Forum » Loža » Nenadoma crknil praktično nov Boshov sesalec
Nenadoma crknil praktično nov Boshov sesalec
nokia6310 ::
Pozdravljeni, kolegu je ravnokar crknil praktično nov Boshov sesalec. Zanimivo: Deloval je vse tišje in tišje dokler ni popolnoma odpovedal. Naj iskreno in pošteno povem: Pred nekaj časa je temu kolegu puščal radiator. Dopuščam možnost, da je nekaj vode posesal in da je v tem vzrok. Nisem pa prepričan, da je res tako. Model je novejši cca 3 leta star. Ampak se ni praktično nič uporabljal. Ne vem kako diagnosticirat kaj je narobe? Je šel motor? Kljub temu da nemci trdijo, da ima sam motor 10 let garancije. Točnega modela ne vem. Je pa ta iz serija za cca 250 eur.
No to sranje bi lahko bila tudi voda. Sem videl, da ma Bosh nažalost samo dvoletno garancijo razen če v obdobju treh mesecev od nakupa ne prijaviš dodatnega jamstva na motor. Kako naj pogleda oz. diagnosticira ali je res motor ali je kaj drugega? Po drugi strani se sprašujem če je zadnjič res posesal nekaj malega vode je deloval še čisto normalno in potem še nekaj časa. Danes pa je popolnoma crknil. Je serije 8. Je kaj za tam 150 eur dobrega da bo delovalo vsaj 5 let? Jst mam drugače Miele C3 powerline, pa sem zelo zadovoljen z njim. Je izredno tih, izredno močen, ima zelo kvalitetno troslojno vrečko. Kabel se zloži samo s pritiskom na tipko. Res mašina vrednega svojega denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nokia6310 ()
Nikonja ::
3 leta star sesalec ni praktično nov sesalec ne glede na to kaj ti kolega pravi... ampak naj ga odnese na servis in mu bodo oni povedali ker je mal brezveze tukaj ugibat kaj je ker ga itak ne moreš sam popravit.
Ok, glede na to da zgodbo poznam vem, da je sesalec po uporabi praktično nov. V štirih letih je bil zalaufan mogoče petkrat. Zna bit res možno da je šla voda notr.
Scorpy84 ::
Jaz imam sesalec rowenta, po 3-4 leta isto crknil motor (prišla umazanij, ker je vrečka počila, pa se ni opazilo). Menjava je prišla 70€, se je splačalo, ker nov je bil čez 300 in je eden boljši po sesanju.
BorutO ::
Garancija je potekla, to pomeni, da je čas, da crkne ... na žalost je danes že marsikaj tako narejeno ... najbolj smešni so mi telefoni ... drži točno dve leti, dokler ne poteče garancija, nato pa se začnejo same težave z njim ... od šrotanja za popizditi, do nedelovanja.
Star sosed zraven staršev, je več kot 30 let pral na Gorenjev pralni stroj ... bil je že cel rjav od rje, ampak je še vedno pral. Se spomnim, da vsakič, ko sem ga videl, se mi je tako grd zdel, da ga še videti nisem mogel, ampak je izgledal res starinski, pa še vsakič se je tako ponosno pohvalil koliko je že star, pa da še ga nikoli ni popravljal ... ampak ko danes gledam ... ali je imel tako srečo s tem strojem ali pa so dejansko nekoč delali tako kakovostno?
Drugače pa imava doma boschev sesalec, star 6 let, pa še vedno dela, le baterija je že tako boga, da je po dobrih petih minutah že prazna na srednji hitrosti.
Star sosed zraven staršev, je več kot 30 let pral na Gorenjev pralni stroj ... bil je že cel rjav od rje, ampak je še vedno pral. Se spomnim, da vsakič, ko sem ga videl, se mi je tako grd zdel, da ga še videti nisem mogel, ampak je izgledal res starinski, pa še vsakič se je tako ponosno pohvalil koliko je že star, pa da še ga nikoli ni popravljal ... ampak ko danes gledam ... ali je imel tako srečo s tem strojem ali pa so dejansko nekoč delali tako kakovostno?
Drugače pa imava doma boschev sesalec, star 6 let, pa še vedno dela, le baterija je že tako boga, da je po dobrih petih minutah že prazna na srednji hitrosti.
Ok bom razložil zgodbo: Sesalec ki ga ma kolega ga je dobil od mene, ker sem si jaz kupil drugega. Star je štiri leta in v tem času je bil mogoče petkrat prižgan. Zato sem napisal, da je sesalec praktično nov. Pri tej seriji dajo nemci 10 let garancije na motor če to uveljavljaš tri mesece od nakupa. Jaz tega nisem naredil. Na drugi lokaciji imam tudi Boshov sesalec kupljen leta 2008 ki še danes deluje brez problema. Sem skoraj prepričan da je voda vzrok da je crknil. Možno pa je tudi, da ma res takšno smolo.
Servis je ugotovil, da je strošek popravila okrog 120 eur. Predvidevam, da je najverjetneje šel motor, ker se sesalec sploh ne prižge. Ampak še vedno je po mojem bolje dat to popravit ker za tak denar ne bo dobil nič boljšega od tega, pa še garancijo bo mel na motor.
tony1 ::
Tudi sam bi ga dal popravit, ker elektronske svinjarije že tako ogromno preveč zmečemo stran, nisem pa prepričan glede garancije na motor? Koliko so je obljubili?
Splošna garancija je dve leti od nakupa. Lahko bi, če bi uveljavljal možnost tri mesece po nakupu dodal brezplačno 10-letno garancijo na motor posebej, ampak bi moral sesalec registrirat na Boshevi spletni strani česar pa nisem naredil. Sploh pa mi je kolega povedal, da je tekla voda iz sesalca tko da je tu jasna zadeva: Motor je crknil zaradi vode in ne zato ker bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi če bi imel 10-letno garancijo na motor je nebi priznali, ker bi šlo za napako katere garancija ne pokriva.
Mr.B ::
Splošna garancija je dve leti od nakupa. Lahko bi, če bi uveljavljal možnost tri mesece po nakupu dodal brezplačno 10-letno garancijo na motor posebej, ampak bi moral sesalec registrirat na Boshevi spletni strani česar pa nisem naredil. Sploh pa mi je kolega povedal, da je tekla voda iz sesalca tko da je tu jasna zadeva: Motor je crknil zaradi vode in ne zato ker bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi če bi imel 10-letno garancijo na motor je nebi priznali, ker bi šlo za napako katere garancija ne pokriva.
Slabo si preprodal, kaj hoce kolega dnar nazaj ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
val46 ::
Evo, točno to sem jaz razmišljal, zdaj pa model hoče sebe opravičiti, da pač ni njegova krivda za okvarjen sesalec. Naj te potolažim nokia...nisi nič kriv. Sesalec je zdaj v rokah drugega in kaj se z njim dogaja, je njegova stvar. Verjemi da bo ta tvoj "prijatelj" že vedel kaj z njim počet...tebe naj to ne sekira več in se s tem ne ukvarjat. Maš dovolj ostalih "problemov"...od računalnika, do VW passata, pa še kaj se bo našlo v prihodnjih dneh ;)
FrRoSt ::
Ok bom razložil zgodbo: Sesalec ki ga ma kolega ga je dobil od mene, ker sem si jaz kupil drugega. Star je štiri leta in v tem času je bil mogoče petkrat prižgan. Zato sem napisal, da je sesalec praktično nov. Pri tej seriji dajo nemci 10 let garancije na motor če to uveljavljaš tri mesece od nakupa. Jaz tega nisem naredil. Na drugi lokaciji imam tudi Boshov sesalec kupljen leta 2008 ki še danes deluje brez problema. Sem skoraj prepričan da je voda vzrok da je crknil. Možno pa je tudi, da ma res takšno smolo.
Verjetno mu nisi priložil navodil in NI vedel, da to ni vodni sesalec in da se s sesalcem ne sesa vode!???
Koliko pa je bilo to "mal" vode, ki jo je posesal!??
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
tony1 ::
Nisva se razumela. Če servis popravi sesalec tako da vanj vgradi nov motor to ne pomeni nujno, da bo motor imel kaj veliko garancije, morda le eno leto splošne garancije.
Val46 saj se ne opravičujem, ampak samo pojasnjujem.
FrRoSt: Vode je bilo toliko da je tekla ven. Kolega mora zamenjat radiator pa je ko je ugotovil da mu pušča še malo posesal ker ni vedel da je tapison popil še nekaj vode katero je sesalec za tem poesesal in zaradi tega crknil.
FrRoSt: Vode je bilo toliko da je tekla ven. Kolega mora zamenjat radiator pa je ko je ugotovil da mu pušča še malo posesal ker ni vedel da je tapison popil še nekaj vode katero je sesalec za tem poesesal in zaradi tega crknil.
Sesalec je popravljen. Cena popravila je bila tako kot sem predvideval okrog 110 eur. Potrebno je bilo zamenjat motor.
gaoZjQP ::
Dober dan, bi se komu dalo mi razložiti - za 'razne poskuse' po kleti (in morda še kje) se je nabavil en navaden 30l suho-moker sesalnik - je malo močnejši, ni pa industrijski. Sesalnik ima na svoji glavi še vtičnico za nekje do 12A in stikalo/pretikalo "I-0-II". Vtičnica na sesalniku pravkar z lučko preverjeno dela pri vse stanjih - I-0-II. Sesalnik hrumi in sesa na I, ne hrumi in ne sesa na 0 in II. Čemu je torej še stanje II, če je enako kot pri 0, ker v VSEH stanjih je vtičnica aktivna? Meni bi se zdelo razumljivo, da na 0 ne bi delala niti vtičnica na sesalnikovi glavi. Kompliciram? Nič novega :-) Navodila v DE, EN, SL niso dovolj jasna - stanje I je avtomatsko (naveden vklop), 0 je izklop in II je za napravo (verjetno vtičnico, ki pa dela tudi pri 0!), v trgovini ne vejo, servis danes ne obratuje. :-(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gaoZjQP ()
MadMax ::
V II vštekaj bormašino in probaj kaj zvrtat...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
V II vštekaj bormašino in probaj kaj zvrtat...
Namesto bormašine sem uporabil namizno lučko, ki je vedno svetila - ni to dovolj? Še enkrat, namizna lučka je svetila v vsakem stanju stikala I-0-II, vsakem, niti pri 0 ni ugasnila! Bo bormašina naredila kaj drugače kot namizna lučka zaradi večje porabe?
Zgodovina sprememb…
Če bi probal bi imel rezultat prej kot si napisal zgornji prispevek...
matobeli ::
II rabi tist zagonski tok bormašine da se prižge. Kolko mora bit da se prižge pa pojma nimam.
Če bi probal bi imel rezultat prej kot si napisal zgornji prispevek...
Sem šel - po rušilno kladivo, vrtalnika na elektriko ravno ne najdem, bi moral malo pospraviti. Rušilno kladivo (pričakovano in enako kot namizna lučka in fazen-proofer) DELA v vsakem stanju sesalnikovega stikala I-0-II! Še kakšen predlog!?
Pa se v II sesalec ni zagnal ko si zalaufal rušilca?
Joj no! Sesalnik sesa / brni samo v stanju I. V 0 in II stanjih sesalnik ne sesa / ne brni. Rušilec in druge naprave, priklopljene v vtičnico na sesalnikovi glavi, pa delajo v prav vsakem od stanj I-0-II, torej I in 0 in II! Še zdaj nisem dovolj jasen? Če nisem, preskoči.
Zgodovina sprememb…
Ti si bil, očitno jaz in matobeli nisva.
II naj bi bil avtomatski vklop sesalca ob vklopu porabnika na sesalcovi vtičnici.
Master-slave. Rabi pa kaj več kot mini lučko. Da je vtičnica v vsakem primeru aktivna je pričakovano.
Če ne dela, je ta funkcija sesalca v okvari.
II naj bi bil avtomatski vklop sesalca ob vklopu porabnika na sesalcovi vtičnici.
Master-slave. Rabi pa kaj več kot mini lučko. Da je vtičnica v vsakem primeru aktivna je pričakovano.
Ti si bil, očitno jaz in matobeli nisva.
Ja, zato pa sem klical trgovino in potem servis, ki danes (v soboto) ne obratuje - da mi razložijo, če je to v odvisnosti od časa ali toka ali celo obojega. Če bi mi povedali, vam ne bi najedal po forumu.
Saj ne najedaš, le malce trd si pri branju
Ima sesalec kje še kak potenciometer, s katerim bi nastavil prag porabe na vtičnici, ki bi vklopila sesalec?
Ne nujno velik gumb, morda kaj majhnega, za nastavljat s fazenpruferjem?
Včasih pa vklop in izklop delata tudi z zamikom par sekund...
Ima sesalec kje še kak potenciometer, s katerim bi nastavil prag porabe na vtičnici, ki bi vklopila sesalec?
Ne nujno velik gumb, morda kaj majhnega, za nastavljat s fazenpruferjem?
Včasih pa vklop in izklop delata tudi z zamikom par sekund...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Nič, imela sta prav, zdaj dela sesalec tudi na II, po kakšne 10 sekundah delovanja 'priklopljene naprave'. Hvala lepa in brez zamere, imata v dobrem.
Zgodovina sprememb…
Ni za kaj, sva te naučila ribe lovit, kar je bolje kot samo dat ti jih
Ok, naj vama bo, ker sem boljše volje zdaj (da ni potrebno čakati do srede), vendar to ne bi smela biti stvar 'forumskega učenja življenjskega ribolova' ampak jasnosti opisanega delovanja v priloženih navodilih, sem iskal tudi youtube posnetke brez uspeha. Glede pisanja sestavkov - gre za 'službeno' deformacijo, kaj hočeš, korporativneži so bolj nežni ljudje in radi berejo.
Dobro, če te že živcira malce daljši šnelkurs, vsaj piši v ednini.
matobeli je bil namreč nadvse kratek in jasen, jaz sem tisti ki ti je priganjal male sive
Je pa tako, ker si nakazal v smer da si bolj tehnični tip sem pričakoval, da si se že srečal vsaj z master/slave podaljškom/razdelilcem, ki ni spet tako redek kot biseri v Savi (no, zdaj najbrž niso več tako redki kot 2 tedna nazaj...).
Si boš pa zato garantirano dolgoročno zapomnil tole, ne pa čez leto-dve spet isto spraševal (kot prenekateri mladič danes, ki si še iz pladnja ne zna vzet znanja, pa "ko odrabi takoj pozabi" ).
Navodila današnjih izdelkov pa... rabijo svojo temo, morda celo oddelek, ampak tam bi se pa res samo prazno slamo mlatilo in nič spremenilo.
matobeli je bil namreč nadvse kratek in jasen, jaz sem tisti ki ti je priganjal male sive
Je pa tako, ker si nakazal v smer da si bolj tehnični tip sem pričakoval, da si se že srečal vsaj z master/slave podaljškom/razdelilcem, ki ni spet tako redek kot biseri v Savi (no, zdaj najbrž niso več tako redki kot 2 tedna nazaj...).
Si boš pa zato garantirano dolgoročno zapomnil tole, ne pa čez leto-dve spet isto spraševal (kot prenekateri mladič danes, ki si še iz pladnja ne zna vzet znanja, pa "ko odrabi takoj pozabi" ).
Navodila današnjih izdelkov pa... rabijo svojo temo, morda celo oddelek, ampak tam bi se pa res samo prazno slamo mlatilo in nič spremenilo.
Je pa tako, ker si nakazal v smer (da si bolj tehnični tip sem pričakoval, da si se že srečal vsaj z master/slave podaljškom/razdelilcem)
Tudi
Zgodovina sprememb…
Blefiranje? No ja, ker si podal čisto vse podatke o sesalcu (proizvajalec, model, ...), vključno z linkom na navodila, priznam, da je bilo ugibanje res popolnoma mimo, jbg...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 99411 (14639) | Zstiller |
» | Moč sesalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16848 (12093) | Blumper |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 149550 (69232) | perci |
» | Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 68640 (33506) | LordPero |