» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
4 / 74
»»

MisterR ::

jypeepyj je izjavil:

Jaz sem na dobil pag za 19eur/dan od 1.7 do 20.7.
Avgusta pa itak sam še debili pa vikendaši hodjo na more.

Koliko si star? Trinajst? Ali pa si toliko star da že imaš družino pa ves kako na izi je prezivljati roadtripe avgusta v otroskih sedežih v avtu po evropi in se vsake tri dni pakirat drugam. Ali kak fajn je avgusta hodit po hribih z otrokom v nahrbtniku/nosilki in se vsake tri dni pakirat drugam?
Ti ker hodiš julija na morje pa si največji car!!! Zakaj nisi napisal da smo kar vsi ostali ki ne hodimo med 1.7 - 20.7 na morje, pardon, Pag, debili?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

brett je izjavil:

Gremo raje v ZDA narodne parke za 24dni. Karte rezerviral že januarja, prenočišča februarja. Avto zagotovljen. Pod črto računam vse skupaj 5500-6000€ (s "priboljški" vred).
.

Karte(+parking itd.) so te prišle cca 1500€, rentanje avta cca 1000€ (20x50€), bencin cca 200€, vstopnine 500€, hrana 700€, je to recimo 4000€. Torej bos dal za namestitev dveh odraslih in 7. Letnega otroka 83€.

Jaz mislim da je skoraj nemogoče, če reeees nisi škrt sam do sebe (namestitve, hrana...) priti skozi s 6000€ za 24 dni roadtripa po ameriki + parkih.
Lahko pa mi tudi privat pošlješ računico, da vidim kje lahko sam profitiram v ZDA (razen v zgodnjih rezervacijah vsega).

FireSnake ::

brett je izjavil:

Hrvaška je zadnjih par let dražja iz leta v leto. Storitve pa stopicija na mestu... To kar pa zadnje tedne poslušam na šihtu, v medijih in forumih, za koliko je slo letos vse gor, me pa sploh minee, da bi hodil k nima zaradi enega morja. Pa obožujem morje, potapljanje, šumenje borovcev in morski vonj. A vse ima svoje meje!
Lani smo z ženo in hčerko "skočili" v Zadar konec junija. Teden dni privat modern 50m2 apartma 50m od plaže za 420EUR. Skupaj zapravili cca 700EUR. Za glavni dopust pa road trip po Alzaciji, Loreni in okolici 11dni z dvema zabaviščnima parkoma, itn. Pod črto 1700EUR. Bilo je top, tudi 7.letni hčerki, ki zaenkrat odlično prenaša najine "muhe" po potovanjih.
Letos pa morja ne bo, razen kak posamezen dan v Izoli (in reka Kolpa). Gremo raje v ZDA narodne parke za 24dni. Karte rezerviral že januarja, prenočišča februarja. Avto zagotovljen. Pod črto računam vse skupaj 5500-6000EUR (s "priboljški" vred). In sedaj berem tu kake cekine se daje južnim sosedom za eno navadno morje. Pa to ni res! Svet, morje ni samo izza Kolpe...
Za drugo leto imava ogledan Rodos. Avgust 24. Malo sem pogledal že marca cene privat nastanitev v parih vasicah + let. karte in renta car. Za letos (ker za l. 24 še ni + dodal 10% gor) Na prvo oko vse skupaj: 11 dni = 2400EUR. S kako agencijo pa isti rang cca 4000EUR.
Kolegi šli z agencijo na Tenerife za prvomajske teden dni: 4kEUR (PP hotel 4*)+1.5kEUR se tam dali. Noro. Jaz sem si sam sestavil (sicer apartma) aranžma za foro aprila: 2.5k +hrana +vstopnice. Če bi rezerviral že lani jeseni, bi bilo še ceneje!
Pod črto tega spisa: zoorganizirajte si sami počitnice. Brez posrednikov. In poglejte še preko drugih meja. Hrvaška ni edina destinacija na svetu! Sploh če je v igri morje (in lignji)! Če je na Hrvaškem kaj vredno obiska, pa so to Plitvice!!

Ste eni le skapirali!
Jaz na Hrvatijo ne hodim že vsaj 12 let, ker se nikoli niso znali obnašati.
Purgerji iz Zagreba jim vse pokvarijo.
Povrh vsega so še pa dragi.

Potom športa sem moral v Poreč, zelena laguna Albatros: v hotelu so po 17 letih prenovili recepcijo, nabili eno zvezdico (zdaj 4) vse ostalo je pa enaka ciganija:
- usrano politi tepihi
- staro pohištvo
- okolica ista
- ....

Podn od podna!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

111111111111 ::

Apartma, od morja stran 12m, 100€ na dan. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

c3p0 ::

Mato989 je izjavil:

Aja, pa tudi samo 1x letno se je šlo na dopust, nobenih izletov itd... ko sem jaz bil froc v 90tih, smo vsako leto šli s starimi enako kot ti, ampak to je blo 1x letno za načeloma 8-10 dni... pa KONEC... naslednji vrhunec je bil vožnja od Ptuja do Podlehnika (skoraj hrvaške meje) na kremšnito!

Ni blo majevih izletov na Ciper ali Malto, ali pa Zimskih počitnic v Italijanskih alpah ali v Avstriji ipd...

Dobro, podlehniške kremšnite v motelu so bile tako legendarne, pripeljane na vozeku... Na morje pa kot froc tako nisem maral, sama vožnja potem pa drenjanje na plaži. Raje v lokalne toplice, pa še polno kolegov zraven. Izleti v tujino pa razen šopinga v Grazu ali Trstu, čista eksotika. Drugi časi, nizke plače, precej slabši avtomobili. Mi smo našega "pejeka" 3x hladili že do Dolenjske. Včasih je bilo nekje ob poti treba pešačit do prve bližnje hiše, da so zrihtali lokalnega mehanika, ki je malo pošraufal in je šlo naprej. To je bila dogodivščina. Na morje pa raje z vlakom.

Mato989 ::

Dobro, podlehniške kremšnite v motelu so bile tako legendarne

Res so bile, jaz tako dobrih kremšnit od takrat naprej nisem več jedel...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FireSnake je izjavil:

Ste eni le skapirali!

Odvisno, jaz sem lani kupil apartma na otoku (novogradnjo), če ga zdaj prodam bo vsaj 30% več. Torej na dopust lahko hodim s profitom, dokler ne bom prodal, sklepam tam v 3-5 letih. Sosedi starejši Prekmurci in celo nekaj slovenskih lokalcev, pospešeno pa se naseljujejo Nemci in Slovaki. Purgerji so bolj eksotika, lokalci pa prijazni, a jih vidiš bolj kot ne le v trgovinah kot uslužbence.

Moe_Lester ::

Karte(+parking itd.) so te prišle cca 1500€, rentanje avta cca 1000€ (20x50€), bencin cca 200€, vstopnine 500€, hrana 700€, je to recimo 4000€. Torej bos dal za namestitev dveh odraslih in 7. Letnega otroka 83€.

Jaz mislim da je skoraj nemogoče, če reeees nisi škrt sam do sebe (namestitve, hrana...) priti skozi s 6000€ za 24 dni roadtripa po ameriki + parkih.
Lahko pa mi tudi privat pošlješ računico, da vidim kje lahko sam profitiram v ZDA (razen v zgodnjih rezervacijah vsega).

Pred kratkim bil na podobnem tripu. Povprečna cena nastanitve je bila očitno cca. 110€, s tem, da je tukaj par dni Vegasa, kjer je bil hotel okoli 250€ na noč. Sicer so razni moteli poceni, zna biti teh 80€ dosegljivih.

trancer01 ::

Škoda časa in denarja za potovanja.

chucki ::

c3p0 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Ste eni le skapirali!

Odvisno, jaz sem lani kupil apartma na otoku (novogradnjo), če ga zdaj prodam bo vsaj 30% več. Torej na dopust lahko hodim s profitom, dokler ne bom prodal, sklepam tam v 3-5 letih. Sosedi starejši Prekmurci in celo nekaj slovenskih lokalcev, pospešeno pa se naseljujejo Nemci in Slovaki. Purgerji so bolj eksotika, lokalci pa prijazni, a jih vidiš bolj kot ne le v trgovinah kot uslužbence.

A na krku? Jaz sem leta 2018 in naredil x2, ce sedajle prodam.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

GupeM ::

brett je izjavil:

Gremo raje v ZDA narodne parke za 24dni. Karte rezerviral že januarja, prenočišča februarja. Avto zagotovljen. Pod črto računam vse skupaj 5500-6000€ (s "priboljški" vred).

Tukaj pa kakšnih hudih priboljškov ne bo.

Z mojo sva sama šla leta 2017 za 23 dni, pa sva vse skupaj zapravila 9500 pa eur. Ampak sva si privoščila.

Vsekakor močno dvomim, da boš za takšno ceno tam. Razen, če si kuhaš sam. Če greš tam v eno normalno restavracijo, te za 2 takoj pride 70+ dolarjev. Pijača + glavna jed. To je bilo 2017. Koliko je danes, nimam pojma.

trancer01 ::

Danes je vsaj dvakrat toliko.

brett ::

Karte so za let z Münchna... 1940€, Flixbus 180€, zavarovanje+ESTA 150€. Vstopnina parki 110$ (letna karta) + dva posebej ker je ind. rezervat, sim kartica 50$, spanje moteli z zajtrkom ali brez, kampiranje in parX hotel z zajtrkom. 3*. Nisva izbirčna za spanje. Ker čez dan se ne bomo svaljkali po sobah... Rabimo posteljo, kopalnico. In da je čisto. In take sem tudi izbral glede na ocene okoli 7,7-8/10. Ne rabim notri jakih gadgetov. Poleg tega razen v LV nisem nikjer vzel direkt ob kaki znamenitosti, parku ampak cca pol ure stran. Cene tako takoj kar nižje. Povprečna cena 93€. Par nočitev pa pri kolegu. Seveda ne bomo hodili po restavracijah. ParX že, ostalo pa skuhali sami ali fastfood. Saj ne gremo na kulinarično doživetje... že naslov potovanja pove kaj je glavni razlog obiska dežele. Seveda se pri vseh dopustih lahko budget X krat poveča. Odvisno kaj ti je prioriteta. In se strinjam, da ne bomo "živeli" na veliki nogi. Ampak nama to ni namen, ampak naravne znamenitosti, domačini in veter v laseh. Nimava super duper dohodkov, a sveta sva pa že nekaj videla...in to nama ogromno pomeni. Precej ljudi pa se leta in leta svaljka pri sosedih, vsako leto večji dren, živci in nemalokrat nerganje. In to za take cekine! Ter sanjarijo kako bodo pa 1x šli tako kot mi2. Po malem tudi malo nevoščljivi, a da bi se potrudili, to pa ne. Drugo je to, če ti že po defoltu sosednje morje predstavlja max užitek in te ostalo ne zanima. Ampak velika večina bi šla po svetu, a ne zmorejo iti iz svoje cone ugodja in mazohizma.

Z mojo sva sama šla leta 2017 za 23 dni, pa sva vse skupaj zapravila 9500 pa eur. Ampak sva si privoščila.

Taki posti so povsem brez vrednosti. "Sva si privoščila" vsakemu pomeni drugo. Nastanitve imaš od 50€ do 5000€ na noč. Lahko greš v all you can eat buffet za 20€ na osebo ali v fancy restavracijo na dry aged steak za jurja.

Sicer nisem spremljal stroškov do eura natančno, ampak budget je bil nekako tak, za 2 odrasla, 2 otroka (11, 6) za 13 dni.

Letalske karte + transferji: 2000€
Nastanitev: 1300€
Hrana, pijača, kofetkanje: 1500€. Večinoma po dinerjih in "sit down" restavracijah, nekaj fast fooda.
Avto + bencin (7 sedežni V8 SUV): 1000€ (cca. 2000 milj)
Vstopnine v parke in ostali random stroški: 700, 800€ (vključen Antelope canyon, ki pride skoraj 400€ na družino)

Skupaj torej cca: 6500€

Ostalo je bil shopping, ki je povsem subjektivna zadeva.

m0LN4r ::

Je se kdo tu, ki preferira rajsi kak wellness hotel z bazeni namesto morje klasik?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

V8 SUV in se marsikaj je subjektivno, ne samo shopping ;) v bistvu vse je subjektivno.
Lahk bi sli za 1/5 cene na balaton z vlakom, to nebi blo subjektivno.
Jaz sem to sel v studenstkih casih, majkemi to je bil luksus za dnar, da si se smejal zraven, ko so prinesli racun. Sva vprasala, ce je to za eno osebo, pa ce so pozabili pijace racunat pa pravi, nene to je vse. Baff.
Trade Republic 38MVDVXM

Utk ::

m0LN4r je izjavil:

Je se kdo tu, ki preferira rajsi kak wellness hotel z bazeni namesto morje klasik?

Tu ne, na kakem penzionist.net se bi pa sigurno kdo našel.

Kako to mislis? Tam kjer sva bla so bli sami ca. 25+ pari brez otrok. Penzionisti so bili v hotelu zravn, ne v termah.
Non-child friendly kljukico das na booking pa je mir.
Trade Republic 38MVDVXM

Moe_Lester je izjavil:

Taki posti so povsem brez vrednosti. "Sva si privoščila" vsakemu pomeni drugo. Nastanitve imaš od 50EUR do 5000EUR na noč. Lahko greš v all you can eat buffet za 20EUR na osebo ali v fancy restavracijo na dry aged steak za jurja.

Sicer nisem spremljal stroškov do eura natančno, ampak budget je bil nekako tak, za 2 odrasla, 2 otroka (11, 6) za 13 dni.

Letalske karte + transferji: 2000EUR
Nastanitev: 1300EUR
Hrana, pijača, kofetkanje: 1500EUR. Večinoma po dinerjih in "sit down" restavracijah, nekaj fast fooda.
Avto + bencin (7 sedežni V8 SUV): 1000EUR (cca. 2000 milj)
Vstopnine v parke in ostali random stroški: 700, 800EUR (vključen Antelope canyon, ki pride skoraj 400EUR na družino)

Skupaj torej cca: 6500EUR

Ok, tudi pri nama je bilo kar nekaj shoppinga, pa sem to zraven štel. Ja, ne bi smel. Ampak če samo pogledaš, da ste za 13 dni dali 6500, on pa za 24 dni računa 500 do 1500 manj... Nekaj ne štima. Recimo to, da nekaj dni prespi pri kolegu zna znižati stroške za kar nekaj 100 eur.

Da sva si privoščila, nisem mislil na steake za jurja, ampak da sva normalno jedla, nisva šparala z lastnim kuhanjem, ne najcenejši fast food (čeprav sva tudi to probala)... Pa če se nama je zdelo nekaj zanimivo, sva pač plačala vstopnino in šla pogledat.

Pa ko je napisal, da parkrat bojo sli v restavracijo. Greš 3x, pa je to najmanj 300 eur za 3. Zgoraj je pa nekdo naračunal 700 eur za hrano. Se pač ne izide, razen če res kuhaš sam ali pa ješ samo street food. Pa še to je kar težko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Mi2 ne bova šla Antilop park ravno zaradi nesramno dragih cen... parki zato cca 150$. Restavracija je mišljeno obcestna restavracija... Itn.
Edino kar sem res spustil je, da avto bo od kolega. Torej ni rentanja. V ZDA bomo 22 dni, cel dopust 24.ker dva dneva so transferji. Od tega pri kolegu 6 dni. Ogledi pa bodo: Yellowstone, Gran Teton, SLC z okolico, Bryce park, Zion, LV, Grand Canyona + R66, Monument Valley, Mesa Verde, Archers park.

No, kakorkoli. Poročaj po koncu, kakšna bo cena. Pa iskreno. Ne bom se norčeval, če si še močno zmotil. Tudi jaz takrat nisem računal na takšen skupen znesek.

GupeM je izjavil:

No, kakorkoli. Poročaj po koncu, kakšna bo cena. Pa iskreno. Ne bom se norčeval, če si še močno zmotil. Tudi jaz takrat nisem računal na takšen skupen znesek.

Se popolnoma pridržujem temu postu.

m0LN4r je izjavil:

Glej Madžarsko.

Zgodovina sprememb…

V8 SUV in se marsikaj je subjektivno, ne samo shopping ;) v bistvu vse je subjektivno.

Seveda je, zato sem pa napisal zraven kaj smo dobili za ta denar. Nikjer nisem napisal, da smo povsod iskali najcenejšo opcijo.

Pa ko je napisal, da parkrat bojo sli v restavracijo. Greš 3x, pa je to najmanj 300 eur za 3. Zgoraj je pa nekdo naračunal 700 eur za hrano. Se pač ne izide, razen če res kuhaš sam ali pa ješ samo street food. Pa še to je kar težko.

Ne vem kje točno bodo jedli, ampak npr. kitajski all you can eat buffet nas je prišel cca. 50€ na vse 4. Razni lokalni dinerji tudi tam nekje. Glavne jedi (burgerji, testenine itd) so okoli 10-12$, pijača 2-3$.

Meni se zdi 700 tudi malo za 3 tedne, ampak se da, če malo paziš kaj ješ. Moteli imajo vsi vključen samopostrežni zajtrk, kjer se lahko konkretno naješ, vzameš sabo kakšen kos sadja in kavo. V wallmartu lahko za drobiž kupiš kakšen ramen oz. druge jedi, ki jih lahko na hitro pogreješ v mikrovalovni oz. samo zaliješ z vrelo vodo, pa kake prigrizke.

redtech ::

:))
V Zadru 50m od morja je dal 700 EUR, sedaj pa bo raje šel v US za x10, ker se v US od lanskega leta gotovo ni nič podražilo... ne me smejat no.

FireSnake je izjavil:

Ste eni le skapirali!

Potom športa sem moral v Poreč, zelena laguna Albatros: v hotelu so po 17 letih prenovili recepcijo, nabili eno zvezdico (zdaj 4) vse ostalo je pa enaka ciganija:
- usrano politi tepihi
- staro pohištvo
- okolica ista
- ....

Podn od podna!

Če v 2023 še zmeraj ocenjuješ namestitve glede na zvezdice si naiven.
Ker te zvezdice se delijo podobno kot zvezdice za avtomobile.
Npr. če v sobi ni telefona ne mores dobit treh zvezdic.

Za štiri zvezdice že rabiš hladilnik v sobi.

In kaj ti oboje pove o vzdrzevanosti hotela? Nič.

*Govorim o hotelih v naši okolici

Zgodovina sprememb…

Moe_Lester je izjavil:

Seveda je, zato sem pa napisal zraven kaj smo dobili za ta denar. Nikjer nisem napisal, da smo povsod iskali najcenejšo opcijo.

Ne vem kje točno bodo jedli, ampak npr. kitajski all you can eat buffet nas je prišel cca. 50€ na vse 4. Razni lokalni dinerji tudi tam nekje. Glavne jedi (burgerji, testenine itd) so okoli 10-12$, pijača 2-3$.

Meni se zdi 700 tudi malo za 3 tedne, ampak se da, če malo paziš kaj ješ. Moteli imajo vsi vključen samopostrežni zajtrk, kjer se lahko konkretno naješ, vzameš sabo kakšen kos sadja in kavo. V wallmartu lahko za drobiž kupiš kakšen ramen oz. druge jedi, ki jih lahko na hitro pogreješ v mikrovalovni oz. samo zaliješ z vrelo vodo, pa kake prigrizke.

Valda, Hrvaško kritiziramo ker brancin stane 20€, hvalili pa se bomo z dopustom v ZDA kjer smo jedli hrano pripravljeno v mikrovalovni :D

Kebap na Hrvaškem je 4€. Samo če rečeš da si na Hrvaškem jedel kebap ali pašteto iz marketa ne moreš izpast oh in sploh. Da pa greš v ZDA na dopust pa nima veze kaj ješ, si že bog i batina samo da si letalske kupil :D

brett je izjavil:

Mi2 ne bova šla Antilop park ravno zaradi nesramno dragih cen... parki zato cca 150$. Restavracija je mišljeno obcestna restavracija... Itn.
Edino kar sem res spustil je, da avto bo od kolega. Torej ni rentanja. V ZDA bomo 22 dni, cel dopust 24.ker dva dneva so transferji. Od tega pri kolegu 6 dni. Ogledi pa bodo: Yellowstone, Gran Teton, SLC z okolico, Bryce park, Zion, LV, Grand Canyona + R66, Monument Valley, Mesa Verde, Archers park.

Prenočevanje so sobe s King size posteljo + pomožno ležišče ali pa tri posteljna soba. Takoj ceneje kot 4 članska familija. + dodatna usta je seveda več stroškov za letalske karte, hrano,... Poleg tega gremo pred glavno turistično sezono.
Seveda dopuščam možnost da bo vse skupaj par stotakov dražje. Koliko bo na koncu, bom lahko povedal ob vrnitvi. Na roko oa nama gre tudi, da se je € okrepil.

feryz ::

Če kaj v življenju ne prenesem, je pa škrtarjenje na dopustu.
Če že greš, greš na veliko nogo.
Najboljše da greš za en mesec v Ameriko in žreš neko nizko cenovno fast food hrano ali celo v diskontih nakupuješ. Da ne govorimo o spanju v kakšnih usranih motelih.
Dopust je luksuz, če nimaš denarja ali si škrt, potem je boljše, da se tega ne greš.

Par let nazaj, ko sem bil še med reveži, nas je žlahta povabila v Ameriko. Los Angeles, guest house for free, avto po izbiri gratis (ima jih 5 ali 6, še sam ne ve), letalske karte 1. razred tudi gratis (okrog 15 jurjev za celo družino).
Na koncu smo se odločili, da ne gremo, ker bi nas bilo sram fehtati še za bencin in ostale stvari. Če nimaš, nimaš. In nimaš kaj tam delati.

Zadar lani:
Iz dopisa z lastnikom:

... Za potrditev rezervacije je potrebno vplačati 20% skupnega zneska na naš bankovni račun spodaj. Torej, 7dni x 62EUR =434EUR x 20% = 87 EUR. Navadni otkazni rok je 21 dni pred prihodom. V primeru bolezni Covid-19 ali podobno, vplačano akontacijo vrnemo, če pošljete primerno potrdilo zdravnika.

OTP BANKA HRVATSKA DD

Domovinskog rata 61, 21000 Split, Croatia

ACCOUNT NO.: 3100738871

ACCOUNT NAME: DRAGO MILIN
...

https://www.apartmani-milin-zadar.com/

feryz je izjavil:

Najboljše da greš za en mesec v Ameriko in žreš neko nizko cenovno fast food hrano ali celo v diskontih nakupuješ. Da ne govorimo o spanju v kakšnih usranih motelih.
Dopust je luksuz, če nimaš denarja ali si škrt, potem je boljše, da se tega ne greš.

Par let nazaj, ko sem bil še med reveži, nas je žlahta povabila v Ameriko. Los Angeles, guest house for free, avto po izbiri gratis (ima jih 5 ali 6, še sam ne ve), letalske karte 1. razred tudi gratis (okrog 15 jurjev za celo družino).
Na koncu smo se odločili, da ne gremo, ker bi nas bilo sram fehtati še za bencin in ostale stvari. Če nimaš, nimaš. In nimaš kaj tam delati.

Vsakemu svoje. Čisto subjektivna stvar in perspektiva. Mi2 sva se do sedaj še vedno imela ok in nama ni bilo žal. Eni pa gredo na vse ali nič in potem je dostikrat nič.
Tvoje razmišljanje mi je podobno kot pri avtu. Ali bom vzel SUV za 75k Al pa nič. No jaz imam avto za 20k (ob nakupu leta 19) in mi čisto ok. Manjši SUV srednji paket opreme. Nekonu bo še to preveč, drug pa še povoha ne. Pač vsak ima svoje preference. In prav je tako. Point vsega kar sem pisal je to, da ni vse Hrvaška...

borut_p ::

feryz je izjavil:

Ne izlivaj osebne frustracije na druge (razen ce sarkazem). Zakaj bi moral zaganjati €€ ce jih nimas. V zda ne gres zato, da bi lezal v hotelu in pil margarite. Vecina jih (nas) gre zaradi drugega okolja in spoznavanja sveta. Torej si ven iz hotela.

V LA dobro da nisi sel - la/sf je najvecji poden amerike. V kalifoniji vse kar je vredno je narava, ostalo je bolj da gres na Fuzine v lj.

Lej, vsakemu svoje. Ampak toliko v premislek. Hoteli v katerih ti spiš se marsikomu zdijo "usrani moteli", hrana, ki jo ješ pa "nizko cenovni fast food".

redtech je izjavil:

V Zadru 50m od morja je dal 700 EUR, sedaj pa bo raje šel v US za x10, ker se v US od lanskega leta gotovo ni nič podražilo... ne me smejat no.

S cenami sem precej na tekočem, ker kolega živi v SLC in mi s prve roke natrese cene, da usmeritve, itn.
Joj se eni v vse piknete.
Ko pridemo nazaj, pa povem koliko je bilo pod črto. Za nekatere je/bo naš road trip budget varianta, nama pa čist zadovoljivo. Tudi na Hrvaškem, ko sem bil (sva bila) nisem hodil ven jest, ampak v sklopu hotela ali pa si skuhal v apartmaju. Ali pa kakem domačinu privat. Vsak ima svoje preference in € zmogljivosti. In prav je tako.

redtech je izjavil:

Če bi prebral, bi videl da je bil lani glavni dopust Francija. Pod črto za oba dopusta
2,4k. Ostalo sva pa raje predčasno poplačala lizing za avto. Pa pozna se, ker hči ni več v vrtcu...
Letos pa samo ZDA.
Drugi leto (če bo vse ok) pa Carigrad z okolico in Rodos. Pa morda jesenska Toskana.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

N75 ::

Cene kampiranja v sezoni na Hrvaškem za eno nočitev
ena oseba 40€
starši+otroci 80€

Če greš kam bolj daleč, potem ne greš z avtom in kampirat.

dexterboy ::

FireSnake je izjavil:

brett je izjavil:

Hrvaška ... obiska, pa so to Plitvice!!
Ste eni le skapirali! Jaz na Hrvatijo ne hodim že vsaj 12 let, ker se nikoli niso znali obnašati. Purgerji iz Zagreba jim vse pokvarijo. Povrh vsega so še pa dragi. Potom športa sem moral v Poreč, zelena laguna Albatros: v hotelu so po 17 letih prenovili recepcijo, nabili eno zvezdico (zdaj 4) vse ostalo je pa enaka ciganija:
- usrano politi tepihi
- staro pohištvo
- okolica ista
- ....
Podn od podna!

Če so to bile bančne igre, bi prej napisal, da bi spila kakšno pivo in skur...a ponudbo :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

kixs ::

Se vedno v vecini primerov velja kolikor denarja, toliko muzike.

Zadnjih 10+ let hodimo za prvi maj skoz v isti hotel. Pred 2-3 leti so ga prenovili in je res ocitna razlika - tako v designu kot tudi v ceni, ki je sla gor za 2X. Se vedno hodimo in bomo tudi v prihodnje.

Velja pa tudi, da so na vrhuncu sezone, ko je vse razprodano, tudi zanic hoteli (apartmaji) predragi. Zato pac rezerviras vsaj kak mesec prej za hotel, ki ga ze poznas ali prej dobro preveris.

Cveto ::

Tažava hrvatov je, da bi šli s cenami gor, ponudili pa ne bi več. Vidim te "naše" apartmaje na Pagu: cena je šla gor iz 55 na 65, pa na 75, 95, naslednje leto pričakujem vsaj ene 120. Saj ne rečem, ni drago, a počasi vseeno postaja, glede na to, da je to apartma, kjer je WC tak, da moraš imeti noge na stran, ker je pred tabo tako blizu zi (kopalnica je široka ene 80 cm), na oknih ni senčnikov, klima še komaj kaj hladi, po tleh niso narejeni dvignjeni tlaki, pač je samo od eni steni dvignjena "stopnica", kjer so noter cevi in odtoku, na balkonu je majava plastična miza, na kateri niti salame ne moreš narezat, ker se tako maje, tenda pa je taka, da samo gledaš, kdaj bo padla. Pribora praktično ni, kozarci samo trije, vsak drugačen. Lani, ko je dvignil za 20 eur, je vsaj zamenjal omarice v kuhinji in televizijo, a ostalo je še vedno kot je. Tak apartma ne bo nikoli imel več kot dve zvezdici, cenijo pa ga na štiri. Komentar je itak vedno na vse enaka: imamo lijepo more.

Za 120 sem recimo lani dobil ob Gardskem jezeru, dve spalnici, dve kopalnici, velika dnevna, kuhinja in zunaj bazen.

Hrvatje sicer tudi znajo tako, samo potem pa stane. Za zimske počitnice smo bili v hotelu Amarin v Rovinju. Solidno, noben presežek, cena 250 na sobo. Ker je bilo otrokom tako všeč, sem rezerviral še za krompirjeve, a cena je sedaj že 380 na noč. Ok, gremo, ker sem obljubil otrokom, a potem me ne vidijo več. Sem že gledal in gremo za ne veliko več vsi na Tenerife.

Glede ostalega pa, če bi hoteli hrvati imeti nek standard, bi bilo treba vse, kar je starejše od 20 let, podreti in zgraditi na novo. Kar se je delalo v socializmu, je daleč od tega, kar turist danes zahteva. Pa ne rabiš biti nekaj ekstra zahteven, normalna kopalnica je vedno osnova.

starfotr ::

Apartma zanič pa klub temu hodiš že leta v eno in isto luknjo :)):))

Glej, pojdi kamor pač želiš. Ampak to, da si sam izbereš kje boš in ti ni všeč ter to napako ponavljaš v večih iteracijah z vsako leto višjimo cenami nato pa jambraš... Model sam si si kriv. Nihče te ne sili v karkoli. Pojdi na dopust kamor želiš.

mRhcPf ::

Ja, sosedi Hrvati imajo presneto jebeno srečo z morjem, kaj hočeš, tako to pač je, še sploh, ker je obala praktično nekaj ur vožnje oddaljena (z ICE, ne z EV!).

Kapitan Jack ::

Ampak to z rezervacijami je tud en poden. Rezerviram in potem dobim 10 dni slabega vremena. Vedno gledam par dni pred odhodom kaksno bo vreme na izbrani lokaciji in v kolikor vidim, da bo sranje grem naprej.

To je pac tako na Hrvaskem. Bom drugo leto probal Grcijo in rezervacijo naredil se letos. Valda me tam ne more vreme zafukat.

Evo ugodno:
http://www.gdjenamore.com/apartmani-pul...
Samo 247€

Pored luke :)

Kapitan Jack, jaz vedno rezerviram z možnostjo brezplačne odpovedi. Če tega ne ponujajo enostavno preskočim.

WizzardOfOZ ::

mtosev je izjavil:

Čikat 14dni 2900EUR za 3 osebe. Gremo naslednji mesec tam zato vem.

590€ kamp za teh 14 dni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

iso2000 ::

Tudi jaz ugotavljam, da so cene v sezoni visoke. Mi smo najraje zahajali v kampe, ki so se občutno podražili. Točnih cen ne vem, ker se s temi zadevami večinoma ukvarja boljša polovica - jaz bi bil najraje doma, mi ni do gužvanja na cesti, na plaži, v kampu... Sem rajši doma, ampak ponavadi ne rata :-D, me domači preglasujejo.
No, da se vrnem k cenam - glede na napovedi, da bo letos zopet rekordna sezona, očitno cene le niso previsoke za to kar želijo doseči - oddati turistine kapacitete. Se bo pa treba sprijazniti, da slovenci "tekmujemo" pri najemanju kapacitet z narodi zahodne evrope, ki imajo v povprečju višji standard in prihodke. Morda se bo treba sprijazniti s tem, da je takšno počitnikovanje nadstandard in ne pravica slehernika, kot očitno nekateri mislite.
Tisti, ki se pritožujete čez visoke cene in kaj dobiš za visok najem. A mislite, da bo lastnik novo adaptiranega apartmaja pustil enako najemnino kot jo je imel za tistega neobnovljenega iz 80ih, s pohištvom z vseh koncev in štedilnikom na katerem piše made in YU? Ne, avtomatsko bo dvignil ceno - precej logično. In potem pridemo spet do tega, da bo cena (pre)visoka za nekatere.
No, pa vso srečo pri iskanju ugodne ponudbe. ;-)

MIHAc27 ::

Jaz osebno nimam nič proti hrvatom. Sem pa bil zadnjih 20 let samo 2x dol. 3-4k€ za 10 ali 14 dni samo za najem apartmaja se mi zdi absurdno visoko. Dve leti nazaj smo za 14dni res zapravili 3500 ampak za vse stroške v Španiji (Najem Avtodoma, kampi, hrana, cestnine, gorivo). Šparal nismo. Videli in doživeli ogromno.

Lani je bilo 1 teden za 1600€. Spet Avtodom, 2 zabaviščna parka V Nemčiji in Avstriji. Pa muzeji, gradovi.. spet ni da ni.

Aja cene za 5 oseb. Od tega 1 predšolski, 2 najstnika.

mr_chai ::

m0LN4r je izjavil:

Misliš kaj takega https://wellcum.at/en/ ? :))

MIHAc27 je izjavil:

Jaz osebno nimam nič proti hrvatom. Sem pa bil zadnjih 20 let samo 2x dol. 3-4k€ za 10 ali 14 dni samo za najem apartmaja se mi zdi absurdno visoko. Dve leti nazaj smo za 14dni res zapravili 3500 ampak za vse stroške v Španiji (Najem Avtodoma, kampi, hrana, cestnine, gorivo). Šparal nismo. Videli in doživeli ogromno.

Lani je bilo 1 teden za 1600€. Spet Avtodom, 2 zabaviščna parka V Nemčiji in Avstriji. Pa muzeji, gradovi.. spet ni da ni.

Aja cene za 5 oseb. Od tega 1 predšolski, 2 najstnika.

Kje dobiš tako poceni avtodom?

chucki je izjavil:

A na krku? Jaz sem leta 2018 in naredil x2, ce sedajle prodam.

Ne, malo bolj J, da se ne izdam. Čestitke, sam sem ujel zadnji vlak se mi zdi (pred uvedbo EUR in šengena).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

mr_chai je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Misliš kaj takega https://wellcum.at/en/ ? :))

A se ga da tle vsaj posteno namocit?
««
4 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6121315 (6406) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9430948 (4579) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21437630 (30452) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548882 (6600) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17043400 (33444) ThinkPad

Več podobnih tem