» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
88 / 90
»»

Utk ::

Aha, sej jih "ne zagovarjate"...po nekem naključju ista sodrga, ki tudi rusov "ne zagovarja"

bm1973 ::

Poanta je bila v ne-izzivanju, ne batinah.

Prekomplicirano za funkcionalno nepismene Slo-Techovce.

Če mulc ne bi izzival, jih ne bi fasal...

Kdaj, na kalkšen način, itn,... nepomembno. Vzrok za batine je očitno obstajal...

Zelo redko koga prefukajo brez razloga.

In nikoli ne vemo cele zgodbe...

In kakšno izzivanje opraviči da ga 5 ljudi v službenem času prefuka do nezavesti?

Sej pravim...rusofilska "pamet".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

A zdaj so že Rusi krivi, da je bil tepen ?!?!?!

Svašta...

Ja, ni prav, da so ga tako razbili. Sam ni ne prvi, ne zadnji... In varnostniki nikoli nobenega ne razbijejo brez razloga...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

socialec ::

Meni je en varnostnik povedal, da ne sme postati dejaven, če ga nasprotnik vsaj ne prime za oblačila, do takrat mora prenašati jebanje matere v živo s psom, če je potrebno (v Sloveniji, vsaj). In imajo treninge za to, da se jim ne odpuli, podobno kot glede orožja.

bm1973 je izjavil:

A zdaj so že Rusi krivi, da je bil tepen ?!?!?!

Svašta...

Ja, ni prav, da so ga tako razbili. Sam ni ne prvi, ne zadnji... In varnostniki nikoli nobenega ne razbijejo brez razloga...

Niso Rusi krivi, je pa zanimivo da ista golazen zagovarja ene in druge.

Brez razloga ja...še zmeraj nisi pojasnil kak bi ta razlog lahko bil. A potem lahko nekoga ustrelimo na ulici, če nam potrobi ali kako to funkcionira?

Utk je izjavil:

A potem lahko nekoga ustrelimo na ulici, če nam potrobi ali kako to funkcionira?

Ne boš verjel, ampak to se je že zgodilo. V Mednem...

Sicer je bil zoprnež, ki je trobil, ustreljen v nogo, ampak je bil. Strelca niso našli...

Poanta je, ne izzivaj folka, ker nikoli ne veš...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

fur80 ::

bm1973 je izjavil:

Kdaj, na kalkšen način, itn,... nepomembno. Vzrok za batine je očitno obstajal...

Ti to resno? Od kdaj pa imaš človeka pravico udarit, če te on npr. žali? A če grem jaz po cesti pa ti rečem bebo zarukani, a me ti lahko usariš? Imaš pravico?
Od kdaj te lahko 5 varnostnikov diskoteke na javni cesti, ko se umikaš udarja od zadaj, te nokavtira in potem skače po tebi? Si ti nor malo?

bm1973 je izjavil:

Utk je izjavil:

A potem lahko nekoga ustrelimo na ulici, če nam potrobi ali kako to funkcionira?

Ne boš verjel, ampak to se je že zgodilo. V Mednem...

Sicer je bil zoprnež, ki je trobil, ustreljen v nogo, ampak je bil. Strelca niso našli...

Zakaj bi ga pa sploh iskali, saj je imel razlog da ga ustreli, a ne da?

endelin ::

A to so bili bouncerji? Ponavadi te vržejo ven iz kluba, ne da imaš na koncu srečo, da nisi invalid/mrtev. Ne razumem kakšno avtoriteto imajo oni pretepsti človeka. Ma to niso varnostniki ampak razbijači.

Upam da jih dobro stožijo ;)

Lastnik kluba se pa lahko zahvali jezusu kristusu da ni obiskovalec mrtev ker bi njegov klub propadel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Lastnik kluba bo plačal v vsakem primeru, potem pa lahko on dalje toži kogar hoče.
Od teh 5 intelektualcev tako najbrž nimaš kaj iztožit, kaj delajo v službi je pa odgovornost tistega, ki jih je zaposlil.

esel ::

bm1973 je izjavil:

Ti nujno potrebuješ pomoč! Resnično ti svetujem, da se obrneš na pristojne zdravstvene ustanove.

Ko mu nekdo hčerko posili bo ziher isto reku...

MisterR ::

Toliko odgovorov pa še zmeraj nihče ne najde niti ene jebene lokacije na italijanski obali za štiričlansko družino,pa kje ste????

Sej ne more biti tako težko, ali????

Naravna senca
Dostop iz nastanitve

Dajte no... Xyz strani kako je Hrvaška dražja pa mi še eden ni na celotni italijanski obali podal linka do bookinga/airbnb in rekel to je to.

Odjebite z avtom do plaže, odjebite s starimi mobilnimi hišami (ki jih vozijo kot odslužene iz Hrvaške)
Odjebite s temi poceni kartami trajektov/letal izven sezone/brez prtljage.

Iščemo enostavno varianto, ki pa je očitno, vsaj po vaši neodzivnosti,italija ne nudi, kaj šele ceneje.

- naravna senca (ne, 160cm senčnik ni naravna senca)
- dostop do morja PEŠ iz nastanitve (hotel, hiša,apartma), štiričlanska družina, brez izkušenj iz El Camina)
- življenje v morju (res je, tudi na hrvaškem je slabše iz leta v leto)
- zadnji teden avgusta ali prvi teden septembra

Pa da bo ceneje!!!!! Od Ljubljane do Ljubljane.

Brez zamere, ne mi bluzit da ima Italija 20x več turizma, vi mi cel čas govorite kako je Hrvaška draga, zanič... Dokažite da se motim za MOJ primer, ker do sedaj se niste, ravno nasprotno.

P.s. to iz Poreča, tragedija . Dajte pisat o o oropanih šotorih ali avtodomih v tujini.
A
Ali pa krajah na področju Cinque Terre, Bog ne daj a ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Utk je izjavil:

Ko mu nekdo hčerko posili bo ziher isto reku...

Če je bo kdo, imam že plan.

Če bi ga kdo rad sprobal, ne priporočam...

Ne bom nobenega prebutal, so boljše metode...

paradajzos ::

bm1973 je izjavil:

Absolutno. Temu vzroku se reče cerebralna prikrajšanost varnostniškega primata - v kombinaciji z majhnim pimpekom in čobansko vzgojo.

DamijanD ::

A je vzrok obstajal ali ne - ne vemo. Mogoče je bil samo kakšen beden nesporazum. V vsakem primeru je reakcija izven vseh proporcev.

Tudi zagovarjanje teh ima isti vzrok.

DamijanD je izjavil:

A je vzrok obstajal ali ne - ne vemo. Mogoče je bil samo kakšen beden nesporazum. V vsakem primeru je reakcija izven vseh proporcev.

Vzrok za ubit nekoga, ki ga poznaš morda 10 min, ne more obstajat. In to v tropu. Vseh 5 je uspel prepričat v par minutah, da je 20 let zapora vredno tega da ga nekaj "naučijo".

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

bm1973 je izjavil:

Nihče še ni bil tepen brez povoda...

V bistvu so tudi bili. Iz čiste objestnosti

Pithlit ::

bm1973 je izjavil:

Poanta je, ne izzivaj folka, ker nikoli ne veš...

Razen če to počneš na nekem forumu ki ti daje občutek anonimnosti. Ane? Al zakaj že ti z vsakim drugim postom provociraš?
Life is as complicated as we make it...

Caracas ::

Noben še ni bil krdelno razfukan brez razloga? Pa kje vi živite... Je kar pogosto da je bandi dolgcajt ("varnostniki" ali ne) pa se spravijo na enega. Ti "ljudje" so gnoj od gnoja... Pa saj kakšen dan nazaj so se po Krku sprehajali "navijači" Hajduka in so hoteli prefukati enega otroka, ki naj bi bil navijač Dinama, na koncu so pa prefukali tipa, ki je otroka poskušal zavarovati...

gruntfürmich ::

sami sončki tu gor, ki mislite da bo vaša slaba vzgoja in nespoštovanje drugega povsod dobro šla skozi...
nekje boste pač dobili batine, kar je tudi prav, ker vaši zblojeni možgani ne služijo drugemu kot propadanju zahodne civilizacije.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Eno je dobit eno okoli kepe in ostat brez 20 evrov vstopnine, drugo pa končat na vozičku, potem ko si že zunaj in hodiš domov.

Samo tvoji mali preprosti možgančki tega ne razumejo.

paradajzos ::

gruntfürmich je izjavil:

sami sončki tu gor, ki mislite da bo vaša slaba vzgoja in nespoštovanje drugega povsod dobro šla skozi...
nekje boste pač dobili batine, kar je tudi prav, ker vaši zblojeni možgani ne služijo drugemu kot propadanju zahodne civilizacije.

Velikokrat si se že dokazal na forumu in tudi tokrat si napisal povsem po pričakovanjih, ki jih imamo do tebe...

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Buggy je izjavil:

Sem preprican da je na ST tudi kaksen lastnik motornega colna do 10m, pa bi imel nekaj vprasanj.

Ce sem prav seznanjen rabim izpit za voditelja colna, ki traja nekje 2 tedna in stane cca 200€? To je skor kot koda 125 :))

Torej hipoteticno naredim do drugega leta ta izpit in si naceloma lahko nabavim tudi tole zadevo?

Letni privez je nekje 3K€, tekoci stroski za delovno uro pa verjeno kar visoki?

To nekako naj bi bilo v teoriji. Kako je s tem pa v praksi, ce ima kdo info iz prve roke za tako zadevo?

Sicer imam kolega, ki je imel podoben coln, pa bolj kot nad rednimi stroski je bolj pizdil cez nepredvidenimi, ker se mu je zadeva dosti kvarila - motor namrec.

Kaksne izkusnje s takimi colni na HR, po moznosti iz prve roke?
To imas potem cez zimo v suhem doku, cez sezono pa na privezu. Registracija enkrat letno in to je to?

To idejo sem predelal večkrat.
V sezoni imaš Antares ali Mary Fischer po 3k na teden, septembra se tarifa prepolovi na 1,5k / teden. (+ varščina 2k)

Ne vem kje si našel privez za 3k, marina Punat ima za to dolžino 6,1k.

To imaš za 2 tedna najema, brez brige, brez praskanja školjk s podna, brez stresa...

Kaj misliš? :)

jest10 ::

Buggy je izjavil:

Sem preprican da je na ST tudi kaksen lastnik motornega colna do 10m, pa bi imel nekaj vprasanj.

Ce sem prav seznanjen rabim izpit za voditelja colna, ki traja nekje 2 tedna in stane cca 200€? To je skor kot koda 125 :))

Torej hipoteticno naredim do drugega leta ta izpit in si naceloma lahko nabavim tudi tole zadevo?

Poleg tega moraš narediti še izpit za radijsko postajo

Caracas ::

Ne

WizzardOfOZ ::

Mal za primerjavo. Islandija. En hamburger stane med 2300 in 2900 kron. Kar je med 16 in 20€. Trije smo, tako da so cene za en obrok zunaj vsaj od 75€ naprej.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

damirj79 ::

MisterR je izjavil:

Toliko odgovorov pa še zmeraj nihče ne najde niti ene jebene lokacije na italijanski obali za štiričlansko družino,pa kje ste????

Sej ne more biti tako težko, ali????

Naravna senca
Dostop iz nastanitve

Dajte no... Xyz strani kako je Hrvaška dražja pa mi še eden ni na celotni italijanski obali podal linka do bookinga/airbnb in rekel to je to.

Odjebite z avtom do plaže, odjebite s starimi mobilnimi hišami (ki jih vozijo kot odslužene iz Hrvaške)
Odjebite s temi poceni kartami trajektov/letal izven sezone/brez prtljage.

Iščemo enostavno varianto, ki pa je očitno, vsaj po vaši neodzivnosti,italija ne nudi, kaj šele ceneje.

- naravna senca (ne, 160cm senčnik ni naravna senca)
- dostop do morja PEŠ iz nastanitve (hotel, hiša,apartma), štiričlanska družina, brez izkušenj iz El Camina)
- življenje v morju (res je, tudi na hrvaškem je slabše iz leta v leto)
- zadnji teden avgusta ali prvi teden septembra

Pa da bo ceneje!!!!! Od Ljubljane do Ljubljane.

Brez zamere, ne mi bluzit da ima Italija 20x več turizma, vi mi cel čas govorite kako je Hrvaška draga, zanič... Dokažite da se motim za MOJ primer, ker do sedaj se niste, ravno nasprotno.

P.s. to iz Poreča, tragedija . Dajte pisat o o oropanih šotorih ali avtodomih v tujini.
A
Ali pa krajah na področju Cinque Terre, Bog ne daj a ne?

Ni težko, saj si dobil primer ali dva. Če pa še kar nisi zadovoljen..

Poglej še Torre d'orso. Sem bil tam, naravna senca na plaži je. Naravno senco pa sicer dajejo tudi klifi. Ali pa je umetna, po tvojem? Teh boš na jugu Italije našel več kot dreves. Razmerje je približno enako kot na Hrvaškem najt dobro peščeno plažo vs betonsko ali skalnato. Bo zdaj šlo ali ne še?

nejc_nejc ::

Ne on bi servirano na pladnju, pol bo tažil, da je bil kamen 7kotne oblike.

codeMonkey ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mal za primerjavo. Islandija. En hamburger stane med 2300 in 2900 kron. Kar je med 16 in 20EUR. Trije smo, tako da so cene za en obrok zunaj vsaj od 75EUR naprej.

Most na Muri v Avstriji hambureger po 20 EUR in drobiz. Torej za dve osebi s pijaco skupaj 75 EUR. Apartma s 30 let starim pohistvom v rovtah (Kapfenberg) 110 EUR/noc. Pri teh cenah je Hrvaska cisto OK.

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

v času korone so nam "pred nosom" zaprli Hrvaško, tako da smo potem šli v Italijo. Izven sezone sicer (september), ampak bilo je kilometre peščene/mivkaste plaže. Zraven so sicer borovci, vendar ne sežejo do vode, ker v mivki očitno ne uspevajo. Na plaži so bili v uporabi senčniki, pa iz naplavljenih debel so si ljudje gradili nekakšne "kolibe". Meni je bilo všeč, še posebej peš pot do bližnjega mesta, ki je speljana skozi borov gozd. Odlično za rekreiranje - kolo, tek... Pa iz mivke smo z mulci gradili čuda. Na plažo je nametalo tudi veliko zanimivih školjk. V glavnem, ni bilo slabo, pa zaposleni v kampu profesionalni in prijazni. TUdi čistoča je bila na nivoju. Cene takrat niso bile pretirane.... BIli smo v tem kampu:
https://www.gebetsroither.com/de/campin...
Kakšne so cene, če se splača v primerjavi s HR., pa drugi preverite. Meni se trenutno ne da. Itak je doma najlepše:D

link_up ::

bm1973 je izjavil:

kaj modrujes? Kolikokrat si pa ti zazgal kaksen sistem, ker nisi vedel vzroka? Pa si varnostnik!

Torej fuck around, find out? Goes both ways...

iso2000 je izjavil:

v času korone so nam "pred nosom" zaprli Hrvaško, tako da smo potem šli v Italijo. Izven sezone sicer (september), ampak bilo je kilometre peščene/mivkaste plaže. Zraven so sicer borovci, vendar ne sežejo do vode, ker v mivki očitno ne uspevajo. Na plaži so bili v uporabi senčniki, pa iz naplavljenih debel so si ljudje gradili nekakšne "kolibe". Meni je bilo všeč, še posebej peš pot do bližnjega mesta, ki je speljana skozi borov gozd. Odlično za rekreiranje - kolo, tek... Pa iz mivke smo z mulci gradili čuda. Na plažo je nametalo tudi veliko zanimivih školjk. V glavnem, ni bilo slabo, pa zaposleni v kampu profesionalni in prijazni. TUdi čistoča je bila na nivoju. Cene takrat niso bile pretirane.... BIli smo v tem kampu:
https://www.gebetsroither.com/de/campin...
Kakšne so cene, če se splača v primerjavi s HR., pa drugi preverite. Meni se trenutno ne da. Itak je doma najlepše:D

me veseli, da ste se imeli fajn. Sicer pa mivka ... huje je samo se Marsu.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

IL_DIAVOLO ::

jest10 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Nihče še ni bil tepen brez povoda...

V bistvu so tudi bili. Iz čiste objestnosti

Povod je vedno bil oz. bila :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Danes je novica da so Hrvati dvignili obalno stražo in celga hudiča zarad dveh pogrešanih, ki sta bila v resnici v aparmaju.
Nekateri bi radi take kaznovali z denarjem, slotech inteligenza bi pa uvedla nazaj giljotino...

Povod je vedno bil oz. bila

Če se je "neprimerno vedel" do varnostnikove hčerke, se bi varnostnik lahko kaj pomenil z njo. Najbrž je mulc imel kak razlog za karkoli je že gobcal...

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

za znalca, ki je še včeraj trdil "nikoli se ne bo ugotovilo, kateri so bili"

V povezavi s petkovim napadom na 19-letnega Slovenca, ko je več ljudi pred klubom v Poreču hudo preteplo Vrhničana, je hrvaška policija pridržala pet oseb, so sporočili z istrske policijske uprave.

Trenutno so v prostorih policije pod nadzorom, neuradno pa naj bi po informacijah portala Istarski.hr pridržali prav pet varnostnikov nočnega kluba Saint and Sinner. Net.hr sicer piše, da osebe prihajajo z območja Pulja in da v okviru preiskave poteka zaslišanje očividcev dogodka, pregled posnetkov videonadzornih kamer in preiskava pro

damirj79 ::

link_up je izjavil:

Sicer pa mivka ... huje je samo se Marsu.

Ne ni. Odvisno kaka mivka. Taka blatna, ki jo premorejo hrvaške mivkaste plaže, je res obup. Niso povsod take. Niti niso vse drobna mivka, obstaja z debelejšimi zrnci ali pa celo kot pesek. Vse to je boljše kot betonirana plaža.

damirj79 je izjavil:

link_up je izjavil:

Sicer pa mivka ... huje je samo se Marsu.

Ne ni. Odvisno kaka mivka. Taka blatna, ki jo premorejo hrvaške mivkaste plaže, je res obup. Niso povsod take. Niti niso vse drobna mivka, obstaja z debelejšimi zrnci ali pa celo kot pesek. Vse to je boljše kot betonirana plaža.

skale so meni najbolj vsec...:)
In and Out

BuDi79 ::

DamijanD je izjavil:

U, moram te predstavit kolegu, ki ga je pijana druščina iz čistega miru pretepla, da je bil v bolnici in imel več let posledice - ker se jim je zdelo hudo zabavno enega pretepst pa bili so pijani. Ti bo on razložil "bedne nesporazume" pa kako sta za vsak spor potrebna dva.

Sem bil priča, tudi na sodišču. Se je izkazalo da so bili pač zaradi alkohola manj prištevni, sicer pa zgledni državljani, je bilo kar se tiče "država proti obtoženim" vse ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Saj maš po lubljani gange ki te prefukajo brez vzroka samo da greš mimo. Ne rabiš sploh nič reči komu pa imaš zlomljen nos ali polomljeno kakšno rebro. Seveda so pogumni samo kot skupina. ;)

Šeriatsko pravo je verjetno za takšne izmečke edina rešitev

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Scaramouche3 ::

endelin je izjavil:

Saj maš po lubljani gange ki te prefukajo brez vzroka samo da greš mimo. Ne rabiš sploh nič reči komu pa imaš zlomljen nos ali polomljeno kakšno rebro. Seveda so pogumni samo kot skupina. ;)

Šeriatsko pravo je verjetno za takšne izmečke edina rešitev

Ironija pa taka, islamske skupine harajo po Evropi, moramo pa islamsko pravo ustoličiti,da bo mir..

chucki ::

Resitev je prenova kazenskega zakonika in strozje kazni. Gradimo jim pa najbolj luksuzen zapor na svetu.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

c3p0 ::

Buggy je izjavil:

Letni privez je nekje 3K€, tekoci stroski za delovno uro pa verjeno kar visoki?

To nekako naj bi bilo v teoriji. Kako je s tem pa v praksi, ce ima kdo info iz prve roke za tako zadevo?

Sicer imam kolega, ki je imel podoben coln, pa bolj kot nad rednimi stroski je bolj pizdil cez nepredvidenimi, ker se mu je zadeva dosti kvarila - motor namrec.

Kaksne izkusnje s takimi colni na HR, po moznosti iz prve roke?
To imas potem cez zimo v suhem doku, cez sezono pa na privezu. Registracija enkrat letno in to je to?

Privez je bil pri nas 5k€/leto 10 let nazaj, zdaj ne vem kako je, sicer je bila naša barka malo daljša. V HR več ali manj, odvisno od lokacije. Zdaj verjetno nikjer več pod 5k€.

Prištej še zavarovanje, pa da plovilo moraš ves čas čistit, drugače ti ga poje sol. Enkrat na leto dvignit ven, naredit antifouling in nazaj v vodo. Večje je, več stane.

Plovilo ima dosti sistemov, ki se radi kvarijo, sploh zaradi stalne prisotnosti soli. Dosti jih samih šraufa tudi motorje, klime, generatorje, ... drugače lahko bankrotiraš. Jadrnica je tu manj naporna, tisti švoh motorček. 2x 250HP ali več na jahtici, to pa je druga igra. Ti motorji so tudi precej žejni. Greš ven in plačaš bojo za vsako noč in priveze po lukah.

Pa vsako leto par neurij in letiš dol pogledat koliko je škode. Dobro je imet koga v luki, da ti zadeve malo bolj kontrolira in te pokliče, kar je spet €.

Pod črto se splača, če si res dosti na ladjici, drugače je boljše odštet za tisti teden pavšal najema in gotovo. Ali če si filthy rich, da ti vse delajo drugi in ti je ravno.

LeQuack ::

Hočeš reči da je težko bit bogat?
Quack !

Buggy je filthy rich:D

Buggy ::

@c3p0: res hvala za konkretne info.
Sej bolj kot ne sem samo do norega prebliska prisel, ko sem ob poti videl ta oglas.

Pac ce si dosti na lokaciji, bi znalo biti interesantno kar ziveti in delati na barki magari privezan na neki boji. Opazam kle celo svabe vsako leto iste, ki privlecejo sicer manjse colne in pol kempajo na njih in se mogoce parkrat odpeljejo kam, sicer pa na boji par 100m od obale.

Z delom od doma bi tudi slo. Imam kolega ki celo poletje dela iz morja, sicer si je nabavil prikolico a tudi placuje letni pavsal, ki ni ravno poceni.

Mogoce ko bom v penziji ali pa zadel na lotu. Ker kot sem slisal so sle cene nepremicnin tudi tukaj v zadnjih letih grozno v visave, tako da nakup bajtice ne pride v postev, to bi pa nekak se slo, ceprav je povezano s stroski ki si jih ne predstavljam, zato sem raje vprasal, da se zatre ideja ze v startu in ne preraste v opsesijo :D

Cene sem na hitro gledal tukaj za Barbat fine tuning info je pa AI zgleda spet mal zabluzil, ker mi je rekel od 3 do 4k€...

Drugac pa zdej se spet vrnil iz Dolina tokrat v tandemu z mojo. Ne vem a je bila tezava v vetru, ki je tokrat kar fino obcasno zapihal ali pa je bila dodatna teza zene in njeno (nesinhrono) veslanje bolj problematicno, kot ko sem sel sam.

Tnx se enkrat, sem (zaenkrat) pokopal preblisk z jahto :))

LeQuack je izjavil:

Hočeš reči da je težko bit bogat?

Mislim, da je najtežje imet premoženje do neke meje, mogoče je to 1-2M€, mogoče več. Odvisno tudi od tipa premoženja. Denar na banki puhti sam od sebe z inflacijo, z dragim plovilom/vozilom si vrgel 15% stran, ko si ga odpeljal iz salona, nepremičninam skoz pretijo novi in višji davki...

Z več je lažje, če sprejmeš, da boš za udobje tudi dobro plačeval. Eni rečejo temu "sladki problemi".

hack je, da nekje v treh krasnih (kaksen dugi otok, ciovo, pasman, solta, nekaj...) nabavis bajto in se zmenis za gradski privez. Tam ga ponavadi lahko tudi ven potegnes in vzdrzujes. So pa najbolj navduseni, ce imas do 8m dolzine.

Letni gradski privez je okoli 500-1k, pa se domacini ti ga pazijo. Jih pa tedem na leto razvajas. :)
In and Out

Buggy je izjavil:

@c3p0: res hvala za konkretne info.
Sej bolj kot ne sem samo do norega prebliska prisel, ko sem ob poti videl ta oglas.

Pac ce si dosti na lokaciji, bi znalo biti interesantno kar ziveti in delati na barki magari privezan na neki boji. Opazam kle celo svabe vsako leto iste, ki privlecejo sicer manjse colne in pol kempajo na njih in se mogoce parkrat odpeljejo kam, sicer pa na boji par 100m od obale.

Z delom od doma bi tudi slo. Imam kolega ki celo poletje dela iz morja, sicer si je nabavil prikolico a tudi placuje letni pavsal, ki ni ravno poceni.

Mogoce ko bom v penziji ali pa zadel na lotu. Ker kot sem slisal so sle cene nepremicnin tudi tukaj v zadnjih letih grozno v visave, tako da nakup bajtice ne pride v postev, to bi pa nekak se slo, ceprav je povezano s stroski ki si jih ne predstavljam, zato sem raje vprasal, da se zatre ideja ze v startu in ne preraste v opsesijo :D

Cene sem na hitro gledal tukaj za Barbat fine tuning info je pa AI zgleda spet mal zabluzil, ker mi je rekel od 3 do 4k€...

Drugac pa zdej se spet vrnil iz Dolina tokrat v tandemu z mojo. Ne vem a je bila tezava v vetru, ki je tokrat kar fino obcasno zapihal ali pa je bila dodatna teza zene in njeno (nesinhrono) veslanje bolj problematicno, kot ko sem sel sam.

Tnx se enkrat, sem (zaenkrat) pokopal preblisk z jahto :))

Jadrnica je lahko cenejša, motor uporabiš za vplutje/izplutje iz marine, nato pa na jadra, ko je pač veter, najboljše je izven sezone. Če te to veseli pa kar nekaj prakse ne škodi, učiš se pač na napakah in upaš, da ne bodo predrage ;). Notranjost jadrnice je sicer bolj skromna, da bi npr. lahko normalno stal in gledal ven skozi okno, bi morala bit že kar velika.

Znanec ima 17m jahto, stroške pokrive s čarterji, s tem da jih on vozi okoli. Je pa tip človeka, ki rad bluzi in naklada, in se mu to da. Pa jih še vmes malo obrne, da je bilo več porabe nafte, brez računa, itd. Premožen ciganček.

Da ima kdo zadevo skoz na pomolu in se tu in tam vozi okoli s kakim "gumačem" in 5-20KM motorjem, pa tudi ni redko, je pa poceni.

Osebno sem raje kupil apartma preden so HR uvedli euro in ko se ga naveličam, ga prodam, kot kaže trenutno, z OK profitom.

Oni pregovor "plovilo imaš rad le dvakrat: ko ga kupiš in ko ga prodaš" pa mislim, da za večino kar drži :)

Buggy ::

Jadrnico prakticira zena, pa je baje kar zajebano za skiperja narest izpit, predvsem pa v praksi zadevo obvladat. En iz skupine se baje uci ze 5 let (prakticno prevzema naloge od glavnega skiperja) pa se se se ne pocuti ravno suverenega, je pa res da gre v tem primeru za tiste ta (naj)vecje jadrnice.

Sem zdej govoril z gazdo, ki ima privez tudi tukaj pri dvigalu za colne. Pravi da mi je najbolje, ce barkaco privlecem s sabo in jo potem tudi nazaj odpeljem. Sam kje pri bogu jo bom pa imel deponirano...v nasi vukojebini bi se o tem govorilo se desetletja, bi pa prav prisla ko bo narasla gladina morja...hec :))

Oni pregovor "plovilo imaš rad le dvakrat: ko ga kupiš in ko ga prodaš" pa mislim, da za večino kar drži :)

to sem slisal tudi od tistega kolega, ki je imel dva colna in vedno negativne izkusnje s popravili.

Recimo en tak bencinar coln 2x250KM zna na uro kurit tudi do kolk...30-50l benza, odvisno kolk si nezen?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()
««
88 / 90
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
513521 (1103) D3m
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9432672 (6303) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21442811 (35633) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

549999 (7717) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17047612 (37656) ThinkPad

Več podobnih tem