Forum » Pomoč in nasveti » Zbrisalo CD pogone!
Zbrisalo CD pogone!
drofa13 ::
V WIN98 mi je naenkrat zbrisalo CD pogone (CD in CDRW). V raziskovalcu, v moj računalnik in upravitelj naprav nista več vidna. Kako lahko to popravim!
Hvala!
Hvala!
Lith ::
pejt v Safe mode (F5 na začetku ) in pod System properties - Device manager poišči IDE ATA/ATAPI controllers, klikni + in zbriši ven primary oz. secondary IDE...
Potem ponovno zaženi Win normalno in ob zagonu naj bi Windowsi zaznali novo opremo (kaj misliš katero?)
Še nekaj : če praviš, da jih je kar naenkrat zbrisalo, potem si sigurno nekaj instaliral, zato pa imajo winsi REGISTRY Backup - zaženi winse v DOS only mode (na začetku F8) in vtipkaj SCANREG, potem bo program preveril stanje registra in ti ponudil obnovitev iz starejše verzije - izberi si primerno če se spomniš kdaj je delovalo v redu in povrni tisto stanje (datoteke imajo različne datume in čas nastanka), če scanreg ne dela, lahko to narediš ročno v mapi c:\windows\sysbckup (ta mapa je skrita ampak nič zato), tam najdeš fajle RB001.CAB do RB005.CAB --- izberi si primerno in jo razpakiraj (extract rb003.cab .. - pikice zato, da ta arhiv razpakiraš v mapo \windows , ne pa ...\sysbckup, ker tam ne pomenijo tisti fajli čisto nič)
uf, ne da se mi več pisat, srečno....
Potem ponovno zaženi Win normalno in ob zagonu naj bi Windowsi zaznali novo opremo (kaj misliš katero?)
Še nekaj : če praviš, da jih je kar naenkrat zbrisalo, potem si sigurno nekaj instaliral, zato pa imajo winsi REGISTRY Backup - zaženi winse v DOS only mode (na začetku F8) in vtipkaj SCANREG, potem bo program preveril stanje registra in ti ponudil obnovitev iz starejše verzije - izberi si primerno če se spomniš kdaj je delovalo v redu in povrni tisto stanje (datoteke imajo različne datume in čas nastanka), če scanreg ne dela, lahko to narediš ročno v mapi c:\windows\sysbckup (ta mapa je skrita ampak nič zato), tam najdeš fajle RB001.CAB do RB005.CAB --- izberi si primerno in jo razpakiraj (extract rb003.cab .. - pikice zato, da ta arhiv razpakiraš v mapo \windows , ne pa ...\sysbckup, ker tam ne pomenijo tisti fajli čisto nič)
uf, ne da se mi več pisat, srečno....
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lith ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win7, kako namestim Language pack ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 29099 (18342) | GTX970 |
» | Trojanski konjOddelek: Pomoč in nasveti | 4097 (3708) | KaiCris |
» | Windows 98 - moder ekran z naslednjo vsebino...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1654 (1533) | Vajenc |
» | Kam izginja plac na c:-ju ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1889 (1563) | CaqKa |
» | Win98 ne vidi CD ROMovOddelek: Strojna oprema | 830 (786) | JanezC |