» »

"Spam" SMS-i

"Spam" SMS-i

matinsug ::

Približno zadnji teden dobivam po 10+ sporočil dnevno za dvojno avtentikacija.

Sporočila dobivam iz portalov kot so:
- Nomago Bikes Ljubljana
- Keks Pay
- Verse
- Messagenet
- Hitch
- BeReal...

Ima kdo podobno izkušnjo oz. kako se znebiti tega problema?

starfotr ::

Katero aplikacijo si si nazadnje inštaliral?

mojsterleo ::

Meni je dva tedna nazaj pol dneva pošiljalo sporočila s kodami za nek korejski amazon portal. Predvidevam da je nekdo za dvojno avtentikacijo uporabil pomotoma mojo cifro.

Drugače pa res ne vem kaj je fora.:|

Karen ::

ne, hekerji zlorabijo, naredijo skripto pa pošiljajo na random cifre v določeni državi. Sistem pošilja sms verifikacijo pri registraciji, če ta nima captcha samo endpoint kliče non-stop, pa jim nabija stroške za sms pošiljanje. Ni zadaj nič drugega kot delanje škode.

Saul Goodman ::

https://www.cert.si/neobicajna-sms-spor...

Tle je novica od si-certa. Sicer je pa tko, kot je Karen napisala. Nepridipravi nabijajo stroške tem ponudnikom storitev, od katere dobite SMS. Prejemniki sporočil s(m)o le kolateralna škoda.

Jusk ::

Lep pozdrav,upam da pišem v pravo temo. Danes sem prejel čuden sms iz številke +22081064271,v katerem piše "zaradi tezav z naslovom bo vas paket vrnjen v sortirni center,posodobite veljaven in pravilen naslov za posiljanje" zraven je pa nek čuden link,ki ga nisem odprl. Naročil prek spleta nimam odprtih,sem 100% da gre za nek phising,tako da block stevilke in izbris. Še kdo prejel kaj podobnega? Lep dan še naprej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jusk ()

starfotr ::

Nisi edini. Nič klikat, samo izbriši. Blokada ne pomaga nič, ker prihaja vedno iz drugih številk.

starfotr je izjavil:

Nisi edini. Nič klikat, samo izbriši. Blokada ne pomaga nič, ker prihaja vedno iz drugih številk.

Saj vem da nisem edini,pred nekaj meseci sem dobil podoben sms iz dveh različnih ampak podobnih številk v roku nekaj minut,šlo se je pa da se moram prijavit na neko spletno stran za nagrado,vedno so neki čudni linki v igri,ki pa jih nikoli ne odprem ker ZKP ve da gre za scam. Sam tko sem vprašal če je še kdo dobil,ker sem siguren da se to kar masovno pošilja. Vedno pa takoj blokiram take čudne številke

Zadnje dni redno dobivam vsakič iz druge številke scam,kao NLB,posodobite številko in nek čuden link. Vedno blokiram cifro,ampak je vsakič iz druge,res so neumorni;((

Dober dan ::

Kdor bi rad še več spama, si naj kupi jabuk.. prek iMessages dobivam svašta spama. Sploh nwm od kod pride naslov spamerjem.. Sem kar izklopil iMessagege. Bum, izginilo 80% spama. Se mi je moja smejala, ko sem ji kazal, koliko paketov imam na pošti. Ni minil teden dni, je začela tudi žena prejemati sporočila. Zdaj uporabljava viber:))

AndrejS ::

@Dober dan
Ni kriv Jabuk - kriv je uporabnik - jaz mam jabuka pa nič spama preko iMessage

OutOfTheBox ::

Dober dan je izjavil:

Kdor bi rad še več spama, si naj kupi jabuk.. prek iMessages dobivam svašta spama. Sploh nwm od kod pride naslov spamerjem.. Sem kar izklopil iMessagege. Bum, izginilo 80% spama. Se mi je moja smejala, ko sem ji kazal, koliko paketov imam na pošti. Ni minil teden dni, je začela tudi žena prejemati sporočila. Zdaj uporabljava viber:))

Sporočila, ki jih dobivaš preko iMessage pridejo na tvojo telefonsko številko ali "email". Če si izklopil iMessage in ne dobivaš več spama potem pomeni da lahko tvoj telefon prejema sporočila samo še na telefonsko številko in ne več na mail vezan na icloud (to razloži zakaj lahko prejmeš iMessage tudi če nimaš SIM kartice v telefonu, imaš pa vezan tja svoj iCloud).

Kar efektivno pomeni da je tvoj mail ki je vezan na iCloud, bil na tak ali drugačen način "compromised", ljudje ki ti pošiljajo spam pa uporabljajo Applovo platformo (iMessage).

Eden od sorodnikov dobiva podobno spam na iMessage, je pa pred časom v neko levo spletno stran vpisoval svoj mail. Spletna stran lahko tudi enostavno popredalčka kater OS uporabljaš in tako potem spamerji uporabljajo platofrmo za sporočanje pri kateri te bodo zagotovo dosegli, pri Applu je to ponavadi iMessage.

Zgodovina sprememb…

SloTechCEO ::

Tocno to, +1 @OutOfTheBox
Kaj ima veze telefon s tem da vtikate email kamor se da? Narediti posebej email za osebne zadeve in icloud ter en email za spam, e-nakupovanje pa nebo problemov. Enako s telefonskimi ciframi, ce kaj vec kupujete ali prodajate po internetu kupite burner SIM pa napolnite 5 eur. Pa ne pozabiti preverit ali je telefonska javno dostopna v TIS.

Nikoli nisem imel problemov s scami ali tujimi ciframi.

Dober dan ::

Vem, kako deluje iMessages.. Bolj je hecno to, da uporabljam random icloud zaporedje znakov za naslov (primer: skkajshdjdidksjejeu@icloud.com). Slednjega pa ne uporabljam nikjer, razen za vpis v icloud oz. za uporabo iPhona. Applov mail je itak neuporaben. In ja, kot sem rekel. iMessages sem izklopil in nimam več problemov. Ima pa vezo telefon, ker na gnusmas iMessages ni. Kar se tiče mailov, nimam niti enega spam maila nikoli. Za retard strani uporabljam Hide my email funkcijo. Tako, da ne neki na pamet..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po treh desetletjih SMS-ov je čas za RCS (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8322292 (669) Lonsarg
»

Beeper obupal nad iMessage

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
183869 (2260) Lonsarg
»

Beeper Mini pošilja modre oblačke z Androida na iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
285448 (2637) LeQuack
»

Pošiljanje sporočil iMessage tudi iz Windows 11