» »

Win98 ne vidi CD ROMov

Win98 ne vidi CD ROMov

Joze_K ::

imam Win98 pa mi zdaj naenkrat ne vidi CDROMOv (imam Liteon RW in Pioneerov DVD), dosedaj je vse OK delalo.

opis: V BIOSu jih lepo najde in izpiše, ko zažene Winse pa ne ugotovi da jih ni, niti ne sproži čarovnika za nov hardvare.

Pa sem v BIOSU jih nastavil na 0 / None, pa sprožil Winse pa spet ni opazil razlike
sem jih nazaj vklopil pa spet nema njih

Gledam pod moj računalnik lastnosti pa nima krmilnika za CDROM v spisku

A se da to kako nastaviti? Sem bil nekaj z VIA driverji experimentiral (za bratov računalnik) saj moj je Celeron brez VIA, pa mislim, da so mi takrat zginli diski, četudi se je instalacija sama prekinla ker kako ni prava plata.

Kako nazaj dobiti te presnete CDROMe

Joze_K ::

Aha pa ko sem prvič zagnal NEROta se mi je ustvaril v Lastnostih Mojega Računalnika navidezen disk SCSI disk - Virtual disk - tega drugače ko je vse OK delovalo ni bilo med lastnostmi računalnika...

no pa resno, kako naj nazaj do CD Romov pridem?

Joze_K ::

A nobeden ni imel takega problema - a nobeden nič ne ve...

kak nasvet, please... sem v starih postih bral, da je potrebno driverje matične zamenjati, jaz pa mam še celerona300 pa za to plato na spletni strani proizvajalca ni nobenih driverjev...

... saj ni res pa je..... da nobeden nič ne ve?!

Lith ::

poslusaj:

najprej zaženi v Safe mode in tam ZBRIŠI ven krmilnike za IDE (primary, secondary, master) in potem ponovno zaženi in upaj na najboljše

gonilniki za matično ploščo so vsi skupaj enih 4 vrste (toliko različnih je sistemskih naborov za plošče - SiS, Intel, Via, nForce) in vsaka plošča ima nekaj izmed njih - te gonilnike najdeš na ustrezni strani proizvajalca matičnih plošč, npr. Via rabi Via Hyperion drivers - > www.viaarena.com, Intel ima na svoji strani pod Support & download, na levi Chipsets -> chipset software -> IntelŽ Chipset Software Installation Utility.... itd.

ja znajdi se že malo po Googlu...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Spajky ::

Joze_K, jest mam zdej enak problem na moji rezevni mašini, ma bom zrihtal drugače kot ti svetujem: Če je problem star 5 dni ali manj, zamenjaj register z nepoškodovanim: v real DOS z vpisom Scanreg/restore (+Enter) komando všaltaš Registry Checker, potem izberi najstarejšega Rb00X.cab in restavriraj. Napaka je globoko v registru winsov in mnogokrat nič ne pomaga razen to (ali reinstalacija ali zamenjava registra s kakim starim iz Back-Upa)... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

JanezC ::

Hej, problem je NERO - zbriši virtualni disk, ravno včeraj sem imel ta problem, ker CD-RW ni nič znal prebrati, izklopil virtual disk pa je normalno delal naprej. Pazi tudi na to, da piše - vklopi (v resnici ga boš pa izklopil). Virtual disk od Nerota imaš tudi v nadzorni plošči. Pa ne pozabi narediti ponovnega zagona Win.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen računalnik na Windows 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
5963 (908) jb_j
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193124 (2101) Gutjerez
»

Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5610189 (6636) kriko1
»

Ultra DMA

Oddelek: Strojna oprema
322198 (1603) amigo_no1
»

NUJNO!!!!!!PROMLEM PRI RAČUNALU!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111218 (1029) cekr

Več podobnih tem