» »

Nakup preko Alibabe, če nisi davčni zavezanec

Nakup preko Alibabe, če nisi davčni zavezanec

mrTwelveTrees ::

Kolega je kupil 2 izdelka preko Alibabe, plačal davek, vse ok, dobil robo.
Ima S.P. in ni davčni zavezanec.
Alibaba mu pošilja maile, da mora vnesti davčno.
Če nisi davčni zavezanec nimaš spredaj SI, vpišeš samo številko. To pa potem Alibaba zavrne.

Ali naj enostavno ignorira te maile ?

starfotr ::

Če je naša carina že vse uredila, potem pač ignore.

Ja, te 2 izdelka ki sta bila naročena sta bila v vrednosti po 150eur in sta bila poslana na isti način kot AliExpress (preko EU pošte v slo).

Kako naj se kitajcu razloži, da podjetje ni davčni zavezanec, da ima davčno samo številko ?
Sicer znam uporabiti Google translate, ali po angleško napisati, vendar se sliši čudno.

Vice ::

Meni davčne od dveh firm alibaba ni prepoznala. Pri naročilu sem samo rekel kateo ime firme naj dajo pred naslov. Gre se za konkretne vrednosti in nikoli ni bilo problema.

mRhcPf ::

to iz alibabe pošljejo kar po pošti? se mi je zdelo, da moraš kar poznati incoterms...

Pošljejo tako kot se dogovoriš, jaz se vedno tako, da mi dajo ceno za DDP ker imaš najmanj komplikacij.

vres.ales ::

Te maile tudi jaz vedno dobivam
Jih lepo ignoriraš, ker je to itak system mail, prodajalci pa te nikoli ne vprašajo za davčno

Janez98 ::

Pozdravljeni,
Zanimam se za nakup ene stvari v vrednosti 900eur sedaj me pa zanima tam je napisano da je ddp to pomeni da davka ne plačam jaz ampak pošiljatelj in se nekaj me zanima če ima prodajalec verified oznako verjetno ne gre za sam,
Hvala za odgovore.

vres.ales ::

Če ni pošiljka iz EU boš plačal davek.

Janez98 je izjavil:

Pozdravljeni,
Zanimam se za nakup ene stvari v vrednosti 900eur sedaj me pa zanima tam je napisano da je ddp to pomeni da davka ne plačam jaz ampak pošiljatelj in se nekaj me zanima če ima prodajalec verified oznako verjetno ne gre za sam,
Hvala za odgovore.

Iz prve roke, če pošlje kot DDP ti nič dodatno ne plačaš, ni važno iz kje pošlje, tretje galeksije, ali neke enklave v tihem oceanu....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijava TRR v tujini?

Oddelek: Loža
256468 (5388) BlaY0
»

EU proti Applu: Irska se hoče pritožiti

Oddelek: Novice / Tožbe
4615218 (12437) Invictus
»