Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

bm1973 ::
Ne
Ner rabi izpita za postajo? GMDSS?
Dokler ni pizdarij, ne. Če so, brez tega izpita zavarovalnica ne krije nič.
Majhen trik čarteristov, da te ne vprašajo za ta izpit... Saj včasih je bil...
Tnx se enkrat, sem (zaenkrat) pokopal preblisk z jahto![]()
3F nasvet...
If it Flies, Float or Fucks, rent it...
Pri barki si 2x srečen. Ko jo kupiš, in ko jo prodaš.
Rentanje jadrnic je zdaj v sezoni 1,5k, skupaj z transit logom Za 6 oseb. Celo ceneje od apartmaja za 6 oseb v prvi vrsti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

DamijanD ::
A je vzrok obstajal ali ne - ne vemo. Mogoče je bil samo kakšen beden nesporazum. V vsakem primeru je reakcija izven vseh proporcev.U, moram te predstavit kolegu, ki ga je pijana druščina iz čistega miru pretepla, da je bil v bolnici in imel več let posledice - ker se jim je zdelo hudo zabavno enega pretepst pa bili so pijani. Ti bo on razložil "bedne nesporazume" pa kako sta za vsak spor potrebna dva.
Sem bil priča, tudi na sodišču. Se je izkazalo da so bili pač zaradi alkohola manj prištevni, sicer pa zgledni državljani, je bilo kar se tiče "država proti obtoženim" vse ok.
Ej ne me narobe razumeti. Ne zagovarjam jih - samo pravim, da trenutno ne vemo ali je ta dečko šel samo mimo, ali je karkoli naredil. V vsakem primeru zelo verjetno ni naredil nič takega, da bi si zaslužil batine, sploh pa ne takih, kot jih je prejel.
Z bednim nesporazumom sem pa mislil recimo kaj takega: tipo je šel mimo, nek varnostnik mu je nekaj zaklical, pa ni slišal ali razumel in bi egotrip varnostnik to lahko dojel, da ga dečko noče upoštevat ali karkoli...
Pa žal vem, da marsikdo kaj faše popolnoma neizzvano...

hack je, da nekje v treh krasnih (kaksen dugi otok, ciovo, pasman, solta, nekaj...) nabavis bajto in se zmenis za gradski privez. Tam ga ponavadi lahko tudi ven potegnes in vzdrzujes. So pa najbolj navduseni, ce imas do 8m dolzine.
Letni gradski privez je okoli 500-1k, pa se domacini ti ga pazijo. Jih pa tedem na leto razvajas. :)
V Tribunju 2,3k. Sem hotel kupit 8 metrsko jadrnico in jo to max. za komunalni vez.
1x sem slišal, če je lastnik barke do 1/12 Hrvat, imaš možnost kandidirati za komunalni vez. Nisem preverjal, info znanca...

IL_DIAVOLO ::
Btw tale kao 19 letnik izgleda precej razvit za svoja leta in je videti, kot da mu pretepanje ni tuje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

LeQuack ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Btw tale kao 19 letnik izgleda precej razvit za svoja leta in je videti, kot da mu pretepanje ni tuje.
A ima tetovaže, Boxeur majico in pa nevarnega psa na vrvici?
Quack !

MadMen ::

Buggy ::

Buggy ::
Ognjemet Rabska fjera ta trenutek...dost intenzivno!
....na colnu v vukojebini okol Dolina, bi bilo se bolj
....na colnu v vukojebini okol Dolina, bi bilo se bolj

IL_DIAVOLO je izjavil:
Tudi sam sem to opazil.
Lahko da je tudi sam varnostnik, ali pa samo malo fitniserja, pa mu ni jasno kako neuporaben je fitnes za pretepe.

starfotr ::
Kje je slika?
Sicer pa zelo verjetno je FAFO. Ampak mamica bo ugotovila, da bo moral mulo sam tožit, ker ima že več kot 18 let.
Sicer pa zelo verjetno je FAFO. Ampak mamica bo ugotovila, da bo moral mulo sam tožit, ker ima že več kot 18 let.

c3p0 ::

paradajzos ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Je 19-letnika pretepal tudi hrvaški reprezentant v taekwondoju?
Kot je neuradno poročal hrvaški portal Index, so bili varnostniki povezani z nekaterimi policijskimi krogi, zato se je pogosto zgodilo, da so do njih pricurljali podatki o načrtovanih policijskih racijah. V varnostni službi v klubu Saint & Sinner naj bi občasno deloval tudi hrvaški policist, ki je član hrvaške franšize The Punch it Gym Croatia v Pulju pod vodstvom Denisa Vojnikovića, enega izmed osumljencev napada, poročajo Slovenske novice.
https://www.24ur.com/novice/tujina/je-1...

endelin ::
Lmao 70 litrov goriva da se premakneš slabih 50km. Nisem okoljevarstvenik samo tole je kar...

Moraš vedeti, da imajo veliki gliserji močne motorje in več njih.
Ravno na morju videl gumenjaka z 4x450 KM. Najbrž gre 100km/h, koliko pa žre, si pa lahko misliš. ob gasu najbrž 400-500l/uro...
Saj 50 km ne voziš na polno, ti po moje že raznese motor. Pelješ se 10-20 vozlov, pač najdeš optimalno porabo, glede na situacijo na morju...
To so 3-4 (in več) litrski motorji, taki žrejo veliko tudi v avtih, sam voda ima pač več upora kot gume na cesti.
https://www.yanmar.com/marine/product/e...
En primer... Spodaj je tudi poraba na uro...
Pri majhnih obratih, 20l/uro sploh ni veliko.
Ravno na morju videl gumenjaka z 4x450 KM. Najbrž gre 100km/h, koliko pa žre, si pa lahko misliš. ob gasu najbrž 400-500l/uro...
Saj 50 km ne voziš na polno, ti po moje že raznese motor. Pelješ se 10-20 vozlov, pač najdeš optimalno porabo, glede na situacijo na morju...
To so 3-4 (in več) litrski motorji, taki žrejo veliko tudi v avtih, sam voda ima pač več upora kot gume na cesti.
https://www.yanmar.com/marine/product/e...
En primer... Spodaj je tudi poraba na uro...
Pri majhnih obratih, 20l/uro sploh ni veliko.
Zgodovina sprememb…

Če je max 30 kts pač kruzaš tam na 20-25. Kot avta nimaš skoz v rdečem.
To pač moraš vzet v zakup, ko nabavljaš, odvisno pa je seveda od plovila. Kak trawler bo šel večinoma na 8 kts in porabil precej manj kljub velikosti, jadrnica logično tudi brez porabe, če je le veter.
To pač moraš vzet v zakup, ko nabavljaš, odvisno pa je seveda od plovila. Kak trawler bo šel večinoma na 8 kts in porabil precej manj kljub velikosti, jadrnica logično tudi brez porabe, če je le veter.

Caracas ::
Ne
Ner rabi izpita za postajo? GMDSS?
Dokler ni pizdarij, ne. Če so, brez tega izpita zavarovalnica ne krije nič.
Majhen trik čarteristov, da te ne vprašajo za ta izpit... Saj včasih je bil...
Tnx se enkrat, sem (zaenkrat) pokopal preblisk z jahto![]()
3F nasvet...
If it Flies, Float or Fucks, rent it...
Pri barki si 2x srečen. Ko jo kupiš, in ko jo prodaš.
Rentanje jadrnic je zdaj v sezoni 1,5k, skupaj z transit logom Za 6 oseb. Celo ceneje od apartmaja za 6 oseb v prvi vrsti.
Ne nakladaj glede zavarovalnice

Telbanc ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pobu se je danes zdravstveno stanje poslabšalo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Utk ::
https://n1info.si/magazin/prizor-ob-oba...
Za vse ostalo je mastercard, ampak kopanja v kemično obogatenem dreku ti pa nihče ne bo prodal, to dobiš zastonj...
Za vse ostalo je mastercard, ampak kopanja v kemično obogatenem dreku ti pa nihče ne bo prodal, to dobiš zastonj...

socialec ::
Neka 12-15m jadrnica pa porabi na uro 7 litrov.
Gorivo sploh ni nek strosek na jadranju
Saj ima samo en avtomobilski motor notri, seveda pa je za takšno behemotijo verjetno zelo meditativno-počasno premikanje, 10 vozlov max na motor in tu nekje tudi na jadra, če najbrž nimaš neke regatne karbonske na britvicah drseče z ekstra velikimi jadri?

Malcolm_Y ::
https://n1info.si/magazin/prizor-ob-oba...Tole je sicer po vseh novinarskih standardih drek od članka (pun intended).

FireSnake ::
A je vzrok obstajal ali ne - ne vemo. Mogoče je bil samo kakšen beden nesporazum. V vsakem primeru je reakcija izven vseh proporcev.U, moram te predstavit kolegu, ki ga je pijana druščina iz čistega miru pretepla, da je bil v bolnici in imel več let posledice - ker se jim je zdelo hudo zabavno enega pretepst pa bili so pijani. Ti bo on razložil "bedne nesporazume" pa kako sta za vsak spor potrebna dva.
Sem bil priča, tudi na sodišču. Se je izkazalo da so bili pač zaradi alkohola manj prištevni, sicer pa zgledni državljani, je bilo kar se tiče "država proti obtoženim" vse ok.
Ej ne me narobe razumeti. Ne zagovarjam jih - samo pravim, da trenutno ne vemo ali je ta dečko šel samo mimo, ali je karkoli naredil. V vsakem primeru zelo verjetno ni naredil nič takega, da bi si zaslužil batine, sploh pa ne takih, kot jih je prejel.
Z bednim nesporazumom sem pa mislil recimo kaj takega: tipo je šel mimo, nek varnostnik mu je nekaj zaklical, pa ni slišal ali razumel in bi egotrip varnostnik to lahko dojel, da ga dečko noče upoštevat ali karkoli...
Pa žal vem, da marsikdo kaj faše popolnoma neizzvano...
Če govorimo o tem:
https://siol.net/novice/svet/stanje-19-...
Tole bom rekel:
- človek se sploh ni več branil
- pa so ga še kar tepli
- bilo jih je več
- glede na posnetek so zelo dobro vedeli kako udariti (se dobro spoznam na borilne veščine)
- eden od napadalcev naj bi bil športnik (ti morajo še bolj vedeti kaj lahko in kaj ne)
V glavnem: sem vesel, da jim že vsaj 15 let nisem dal ficka. Tudi pri nas se da marsikje dopustovati.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

CiClon ::
Pa kaj ti misliš, da pri nas ni takih mutantov, ki bi te narezali kot so tega? Sej smo imeli že primere, ko so taki varkoti ubili ljudi v Ljubljani. A pol tudi pri nas ne daš "niti ficka"?

Včasih je bilo tudi med pretepi neko častno pravilo, da se gre 1 na 1 in da se, ko je nekdo na tleh, ne brca. Podivjane živali se obnašajo drugače.

kixs ::
Se tisti, ki trenirajo kaksen MMA, vecinoma pravijo, da se je street fightov za izogibat. Prvo pravilo, obrni se in teci hitreje od nasprotnika, ce lahko...

codeMonkey ::
To se zgodi, ko lastnik zaposli kolege s ceste in ne preko licenciranega podjetja za varnost. Ta izmed njih, ki je bil sportnik, pa naj bi bil hrvaski reprezentant v taekwondoju.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/ispitan...
Jaz sem bil ze kot otrok precej med Hrcki cez poletja in so malo posebni. Stvari so znale hitro eskalirati. Posebej kriticni so otroci tistih, ki so jih med vojno selili iz Bosne po obali. To je druga sorta.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/ispitan...
Jaz sem bil ze kot otrok precej med Hrcki cez poletja in so malo posebni. Stvari so znale hitro eskalirati. Posebej kriticni so otroci tistih, ki so jih med vojno selili iz Bosne po obali. To je druga sorta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

2f4u ::
Follow up iz Grcije.
Cene naj bi bile fokus tukaj.
Sladoled, nekje med 1.5 in 2 eu. Dejansko kugla ogromna je pa res, da jim ni jasen pricip pol/pol.
Najem motorja, 125ccm, 45eu na dan. Vse vkljuceno.
Vecerja, 2 osebi, ribe, njihovi hodi priporocilo, vino,.. nekako kot vecerjava z zeno malo boljse... smesnih 71eu. Na hr so otroc za podobno placal 100+; okolje zadar. Smo naredili test.
Nemogoce je dobiti kartice, da bi poslal starim starsem... starejsa generacija je navdusena nad tem. Jih ni. Grrrr.
Avtobus, trola, 2 eu za 2 uri voznje prestopanje mozno (solun). Skoraj vsi so govorili srbsko. Nepticakovano zame.
Se par dni pa nayzaj v dez...
Cene naj bi bile fokus tukaj.
Sladoled, nekje med 1.5 in 2 eu. Dejansko kugla ogromna je pa res, da jim ni jasen pricip pol/pol.
Najem motorja, 125ccm, 45eu na dan. Vse vkljuceno.
Vecerja, 2 osebi, ribe, njihovi hodi priporocilo, vino,.. nekako kot vecerjava z zeno malo boljse... smesnih 71eu. Na hr so otroc za podobno placal 100+; okolje zadar. Smo naredili test.
Nemogoce je dobiti kartice, da bi poslal starim starsem... starejsa generacija je navdusena nad tem. Jih ni. Grrrr.
Avtobus, trola, 2 eu za 2 uri voznje prestopanje mozno (solun). Skoraj vsi so govorili srbsko. Nepticakovano zame.
Se par dni pa nayzaj v dez...

zavajon ::

redtech ::
@2f4u
Tvoja primerjava je podobna, kot bi Osijek primerjal z Dubrovnikom.
Verjetno boš v Osijeku tudi jedel za smešnih 70...
Tvoja primerjava je podobna, kot bi Osijek primerjal z Dubrovnikom.
Verjetno boš v Osijeku tudi jedel za smešnih 70...

Kepica pol pol je iznajdba škrtic ali pa drekačev. Drugega vzorca tu enostavno ne vidim. In prav je, da grki odjebejo to neumnost. To se ne sme dodatno zaračunavat kot to delajo morda kje pri nas ali pa na hrvaškem, to je treba odjebat in prekinit s to prakso. Me prav zanima, če kdo naroči tudi pol deci belega in pol deci rdečega. Ali pa pol svetlega in pol temnega pira.
Sploh ne vem zakaj je treba govorit neke destinacije in cene. Če ti je všeč si na neki lokaciji in to plačaš, če ne potem greš drugam, saj je ponudbe ogromno.
Meni je Hrvaška še vedno top destinacija. Niti Grčija niti Črna gora niti Španija in Italija me niso prepričali v taki meri. Pač vsakemu svoje. Nekdo je pa nadzadovoljen z Ankaranom. Pa naj bo, če mu paše.
Sploh ne vem zakaj je treba govorit neke destinacije in cene. Če ti je všeč si na neki lokaciji in to plačaš, če ne potem greš drugam, saj je ponudbe ogromno.
Meni je Hrvaška še vedno top destinacija. Niti Grčija niti Črna gora niti Španija in Italija me niso prepričali v taki meri. Pač vsakemu svoje. Nekdo je pa nadzadovoljen z Ankaranom. Pa naj bo, če mu paše.

Velikost kepic je narasla, da je meni ena dovolj. Bolje bi bilo, da bi bila manjša, in bi si naročil 2 al 3...
Zato pač pride pol-pol...
Točno to.
Če hodite na dopust, da se špara, je to že nekaj narobe...
Greš na dopust, zapravljaš kolikor si hočeš privoščiti, to je to...
Hrvaška je, kar se dostopnosti tiče, za Slovence super lokacija, plus če ti je všeč morje, je to to...
Točno to.
Če hodite na dopust, da se špara, je to že nekaj narobe...
Greš na dopust, zapravljaš kolikor si hočeš privoščiti, to je to...
Hrvaška je, kar se dostopnosti tiče, za Slovence super lokacija, plus če ti je všeč morje, je to to...
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::
Velikost kepic je narasla, da je meni ena dovolj. Bolje bi bilo, da bi bila manjša, in bi si naročil 2 al 3...
ja sj v tem je fora. dajo 2 orng veliki kepici ko naročiš eno.
kako si boš potem izbral 2 okusa ali pa celo 3?
ne gre.
naj prepolovijo ceno kepice, in naj bo velikost res kepica.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Finta je v tem, da sam sladoled je zelo poceni za naredit. In njim ni problem dati več surovine - sladoleda, zato je tudi cena kapice (lahko) višja. Očitno se jim tak sistem bolj izplača kot manjše kepice za nižjo ceno.

Malcolm_Y ::
Ful prevelike kepice imajo, ja. Ampak tudi pri nas, ne samo na hrvaškem. Pol manjše bi morale biti in pol cenejše. Čeprav dobro, sem tudi že videl, da nekje res prodajajo polovične kepice.
Ne daj bog, da probam kak nov okus. Če mi slučajno ne bi bil všeč, moram pol tisto goro obupa polizati...
Ne daj bog, da probam kak nov okus. Če mi slučajno ne bi bil všeč, moram pol tisto goro obupa polizati...

Kepice so tako velike, da mojemu mulcu včasih ne uspe pojesti cele.
Pa drugače lahko zmaže goro sladoleda...
Pa drugače lahko zmaže goro sladoleda...

delavec44 ::
Kepica pol pol je iznajdba škrtic ali pa drekačev. Drugega vzorca tu enostavno ne vidim. In prav je, da grki odjebejo to neumnost. To se ne sme dodatno zaračunavat kot to delajo morda kje pri nas ali pa na hrvaškem, to je treba odjebat in prekinit s to prakso. Me prav zanima, če kdo naroči tudi pol deci belega in pol deci rdečega. Ali pa pol svetlega in pol temnega pira.
- kepica pol/pol ... zakon (ne bi smeli nikjer ekstra računati)
- maksi (družinska) pica pol/pol ... zakon
- pol deci belega in pol deci rdečega ... to je bedarija
- pol svetlega in pol temnega pira ... če je točeno, zakaj pa ne; sem že in je kul

Nehajte kupovati prevelike kepice in je problem rešen, če vas bo dovolj, se bo poznalo in boste povedali, če bo cena sledila. Razumem, da vas trdo prisilijo pod grožnjo, potem pač pol vrzite proč, mogoče ne ravno pred njimi, da ne pokasirate batin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Cele kepice ne morete pojesti, pol pol pa lahko 
Ali je to obratna finta od blondinke, ki je želela razrezano pico, vendar ne na preveč kosov, ker jih toliko ne more pojesti.

Ali je to obratna finta od blondinke, ki je želela razrezano pico, vendar ne na preveč kosov, ker jih toliko ne more pojesti.

Ne vem, kaj lahko kdo pojes in v kakšnem številu in kako hitro in čemu, mi je tudi vseeno. Isebno ne jem sladoleda kaj veliko, razen, če so kakšni obiski ali v gosteh. Na ulici menda že kakšne 20 let ne, bi moral prav poštudirati, kdaj sem nazadnje - velja za eno kepico, velja za pol-pol kepice, velja tudi za 15-15 kepic, velja za fi 1cm ali pa 200m in vse vmes.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

gruntfürmich ::
če bi sladoledarji delali na kvaliteti, ne bi imeli tako velikih kepic.
tako pa je obcestni sladoled po večini navadno generično albansko sranje, ki je samo za v smeti; eno polnilo za vse in potem aroma za različne 'okuse'. žal večino sladoleda na kepice ni za kupovati.
tako pa je obcestni sladoled po večini navadno generično albansko sranje, ki je samo za v smeti; eno polnilo za vse in potem aroma za različne 'okuse'. žal večino sladoleda na kepice ni za kupovati.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

iKst_ ::
Joj, kake snobe srečaš na tem forumu :)
Drugače imaš na Bledu par slaščičarn kjer imajo odličen sladoled, ki dobiva priznanja na svetovni ravni, pa so kepice prav tako ogromne. V Benetkah prav tako. V Toskani (San Gimignano) sem jedel sladoled v gelateria Dondoli, ki ima prav tako en kup priznanj in nazivov "gelato world champion", pa prav tako dobiš celo zajemalko.
Ampak verjetno bom zdaj izvedel, da je v resnici zadaj albanska mafija, nazivi kupljeni, sladoled pa zanič :)
Drugače imaš na Bledu par slaščičarn kjer imajo odličen sladoled, ki dobiva priznanja na svetovni ravni, pa so kepice prav tako ogromne. V Benetkah prav tako. V Toskani (San Gimignano) sem jedel sladoled v gelateria Dondoli, ki ima prav tako en kup priznanj in nazivov "gelato world champion", pa prav tako dobiš celo zajemalko.
Ampak verjetno bom zdaj izvedel, da je v resnici zadaj albanska mafija, nazivi kupljeni, sladoled pa zanič :)

codeMonkey ::
Zdaj, ko se je aRoma precej razsirila v zadnjih letih (https://www.aroma-gelatoexperience.com/... ), res ne rabis iti do Albancev. Cisto OK sladoled.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

yayo ::
gruntfürmich je izjavil:
če bi sladoledarji delali na kvaliteti, ne bi imeli tako velikih kepic.
pridi v Koper, Kepica v zgradbi tržnice na strani, ki gleda proti parkirišču ali sladoled slaščičarne Koper na nasprotni strani od tržnice, čez cesto. Domnevam, da sestavine prihajajo iz Italije, kar je edino logično.
nima nobene zveze z zgornjim ampak se spomnim kako se je nekaj let nazaj našel en albanec, ki je po Portorožu pričel prodajati sladoled "mobilno" iz vozička. Pa je očitno užalil lokalni klan albanskih sladoledarjev, ki so njega in voziček vrgli v morje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Doma si delamo kvazi sladoled z Ninjo in je čisto OK.
Ko vidiš koliko moraš dat sadja, da dobiš nek ciljni okus, je jasno, da so skoraj povsod dodani še neki dodatki in arome.
Ko vidiš koliko moraš dat sadja, da dobiš nek ciljni okus, je jasno, da so skoraj povsod dodani še neki dodatki in arome.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3521 (1103) | D3m |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32673 (6304) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42818 (35640) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10000 (7718) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 47614 (37658) | ThinkPad |