Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
GupeM ::
Kapitan Jack je izjavil:
Je se kdo tu, ki preferira rajsi kak wellness hotel z bazeni namesto morje klasik?
Misliš kaj takega https://wellcum.at/en/ ?
A se ga da tle vsaj posteno namocit?
Iz prve roke ne vem, izgleda pa, da imajo bazen in jakuzi. Tudi neka reka je poleg, tako da bi rekel, da se ga da namočit.
Cveto ::
Apartma zanič pa klub temu hodiš že leta v eno in isto luknjo
Glej, pojdi kamor pač želiš. Ampak to, da si sam izbereš kje boš in ti ni všeč ter to napako ponavljaš v večih iteracijah z vsako leto višjimo cenami nato pa jambraš... Model sam si si kriv. Nihče te ne sili v karkoli. Pojdi na dopust kamor želiš.
Moj point je bil, da je za 65 lahko tudi luknja, ko pa enkrat pridemo na 120 ali celo 150, so pa druge zahteve. In teh hrvatje ne bodo mogli dosegat, ker bi morali večino hiš zgraditi na novo.
Moe_Lester ::
Sredi Pariza ali Londona za luknje računajo po 250, 300 na noč. Lokacija je precej bolj pomembna kot starost opreme v apartmaju/hotelu. In hrvaška obala je top lokacija na svetovni ravni.
FireSnake ::
Moe_Lester je izjavil:
Sredi Pariza ali Londona za luknje računajo po 250, 300 na noč. Lokacija je precej bolj pomembna kot starost opreme v apartmaju/hotelu. In hrvaška obala je top lokacija na svetovni ravni.
Za nekoga, ki kaj drugega ni videl, mogoče celo res
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
111111111111 ::
Bolj je fora, da je blizu, kakor da je najlepša. Je pa gotovo eno lepših, varnejših morij.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
stara mama ::
codeMonkey je izjavil:
Zdaj je pac 120€ za luknjo :)
Letos je, drugo leto bo pa manj, da ne bo luknja spet prazna, če je precenjena :)
MIHAc27 ::
codeMonkey ::
stara mama je izjavil:
codeMonkey je izjavil:
Zdaj je pac 120EUR za luknjo :)
Letos je, drugo leto bo pa manj, da ne bo luknja spet prazna, če je precenjena :)
Mozno. Ceprav so kapacitete kar polne. Bo pa tudi takih ponudb vse manj. Vsaj pri nas opazam, da se precej rusi in obnavlja, pri tem pa se je v zadnjih treh letih zgradilo ogromno novih his v modernem stilu, z bazeni in vsem kar spada zraven. Se nekaj let pred tem so v bliznjem kampu zabrisali prikolicarje ven, postimali okolico v nulo ter postavili glamping, kjer je sotor nekje med 300 in 500 EUR na noc za dve osebi. Zadnja leta iz Slovenije srecujes le se lastnike nepremicnin in njihove najblizje, drugo so vse tujci z visjim standardom. Domacini (Hrvati in ne Albanci) ponekod zaposljujejo celo Albance, ki ne govorijo niti hrvasko, znajo pa nemsko in anglesko :)
120 EUR na noc pac ni nek denar ze za druzino iz AT, kjer sta oba zaposlena in dobita nekih 3k (neto) place vsak. To pomeni, da je ta mesec s 13. placo prislo nekje med 12-15k EUR v druzinski proracun.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Moe_Lester je izjavil:
Dalmatinski otoki se redno pojavljajo na raznih "must visit" in "hidden gems" seznamih.
Dubrovnik, Split, Rovinj in mogoče še kakšno mestece se redno pojavljajo na seznamih najlepših mest in so ustrezno polni tujih turistov.
Okrog Korčule, Hvara, Brača... imaš konstantno parkirane jahte bogatih in slavnih, ki pri izbiri lokacije za dopust načeloma nimajo omejitev, pa se vseeno odločajo za jadransko morje.
Pri Slovencih je problem, ker smo razvajeni. Hrvaško obalo imamo blizu, dolgo časa smo na morje hodili skoraj zastonj pa nam paše kaj bolj eksotičnega. Še več pa imajo ponavadi za povedati ljudje, ki niso prišli dlje od sindikalnih apartmajev v Umagu.
Osebno sicer nimam fetiša na hrvaško morje, tam preživim maksimalno kak teden na leto. Potujem pa dosti po svetu in težko zanikam, da so Hrvati zadeli morsko loterijo.
tomazic89 ::
Cene kampiranja v sezoni na Hrvaškem za eno nočitev
ena oseba 40EUR
starši+otroci 80EUR
Najbols pa kar pavsalno rect za celo Hrvasko...
Za dva kampa katera poznam pride nocitev za 2 + taksa + elektrika + parcela za kombi v prvi vrsti 37 EUR oz 35 ce bivas vec kot 7 dni, drugi kamp 44 EUR... v top sezoni.
Do 10.7. je v drugem kampu se predsezona in nanese ~40 EUR.
Ni pa to nekih animacij, igral in podobnega motecega sranja.
Je pa res, da visje od Splita nisem kampiral ze precej let. Oz. pardon na Dugem Otoku sva bila enkrat konec septembra.
Se ceneje za kampiranje/vanlife je bila pa Kreta lani. 15 nocitev je kostalo ~30EUR. Se to nebi bilo treba, ce nebi bilo potrebno cunj oprat in WC-ja spraznit.
Pustmo kolk je bila nafta in trajekt do tja, ker je najbrz avijon ceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomazic89 ()
Also v tej temi stalno mesate dve zadevi:
- potovanje/izlet
- dopust
Nekaterim je to eno in isto, spet drugim pa niti priblizno.
Meni iti v Pariz ni dopust, ampak izlet/potovanje. Setanje po ulicah in muzejih pac ni zame.
Prav tako je velika razlika a hodis sam/v paru/z otroki.
Meni je idealen dan dopusta tak: Zjutraj vstanem, vzamem pusko in nadanem neopren. Ustrelim par orad in se vrnem na zajtrk, kavico in travarico. Malo kopanja ali pa raziskovanja otoka/okolice, knjige, otroci, karkoli kar ponuja narava/kultura. Ob priliki vrzem ribe na ponev in kak deci vina iz najblizje vinarne. Kak dan zvecer mesto in vecerja, kak drug dan sumenje valov na obali in hiti Dragojevica v ozadju.
Potovanja so kul, ampak mi ne morejo nadomestiti "dopusta".
- potovanje/izlet
- dopust
Meni iti v Pariz ni dopust, ampak izlet/potovanje. Setanje po ulicah in muzejih pac ni zame.
Meni je idealen dan dopusta tak: Zjutraj vstanem, vzamem pusko in nadanem neopren. Ustrelim par orad in se vrnem na zajtrk, kavico in travarico. Malo kopanja ali pa raziskovanja otoka/okolice, knjige, otroci, karkoli kar ponuja narava/kultura. Ob priliki vrzem ribe na ponev in kak deci vina iz najblizje vinarne. Kak dan zvecer mesto in vecerja, kak drug dan sumenje valov na obali in hiti Dragojevica v ozadju.
Mato989 ::
- potovanje/izlet
- dopust
Potovanje in dopust večina folka ne more delat obojega, sploh pa ne v večjih količinah (3x, 4x letno) Govorimo pač o letnem 14 dnevnem fraj času ki ga ima po zakonu (ali bi moral met) vsak redno zaposlen...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
- potovanje/izlet
- dopust
Jah, vsakemu svoje. Se strinjam, da so razlike. Jaz osebno ne rabim "odklopa od vsega", nimam tako stresnega življenja, da bi moral za 14 dni nekam na samoten otok. Tudi mešanje dopusta in dela me ne moti, z veseljem kakšno stvar naredim na dopustu/potovanju, če je čas in volja. Še posebej, če to pomeni, da je lahko dopusta na leto 40-50 dni, ne samo 20.
Moe_Lester je izjavil:
Jaz osebno ne rabim "odklopa od vsega", nimam tako stresnega življenja, da bi moral za 14 dni nekam na samoten otok.
Enako, mi pa vseeno bolj pase kot potovanja in razne kulturne znamenitosti (pa se tudi teh posluzujem, samo jih ne stejem v "dopust").
Moe_Lester je izjavil:
Tudi mešanje dopusta in dela me ne moti, z veseljem kakšno stvar naredim na dopustu/potovanju, če je čas in volja. Še posebej, če to pomeni, da je lahko dopusta na leto 40-50 dni, ne samo 20.
+1.
111111111111 ::
Moe_Lester je izjavil:
Jaz osebno ne rabim "odklopa od vsega", nimam tako stresnega življenja, da bi moral za 14 dni nekam na samoten otok. Tudi mešanje dopusta in dela me ne moti, z veseljem kakšno stvar naredim na dopustu/potovanju, če je čas in volja. Še posebej, če to pomeni, da je lahko dopusta na leto 40-50 dni, ne samo 20.
-1 Nujno odklop od vsega.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
111111111111 je izjavil:
Bolj je fora, da je blizu, kakor da je najlepša. Je pa gotovo eno lepših, varnejših morij.
Blizu ja.
Lepo ja a daleč od najlepšega.
Utk ::
Ni stvar toliko v naravi, ampak počasi postaja stvar v ljudeh. Povsod kjer je zanimivo, je neznosna gneča. Tam kjer ni nikogar, no, tam ni ničesar in je spet brez veze (ne, nočem it na dopust na samoten otok). Ni to samo na Hrvaškem, povsod je podobno.
Včasih je bilo to bolj znosno. Kot da je naenkrat 2x več Evropejcev in da so 3x več na dopustu. Od kod, zaboga.
Včasih je bilo to bolj znosno. Kot da je naenkrat 2x več Evropejcev in da so 3x več na dopustu. Od kod, zaboga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
WizzardOfOZ ::
Samotni otoki so nekaj najboljšega. Otroci lahko raziskujejo na veliko in nikjer nobene gužve.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Včeraj izvedel od zdravnika: na hrvatiji imajo N5H1
Hinavci pred sezono o tem molčijo.
Če (bolje rečeno: ko) bo to prišlo v medije se bomo spomnili kaj sem napisal.
H5N1 pa res. Tipkarska...
Hinavci pred sezono o tem molčijo.
Če (bolje rečeno: ko) bo to prišlo v medije se bomo spomnili kaj sem napisal.
H5N1 pa res. Tipkarska...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
energetik ::
Saj to je, za na HR morje vržeš robo v avto, kar želiš, po 1,5h se pa lahko že kopaš. Sploh zdaj ko ni več kontrol na meji. To je meni 100x manj stresno kot pa se cel dan vlačit po letališčih in gruntat kaj lahko sploh vzameš s sabo. Sploh pa ker imaš na izbiro za kopanje le še bolj vroče in tropske kraje, česar ne prenašam. V Istri je vseeno še malce vpliva celine in malce bolj sveže. In mene restavracije in turistične točke ne brigajo, jaz grem tja izključno zaradi morja. In če ne bi imel otrok, bi hodil vedno septembra, tako sem pač obsojen na gužvo in vročino avgusta.111111111111 je izjavil:
Blizu ja.
Lepo ja a daleč od najlepšega.
Na srečo je dedek v 60. letih v Istri pač zgradil vikend, zato je moja situacija še toliko bolj drugačna, mene dopust stane samo bencin za 300km + nekaj prispevka za fiksne stroške...
vires in numeris
Sparkxl ::
Mi imamo tudi vikednd v istri, ampak da bi samo tja hodili celo žeivljenje? Ni šans. Polovico dopusta preživimo tja + par vikendov, polovico pa obvezno drugje. Obdelali smo že skoraj vse mediteranske otoke. Letos gremo na ciper. Naslednje leto najverjetneje malta. Še otroci so začeli jamrati okrog 8. leta da hočejo še kaj drugega videt, ko smo bili takrat na vikendu bolj pogosto.
energetik ::
Seveda bi mi pasalo še kaj drugega videt, ampak ko primerjam vikend (20€ bencin) za 3tedne vs. karkoli drugega za 2k€+ za 1 teden, me mine. Sploh pa ker me sredozemlje niti pod razno ne vleče (razen morda pozimi), vleče me na sever, tam je pa bolj švoh za plavat.
Poleg tega je zame avion no-go, razen če je res nujno.
Poleg tega je zame avion no-go, razen če je res nujno.
vires in numeris
paraboŁa ::
Ne vem no, pula za 11 nočitev v visoki sezoni skupaj z feejem za čiščenje in airbnb feejem 617EUR.
Celo stanovanje, 5 min peš do centra. Nekateri so seveda zelo zaokrožili navzgor ob prihodu evra, vendar se še vseeno da dobiti za dobro ceno.
P.s. Airbnb > Booking
Celo stanovanje, 5 min peš do centra. Nekateri so seveda zelo zaokrožili navzgor ob prihodu evra, vendar se še vseeno da dobiti za dobro ceno.
P.s. Airbnb > Booking
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: paraboŁa ()
Kapitan Jack ::
codeMonkey je izjavil:
120 EUR na noc pac ni nek denar ze za druzino iz AT, kjer sta oba zaposlena in dobita nekih 3k (neto) place vsak. To pomeni, da je ta mesec s 13. placo prislo nekje med 12-15k EUR v druzinski proracun.
Kar sanjaj o 2x3000€ neto, ce govorimo o nekih normalnih sluzbah.
velikBrokoli ::
Kapitan Jack je izjavil:
codeMonkey je izjavil:
Kar sanjaj o 2x3000EUR neto, ce govorimo o nekih normalnih sluzbah.
Povprečna bruto plača v Avstriji je približno 3k eur, neto pa okoli 2225 eur.
Daleč od tega, da so to sanje.. ta podatek je prav tako za leto 2021, danes je to najbrž že višje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Das durchschnittliche Brutto-Monatseinkommen (14 mal) der Arbeiter/-innen und Angestellten in Österreich betrug 2021 rund 2.700 Euro
1.940,25 € NETO
Kar je pljunek v morje za avstrijske cene in standard.
1.940,25 € NETO
Kapitan Jack je izjavil:
Das durchschnittliche Brutto-Monatseinkommen (14 mal) der Arbeiter/-innen und Angestellten in Österreich betrug 2021 rund 2.700 Euro
1.940,25 € NETO
https://www.statistik.at/statistiken/be...
Je bilo višje, ne vem kje si dobil ta podatek.
Danes smo že 2023, kar pomeni, da je verjetno še par stotakov višja plača.. brez problema 2 v Avstriji zaslužita skupaj 5 jurčkov.
Vem kaj govorim, ker zivim v Avstriji. Dva bosta zasluzila 5 jurckov neto, ce bosta dokaj visoko izobrazena in mela dober siht.
https://finanzrechner.at/gehaltsverglei...
Ček mau, se pravi da tričetrt slotecha zasluži tolk kot malo boljši par v Avstriji, in mi odpiramo temo o cenah na Hrvaškem...
Kapitan Jack je izjavil:
Vem kaj govorim, ker zivim v Avstriji. Dva bosta zasluzila 5 jurckov neto, ce bosta dokaj visoko izobrazena in mela dober siht.
Dva povprečneža v Avstriji sta v 2021 dobila 4500 eur neto, danes je to verjetno 5k.
Statistika ne laže, če pa ti delaš v Avstriji za male pare, je pa tvoj problem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Ček mau, se pravi da tričetrt slotecha zasluži tolk kot malo boljši par v Avstriji, in mi odpiramo temo o cenah na Hrvaškem...
Ne vem kok dobite v slovenistanu, ampak v Avstriji so place dalec od tega kar si folk misli.
Lahko se dobi sigurno tud 7dmico na mesec, ampak moras met res dober siht. Kaksen dober CCNP z dolgoletnimi izkusnjami bo dobil cirka 4500-4700 neto na mesec x 12. Torej tle je not premija, 13tka in 14tka. Ce se zenica dobr dela, potem gre.
velikBrokoli je izjavil:
Kapitan Jack je izjavil:
Dva povprečneža v Avstriji sta v 2021 dobila 4500 eur neto, danes je to verjetno 5k.
Statistika ne laže, če pa ti delaš v Avstriji za male pare, je pa tvoj problem
Če so razmerja ista kot v Sloveniji, to pomeni, da je takih tretjina. Ni to "kar vsak".
Poglejte še enkrat moj link: https://www.statistik.at/statistiken/be...
Leta 2021 je bila mediana neto plača v Avstriji 2224 eur. Torej 50% Avstrijcev zasluži več od tega. Ni to kar vsak, je pa vsak drugi. Ne vem kaj bi še radi..
Leta 2021 je bila mediana neto plača v Avstriji 2224 eur. Torej 50% Avstrijcev zasluži več od tega. Ni to kar vsak, je pa vsak drugi. Ne vem kaj bi še radi..
Narobe. Marca smo v Sloveniji imeli sledeče povprečne plače:
Bruto: 2.191,85 EUR, neto: 1.423,75 EUR
Misliš, da jih polovica dobi več kot to? Krepko se motiš. Polovica bi jih dobila več kot to, če bi bile plače normalno razporejene in bi tisti z najnižjo plačo dobili 0,01 eur. Tako pa tisti z najnižjo plačo še vedno dobijo 900+ eur neto, kar že v štartu dvigne povprečje na najmanj 900+. Da ne omenimo vseh slotechovcev, ki dobijo pa 5k + neto. Vsi takšni konkretno dvigajo povprečje.
Polovica dobi več kot je mediana, ne povprečje.
Misliš, da jih polovica dobi več kot to? Krepko se motiš. Polovica bi jih dobila več kot to, če bi bile plače normalno razporejene in bi tisti z najnižjo plačo dobili 0,01 eur. Tako pa tisti z najnižjo plačo še vedno dobijo 900+ eur neto, kar že v štartu dvigne povprečje na najmanj 900+. Da ne omenimo vseh slotechovcev, ki dobijo pa 5k + neto. Vsi takšni konkretno dvigajo povprečje.
Polovica dobi več kot je mediana, ne povprečje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Narobe. Marca smo v Sloveniji imeli sledeče povprečne plače:
Napisal sem za Avstrijo.
Uf... Sorry. Narobe sem prebral. Vidim, da si napisal za Avstrijo in celo mediano si uporabil.
Evo 164€/noc, dobis stedilnik iz juge se zravn.
https://www.airbnb.com/rooms/11506181?s...
Kurca dobijo 5 tisoc neto.
https://www.airbnb.com/rooms/11506181?s...
Da ne omenimo vseh slotechovcev, ki dobijo pa 5k + neto. Vsi takšni konkretno dvigajo povprečje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kapitan Jack ()
delavec44 ::
velikBrokoli je izjavil:
Kdorkoli zasluži več kot 2k neto na Slotechu, se laže. To je dokazano. Ni druge.
Itak. Za več kot 2k€ neto moraš na Alter.
Kapitan Jack je izjavil:
Če jih bereš in jim verjameš, je takih veliko.
Sicer pa sem tole zdaj zasledil za leto 2021.
https://www.stat.si/StatWeb/File/NewsIm...
Mogoče kdo ve kaj imajo v Zavrču, da tako odstopa povprečje?
Pa še tole:
Zaposleni pri pravnih osebah plačani precej bolje od tistih pri fizičnih osebah
Povprečna mesečna bruto plača zaposlenih pri pravnih osebah je znašala 2.177 EUR, pri fizičnih osebah pa 1.343 EUR.
To je verjetno zaradi plačil na roke? Vsaj po mojih izkušnjah je tega pri SP-jih kar precej. Nadure se plačajo na roke, da ni treba plačati toliko davka, pa da ni treba nadur plačati po zakonsko dolečeni višji ceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Kdo bi si mislil, da tech folk na tech forumu dela za višjo plačo od povprečnega Slovenca sploh preko normiranca res ni problem pospraviti 5k neto mesečno..
V avstrijski mediani so tudi "regres" in "božičnica", pa bi reku da tudi prevoz in malica. Regres in božičnica, pri povprečni plači, je vsaj še 150 evrov mesečno. Prevoz, malica, 200. In smo nekje pri 1800, če je povprečna dobrih 1400. Mediana je pač nekaj nižje. Ja, normalno, da so v Avstriji boljše plače, ampak treba upoštevat da so v Avstriji visoke tudi glede na ostalo zahodno Evropo. Nismo pa več toliko zadaj. Ni več faktor x2, ali celo x3, kot je tudi že kdaj bil.
LeQuack ::
gruntfürmich je izjavil:
Kapitan Jack je izjavil:
Gledam Pulo letos za ene 10 dni. Apartman nic posebenega. Pa koji je to kurec po par jurjev za posran apartma?
Kar je prevec je prevec. Dejmo govorte lokacije v Italiji, da jim jebem mater s takimi cenami. Ce bi bilo iz zlata ne grem za ta kes.
hrvati si ne želijo več masovnega turizma, zato so dvignili cene kolikor so lahko. čisto enako kot to počne ves razviti svet. ne želijo več revežev da jim delajo gužno na cestah in na obalah, še manj da si želijo revežev slovenčkov pavšalistov, ki pripeljejo na hrvatijo pol kuferam hrane.
kdor je revež naj gre drugam ali bo doma.
še malo pa bodo obdavčili slovenske nepremičnine; sirugno že vsaj desetletje gruntajo kako bodo to izvedli. slovenčeki pa v jok in na drevo...
To je zahodni kapitalizem. Dopust je samo za premožne. Kje si videl da delavci hodijo na morje vsako leto? Še Googlovi inženirji si dopust vzamejo samo če zbolijo.
Quack !
Sparkxl ::
V avstrijski mediani so tudi "regres" in "božičnica", pa bi reku da tudi prevoz in malica. Regres in božičnica, pri povprečni plači, je vsaj še 150 evrov mesečno. Prevoz, malica, 200. In smo nekje pri 1800, če je povprečna dobrih 1400. Mediana je pač nekaj nižje. Ja, normalno, da so v Avstriji boljše plače, ampak treba upoštevat da so v Avstriji visoke tudi glede na ostalo zahodno Evropo. Nismo pa več toliko zadaj. Ni več faktor x2, ali celo x3, kot je tudi že kdaj bil.
Ne obstaja avstrijska ali slovenska ali španska mediana, ampak obstaja samo mediana. Ki je seštevek letnih dohodkov. Ne mesečnih plač. O kakih malicah in prevozu točno sanjaš v avstriji? Prevoz je davčna olajšava, malica pa ali ne obstaja, ali so boni, ali pa poceni menza, subvencionirana s strani delodajalca.
Razlika med našimi in at plačami je kaka je, ampak bo se pomoje ob visoki inflaciji večala. Ker pri nas so plače povsem prepuščene trgu, pri njih pa letno usklajene s kolektivnimi pogodbami. In njihovi sindikati, za razliko od naših, dejansko fejst delajo v korist delavcev. V moji kolektivni pogodbi recimo piše pri letnemu uskalejvanju plač: oktoberska inflacija + 0,5%. Kar pomeni da so nam lani recimo dvignili plače za okrog 11%.
Ne obstaja avstrijska ali slovenska ali španska mediana, ampak obstaja samo mediana.
Aha, ne obstaja slovenska in avstrijska mediana, ker kar združimo slovenske in avstrijske plače in dobimo mediano? Prvič slišim.
Ki je seštevek letnih dohodkov.
Zato pa pravim, da treba slovenski mediani prištet regres, božičnico, malico in prevoz in preračunat na leto, ker tisto kar se objavlja pod slovensko uradno statistiko, tega ne šteje v bruto niti neto plačo.
Razlika med našimi in at plačami je kaka je, ampak bo se pomoje ob visoki inflaciji večala. Ker pri nas so plače povsem prepuščene trgu, pri njih pa letno usklajene s kolektivnimi pogodbami.
Kolektivne pogodbe so lahko tudi ovira, ne samo prednost. Jaz sem si za isto delo dvignil plačo za skoraj 50% v dobrem letu, brez kolektivne pogodbe. Če bi bil na njej, bi bila ta malo težka. In poznam jih še veliko, ki so šli do šefa in pojasnili situacijo...da je opcij več. Kaj bi naredili, če bi itak vsi bli na kolektivni? Šli v drugo firmo, kjer bi dobili enako? Brez veze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21349 (6440) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30996 (4627) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37706 (30528) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8899 (6617) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43451 (33495) | ThinkPad |