» »

Zavarovanje nepremičnin - stanovanjski blok

Zavarovanje nepremičnin - stanovanjski blok

"NaN" ::

Eno vprašanje za blokovce. Kako je z zavarovanjem pri vas. Ima vsak svoje zavarovanje za svoje stanovanje ali imate zavarovano vsi skupaj cel blok ali kako to gre?
:)

Ribicija ::

Preveri pri upravniku kaj je krito pri skupinskem zavarovanju in kaj ne. Načeloma pa sam zavaruješ opremo v stanovanju, ostalo pa krito v skupinskem zavarovanju, ki ga za etažne lastnike sklene upravnik bloka.

Tody ::

Blok nikoli ne bo sklenil zavarovanja za tvoje stanovanje ampak samo za skupne prostore. Ti si pa potem lahko urediš zavarovanje pred izlivom itd. Tudi potresno zavarovanje je na tebi, tako da če se se zgodi da blok rata nevaren za življenje, bo tebi zavarovalnica dala nek drobiž sosedu pa ne, če ne bo imel zavarovanja.

"NaN" ::

Jaz nisem v bloku, samo zanima me kako je to tam urejeno.
Kaj recimo bi zajemalo skupinsko zavarovanje? Opremo na hodnikih?

wcpapir ::

Recimo da tudi opremo, ampak le za temeljne rizike.

Tidule ::

Tody je izjavil:

Blok nikoli ne bo sklenil zavarovanja za tvoje stanovanje ampak samo za skupne prostore. Ti si pa potem lahko urediš zavarovanje pred izlivom itd. Tudi potresno zavarovanje je na tebi, tako da če se se zgodi da blok rata nevaren za življenje, bo tebi zavarovalnica dala nek drobiž sosedu pa ne, če ne bo imel zavarovanja.

Seveda ga bo, vse je odvisno od tega kaj se dogovori. Pri nas je v skupno zavarovanje objekta vključuje tudi zavarovanje za požar in potres, ki vključuje individualna stanovanja. Ostale stvari (recimo izliv vode), pa so potem stvar posameznih lastnikov.

Tako, da vedno se najprej pogleda, kaj vključuje skupno zavarovanje in se ga ustrezno dopolni z individualnim.

wcpapir je izjavil:

Recimo da tudi opremo, ampak le za temeljne rizike.

Pomemben del skupnega zavarovanja je tudi zavarovanje odgovornosti. Torej zavarovanje za morebitno škodo, ki nastane tretji osebi in bi lahko bremenila stanovalce. Tukaj je lahko vse od poškodb zaradi zdrsov, padca snega in podobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

bbbbbb2015 ::

"NaN" je izjavil:

Jaz nisem v bloku, samo zanima me kako je to tam urejeno.
Kaj recimo bi zajemalo skupinsko zavarovanje? Opremo na hodnikih?

Praviloma izliv vode vsled neurja, vdor podtalnih vod, vandalizem, strojelom in osnovni riziki: požar ipd.

Oprema pa pač dvigalo, če to ni krito že sicer. Moralo bi biti, samo včasih katere zavarovalnice opremo hočejo imeti posebej krito.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovanje nepremičnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6314369 (1965) VelkBla
»

počena cev skupni prostori - plačam jaz?

263902 (2657) Tidule
»

Zavarovanje stanovanja

91930 (1348) Likalnik
»

Katera zavarovanja imate in kaj ste že koristli?

457903 (6296) ;-)
»

Zavarovanje (strani: 1 2 )

5224712 (23330) igor37

Več podobnih tem