» »

Excel - macro/VBA za knjigo obračunskih izmer

Excel - macro/VBA za knjigo obračunskih izmer

Rok54 ::

Zdravo,

Potrebujem pomoč pri izdelavi listov knjige obračunskih izmer. Običajno imamo v gradbeništvu popise del v excelu, na podlagi katerih pripravimo za vsako postavko list obračunskih izmer. Obrazec v excel obliki že imam, samo je zelo zamudno ročno kopirati podatke v vsak posamezen list, ker znamo imeti tudi po 1000 različnih postavk. Nekaj sem že iskal, pa naj bi se to lahko naredilo z macroji ali VBA, kjer sem pa čisti laik.
V glavnem zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri tem, da bi iz neke baze podatkov, ki je v mojem primeru popis del, za vsako postavko excel naredil nov delovni list z nastavljenim obrazcem gradbene knjige, kateri bi bil poimenovan po številki pozicije oziroma postavke, ter bi se popolnil s podatki iz popisa del.
Še povezava do excel datoteke s popisom del in obrazcem obračunskega lista: https://we.tl/t-vtXUrdMQyT

Za vsakršno pomoč se zahvaljujem

Hvala in lep pozdrav, Rok

karafeka ::

Čak, a jaz to prav razumem?
Gradbinci za gradnjo bilo česa zaračunajo cel kup denarja, pa še pod mizo mu moraš kaj dat, da prej pride, potem pa samo upat, da je bilo vredu narejeno, ker ga za reklamacije več ne najdeš. A tu bi pa gospodi kar zastonj nekaj sprogramirali?

NuMaN ::

Ne se razburjat.
Še vedno mu lahko pošlješ ponudbo na ZS.

Se pa strinjam, da se od računalničarjev in programerjev vedno od nekdaj pričakuje, da pomagajo na lepe oči. Ne vem zakaj se je to razpaslo že v preteklosti.

borut_p ::

Ce rabis posameznega printat, potem lahko naredis VBA, s tipko 'print list', ki bi glede na pozicijo aktivne celice v vrstici prepisal podatke iz tiste vrstice v list gradbene knjige in printal.

Jaz sem si tak sistem naredil za izdajo racunov

nejc_nejc ::

Lookup oziroma njegove izpeljanke.
Moras pa prej urediti popis.

Zimonem ::

Spajanje dokumentov se reče tej zadevi.

Rok54 ::

Hvala za odgovore, v kolikor je kdo pripravljen to narediti, naj se javi prek ZS.

Lp

sbawe64 ::

1000 različnih postavk

Googlaj: excel access connection.

Ali saj oglas v rubriki 'mali oglasi'.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

TheBlueOne ::

Glede na to, da si verjetno kar majhen po obsegu, je najbolj pametno, da se spoznas sam. Bos verjetno lazje pokapiral tisto nekaj VBA ki ga potrebujes, kot pa da bos nekomu vse razlozil, potem pa se imel pinkg pong za vsako spremembo, katerih pa sigurno ne bo zmanjkalo.

Morda bi bila resitev da pri naslednji siritvi zaposlis nekoga, ki ti pokriva se to podrocje. Je pa pri takih zadevah hitro lahko problem, ce se pojavijo napake, ki se morda pokazejo sele pri realizaciji projekta. Zato je fino, da ima tisti, ki potem dela kalkulacije vsaj malo obcutka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excel IF funkcija

Oddelek: Programska oprema
236541 (3548) Cofko Cof
»

150.000 €/letno vzdrževanje heliodroma na kliničnem centru (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21944291 (37452) Go-ahead
»

Gradbenik poslal račun z datumom plačila pred datumom oddaje na pošti?

417007 (5236) Ejsi_Disi
»

odstranitev cestninskih postaj - 600.000 €

Oddelek: Problemi človeštva
132836 (2631) Zheegec
»

Avtorska pogodba, vprašanja

4110425 (9057) LeQuack

Več podobnih tem