» »

Ali se bojite kač?

Ali se bojite kač?

listje123 ::

Danes hodim po vrtu in tako vidim ko se mi mota neki pod nogami ter videm da je kača in hitr odskočm.
Bil je slepc in ker vem ni nevarn sem ga hotel prijet, a ga kar nisem mogel, kot da mi nagon govori naj ne drezam v njega.
Lahk sem se še tako silil pa nisem mogel češ da bo skoči in me piču čeprav vem da ne more. Ko pa pogledam mojga prjatla, on ima tako veselje če ima kačo v rokah...
Zamima me ali se tudi vi bojite kač, se upate kakega slepca al pa belousko prjet itd.

francek1 ::

Lej, to je stvar vzgoje oz. odnosa do kač onih, s katerimi si živel. Če bi se rad tega strahu otresel ti svetujem obisk koga, ki ima doma lepo ogretega pitončka, ki ga je prav prijetno božat. Mačke in psi so dosti manj higienični...

P.S. Slepec sploh ni kača, ampak kuščar...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

oo7 ::

Slepca sem imel že velikokrat v roki se ga ne bojim.Sem se ga pa že ustrašil to pa ja.
S kašnim gadom ali modrasom pa še nisem imel bližnjega srečanja hvala bogu.8-O

shadeX ::

Ja. Bojim se jih..

panteist ::

Že kot otrok sem nosil domov slepce(ki seveda niso kače), kobranke, gože, belouške...pač vse kače, ki sem jih prepoznal. Potem sem jih pa imel kakšen dan v improviziranem terariju in kasneje spustil. Sedaj pa tudi dostikrat v gorah srečam gade in modrase, v katere ne drezam (ker so prestrašene kače), se jim pa zelo približam in opazujem :D

Robi :P ::

pač ne bojim se jih če jih vidim ne drezam v njih ampak obstojim in jo opazujem dokler se me ne naveliča in gre... rad jih gledam ampak primit si pa tut slepca nebi upal ne vem pač rad "šlatam" živali ki je normalno da jih ( psi, mačke ipd.) kaj druga pa raje opazujm...

@nny ::

kače so kul...mene imajo zelo rade, ker zaznajo, koliko se jih kdo boji in se umaknejo.

martincek1 ::

Kot da se one s tem ubadajo ja :D

Jaz se kač instinkitvno zelo bojim, če je stik vnaprej predviden pa ni nobene panike.

GeForce ::

Težko je definirati ali se jih bojim ali ne. Ravno danes sem pri bližnjem koritu z vodo, opazil najverjetneje manjšo belouško pri prvem kolesu (bil sem s kolesom), in kar pošteno odskočil (upam da je nisem preveč povozil), medtem ko par let nazaj ko smo bili s šolo v nekem živalskem vrtu oz. neka podobna zadeva, mi ni bilo problem imeti kače za vratom in po rokah. ;)
Enako je z pajki oziroma tistimi njihovimi 54-imi nogami. Najprej lahko odskočim par metrov vstran, potem pa se lotim izselitve iz sobe na balkon. Selim seveda pajka, ne sebe :))

@nny ::

Kače zelo dobro vohajo in zaznajo izšvican adrenalin v zraku, ko je koga strah za umret. Prav tako zaznajo povečano frekvenco bitja srca. Zelo se ubadajo s tem, saj na ta način lovijo plen.

panteist ::

@nny je izjavil:

Kače zelo dobro vohajo in zaznajo izšvican adrenalin v zraku, ko je koga strah za umret. Prav tako zaznajo povečano frekvenco bitja srca. Zelo se ubadajo s tem, saj na ta način lovijo plen.

I find your knowledge sexy!

floyd1 ::

Se ne bojim, ker sem kot "pokavec" večkrat lovil (in potem izpustil) mlade kače, ki ti ne morejo nič narediti, ko smo se froci igrali pri Dravi. Zaradi tega se tudi večjih ne bojim. In do sedaj je kača še vedno prva ušla... Če te kje kakšna res hudo preseneti, je jasno, da že refleksno malo odskočiš (če je zelo blizu), a to je druga zgodba, doživel pa sem to 2x. Na Slavniku (Primorska) je bilo sploh zelo blizu...

jalovec09 ::

Letno jih srečam okoli 10, največji je gož in ga hitro prepoznaš ni nevaren, belouška z belim ušesom, modrasa ko ma tist k nosorog, gade, črni gad, ...te so najbolj popularni pri nas. Vedno ko ga zagledam ga ne bezam, ampak se sam počasi umakne....se jih ne bojim.

Blinder ::

zaradi nagona se bojim kač. je pa tut razlika ali držiš v rokah divjega slepiča ali udomačenega pitona. Po eni strani je lažje primit udomačenega pitona; lastnik stoji ob tebi in ti zagotovi, da ti ne bo naredil nič; 342342x je bil že v rokah brez problema.
Jaz sem zadnjič imel slepiča v roki pa ko se mi je začel ovijat okoli prsta sem se ustrašil xD
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

clothes ::

Večina nas ima vsaj malo strhu ali rešpekta pred kačami.

Ali je ta strah prirojen ali privzgojen?

Ali bi se nekdo, ki še ni videl kače ali slišal o njej, le te ustašil enako kot ostali?

jalovec09 ::

Mi imamo kmetijo doma in ko pospravljamo seno se najde notri kak gož ma je tam 80 cm dolg, se domači razbežijo, kot da bi vidl anakondo.

Dr_M ::

Tako v grobem sta dve vrsti strahu pred kacami.
Ena vrsta je taka: nekdo opazi kaco in raje naredi kaksen korak vec, da se ji izogne. Torej ni ravno Steve Irwin "let's poke it with a stick" tip.
Druga vrsta je pa...grozna. Ob srecajnu s kaco je taka galama, da bi se se mrtvi zbudili ali pa pa je pobeg tako hiter, da niti zasumi ne.

Prvi je mogoce privzgojen, drugi definitivno ni. Takim se ponavadi koza najezi ze, ce kaco vidijo po televiziji in bi si raje roko odgriznili, kot da bi se dotaknili kace.


Jaz se kac ne bojim, glih vsake tudi nebi kar prijel, ker jih ne poznam dobro. Precej moje zlahte ima pa kar kronicen strah.

Sicer pa slepec ni kaca :)

miraldi ::

Jaz se kač ne bojim. Že kot mulec sem jih lovil in nosil domov in jih kasneje izpustil. Imel bi tudi doma kakšnega kraljevega pitona vendar zaradi starcev predvsem matere to ne pride v poštev ker kač res nemara in se jih boji niti po televiziji jih noče gledat. Plus to da zapravljam denar nevem 350eur za enga pitona plus terarij opremljen si hitro na 1000eurih je mal brezveze zato da ti tam cele dneve leži v terariju ti jo pa neki cajta dajaš ven pa not dokler se ne naveličaš in jo pustiš namiru v terariju :))
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

BigWhale ::

Jest se jih bojim tolk k se jih je bal Crocodile Hunter. Za njimi skacem, ce je treba!

Mesar ::

BigWhale je izjavil:

Jest se jih bojim tolk k se jih je bal Crocodile Hunter. Za njimi skacem, ce je treba!


To je mučenje živali!
Your turn to burn!

pobalinka2 ::

kot hudič križa.:8)

Xserces ::

Ni nek strah sej sm jih ze mu velikat okol vratu ampak ce jo screcam v naravi raje par korakov več tako kot je rekel Dr.M
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kača

Oddelek: Loža
142722 (325) mirator
»

Kraljevi piton

Oddelek: Loža
51588 (1402) ziga1990
»

Potrjena partenogeneza pri navadnem udavu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
327907 (6469) Pyr0Beast
»

Kače - nabiranje gozdnih jagod (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9811494 (9390) Trololololo1
»

(ne)domače živali

Oddelek: Loža
305509 (5109) BoO

Več podobnih tem