» »

Sb Live! value problem

Sb Live! value problem

jk ::

Imam problem s SB Live! value. Ko sistem najde novo kartico (SB Live) mi javi da je našel PCI Early VGA device in PCI multimedia audio device. Potem pokažem programu kje so gonilniki (installation CD for Sound Blaster Live! Value) pa mi javi da so ti gonilniki niso pravi in da niso napisani za to kartico?!¨Ali je problem v kartici ali v matični (MSI K7T Turbo), v Win98SE? Novih gonilnikov nisem našel (samo update). Nasvet?
Hvala!
;(;(

VASkO ::

preveri, ce mas v BIOSu izklopljeno integrirano zvocno kartico. PCI Early nonVGA device pa je neka naprava za power managment. Najprej instaliraj 4in1 gonilnike, da ti to napravo pravilno namesti pol pa stimaj SBLivea.

jk ::

V Biosu je integrirana zvocna izklopljena in 4in1 nameščeni. Ne pomaga.:'( Napiše pa PCI Early VGA device in ne nonVGA.

cekr ::

Izbriši gonilnike PCI-media iz sistema. Potem pa ponovno štartaj in ko bo sistem želel PCI-media gonilnike pojdi na CD na :
L:\AUDIO\ENGLISH\WIN95DRV.
To ponavadi reši problem. Tu nimajo gonilniki za VIA čip nič zraven. Ker pa imaš integrirano zvočno kartico, jo še prej v BIOS-u izklopi.

jk ::

Brisal gonilnike, na novo instaliral, tudi formatiral disk pa vse na novo inštaliral pa vedno isto. Kot da WIN ali pa matična ne prepoznata kartice pravilno. Še vedno ne vem kaj pomeni PCI Early VGA device.:(

cekr ::

Odklopi ga, ker po mojem to nima veze z zvokom.

VASkO ::

PCI Early VGA device ni nic v zvezi s soundblasterjem, tako da kar preskoci nalaganje gonilnikov za to napravo. Za to napravo ne mores instalirati gonilnikov od LIVEa!!! To je nekaj v zvezi s power managmentom, to pa vem, ker ko meni instalira to na VIA plati, potem napise powr managment kontroler...

jk ::

Nič ne pomaga.;(( Mislim da je v k**** kartica. Ko dam kartico ven vse dela normalno, nikoli ne nejde tega PCI Early VGA dev. ko jo dam notr pa mi javi da je nasel PCI Early VGA d., o SB Live ali čemu podobnega pa nič. :|:|:|

G[e]c ::

Si v biosu na obeh mestih disjblu nekje mas za SB disjblat nekje mas pa vga pa SB pa oboje disjblas, Jest mam isto plato pa isto sb live value pa vse super dela.

ferjan ::

Dej v drug PCI slot, poskrbi da ti bo v bios omogočeno urejanje plug & play, pojdi v winse, vstavi cd od Liva! Na CD-JU daj install.....če si imel že prej kdaj poinštaliranega ti bo ponudil, da ti ga odinštalira....ZELO VAŽNO dej yes... Potem pa ga poinštaliraj (s Creativovim softverom)

To bi naredil jest...ni pa nujno, da bo delovalo

Drugače imam isto plato (MSI TURBO-R) ter LIVA!
Imam dual boot W98/W2k in dela brez problema....sem inštaliral že vsaj 5x:\

jk ::

Hvala za pomoč. Kot kaže je zvočna kartica v k*. REKLAMACIJA:P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA gonilniki

Oddelek: Programska oprema
7693 (495) Riff
»

[Ubuntu 10.04] Problem z zvočno kartico (mikrofon)

Oddelek: Operacijski sistemi
92024 (1925) Icematxyz
»

integrirana zvočna kartica

Oddelek: Strojna oprema
71528 (1367) Boki_
»

kako nastavit grafično

Oddelek: Strojna oprema
171704 (1388) pmodic
»

tezave z detonatorji - rač. zamrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
241520 (1298) mrTwelveTrees

Več podobnih tem