» »

uriniranje mačk po objektih zunaj

uriniranje mačk po objektih zunaj

Vanich ::

Torej, kako humano preprečiti uriniranje mačk po: hiši, garaži, ograjah, itd.? Dajo se sicer kupiti neki repelenti, tegale bom probal tudi sam - po mnenjih kupcev, baje tudi pretežno funkcionira. Še kakšen način? Kakšne rastline za posadit? Groba sila in orožje odpade. Psi ravno tako. Mogoče ultrazvočni odganjalec za podlasice?

OutOfTheBox ::

Najbolj pomaga da se sprijazneš s tem da tega ne moreš kontrolirat oz. preprečit. Tudi če bi obstajali določeni repelenti, bi jih moral vedno nanašati tam kjer žival urinira, ker se zadeva spere dol.

Okol moje bajte hodi dost mačk, ene par jih še jaz nafotram, pa nisem opazil da bi mi urinirali po hiši. A je pri tebi res tak problem?

WhiteAngel ::

Da preprečiš uriniranje mačk znotraj hiše, jih daš ven za nekaj ur na dan. Zunaj jim pripraviš peščeno podlago in bodo avtomatično tja hodili opravljat potrebo, ker radi grebejo. Mački pa špricajo še tiste spolne izločke, kar med hojo, lahko tudi nekaj metrov stran. Proti temu se pa ne moreš borit, razen da ga kastriraš.

Psi so pa druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Sterilizacija, boljsa vzgoja.

Tisti sprej kot vidim, samo prekrije vonj, ne pa preprecuje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

dunda ::

Koliko pa ti sosedovi vragi poserjejo pri nas. Njive, grede, cvetlična območja, predpražnike ... očitno res nismo prijatelji.
To je prav neverjetno.
Nimamo humane rešitve.
https://www.kacnje.eu

PacificBlue ::

Če so mačke že navajene scat, jim tud sterilizacija ne pomaga.
I’m out.
:3

Horas ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sterilizacija, boljsa vzgoja.

Tisti sprej kot vidim, samo prekrije vonj, ne pa preprecuje.

kaj ima sterilizacija veze z lulanjem? lulanje kot naravano nujna stvar se ne da preprečit kenede, označevanje krajev in objektov pa tudi.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

S sterilizacijo so macke manj divje in potepuske. Nase macke grejo scat v pesek ali zelo dalec na travnik, prek ceste. Srat pa najveckrat v krtijevec. Kot pravim vzgoja.

Tak da malo manj cartanja in malo vec prisotnosti pri tem kaj pocne. Ja, vcasih je treba tudi povzdignit glas in ce je potrebno tudi kaksen samar.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Mačke niso moje - so od sosedov ali pa od bohvedkje. Ko se gonijo pač povsod z urinom označujejo svoj rajon (+ huronsko dretje in masovni pretepi, najraje ob 4H zjutraj, to je še za bonus) in to slučajno vključuje tudi mojo hišo in posest.

bemfa ::

Ne bi to, ne bi ono, ... Tablo postavi pa upaj, da jo mačke upoštevajo.

Zakaj potem orozje ni rešitev? Ze kaksne petarde bi znale resiti tezavo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

mihi666 ::

Jaz imam nadstrešek notri avto in tri motorje pridem zadnjič po dolgem času prvo sem mislil da mi olje teče z motorja potem pa ugotovim pa je vse poscano od mačk en sedež na motorju raztrgan ker si je nekdo kremplje brusil...

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zakaj potem orozje ni rešitev? Ze kaksne petarde bi znale resiti tezavo.

Ker so to tudi sosedovi mački in ker imam rad živali. Petarde so pa prepovedane.

D3m ::

Petarda je tudi rešitev.
|HP EliteBook|R5 6650U|

GregiB ::

Vanich je izjavil:

Ker so to tudi sosedovi mački in ker imam rad živali.

Potem pač... trpi...

Smo ljdje ena hecna bitja... Če imamo mravlje, jih množično s pipsi pa tistimi nastavki pobijamo, če imamo miši, nastavljamo pasti, pantakan, kaj vem kaj, u glavnem, vse te "divjake" odstranjamo za njihovo živelj enake načine... Ampak mucike so pa tak luštne... Potem ti pač naj ščije po bajti...
Jest bi šel sosedu in mu vljudno povedal, da če se je odločil imeti ljubljenčke, naj na njih ustrezno pazi in zanje poskrbi... Če ga najdem na svoji posesti, pade pod isto kategorijo kot katerikoli škodljivec...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

JohnnyM ::

Sam sem ta problem resil zelo elegantno:
- nase macke so sterilizirane,
- parcela je ograjena,
- na parceli je sedaj spuscen prijazen kuza, ki sosedovih mack ne tolerira in jih prezene.

Od takrat ko sem vse to uredil, ni vec madezev urina po vogalih hise. Nase macke imajo mir pred sosedovimi macki, paritvenih koncertov pa tudi ni vec.
Ce bi slicajno kje nasel se kak urinski madez, pa ga preprosto sperem z vedrom vode in malo podrgnem z metlo ali kako krtaco.
Nas kuza pa urinira po kakih grmickih in travi, kar me ne moti.

Kaj pa če jih zadrogiram z Catnip-om? In jih navadim na njihovo mamilo - Mačja Meta? Samo, se bojim, da bo lahko potem še slabše.:))

mr_chai ::

Rešitev je pes.

Rešiš težavo z mački, zravn padobiš kup novih.

Mogoče razmisli o kakšni dobri ograji,okoli katere napelješ še žice ki jih napaja kakšnih 20 voltov.

Ne bo ti v celoti rešilo problema, ker mačke so iznajdljive.

Če nisi iz Tržiča, pol se sprijazni s tem, da težave ne moraš rešiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako boste danes žurali? (Silvestrovo 2020) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11411644 (4703) WizzardOfOZ
»

Potepuška mačka.

244792 (3739) Glugy
»

Letošnje miši - že mački obupujejo (strani: 1 2 3 )

12223641 (17694) zuz3k
»

Resen problem s psičkom (strani: 1 2 )

6813031 (11144) koyotee

Več podobnih tem