Forum » Omrežja in internet » Cena postavitve strežnika
Cena postavitve strežnika
mzakelj ::
Pozdravljeni
Zanima me koliko bi vi računali za postavitev strežnika za virtualizacijo ( Vmware, Proxmox ... ) + virtualka na windows noter in še ene dve virtualki na linuxu. Te dve ne bi bile nič posebnega, samo wireguard in samba na drugi.
Čisto iz firbca me zanima koliko pride taka inštalacija. Brez hardwerja, samo namestitev.
Zanima me koliko bi vi računali za postavitev strežnika za virtualizacijo ( Vmware, Proxmox ... ) + virtualka na windows noter in še ene dve virtualki na linuxu. Te dve ne bi bile nič posebnega, samo wireguard in samba na drugi.
Čisto iz firbca me zanima koliko pride taka inštalacija. Brez hardwerja, samo namestitev.
Lightning5 je izjavil:
Postavi si proxmox in se igraj 2 dni, pa boš naredil sam zastonj :)
Finta je da me je nekdo prosil da bi mu postavil pa ne vem cene.. Zato sem spraševal.
Ales ::
Veš koliko je tvoja urna postavka za dela take zahtevnosti in veš, koliko ur boš porabil, pa dobiš približno cifro. Potem pa veš, za koga delaš in koliko si dela želiš, pa še korigiraš po potrebi.
raceboy ::
se pravi vse kupi stranka ? nevem kolko znanja imas. jaz grem 80+ za take postavitve. potem pa imas se nastavitve os-jev na virtualkah
se pravi vse kupi stranka ? nevem kolko znanja imas. jaz grem 80+ za take postavitve. potem pa imas se nastavitve os-jev na virtualkah
Jaz bom samo namestil vse skupaj, vzdrževanje pa ni moja stvar. No odvisno kako se bomo zmenili, ampak sam težim k temu da ne bi nič vzdrževal.. Ker primarno ni več moje delo da vzdržujem sisteme, razen v podjetju kjer sem sedaj zaposlen. Z Proxmox pa delam že par let tako da ni panike, v linux sistemih pa sem preko 20 let , tako da znanje res ni problem. Bolj me je zanimala cena, ker sedaj sem postavljal take strežnike predvsem kolegom in v podjetju kjer sem prej delal. Ni pa res bilo tega veliko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hostanje spletne strani na virtualkiOddelek: Izdelava spletišč | 1100 (643) | Voluharr |
» | Virtualizacija Proxmox, zfs, količina RAMa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2048 (1682) | krho |
» | [docker] Poganjanje celotne virtual machine v dockerjuOddelek: Operacijski sistemi | 4733 (4157) | c3p0 |
» | Kateri HypervizorOddelek: Operacijski sistemi | 2316 (1431) | FX6300B |
» | VLAN za telebaneOddelek: Omrežja in internet | 8586 (6714) | SeMiNeSanja |