prihaja iz torrent swarmov, samo gui jim je bolj všeč (in zato dobijo vsebine kasneje, jih dobijo manj oz. jih sploh ne dobijo.

Če ste preleni ali prenesposobni, da bi downloadali torrente in sčasoma dobili dostope do spodobnih zasebnih trackerjev, potem pa res, pustite zadevo, plačajete 20 streaming providerjem in to je to.

Nije žvaka za seljaka.

filip007 je izjavil:

Ma nič ne dela, prej sem mislil, da je 5.1 zvok kriv, pa to ni to, novi filmi ne delajo, pa tudi, če so samo 720p MP4, nevem zakaj.

Dobi si raspberry pi 4, nalozi gor libreelec )https://libreelec.tv/ ) in se nehaj ubadati s smart tvjem. Sama ideja smarttv je bila od nekdaj butasta in je samo hotela ponuditi tehničnim nespobnežem enako kar smo imeli ostali že dolgo časa - računalnik priklopljen na tv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lasyvy ()

Sem zamenjal travnik in najdel kaj dela. Nevem kaj so spacali v posodobitvi, prej je delalo vse.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony KDL-50W829

Oddelek: Zvok in slika
416601 (201) MrStein
»