Forum » Pomoč in nasveti » Menjava matičnih plošč
Menjava matičnih plošč
SonGoku ::
Dr. večer!
Ker dobim v kratkem novo grafično, bom zamenjal staro matično, ki ima integrirano grafiko, z novo. Zanima me če je treba pred menjavo matične kaj spremeniti v operacijskem sistemu oziroma tudi v BIOS-ih?
hvala!
Ker dobim v kratkem novo grafično, bom zamenjal staro matično, ki ima integrirano grafiko, z novo. Zanima me če je treba pred menjavo matične kaj spremeniti v operacijskem sistemu oziroma tudi v BIOS-ih?
hvala!
- spremenil: SonGoku ()
mrTwelveTrees ::
Če boš menjal plato, in imaš na stari plošči in novi isto čipovje (od istega proizvajalca) načeloma naj ne bi bilo problema
primer... stara plata VIA kt 133 na kt 266, 333, 400, 600.... potem namstiš samo VIA 4 in 1 in je cool
isto velja za intel...
aja ! > preden zamenjaš plato, od-inštalirej integrirano grafično kartico... zvočno kartico... mrežno k ... (če maš integrirano)
če pa boš šel iz Intel chipseta na VIa ali obratno pa bojo problemi... -> reinstall OS...
primer... stara plata VIA kt 133 na kt 266, 333, 400, 600.... potem namstiš samo VIA 4 in 1 in je cool
isto velja za intel...
aja ! > preden zamenjaš plato, od-inštalirej integrirano grafično kartico... zvočno kartico... mrežno k ... (če maš integrirano)
če pa boš šel iz Intel chipseta na VIa ali obratno pa bojo problemi... -> reinstall OS...
Dr_M ::
kok biosov pa mas na plati??
drugac pa...ja najbols je frisne vindowse gor dat.
ce mas win2k/xp bos z menjavo plate dubu BSOD, win9x/me se pa itak ne splaca met na novejsi masini.
drugac pa...ja najbols je frisne vindowse gor dat.
ce mas win2k/xp bos z menjavo plate dubu BSOD, win9x/me se pa itak ne splaca met na novejsi masini.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj naradeti, če hočem menjati samo matično ploščo? (programska oprema)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1409 (1055) | solatko |
» | 3D Mark zamrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1199) | BaRtMaN |
» | What the HellOddelek: Pomoč in nasveti | 1485 (1290) | DarkHand |
» | Sb Live! value problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1227 (1097) | jk |
» | PROSIM ZA POMOČ - NIKAKOR NE MOREM INŠTALIRATI DRIVERJEVOddelek: Pomoč in nasveti | 1482 (1221) | MaD_Mavr0 |