Forum » Loža » manipulacija MMC v zvezi s free kosili za osnovnošolce
manipulacija MMC v zvezi s free kosili za osnovnošolce
#000000 ::
Zjutraj verem naslov, kako je vlada porihtala da bodo imeli free kosila vsi socijalno ogroženi osnovnošolci, vsi ostali pa od leta 2025 dalje, nakar se nekje ob 16 uri spremeni naslov istega članka da bodo VSI OSNOVNOŠOLCI, prejemali zastonj kosilo od Septembra 2023, nakaj se ob 22 uri naslov spet spremeni v da bodo socijalno ogroženi dobivali free kosila od septembra 2023, vsi ostali pa leta 2027 ???
Zanimiva zadeva bi rekel.
Unilseptij ::
Zjutraj verem naslov, kako je vlada porihtala da bodo imeli free kosila vsi socijalno ogroženi osnovnošolci, vsi ostali pa od leta 2025 dalje, nakar se nekje ob 16 uri spremeni naslov istega članka da bodo VSI OSNOVNOŠOLCI, prejemali zastonj kosilo od Septembra 2023, nakaj se ob 22 uri naslov spet spremeni v da bodo socijalno ogroženi dobivali free kosila od septembra 2023, vsi ostali pa leta 2027 ???
Za prvi del na vem, odebeljeno pa sem tudi jaz opazil. Zgleda, da je bila burna razprava in se ni vedelo, kako bo kdo glasoval. Vsekakor je pa žalostno, da nam je prehrana otrok pomembna šele od leta 2027, do takrat bomo pa že nekako, ali kaj? Zmeraj me fascinira, kako lahko politika tudi tako plemenito in dobro dejanje, kot je nahraniti otroke, spremeni v nekaj absurdnega in, po odnosu sodeč, očitno nepomembnega, da ne rečem nepotrebnega. Ves dober občutek je izginil, do 2027 bo že nazaj JJ, ki bo zakon pač umaknil ali kako drugače izvotlil.
#000000 ::
Ja jest sem slučajno cel dan doma in vsake tolk čas vržem oko na novice, ter sem to opazil, ko so rekli da bodo VSI dobivali brezplačna kosila sem se celo navdušil, ker bi bilo edino prav da se ne dela razlik, potem pa booom spet spremenjen naslov.
Novica je v istem trenutku tudi isginila iz 24kur
Horas ::
Ja jest sem slučajno cel dan doma in vsake tolk čas vržem oko na novice, ter sem to opazil, ko so rekli da bodo VSI dobivali brezplačna kosila sem se celo navdušil, ker bi bilo edino prav da se ne dela razlik, potem pa booom spet spremenjen naslov.
a resno?? socialno ogrožene primerjaš z srednjim razredom? in srednji razred primerjaš z zgornjim slojem? socialno ogrožene daješ v isti koš kot zgornji sloj? prosim.
tabogati naj plačajo. socialno ogroženi zastonj, sredmji sloj pa nekaj subvencionirano
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Malidelničar ::
Po mojem je celoten koncept samih šolskih kosil in subvencioniranja le-teh zgrešen. Bazira seveda na vedno bolj celodnevnem varstvu otrok v osnovni šoli.
Tega ni bilo, ko sem jaz hodil v OŠ. Prišli domov lepo tam med 12:00 in 13:00 oz. kdaj še prej se mi zdi, ne vem to so bila devetdeseta. Kosilo bodisi doma, bodisi (pogosteje) pri babici. Občasno sem imel kosilo v šoli (ki ga je imelo relativno majhno število sošolcev v O.Š, in še manjše število v gimnaziji!), če res ni bilo drugi opcije. Ampak nasploh so bili pa to čisto drugi časi. Bolj normalni.
Mislim, da bi morali spodbujati de-institucionalizacijo otrok, ker le-ta dela samo probleme na vseh področjih (navsezadnje za državni proračun) - kot npr to prerekanje o kosilih ...
Glede na omenjeno letnico 2027, po mojem se bodo trendi itak do 2030 obrnili; mladi ljudje so se vedno bolj začeli pogovarjati o času, ki ga ne preživijo z lastnimi otroki, o smislu tega da sta oba starša zaposlena, o finančnih benefitih ampak tudi malusih trenutne ureditve v SLO, debatira se o home-schoolingu v SLO. Po mojem mnenju smo sedaj v nekakšni peak-institucionalizaciji, ampak tako več ne bo šlo naprej.
Tako da so ta famozna kosila in njihovo financiranje še najmanjši problem. Kot ste zapisali gor, čez 5-7 let bodo vse skupaj potihoma ukinili. To me spominja na komplicirane slovenske zgodbe raznih slovenskih 'nalepk' (koleki in podobno), ki se jih sedaj nihče več ne spomni, včasih so bile pa cele oddaje na to temo.
Se še kdo strinja?
Tega ni bilo, ko sem jaz hodil v OŠ. Prišli domov lepo tam med 12:00 in 13:00 oz. kdaj še prej se mi zdi, ne vem to so bila devetdeseta. Kosilo bodisi doma, bodisi (pogosteje) pri babici. Občasno sem imel kosilo v šoli (ki ga je imelo relativno majhno število sošolcev v O.Š, in še manjše število v gimnaziji!), če res ni bilo drugi opcije. Ampak nasploh so bili pa to čisto drugi časi. Bolj normalni.
Mislim, da bi morali spodbujati de-institucionalizacijo otrok, ker le-ta dela samo probleme na vseh področjih (navsezadnje za državni proračun) - kot npr to prerekanje o kosilih ...
Glede na omenjeno letnico 2027, po mojem se bodo trendi itak do 2030 obrnili; mladi ljudje so se vedno bolj začeli pogovarjati o času, ki ga ne preživijo z lastnimi otroki, o smislu tega da sta oba starša zaposlena, o finančnih benefitih ampak tudi malusih trenutne ureditve v SLO, debatira se o home-schoolingu v SLO. Po mojem mnenju smo sedaj v nekakšni peak-institucionalizaciji, ampak tako več ne bo šlo naprej.
Tako da so ta famozna kosila in njihovo financiranje še najmanjši problem. Kot ste zapisali gor, čez 5-7 let bodo vse skupaj potihoma ukinili. To me spominja na komplicirane slovenske zgodbe raznih slovenskih 'nalepk' (koleki in podobno), ki se jih sedaj nihče več ne spomni, včasih so bile pa cele oddaje na to temo.
Se še kdo strinja?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Pithlit ::
Malidelničar je izjavil:
Po mojem je celoten koncept samih šolskih kosil in subvencioniranja le-teh zgrešen. Bazira seveda na vedno bolj celodnevnem varstvu otrok v osnovni šoli.
Se še kdo strinja?
Pa kdaj si ti hodil v OŠ da ni bilo kosil? 1950? Vsaj od sredine 70ih let naprej so kosila v OŠ.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
BorutO ::
a resno?? socialno ogrožene primerjaš z srednjim razredom? in srednji razred primerjaš z zgornjim slojem? socialno ogrožene daješ v isti koš kot zgornji sloj? prosim.
tabogati naj plačajo. socialno ogroženi zastonj, sredmji sloj pa nekaj subvencionirano
Jaz se s tem ne strinjam. Poznam OGROMNO pacientov iz krajev, kjer sta doma starša, saj sem tam odraščal ... Ogromno je takih, ki so socialci, hodijo po rdečih križih, jokajo po tvjih kako so ubogi. Recimo, starša imata sosede, ki so "težki" socialci. Bili so po tvju, jokali kako jim je hudo, novinarka je tako tragično govorila, kot da jim je ne vem kdo vse umrl. Ampak realnost je čisto drugačna. Imajo tri avte, enega novejšega BMWja, za katere vemo, da v današnjih cajtih niso več poceni, enega 10 let starega renaulta in enega cliota, s katerim se vozita na uprave, socialne, trgovine itd. Na morje hodijo nekam v Grčijo za 14 dni, kadijo najdražje cigarete itd ... Otrok je "težek" socialec v osnovni šoli, starša sta tako lena, da najdeta tisoč in en izgovor, da jima ni treba iti kam delat, država jima zrihta za čez zimo ogromo kubikov nakalanih drv, katere še so lepo zložene, imajo zastonj elektriko itd. Ker takih smrduhov lenih ne maram, sem jih pred leti že prijavil na socialno in na borzo, ker izkoriščajo sistem ... ukrep? Lani so jim še vseeno pripeljali par kubikov drv.
Za piko na i pa še to, da so to neki prišleki iz centra "Lublade", ki so prišli igrat šerifa na podeželje, obkoljeni s kmeti. In so že klicali policijo, ker so kmetje zasrali cesto, katero so sami plačali, da je asfalt tam (takrat še teh socialcev ni bilo tam), občina ni financirala nič zraven. Kmeta so prijavili, ker je do 11h zvečer s traktorji brnel, ko so delali silos ... Te žlehtnobe in izigravanja sistema pa noben novinar ni omenil ...
lynxslo5 ::
Pa kdaj si ti hodil v OŠ da ni bilo kosil? 1950? Vsaj od sredine 70ih let naprej so kosila v OŠ.
Jaz sem hodil v OŠ od leta 78 do 86, pa nismo imeli nobenih kosil. Pouk smo imeli v dveh izmenah. Popoldan od enih do šestih. V razredu nas je bilo 35. Nobenega kosila, samo plačljiva malica, ki je bila zelo skromna.
Phantomeye ::
Malidelničar je izjavil:
Se še kdo strinja?
Ne vem no, če jaz slišim, da imajo zdaj nekaj, česar jaz nisem imel v času šolanja, je moja misel - super, da so to zrihtali. Ne pa "če jaz ni sem imel, pol ni fer / normalno, da imajo so to omogočili drugim.
Jaz sem hodil v OŠ od leta 78 do 86, pa nismo imeli nobenih kosil. Pouk smo imeli v dveh izmenah. Popoldan od enih do šestih. V razredu nas je bilo 35. Nobenega kosila, samo plačljiva malica, ki je bila zelo skromna.
That sucks, ampak, če si mel ti shitty prehrano, še ne pomeni, da bi to moralo biti normalizirano za vse generacije, ki sledijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
FrRoSt ::
Ne gre se za to kaj je prav in kaj ne, gre se za manipulacijo z novicami MMC
Ne gre za nobeno manipuulacijo z novicami. So se pač prerekali!
Najbolje je, da si pogledaš sejo! Menda je vsa dokumentirano.
Parlamentarni program.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
WizzardOfOZ ::
Otroci so otroci. Ne delajmo razlik med njimi. Tudi otrok bogatega starša je lačen in bi pojedel kosilo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
spet se delate čistune pa svetohlince. razlike so in bojo
krho ::
Lej najprej naj zrihtajo da bo imela prva triada malico vedno ob določenm času. ne pa da imajo enkrat malico ob 10h drugič pa ob 11h. Kosilo pa vedno ob 12:30 pol se meče stran.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
49106 ::
Ne gre se za to kaj je prav in kaj ne, gre se za manipulacijo z novicami MMC
Ne gre za nobeno manipuulacijo z novicami. So se pač prerekali!
Gre za hudo manipulacijo zaradi katere bo RTV izgubila še tisto malo kredibilnosti.
Postavijo izjavo A, ki je laž, nato spremenijo izjavo v B, in se ne niti opravičijo za laž.
Cenite papirnate medije(dokler jih imamo)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
PovemVfaco ::
Če sami popravijo neresice še isti dan, je to kvečjemu pozitivno. Ko Možina laže v eter, mora sodišče posredovat preden se kaj nardi v smeri resnice.
49106 ::
PovemVfaco je izjavil:
Če sami popravijo neresice še isti dan, je to kvečjemu pozitivno.
To, naj naredijo na tak način, da je razvidno da gre za popravek. Nekaj takega kot imamo pisnih izpitih.
Whataboutism sem ti zbrisal, ker ne vpliva ma temo.
Utk ::
Problem zastonj kosil za vse ni samo v denarju, ampak v tem, da veliko šol nima kapacitet za toliko kosil. Treba razširit kuhinje, kar ne gre čez noč.
Drug problem je, da nekateri kosila enostavno ne rabijo, če grejo takoj domov, kjer jih to čaka, vseeno bojo pa to starši za njih na tak ali drugačen način plačali. Realna cena za tisto kosilo v šoli je 2 evra, ali pa še kaj manj, in razen največjih socialcev, ki imajo to itak zastonj, to ne bi smel bit problem za nikogar. Sej tudi doma moraš kaj jest, in ponavadi niti doma ni zastonj.
Ta cela stvar je vzganjanje populizma, ampak od levičarjev drugega že dolgo ni za pričakovat.
Drug problem je, da nekateri kosila enostavno ne rabijo, če grejo takoj domov, kjer jih to čaka, vseeno bojo pa to starši za njih na tak ali drugačen način plačali. Realna cena za tisto kosilo v šoli je 2 evra, ali pa še kaj manj, in razen največjih socialcev, ki imajo to itak zastonj, to ne bi smel bit problem za nikogar. Sej tudi doma moraš kaj jest, in ponavadi niti doma ni zastonj.
Ta cela stvar je vzganjanje populizma, ampak od levičarjev drugega že dolgo ni za pričakovat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
PovemVfaco ::
Whataboutism sem ti zbrisal, ker ne vpliva ma temo.
Primerjava tega primera in primera, ko Možina laže in hiša noče popraviti neresnic kljub pozivom, dokler je ne focne sodišče, je pač relevantna za razmislek, kaj bolj načenja kredibilnost hiše - vztrajanje pri laži ali neopazni popravki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()
hendriks ::
Zastonj kosila so en tak brezvezen ukrep. Kaj ko bi raje v Sloveniji ustvarili takšno poslovno okolje, da bi vsak starš lahko otroku kupil kosilo, ne da bi ga bolelo v denarnici? Se pa v celoti strinjam s tem, kar je napisal MaliDelničar.
nekikr ::
Malidelničar je izjavil:
Se še kdo strinja?
Jaz se ne strinjam, ti povem zakaj: ker si zgrešil tri pomembna bistva:
1. Dedek in babica danes ne kuhata kosila za vnuka ampak delata v službi. Moja starša še nista v penziji, tudi velika večina otrokovih sošolcev ima dedke in babice kar lepo v službi.
2. Starostna meja za penzijo se bo samo še višala obenem pa v to shemo prihajajo mladi, ki študirajo do 30 leta in nikdar ne bodo dočakali penzije.
3. Reforma šolstva, kot so si jo zastavili, bo pomenila še več šole (na že tako precej hud urnik) tako po urah v dnevu, kot po učenju doma. Pomeni še manj druženja s starši in prijatelji, še več slabe volje.
1. Dedek in babica danes ne kuhata kosila za vnuka ampak delata v službi. Moja starša še nista v penziji, tudi velika večina otrokovih sošolcev ima dedke in babice kar lepo v službi.
Foter zaposlen, mama zaposlena, 2x stara mama in 2x dedek vsi zaposleni, pa ne zberejo tistih 50 evrov za kosilo za otroka?
Magic1 ::
Dedki ne kuhajo
Drugače zna bit pa res problem velikosti kuhinj. Če imajo vsi zastonj, potem res morajo pripravit toliko kosil kolikor je učencev na šoli. Zna hitro bit x2 trenutnih. Pa že zdej nimajo dovolj kadra povsod.
Drugače zna bit pa res problem velikosti kuhinj. Če imajo vsi zastonj, potem res morajo pripravit toliko kosil kolikor je učencev na šoli. Zna hitro bit x2 trenutnih. Pa že zdej nimajo dovolj kadra povsod.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
nekikr ::
Foter zaposlen, mama zaposlena, 2x stara mama in 2x dedek vsi zaposleni, pa ne zberejo tistih 50 evrov za kosilo za otroka?
Nisem odgovarjal na to, zgolj na trditev, kako so včasih kuhali doma in da naj tudi zdaj to počnejo.
Ah doma se bo kuhalo vse manj, ne pa vse več. Tudi če bojo preživljali več časa skupaj, ni nujno, da bojo eno uro zato kuhali. Niti ne vem od kod bi to prišlo. V "Ljubljani" (ne mislim dobesedno samo Ljubljane) se zdaj dela do 5h, in še več, pri nas v vukojebini smo (še zmeraj) 15 čez 3 že vsi doma. In "Ljubljančani" bojo najprej morali najt 2 uri, da se izenačijo z drugimi, šele potem pa še 2-3 dodatne ure, da pridejo domov ob uri, da bi lahko kuhali. Eno uro bi komot dobili zjutraj, ne vem zakaj je treba šolo začenjat šele ob pol 9h. Ampak to ni dovolj. Da bojo ob vse dražjih nepremičninah ženske delale po 4 ure, ni realno, pa tudi v nasprotju z feminizmom.
Zgodovina sprememb…
Magic1 ::
Ob prvi krizi bo folk še kako doma kuhal. Trenutno se še cedi med in mleko pa folk sploh nima težav it ven jest s familio čez teden za 50€. Meni se zdi aburdno zapravljat toliko denarja za cheap nezdravo hrano zunaj. Za pol tolk denarja naredim steak-e ali losos.
Če drugega ne, bodo testenine kuhal. 10min, 5€ za celo familijo.
Če drugega ne, bodo testenine kuhal. 10min, 5€ za celo familijo.
Magic
To je drugo, ampak zvečer kuhat neko čorbo, da bo nek otrok drug dan si to sam pogrel ob 2h popoldan, je vseeno brez veze, če kosilo v šoli stane 2 evra. Mlajši pa itak niti tega ne morejo.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Pol je bila šola malo "zadaj"...
Praktično vsaka večja OŠ je imela tudi v tistih časih svojo kuhinjo.
Se pa to malo naši preservajo. Na Zahodu večina držav nima prehrane ne v šoli, dostikrat tudi ne v vrtcih. Zato Lunchboxi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Na Zahodu večina držav nima prehrane ne v šoli, dostikrat tudi ne v vrtcih. Zato Lunchboxi...
Normalno, treba jih čim prej navadit na hrano iz škatle, da je bojo pridno kupovali v trgovini po 3x ceni.
Ah doma se bo kuhalo vse manj, ne pa vse več. Tudi če bojo preživljali več časa skupaj, ni nujno, da bojo eno uro zato kuhali. Niti ne vem od kod bi to prišlo. V "Ljubljani" (ne mislim dobesedno samo Ljubljane) se zdaj dela do 5h, in še več, pri nas v vukojebini smo (še zmeraj) 15 čez 3 že vsi doma. In "Ljubljančani" bojo najprej morali najt 2 uri, da se izenačijo z drugimi, šele potem pa še 2-3 dodatne ure, da pridejo domov ob uri, da bi lahko kuhali. Eno uro bi komot dobili zjutraj, ne vem zakaj je treba šolo začenjat šele ob pol 9h. Ampak to ni dovolj. Da bojo ob vse dražjih nepremičninah ženske delale po 4 ure, ni realno, pa tudi v nasprotju z feminizmom.
Ja verjetno za to logiko tiči odločitev glede šolskih kosil. Logika je povsem razumljiva in ima svoj raison d'etre, vprašanje, ki se mi spostavlja je samo, ali tu napačno recimo predvidevamo prihodnost, da bo folk res do konca rinil v ta karierizem.
Predvidevanje, ki tiči za temi zadevami glede kosil je, da se bo folk res vpreglo v službe (to je koristno tudi davčno za državo sploh takšno ješčo kot je naša) in da se nikoli ne bo pa zgodilo 'something has to give' ... jaz osebno sem tu skeptičen, glede na opažanja. Zato sem pisal, da bi se lahko po letu 2030 to obrnilo in bodo ti ukrepi irelevantni ...... ali smo pa na poti nepovratka .... ;););)
Hrvaška gre celo v čisto drugo smer:
https://siol.net/novice/svet/velika-spr...
Zahod je pa že itak tu nekje.
Po drugi strani je pa res vse več dela od doma, fleksibilnega, tudi krajših delovnikov. Bomo videli.
https://siol.net/novice/svet/velika-spr...
Zahod je pa že itak tu nekje.
Po drugi strani je pa res vse več dela od doma, fleksibilnega, tudi krajših delovnikov. Bomo videli.
Če so vsi na minimalcu ter ob tem plačujejo še kredit za bajto oz. živijo v najemu... Ja, se hitro zgodi da nimajo tistih ekstra 50EUR/mesec.
Na Zahodu večina držav nima prehrane ne v šoli, dostikrat tudi ne v vrtcih. Zato Lunchboxi...
Normalno, treba jih čim prej navadit na hrano iz škatle, da je bojo pridno kupovali v trgovini po 3x ceni.
Ti ne veš kaj je lunchbox?
Na: https://duckduckgo.com/?q=lunchbox&t=br...
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
sdo - suhi dnevni obrok ali po domače - smrt dolazi odmah
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Ti ne veš kaj je to navadit se na nekaj in potem s tem nadaljevat, tudi če v malo drugačni obliki? 10 let kasneje ko pridejo do denarja bojo pač kupili škatlo s piščancem in rižem in je vrgli v mikrovalko. Kaj je pa narobe s tem, če celo življenje ješ iz škatle.
Ti ne veš kaj je to navadit se na nekaj in potem s tem nadaljevat, tudi če v malo drugačni obliki? 10 let kasneje ko pridejo do denarja bojo pač kupili škatlo s piščancem in rižem in je vrgli v mikrovalko. Kaj je pa narobe s tem, če celo življenje ješ iz škatle.
Samo če svet dojemajo tko kot ti. Normalen mulc bo pač razumel da domača hrana ki mu jo starš zapakira v škatlico ni enaka "tv diner" (tko kot bo vedel da niso vsi sendviči v celofan zaviti). Nehaj projecirat ker niso vsi enako glupi.
WizzardOfOZ je izjavil:
sdo - suhi dnevni obrok ali po domače - smrt dolazi odmah
Hmmm o tem bi se sicer dalo debatirat. Nekateri sdo sploh niso bili slabi. Še vedno pa tega ne bi dala glih mulariji za jest...
Zgodovina sprememb…
Dokaz za mojo projekcijo je skoraj cel zahodni svet, ki uporablja lunchboxe.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Correla...
Zdej mislim bo počasi cajt da narediš par korakov nazaj.
A da ne? Francoski mulci dobijo v šoli boljša kosila kot jih dobiš v top ameriški restavraciji. Misliš da bojo 15 let kasneje z veseljem jedli lazanjo iz kartonaste škatle? Pač ne, če ne bo velika sila. Na drugi strani imaš ljudi, ki so navajeni jest nekaj iz kartona kar stoji not pol dneva, tista lazanja iz kartona, ali pa mcdonalds, je vrhunska kulinarika proti tistemu, ne glede kako zanič je, ali pa kako super je zapakirano v lunchbox.
arnecan1 ::
A da ne? Francoski mulci dobijo v šoli boljša kosila kot jih dobiš v top ameriški restavraciji. Misliš da bojo 15 let kasneje z veseljem jedli lazanjo iz kartonaste škatle? Pač ne, če ne bo velika sila. Na drugi strani imaš ljudi, ki so navajeni jest nekaj iz kartona kar stoji not pol dneva, tista lazanja iz kartona, ali pa mcdonalds, je vrhunska kulinarika proti tistemu, ne glede kako zanič je, ali pa kako super je zapakirano v lunchbox.
Imajo tudi svinjska rebrca za malico?
Ali pa vsaj kranjsko klobaso?
Imajo tudi svinjska rebrca za malico?
Ali pa vsaj kranjsko klobaso?
tipičn slovenceln, špeh pa kruh pa domače klobase... ni čudn da so vsi debeli na podeželjih.
T440 ::
tipičen ljubljančanček.
trenirka na črto, gel v lase pa z elektro skuterjem v McDonalds na dablčiza.
Ni čudn, da je tolk gaserjev v najlepšem mestu, nje.
trenirka na črto, gel v lase pa z elektro skuterjem v McDonalds na dablčiza.
Ni čudn, da je tolk gaserjev v najlepšem mestu, nje.
Switch ::
Pojdimo nazaj na manipulacijo MMC. Moja osebna izkušnja z RTV je zelo slaba. Ko sem bil enkrat na novinarski konferenci, smo zastavljali vladnim predstavnikom malo bolj "težka" vprašanja. Predstavnik za odnose z javnostjo je na dogodku najprej prepovedal vprašanja zainteresirane javnosti in jih dovolil le še novinarjem. Nato pa se je članek lansiral na internetu še pred koncem dogodka. Zaradi te izkušnje se mi zdi delovanje naše javne storitve precej pod vprašajem, pa naj ob tem navržem, da je moje prepričanje bolj na levi strani ...
Glede malic pa je res vprašanje institucionalizacije - pomojem je tole boljše od lunch-boxa, vendar pa z vzgojnega vidika ne naredimo pri otrocih nič za lastno pripravo hrane, kar pomeni, da bodo v prihodnosti restavracije in kantine še kako cvetele ... in pri revnejših bo to sigurno McDonalds ali pa lokalni kebab ponudnik ...
Glede malic pa je res vprašanje institucionalizacije - pomojem je tole boljše od lunch-boxa, vendar pa z vzgojnega vidika ne naredimo pri otrocih nič za lastno pripravo hrane, kar pomeni, da bodo v prihodnosti restavracije in kantine še kako cvetele ... in pri revnejših bo to sigurno McDonalds ali pa lokalni kebab ponudnik ...
Pojdimo nazaj na manipulacijo MMC. Moja osebna izkušnja z RTV je zelo slaba. Ko sem bil enkrat na novinarski konferenci, smo zastavljali vladnim predstavnikom malo bolj "težka" vprašanja. Predstavnik za odnose z javnostjo je na dogodku najprej prepovedal vprašanja zainteresirane javnosti in jih dovolil le še novinarjem. Nato pa se je članek lansiral na internetu še pred koncem dogodka. Zaradi te izkušnje se mi zdi delovanje naše javne storitve precej pod vprašajem, pa naj ob tem navržem, da je moje prepričanje bolj na levi strani ...
Ja sam dopovej to utk-ju. Mulci pri pripravi lunchbox-ov lahko celo sodelujejo (in mnogi si jih morajo celo sami delat, ko pridejo v neka leta). Ampak ne, lunchbox je gateway drug do mikrovalovne. Res ne razumem kako je človek lahko tako glup v nekaterih temah (razen če je avtist, pol mi je jasno).
I have spoken. Vsak pa lahk dela kar hoče.
O manipulaciji rtvja je bil zadnjič članek na novi24, s točnimi primeri, naj jih tožijo če ni res. Ampak vse kar tam piše je vnaprej laž...
O manipulaciji rtvja je bil zadnjič članek na novi24, s točnimi primeri, naj jih tožijo če ni res. Ampak vse kar tam piše je vnaprej laž...
111111111111 ::
Ne ga srat. Jaz pridem domov okoli 16:00 pa nisem iz Ljubljane. Skuham kosilo napol prejšnji večer, da potem mularija do konca skuha ali samo pogreje. Vse se da če se hoče, če pa delate doktorat iz neke kuhane hrane potem je problem drugje.
Drugače sem pa za kosila, ki so zastonj za vse. Seveda se pa ne kuha za vse, ampak samo za tiste otroke, ki se na kosila prijavijo.
To je drugo, ampak zvečer kuhat neko čorbo, da bo nek otrok drug dan si to sam pogrel ob 2h popoldan, je vseeno brez veze, če kosilo v šoli stane 2 evra. Mlajši pa itak niti tega ne morejo.
Kosilo v šoli je okoli 12h, otroci pridejo domov okoli 14h in so ob 15h že kar lačni, tako da je fino, če je en kuhan obrok še doma.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Saj verjetno imate prav, da so v tujini dejansko lunchboxi kvalitetni. Ampak vprašanje ali se bo ta trend preneslo avtomatsko v slovensko okolje. Pri nas je dejansko bila tradicija kuhanja doma, ki je izvirala iz še ene tradicije medgeneracijskih gospodinjstev in nasploh sorodstvene pomoči. Saj pravim, sam opažam kar nekaj trenda da se govori o tem, da se je šlo s tem hitenjem in karierami, kjer ni časa več niti za normalno hranjenje otrok, predaleč.
Je pa res, da tisti, ki ste v Ljubljani verjetno opažate kakšen drugačen trend, to pa jaz ne vem. In verjetno je nasploh ta zadeva z kosili "navdahnjena" bolj iz težav, ki jih občutijo Ljubljančani.
Je pa res, da tisti, ki ste v Ljubljani verjetno opažate kakšen drugačen trend, to pa jaz ne vem. In verjetno je nasploh ta zadeva z kosili "navdahnjena" bolj iz težav, ki jih občutijo Ljubljančani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | malica v službi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25099 (6887) | PacificBlue |
⊘ | Strateški svet za prehrano. (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 25230 (19445) | trancer01 |
» | Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25348 (14304) | stara mama |
» | podari malico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9515 (7854) | jebiveter2 |
» | Slovenski zajtrk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 19188 (15941) | fosil |