Forum » Loža » Kača na hrvaškem
Kača na hrvaškem
twom ::
Ali obstaja kakšna spletna stran/portal, kjer so uporabne (ne umetniške) slike kač, tako kot jo vidiš v naravi iz višine (ne pa fokus gobca in zablurano vse ostalo)?
Danes zvečer, na nočnem sprehodu, smo tik ob morju naleteli na, zdi se mi nenavadno kačo… zelo tanka (tri četrt centimetra) in enakomerna (tanko) debela po celi dolžini 30-40 cm, glava rombasta in dvojne debeline telesa, pod svetlobe ročne svetilke je bila svetlo rdečkasta, nek cik cak vzorec, bala se ni nič. Umaknila se je šele, ko sem jo dregnil s palico (in še to se je kmalu ustavila).
Danes zvečer, na nočnem sprehodu, smo tik ob morju naleteli na, zdi se mi nenavadno kačo… zelo tanka (tri četrt centimetra) in enakomerna (tanko) debela po celi dolžini 30-40 cm, glava rombasta in dvojne debeline telesa, pod svetlobe ročne svetilke je bila svetlo rdečkasta, nek cik cak vzorec, bala se ni nič. Umaknila se je šele, ko sem jo dregnil s palico (in še to se je kmalu ustavila).
kixs ::
Ce je imela cik-cak vzorec, potem je bila skoraj gotovo strupenjaca - moznosti: modras ali gad.
Buggy ::
zakaj bi jo dregal...gres svojo pot naprej in pustis kaci uzivati njen naravni milje. Prezivel si...no damage done. Jutri je ne bo vec ali pa bos ti bolj pozoren... case closed. No drama at all
Malajlo ::
Jaz sem lovil eno skoraj dva metra dolgo (živo) zeleno na Pagu. Se pelješ z avtom proti apartmaju, pa ti cesto sredi naselja prečka. Itak da po gasu, da morda cvikne in se ustavi. Ne, je šlo v nekam v grmovje. Saj iz avta ne bi upal stopiti, ker je bila res zverina. Še zdaj ne vem, kaj je to bilo. Avtohtono ziher ne.
twom ::
Ce je imela cik-cak vzorec, potem je bila skoraj gotovo strupenjaca - moznosti: modras ali gad.Dvomim.
Nažalost je nismo slikali.
Vse kače na linkih imajo bajsasto telo. Ta je je bila kot malo debelejša vezalka, po celi dolžini enako vitka (debela).
https://prirodahrvatske.com/2020/03/30/...Na žalost tako kot povsod, neuporabne slike.
Preveri tukaj
Slike za širšo populacijo, ne za umetniške galerije, bi motale biti slikane od zgoraj, in v naravnem okolju, tako kot jo vidiš ko naletiš nanjo.
zakaj bi jo dregal...Morda zato da se je umaknila z ozke skalne police, kjer je bila speljana pot, in nismo upali stopiti preko nje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
IL_DIAVOLO ::
Verjetno navadni slepec. Nic posebnega.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
PovemVfaco ::
Jaz sem lovil eno skoraj dva metra dolgo (živo) zeleno na Pagu. Se pelješ z avtom proti apartmaju, pa ti cesto sredi naselja prečka. Itak da po gasu, da morda cvikne in se ustavi. Ne, je šlo v nekam v grmovje. Saj iz avta ne bi upal stopiti, ker je bila res zverina. Še zdaj ne vem, kaj je to bilo. Avtohtono ziher ne.
2-metrska je že zelo velika, mene ponavadi lovijo kače tam 160-180 cm.
Osnovno pravilo je, da se kač ne drega in šlata in ne vem kaj še vse.
Če so ful zagrete, moraš včasih ravno to, drgač ne da miru.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()
FrRoSt ::
Verjetno je bil slepec!
Mimogrede, slepci spadajo med plazilce.
Mimogrede, slepci spadajo med plazilce.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Malajlo ::
TheBlueOne ::
Morda zato da se je umaknila z ozke skalne police, kjer je bila speljana pot, in nismo upali stopiti preko nje?
Moras biti previden. Na hrvaskem imas "Poskoka" (Vipera ammodytes). On zna skocit vate, ce se pocuti ogrozen, je pa zelo strupen. Tako, da morda vsaj ne kazi otrokom, da se s palico podi kace, ker zna biti usodno.
Ribicija ::
Kačo se itak pusti pri miru in se bo sama umaknila. Ne jih ubijat, ker niso škodljive.
Na splošno pa Evropske kače niso smrtno nevarne oz. so le v redkih primerih. V Sloveniji in na Hrvaškem od strupenih živijo navadni gad, laški gad in modras (temu rečejo hrvati poskok). V primeru, da te ugrizne kateri od njih se praviloma ne uporablja proti strupa, ampak se zdravi s protibolečinskimi tabletami in antihistaminiki.
To kar je twom videl je lahko tudi tole naprimer https://www.petersfoto.si/displayimage.... v glavnem pa, ko vidimo kačo jo pustimo, se umaknemo in to je to.
Na splošno pa Evropske kače niso smrtno nevarne oz. so le v redkih primerih. V Sloveniji in na Hrvaškem od strupenih živijo navadni gad, laški gad in modras (temu rečejo hrvati poskok). V primeru, da te ugrizne kateri od njih se praviloma ne uporablja proti strupa, ampak se zdravi s protibolečinskimi tabletami in antihistaminiki.
To kar je twom videl je lahko tudi tole naprimer https://www.petersfoto.si/displayimage.... v glavnem pa, ko vidimo kačo jo pustimo, se umaknemo in to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ribicija ()
FrRoSt ::
Ja, slepci spadajo med kuščarje! To je to.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Meee ::
čak prav razumem? Pohodil si plin z namenom da jo povoziš? Živo bitje, ki ti nič noče pač ubiješ za zabavo, hec, štos? Pa še napisal si ITAK DA PO GASU, kot da je vsem normalno da pobiješ nekaj živega just4fun.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pohodnik dvignil kačo, ki ga je pičila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10514 (5720) | fikus_ |
⊘ | Ukrajina XII (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8204 (7695) | Mithrandir |
» | Kakšen pajek je tole?Oddelek: Loža | 15559 (12932) | neon21 |
» | Ali se bojite kač?Oddelek: Loža | 2386 (1927) | Xserces |
» | Kače - nabiranje gozdnih jagod (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11545 (9441) | Trololololo1 |