Forum » Loža » Čiščenje fasade - štrajfiks
Čiščenje fasade - štrajfiks
Avenger ::
Bil bi dvojni projekt, pri mojih in pri njenih, tako da je površina ogromna in zato tudi ne bi bilo "škoda" denarja, v smislu nabave opreme. Še vedno bi bilo bistveno cenejše od obnove fasad. Gledam pri Kärcherju, ampak imam nekaj v spominu, da je kvaliteta, ki je zdaj njihov sivi (profi) program, tisto po čemer je bil Kärcher v preteklosti znan kot kvaliteten. Skratka, od nekdaj so bili rumeni, potem so uvedli siv program, rumen program je pa cenena, nekvalitetna kitajska roba. So testirali K2 in pumpa ni preživela več kot 50 ur. Kako je s K7 ne vem. Zato pogledujem proti profi programu, npr. HD 5/15 CX. Čistilec mora bit mobilen, tako da ga lahko daš tudi v avto, enofazni tok, potrebna je teleskopska cev, 6-7 metrov. In kakor mi ne bi bilo škoda dat jurja za napravo, ki potem dela naslednjih 20 let in ima zagotovljen servis in dele, so mi oči ven padle, ko sem gledal ceno dodatne opreme pri profi programu. Razne variante z lojtrami, odri, ročnim krtačenjem ipd. odpadejo.
Ne vem tudi, ali ne bi bilo bolje čistit s toplo vodo, oziroma ali s toplo vodo res bistveno bolje/hitreje čistiš? Za avto prat mi niti ni tolk pomemben čistilc, mamo enega na hladno, pač dela, zdrgneš pa na roko z gobico.
Je to že kdo počel?
Ne vem tudi, ali ne bi bilo bolje čistit s toplo vodo, oziroma ali s toplo vodo res bistveno bolje/hitreje čistiš? Za avto prat mi niti ni tolk pomemben čistilc, mamo enega na hladno, pač dela, zdrgneš pa na roko z gobico.
Je to že kdo počel?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
starfotr ::
Ne vem sicer kakšno fasado imaš, vendar jaz ne bi nič čistil, če ni ravno zelo umazano.
Poglej v te smeri raje:
Poglej v te smeri raje:
mailer ::
Smo prali fasado z enim bolj švoh, niti ne vem kater model je bil. Brez podaljškov in delovnim premičnim odrom višine cca 4m. Je dobro, da je več ljudi prisotnih zaradi same varnosti, ker se prej omenjen oder dokaj hitro prekucne. Za povprečno hišo na dveh straneh sva porabila dva cca 8-12 ur. Je bilo več priprave kot samega pranja zaradi konfiguracije terena. Oder sva privezala z gurtnami na špirovce ostrešja.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
itsme ::
Fasado sem očistil samo s tem:
https://www.merkur.si/odstranjevalec-pl...
Pošprical in čez nekaj minut (ali ur?) je bla fasada čista. Tudi splahoval nisem.
https://www.merkur.si/odstranjevalec-pl...
Pošprical in čez nekaj minut (ali ur?) je bla fasada čista. Tudi splahoval nisem.
iso2000 ::
Jaz sem ravno včeraj čistil tlakovce okrog hiše z visokotlačnim čistilcem in mi je nekaj sivnjarije zmetalo tudi na fasado. To sem potem očistil s šobo za avto, ki je šibkejša od tiste za tklaovce. Usput sem še malo alge potegnil in jih je delno tudi opralo. Sem pa bral da je najlažje našpricat fasado z nekim klorovim pripravkom (Clox) in potem bolj ko ne alge odmrejo in je dela konec. To bom preizkusil v prihodnjih dneh.
Če se kdo vsaj malo spozna na fasade - sem opazil na parih koncih da je odpadla barva pri stiku s tlakovci. Ne vem, ali sem jaz tole povzročil z visokotlačnim čistilcem, da sem potegnil še po steni, ali se je barva napihnila. V glavnem, kako bi tole saniral - glej fotografiji.
Vidi se mrežica, pa lepilo seveda. Tanka barvna plast je odstopila. Si predstavljam, da če pokličem fasaderja, da se mi bo samo smejal, ali pa bodo hoteli celo steno na novo delati... Vsaj do sedaj imam slabe izkušnje z mojstri, ko pride do popravil raznih takšnih prčkarij.
No, če ima kdo kakšen predlog za popravilo se priporočam!
EDIT: sem opazil, da je že itsme omenil ravno čistilo Clox.
Če se kdo vsaj malo spozna na fasade - sem opazil na parih koncih da je odpadla barva pri stiku s tlakovci. Ne vem, ali sem jaz tole povzročil z visokotlačnim čistilcem, da sem potegnil še po steni, ali se je barva napihnila. V glavnem, kako bi tole saniral - glej fotografiji.
Vidi se mrežica, pa lepilo seveda. Tanka barvna plast je odstopila. Si predstavljam, da če pokličem fasaderja, da se mi bo samo smejal, ali pa bodo hoteli celo steno na novo delati... Vsaj do sedaj imam slabe izkušnje z mojstri, ko pride do popravil raznih takšnih prčkarij.
No, če ima kdo kakšen predlog za popravilo se priporočam!
EDIT: sem opazil, da je že itsme omenil ravno čistilo Clox.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iso2000 ()
PacificBlue ::
Imas v Merkurju renovirni fasadni omet potem pa se enkrat cez zakljucni fasadni sloj.
I’m out.
:3
:3
A. Smith ::
Kar se tiče visokotlačnih čistilcev slišim, da je Nilfisk najbolj zanesljiv. Očitno obstajajo pri nas tudi servisi.
Debata o visokotlačnih čistilcih je že bila TUKAJ.
Debata o visokotlačnih čistilcih je že bila TUKAJ.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
unix ::
Pri naši hiši smo imeli podoben problem umazanija na severni strani alge. Poizkušal sem z visokotlačnim čistilcem vendar dokaj brez uspeha. Kasneje smo se odločili, da nam to naredijo drugi. Izbrali smo sipro - https://cista-fasada.si res več kot zadovoljen z njihovo storitvijo ter odnosom (dejansko je bilo tako da je vse štimalo kot smo se dogovorili po mailih in klicu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 31071 (3073) | Zvezdica27 |
» | visokotlačni čistilecOddelek: Loža | 10003 (3773) | lejko0 |
» | Pranje avtomobila doma (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25339 (14871) | radmannsdorf |
» | Visokotlačni čistilecOddelek: Loža | 14830 (10294) | LeXani |
» | Nakup visokotlačnega čistilca KarcherOddelek: Kaj kupiti | 7546 (7203) | Yoxi |