Forum » Pomoč in nasveti » Nova grafična in ostale komponente
Nova grafična in ostale komponente
Patrik123 ::
Pozdravljeni, ker se sam ne spoznam najbolje na te zadeve sem se odločil vprašati tu.
Že dlje časa razmišljam o nakupu nove grafične kartice in ostalih komponent (če bi bilo potrebno) za moj PC z namenom bi mi te novejše igre laufale boljše na višjih nastavitvah itd. ker mi zdaj dejansko ne oz. je vse na very low kar pa dejansko zmanjša užitek ob igranju.
Sam niti ne vem katere grafične kartice bi lahko sploh bile kompatibilne z mojim računalnikom. In pa kje bi mi zamenjali/namestili te komponente.
Specifikacije mojega PCja
PROCESOR: Intel(R) Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz
8GB RAM
matična plošča: P8B75-M LX (ASUSTEK COMPUTER INC.)
Trenutna grafična : Geforce GT 640
Kar se tiče budgeta: Ne rabim nekaj najboljšega vendar vseeno nekaj, ki bo omogočilo igranje sodobnih iger in iger ki še pridejo na nekih normalnih/malo boljših settingsih. Lahko je malo dražje sam ne spet preveč.
Za pomoč se že v naprej zelo zahvaljujem.
Že dlje časa razmišljam o nakupu nove grafične kartice in ostalih komponent (če bi bilo potrebno) za moj PC z namenom bi mi te novejše igre laufale boljše na višjih nastavitvah itd. ker mi zdaj dejansko ne oz. je vse na very low kar pa dejansko zmanjša užitek ob igranju.
Sam niti ne vem katere grafične kartice bi lahko sploh bile kompatibilne z mojim računalnikom. In pa kje bi mi zamenjali/namestili te komponente.
Specifikacije mojega PCja
PROCESOR: Intel(R) Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz
8GB RAM
matična plošča: P8B75-M LX (ASUSTEK COMPUTER INC.)
Trenutna grafična : Geforce GT 640
Kar se tiče budgeta: Ne rabim nekaj najboljšega vendar vseeno nekaj, ki bo omogočilo igranje sodobnih iger in iger ki še pridejo na nekih normalnih/malo boljših settingsih. Lahko je malo dražje sam ne spet preveč.
Za pomoč se že v naprej zelo zahvaljujem.
Magic1 ::
Trenutno je dober čas za komponente, a slab za grafične.
Pri grafičnih imaš smotrno izbiro v 6700xt za 340€ in v 4070 za 600€.
Pri grafičnih imaš smotrno izbiro v 6700xt za 340€ in v 4070 za 600€.
Magic
DarwiN ::
Tole imaš trenutno za 755€ z dostavo v Slovenijo (koda za popust: SVX99XV6). Za nezahtevnega uporabnika je to polna kapa.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
MIHAc27 ::
Jaz sem na istem, z tem da imam še i5. Novejši procesorji po moje niso ne vem koliko boljši.
Ram nadgradi vsaj na 16Gb (če imaš 1 slot dokupi 8gb in je to zmaga, če ne eno palčko menjaj v 16Gb)
Grafična je stara, ja. Investiraj kolikor nameravaš bolj v to.
Če je napajalnik nekaj poceni (če ni vsaj 80 bronze ali silver) računaj, da bo z novo grafiko še to treba menjat.. računaj minimalno 50, raje tam 70-80€
Lahko pa seveda vse skupaj prodaš pa nabaviš nekaj čisto novega, v vsakem primeru bo verjetno mir za naslednjih 5-6 let
Ram nadgradi vsaj na 16Gb (če imaš 1 slot dokupi 8gb in je to zmaga, če ne eno palčko menjaj v 16Gb)
Grafična je stara, ja. Investiraj kolikor nameravaš bolj v to.
Če je napajalnik nekaj poceni (če ni vsaj 80 bronze ali silver) računaj, da bo z novo grafiko še to treba menjat.. računaj minimalno 50, raje tam 70-80€
Lahko pa seveda vse skupaj prodaš pa nabaviš nekaj čisto novega, v vsakem primeru bo verjetno mir za naslednjih 5-6 let
bozicek ::
Nvidia 1080 za slabih 150€
Vega 64 za 150€
Vega 56 se prodaja za 80 na FB Market
Palčko rama (da imaš 16)
SSD če ga nimaš obvezno
Se pravi:
80 za Vego 56
15 za ram
50 za 1TB SSD
140€ strošek in lahko večinoma špilaš v FHD
Vega 64 za 150€
Vega 56 se prodaja za 80 na FB Market
Palčko rama (da imaš 16)
SSD če ga nimaš obvezno
Se pravi:
80 za Vego 56
15 za ram
50 za 1TB SSD
140€ strošek in lahko večinoma špilaš v FHD
Darila letos samo za poredne
Jarno ::
Seveda obstaja hakeljc, to je združljivost z zmogljivostjo in priključki obstoječega napajalnika.
GTX 1070 ima na primer 1x8pin priključek, Vega 56 pa 2x8pin.
Sicer se da nekaj 'štukat' z molex -> 8 pin, ampak je to bolj tak tak.
GTX 1070 ima na primer 1x8pin priključek, Vega 56 pa 2x8pin.
Sicer se da nekaj 'štukat' z molex -> 8 pin, ampak je to bolj tak tak.
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 87348 (7301) | OK.d |
» | gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 30752 (12457) | Meizu |
» | Nadgradnja PC-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11795 (10808) | klkkkkkkkkkk |
» | Nadrgradnja mlinčkaOddelek: Kaj kupiti | 3056 (2434) | nightbird |
» | Komponente računalnika - vaše mnenje -Oddelek: Kaj kupiti | 8289 (7891) | jazbec |