Forum » Loža » Tunkanje za špeglarje?
Tunkanje za špeglarje?
GregiB ::
Torej... kmalu se odpravim na zaslužene počitnice v kraje, kjer se res splača malo pogledat tudi pod vodo (na dah z preprosto masko)... Mam pa mal problema... v zadnjih letih (jep... zrelih... ZRELIH letih) se mi je vid poslabšal do te mere, da sem brez gledik čorav... Dolgo že nisem nase vrgel potapljaške ali plavalne maske, pa me zanima, bom z navadno masko sploh kaj videl... maske z dioptrijo so namreč drage, kot žafran, nevredne amaterja, ki se pajsa na plaži... Izkušnje?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
Lonsarg ::
Čisto vse ki poznam to rešujejo z lečami. Tudi tisti najbolj občutljivi na leče se lahko vsaj do te mere navadijo, da za par uric potapljanja gor dajo, čeprav jih ostali čas ne nosijo.
Mato989 ::
Ali pa ti naj kolega s kamero posname (ali žena) ti pa poglej z očalmi na laptopu zvečer v senci...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ali pa ti naj kolega s kamero posname (ali žena) ti pa poglej z očalmi na laptopu zvečer v senci...
Tole mi pa kar bekot ne gre skupaj s potapljanjem... kolega... ali žena naj posname...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
Old Spice ::
Kot so rekli, leče. Pazi edino da voda ne zaide preveč v oči. Obstajajo še maske, ki imajo šipco čez celotno fronto obraza, mogoče je pri takih modelih leča kaj cenejša (če jo sploh lahko montiraš na okvir)?
Mater, leč nikoli nisem nosil, saj si jih niti namestiti ne bi znal... pa še stanejo 2x toliko kot amater-maska... :(
tikitoki ::
Torej... kmalu se odpravim na zaslužene počitnice v kraje, kjer se res splača malo pogledat tudi pod vodo (na dah z preprosto masko)... Mam pa mal problema... v zadnjih letih (jep... zrelih... ZRELIH letih) se mi je vid poslabšal do te mere, da sem brez gledik čorav... Dolgo že nisem nase vrgel potapljaške ali plavalne maske, pa me zanima, bom z navadno masko sploh kaj videl... maske z dioptrijo so namreč drage, kot žafran, nevredne amaterja, ki se pajsa na plaži... Izkušnje?
Probaj si izposoditi masko z dioptrijo
PacificBlue ::
Mater, leč nikoli nisem nosil, saj si jih niti namestiti ne bi znal... pa še stanejo 2x toliko kot amater-maska... :(
Treniraj:) V tednu, dveh se navadiš.
I’m out.
:3
:3
Tidule ::
30 dnevnih lec te staje manj kot 20 eur. Tako da ne delat drame.
Ce imas dioptrijo potem pac ne bos nasel brezplacne resitve.
Imas pa napisano ze oboje. Ali si omislis masko z dioptrijo, kar te bo stalo kakih 100 eur pa imas mir, ali pa kombiniras z lecami, ce se bos potapljal par dni na leto.
Je pa dosti odvisno tudi od tega kako dioptrijo dejansko imas, ker voda je vseeno precej drugacen medij kot zrak. Jaz pri -1,5 pod vodo nisem rabil lec, kasneje pri visji dioptriji pa je seved postalo nujno nekaj imet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
nejclp ::
Brezplačna rešitev (skorajda):Iz starih očal odstraniš leče in jih s silikonom pripopaš v nosnem predelu na gumo maske, na sredini spodaj. Če gre, lahko tudi odstraniš tačke z očal in pripopaš okvir, daš debelo črtico silikonca pri nosnem delu maske, potisneš okvir noter in počakaš da se posuši, ampak prva varianta je v praksi boljša, predvsem kar se čiščenja tiče. V vsakem primeru paziš, da je razdalja od oči taprava, in da lahko čistiš in pljuneš na leče, da se ne zarosijo, kar pomeni, da leče ne smejo biti povsem fiksirane, ampak jih lahko nagibaš, da prideš zraven s prsti. Je pa tako, da če maska pod vodo poveča predmete, jih ta z očali pomanjša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
fikus_ ::
Tako nekako ima en kolega. Kupi pa bralna očala z ustrezno dioptrijo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Avenger ::
Ne razumem kako bi lahko bila funkcionalna katerakoli druga rešitev razen kontaktnih leč in dioptrijske maske.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laserska operacija oči (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 280192 (32366) | trancer01 |
» | Pomanjkanje (medicinske opreme) - rešitve, ideje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 14651 (10411) | marsovcek |
» | Slab vid, očala in stroškiOddelek: Loža | 2667 (1705) | MrStein |
» | Korekcijska zaščitna očalaOddelek: Loža | 13699 (13032) | ulemek |