» »

VPS gostovanje-ponudniki?

VPS gostovanje-ponudniki?

Patrik0 ::

Zdravo katerega ponzdnika za vps se splaca vzet? Pa katero nadzorno plosco? Directadmin, plesk, vestacp, cpsnelbitd.? Se splaca morda tudi "managed hosting", kjer mi skrbijo za konfiguracijo in server?? Kakorkoli kaj priporocate?

Samael ::

Grozno, res grozno si to zastavil - zato ti najbrž ne odgovori nihče.

1. Kako naj vemo, katerega ponudnika se ti "splača" vzeti, če pa ne poznamo tvojega namena, uporabe, potreb?
Gameserver, webhosting, vpn, torrent, file storage ... vse zahteva različne resurse. Boš gostil zadeve, ki spadajo pod "mission critical" in ti je maksimalno pomembno, da ni izpadov, ali pa kakšen hobi blog, kjer jo precej dobro skozi odneseš tudi s solidnim budget hostingom. Boš gostil igre, kjer ti je pomemben nizek ping do uporabnikov in solidna ddos zaščita ali ne. Imaš namen kdaj pognati skozi kakšen torrent, kjer potrebuješ dmca ignored vps ali ne, itd.
Potem so pa še druge stvari, ti je lokacija pomembna, ni? Kakšen je budget in podobno. Tujina (Nemčija, Nizozemska...) je pri tem pogosto cenovno ugodnejša, kot Slovenija, kjer napram tujini gostovanje nekajkrat preplačaš - so pa seveda tudi tu prednosti (napr. Slovenski support, telefonska številka...)

2. Izmed naštetih control panelov je bil cPanel dolgo defacto standard profesionalnega webhostinga.
Nekaj časa nazaj so spremenili sistem licenciranja, kjer se je zadeva glede na individualni uporabniški račun svinjsko podražila in se vedno več ljudi odloča za Directadmin, ki sicer ni še povsem tam, kjer je cPanel, vendar po drugi strani povsem soliden in zadosten.
Plesk je precej blizu cPanelu, vendar tudi v istem lastništvu, tako da bi znali v prih. tudi tu spremeniti pogoje licenciranja, zato bi se jaz temu izognil.
Od plačljivh predlagam Directadmin.

Vestacp ... ne ne in ne. Razvoj tega kontrol panela je več ali manj zamrl, odkrite so bile številne ranljivosti, ki niso bile nikoli odpravljene, tako da se ga izogni.
Vestacp ima dva forka, prvi je myVesta ki se osredotoča predvsem na popravke ranljivosti stare veste, drugi pa Hestiacp, precej solidna, redno nadgrajena zadeva, ki jo uporabljam tudi sam.
Na splošno pa imaš v segmentu brezplačnih kontrol panelov ogromno izbire. Od dinozavrov tipa ISPConfig, Virtualmin ... pa do modernejših a la Cyberpanel, KeyHelp (ki z naslednjo nadgradnjo končno dobi nginx), že omenjena Hestiacp ... pa tudi kakšnega, ki je priljubljen, pa se ga je smiselni izgoniti kot napr. aapanel (single user kontrol panel z velikim potencialom deljenja podatkov s CCP).
Od zastonjskih predlagam Hestijo ali KeyHelp.

3. Se splaca morda tudi "managed hosting"?
Grozno, res grozno vprašanje.
Kako naj vemo če se ti izplača plačevati druge, da ti urejajo strežnik?
Meni osebno se prav nič ne izplača, da mi nekdo šari po strežniku, sam pa da bi to še ekstra plačeval. Po drugi strani pa samo ti sam veš, kakšne so tvoje zmogljivosti, tvoje znanje skrbeti, pa tudi čas in volja, da bo strežnik varen, da bodo up-to-date aplikacije delovale in podobno.
Managed VPS večinoma ni prav poceni zadeva. Tu moraš tudi vedeti, da od hostinga do hostinga obstajajo različne stopnje "managementa" ki so ga pripravljeni izvajati. Nekateri ti bodo zgolj usposobili server za delovanje, ureditili security and hardening, itd... ne bodo pa se vtikali v karkoli drugega, tvoje aplikacije in podobno.
Tisti, ki po drugi strani oglašujejo "full management" in ki jih lahko pokličeš, tudi da je nekaj narobe s tvojo stranjo, bla bla ... so po drugi strani manj prilagodljivi v smislu kontrol panela (ponujajo izključno cPanel, ki ga poznajo) itd ... in boš plačal še pa še.

Tu je smiselno vedeti še par stvari:
- za bilo kateri kontrol panel se boš odločil, se zavedaj, da boš s tem obtičal, zato dobro premisli. Migracije med različnimi kontrol paneli znajo biti precej boleč proces in če nimaš ustreznega znanja, boš nekomu za to plačal še pa še.
Problem je, ko se recimo pri plačljivem kontrol panelu skozi noč spremenijo pogoji licenciranja in te ta nenadoma stane več kot vps sam, po drugi strani pa je pri brezplačnih control panelih problem, da na dolgi rok razvoj marsikdaj zamre, se projekt ustavi, ni nikogar več, ki bi se ukvarjal s tem ... in potem obtičiš s komaj funkcionalni švicarskim sirom.

- tudi če ti managed hosting obljublja redne backupe, delaj svoje. Ne glede na to, kje, pri kom si, delaj backupe. Vedno in redno. Na dolgi rok bo šlo slej ko prej kaj narobe in takrat se boš lahko zanesel samo na samega sebe.

- če ti gre zgolj za gostovanje nekaj osebnih strani je mogoče bolj smisleno kot vps zakupiti webhosting ali mogoče celo reseller-webhosting opcijo. Cenovno pa tudi časovno ti ob tem odpade veliko skrbi, hkrati pa lahko vzporedno s tem preizkušaš kakšne poceni/budget VPS za tam 15 - 25 eur / letno.

Matr, sem se razpisal. Ko bi se še ti tako potrudil ;-)
Samael != Samuel

rokp ::

Oracle ponuja 4xVPS free (2xAMD + 2x Ampere ali 4xAmpere). Imajo kar nekaj lokacij po svetu. So pa v zadnjem casu malo zaostrili, ne sme biti idle (poglej si kriterije, kar steje kot idle), drugace ti ga ukinejo. Ce ti je to dovolj, tezko najdes cenejsega. ;)

Ales ::

Pri Oracle se ti na free tierju komot zgodi, da ti blokirajo dostop, zbrišejo vsebine in se potem delajo neumne. Na njihov brezplačne VPS-je postavljajte samo stvari, za katere je absolutno vseeno če delajo in če sploh obstajajo.

Lahko dam vseeno nekaj predlogov :)

Lahko si privoščiš "cloud" pri Hetznerju, Vultr, OVH, Digitalocean ... pa bo verjetno to to, lahko pa greš v še bolj budget vode, kjer je ogromno navlake, ki se jo je pametno ogniti v velikem loku, se pa vmes najde tudi kaj za ceno zelo solidnih unmanaged ponudnikov.

Unmanaged pomeni, da te ponudnik ne bo držal za ročico, ti pomagal pri tem in onemu, njegova edina obveznost je delujoča infrastruktura, medtem ko si za vse ostalo odgovoren sam.

1. Trenutno ima recimo Inceptionhosting (z njimi sem cca 11 let - solid rock zadeva) s kodo eggs2023 velikonočno akcijo kjer do vps-ja s četrtletnim, polletnim ali celoletnim predplačilom prideš za 50% ceneje. Tako dobiš napr za 15€/polletno ali 30€/letno:

2 CPU Core (Equal Share)
2 GB Ram
30 GB Pure NVMe SSD Disk space
6000 GB Bandwidth @ 1 gbit (shared)
1 x IPv4 address
1 x /64 IPv6

Veliko muske za malo denarja :) Serverji niso močno natlačeni z uporabniki (oversellani), tako da je delo tu milina. Ne marajo pa da se jih nadleguje z nepotrebnimi vprašanji - kot pravim, unmanaged hosting.

Amsterdam Link: https://clients.inceptionhosting.com/in...
Frankfurt Link: https://clients.inceptionhosting.com/in...

2. Greencloudvps - še en ponudnik z veliko muske za malo denarja, solidnim odzivnim časom supporta, ki pa na prvo žogo ni vedno najbolj uporaben :)

BudgetKVMDE-1 (budget linija)
2048MB RAM
1024MB SWAP
20GB SSD RAID-10 Hard drive
1 cores @ E5v4 CPU
1 IPv4
/64 IPv6
2TB Bandwidth
10Gbps Port
Linux OS
Frankfurt, DE Location
SolusVM Control Panel
Starting from
$15.00 USD / letno (imho za ta denar trenutno na trgu ne dobiš boljšega)

EPYCDE-1 (premium linija, modern CPU, NVMe disk)
Double RAM + Bandwidth for Triennial payments
No refund/Money back on this plan
2048MB RAM
1024MB SWAP
25GB NVMe 4.0 RAID-10 Hard drive
1 core @ EPYC Milan CPU
1 IPv4
/64 IPv6
3TB Bandwidth
10Gbps Port
Linux OS
Frankfurt, DE Location
SolusVM Control Panel
$25.00 USD / letno

https://greencloudvps.com/billing/store...
https://greencloudvps.com/billing/store...

Izredno veliko muske za malo denarja.

3. Racknerd

2 GB KVM VPS (Easter 2023)
2x vCPU Cores
45 GB SSD Storage
2 GB RAM
5000GB Monthly Premium Bandwidth
1Gbps Public Network Port
Full Root Admin Access
1 Dedicated IPv4 Address
KVM / SolusVM Control Panel - Reboot, Reinstall, Manage rDNS, & much more
Available in MULTIPLE LOCATIONS!
$21.98 / letno
https://my.racknerd.com/cart.php?a=add&...

Malo manj muske za še vedno malo denarja (nekoliko starejši serverji, itd) je pa stabilno.
Tu imajo od EU lokaciji samo Nizozemsko (kar je sicer čisto okej), IPv6 ne boš dočakal, je pa support neverjetno odziven.
Samael != Samuel

No da razčistim, takrat ko sme pisal post me ni bilo doma in sme hitro nastrku. Rabim VPS gostovanje za neko dobro ceno, ce je linux sistem pol ne rabim managed hosting za teh par posodobitev, ki jih sam urejam. Rabim vps z 4-6 vcpu; vsaj 60-100gb nvme placa, in 12-16gb rama. Rabim za spletne strani in spletne aplikacije. Vseeno ali jeponudnik pri nas ali v tujini. Sem gledal digitalocean pa je kar dragi, pri nas tka al tak je vse drago kot zafran, edino en ponudnik reavisy.si mi je zanimiv, ampak tam verjento ne rabim pricakovat nekega supporta. Sem gledal tudi linode pa mi zgleda kar solidno. Me je presenetu tudi contabo ampak pravijo da je oversellan, da se vse j*ebe-je full poceni, prepoceni-kar tudi potrjujejo uporabniki oz. bivše stranke.
Torej kaj mislite? Interserver, namecheap, linode, aws? Kaj se splača? Kaj je stabilno?

pegasus ::

Patrik0 je izjavil:

Rabim vps z 4-6 vcpu; vsaj 60-100gb nvme placa, in 12-16gb rama. Rabim za spletne strani in spletne aplikacije.
Huh? 20 let nazaj smo na taki konfiguraciji servirali par miljonov hitov na uro, na zelo dinamični web aplikaciji ...

Imaš pa res konkretne potrebe :) Mogoče bi bilo bolje za ta denar najeti kakšen mini cheap dedicated server pri Hetznerju ali OVH-u (Kimsufi) :)
Glede VPS ponudnikov "specializiranih" za večje pakete ima nemški Contabo trenutno "-50% Off Elsewhere" akcijo. Predvidevam, da je zgolj za prvi mesec, al ajde ... tvoje potrebe so res orjaške :)

Od dveh, ki si ju omenjal.

Slovenski Reavisys vodi fant, ki občasno ponikne, ima v življenju takšne, drugačne težave ... in bi njegov hosting priporočal kvečjemu za kakšen manjši hobby projekt. Server gostuje pri t-2 in je relativno stabilen, ne boš pa nikoli povsem siguren, kako bo jutri, a je zadeva na autopilotu ali ne, a je račun za datacenter poravnan ali ne. Lahko ga ujameš v momentu, ko bo zelo odziven ali v momentu, ko ti ne bo odpisal tri mesece. Dobesedno.

Linode. Super ponudnik, bil bi en mojih prvih predlogov, zdaj pa to ni več. Linode je pred nedavnim kupil CDN velikan Akamai in že napovedal prve spremembe, kot je ukinitev branda Linode, podražitve itd. Ne vemo, kaj se bo dogajalo z Linodom, vendar to ni več ponudnik, kot smo ga poznali doslej.
Samael != Samuel

c3p0 ::

Za tako kišto je dedicated že skoraj boljša opcija, ampak če iščeš managed, to odpade, ker očitno nimaš znanja.

Še vedno pa lahko komu plačaš, da ti rihta. Tu pa se verjetno zatakne pri EUR.

Reavisys... nice retro page, glede na opis zgoraj, pa ne bi hodil blizu. Aha, vidim da RAM slider ne deluje pri VPS configu. Višaš RAM, cena pa ostaja ista. Nič čudnega, da je OP-u všeč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Saj tudi proper billing sistema ni. Vse se zmeniš preko maila in poravnaš preko UPN-ja.
V bistvu škoda, da je izpadlo tako kot je, ker se mi zdi, da se je postavljalo z nekim potencialom, pa tudi server je relativno stabilen, ampak kaj ko vse temelji na eni osebi, ki tam je ali pa ni oz. se skozi življenska obdobja nima volje s tem ukvarjati.
Samael != Samuel

hojnikb ::

bolje da bi resellal kaksne package večjih ponudnikov, kot da pa se pečas z svojim hardwareom...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

bolje da bi resellal kaksne package večjih ponudnikov, kot da pa se pečas z svojim hardwareom...

Tole je pa malo random :))

(o kolokaciji ni bilo v tej temi nič govora)
Samael != Samuel

No evo jaz sem se odločil za hetzner cloud 160gb nvme, 4v cpu amd, 8gb rama, 32tb vandwidth+backup+firewall+lasten ip v4 in ip v6.
Je skupno dobrih 20€, namescen mam ubuntu 22.4 lts.
Dodatno plesk licenca web admin+360 security+wp toolkit+litespeed-50 do 55€
Pa se locen backup mam na drugbstreznik. Torej mesecno enih 70€ placam za vse. Ni slaba cena.

Hetzner se mi dopade ker na tej konzoli ponujajo ogromno, pa support nibtak slab. Ce je kaj narobe z pleskom se lahko 123 obrnem na njihov live support pa mi zrihtajo.

Vultr pa digital ocean sta mi predraga, linode vec ni to kar je blo, contabo pa je oversellan in ima starejso infrastrukturo. Ovh nikoli vec-sem zaradi pozara zgubil ogromno datotek iz varnostnih kopij. Sem bil doolgo pri njih. Reavisys pa sem skuzil kako je pa videl v fipo porocilih da je fant mel blokirane racune pa se mi neda obadat s tem pac ker rabim support ko kaj ne dela oz pomoc pa rabim server ki dela.

Kakorkoli hetzner je dobra odlocitev pa meseco ce kaj ne stima lahko nasledni mesec gres drugam.

Patrik0 je izjavil:

Dodatno plesk licenca web admin+360 security+wp toolkit+litespeed-50 do 55€
Ni slaba cena.

Holy crap ... za osebno rabo? Patrik, kdaj te bo srečala pamet 8-O
Samael != Samuel

Hetzner je kar OK, le za pošiljanje mailov je vsaj par let nazaj bil katastrofa, zaradi vsega spamminga. Celi IP bloki na spam listah. Tu pa ti shared hosting najebe. Če je zdaj kaj drugače, let me know. Lahko sicer rešiš s kakim clean smarthostom, a je spet dodatni setup in strošek.

Mislim, da bomo dobili novega hosting providerja :D. Litespeed se sicer bolj splača kupit licenco, mesečna cena je kar zasoljena.

Pardon sem povedal napacno open lite speed mam, plesk licenca pa se je ena stara od prej se vrljavna do avgusta letos. Bom jo porabo zakaj pa ne. Hetzner meni dela kar vredu tudi maili. Edino kaj insjo privzeto majo port 25 pa 465 blokam lahko ga ofblokiras sam moras vsaj 1 mesec tam bit pa z osebno moras bit verificiran pa podlat zahtevo za deblokado, drugace dela super.

Kar se pa pac pledka tice je stvar v tem da sem nanj pac navajen pa prevedenega mam vec al manj skoraj vse pa spila kak urica. Ce se kaj zjebe kak config gile nevem kje mi oji resijo v 10 minutah stvar. Ker vcasih tudi nimam cajta iskat tezave na serverjih. Uporablam ga ze 5/6 let pa nikoli ni blo nekih striktnih tezav s pleskom. Cpanel ko sem ga sprobal pa je nekaj slepu cel cajt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Patrik0 ()

Tu je problem IP "sosedov" in si lahko hitro guilty by association, čeprav si sam priden glede spama.

OLS je bolj švoh opcija za produkcijo, ker za vsak config change rabi restart.

Ja to pa je res saj bomo videli pa sprobali pa bom malo porocal kaj bo. Upam da bo delalo ce bo kaka frka grem migriram stvari k vultr-u, so tudi stabilni, sicer drazji ampak delajo zadeve kot treba.

Ols sicer meni dela taenkeat ampak sem sorova ls tudi pa je razlika da priznam smpak bom videl ce bo stvar tame sa kupim owner licenco.

Zgodovina sprememb…

Sem gledal najcenejsa owner licenca za litespeed je 460usd.

1-2 worker, unlimited ram je nekako minimum... V cca. dveh letih pokriješ cost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

pegasus ::

Kaj je poanta teh control panelov, razen da ti dodatno praznejo denarnico? To se sprašujem že 20+ let, od kar sem prvič deployal Plesk v1.5. Rabiš samo ssh, vi in dokumentacijo, pa narediš vse, kar se da ...

pegasus je izjavil:

Kaj je poanta teh control panelov, razen da ti dodatno praznejo denarnico? To se sprašujem že 20+ let, od kar sem prvič deployal Plesk v1.5. Rabiš samo ssh, vi in dokumentacijo, pa narediš vse, kar se da ...

Ja saj je vse fajn pa prav ampak ni mi to za osebno uporabo, saj stranke tudi pac pridejo kdaj pa kdaj gor na panel in si urejajo kako stvar z epošto itd. Ker mam omogočen dostop za druge račune. In pač moram ponudit nekaj kje se znajdejo. sicer je teh dosotpov malo, ker meni večinoma prepustijo, je pa jih nekaj, ki pač prosijo za dostop.

pegasus je izjavil:

Udobje, prihranek na času, itd. Sploh v multi-user sistemu.
Sicer pa eno ne izključuje drugega. Vsakdo ve zase, kaj mu kje pride prav.
So pa danes za osebno rabo na voljo čisto solidni open-source paneli (drugi post zgoraj).
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Samael je izjavil:

pegasus je izjavil:

So pa danes za osebno rabo na voljo čisto solidni open-source paneli (drugi post zgoraj).

Jap res je, saj avgusta se licenca seke iztece do takrat pa nam moznost eksperimentirat s tem directadminom pa z nastavitvami, configi in s prevodi ker zgleda da vsi ze movajo on na DA (webicom, neoserv, hitrost.net, gigaspark, zabec..., webtasy pa ne vem kako so pod to firmo spadsjo domenca domovanje pa sishell-sicer so neki namigi da imajo DA ampak nimajo ponudbe posebej pa nikjer je pise kak panel majo).

Vem pa da recimo webicom in hitrost.net sra 80% ze na direct admin platformi le neka kopica iporsbnikov je na cpanlu pa tile bodo tudi presaltani na DA, saj je cpanel predrag.

Neoserv se stremi na cpanelu ampak ponuja alternativo DA, tudi gigaspark stremi na plesku pa tudi ze ponuja DA.

Zabec recimo pa uporabniku ponuja obe opciji si lahko zbere kero platformo bi rad upprablo.

Kak se oa tice webtasy podjetja kamor spadajo domovanje domenca in sishell tam nic kaj ne pise je pa cpanel se ta glavni.

Bom preizkusil malo tale DirectAdmin, mi kirda lahko to kaj bolje oredstavi ali pove kj vec kak se to skonfigurira itd??

Pa tale digital ocean se morda ma lifetime licence?

Pa najbolj pomembna zadeva kaj me zanima pri tem DA-ju kako je z dns-om? V plesku trenutno je zadeva v celoti avtomatizirana, kar je dobro in potrebno za lets encrypt certifikate-saj se tile samodejno obnavljajo vsake 3 mesece, da pa preverijo dostopnost in delovanje domene med izdajo (vsaj tako je v plesku) izdajo en skrivni kljuc oz sifro, katera se v plesku, kjer je dns avtomatiziran samodejno vpise not in se par mimutk pocaka in refresaa pa je certifikat aktiven oz obnovljen.

Ta avtomatizacija je dobra da pol ne rabis rocno vse nastavlan in preurejat ampak se pac "avtomatsko" zadeva resi ali kako naj povem.

Kak je s tem DNSom v Directadminu??

Ales ::

Patrik0 je izjavil:

Pa najbolj pomembna zadeva kaj me zanima pri tem DA-ju kako je z dns-om? V plesku trenutno je zadeva v celoti avtomatizirana, kar je dobro in potrebno za lets encrypt certifikate-saj se tile samodejno obnavljajo vsake 3 mesece, da pa preverijo dostopnost in delovanje domene med izdajo (vsaj tako je v plesku) izdajo en skrivni kljuc oz sifro, katera se v plesku, kjer je dns avtomatiziran samodejno vpise not in se par mimutk pocaka in refresaa pa je certifikat aktiven oz obnovljen.

Ta avtomatizacija je dobra da pol ne rabis rocno vse nastavlan in preurejat ampak se pac "avtomatsko" zadeva resi ali kako naj povem.

Le wildcard Let's Encrypt certifikati se v Plesku verificirajo preko DNS, ker HTTP challenge pač pri njih ni mogoč, sicer pa Plesk uporablja HTTP challenge za verifikacijo.

Ales je izjavil:

Patrik0 je izjavil:

Le wildcard Let's Encrypt certifikati se v Plesku verificirajo preko DNS, ker HTTP challenge pač pri njih ni mogoč, sicer pa Plesk uporablja HTTP challenge za verifikacijo.

Kako pa je to pac pri directadminu? Namestis na nek server pa mas neko domeno "server.com" in ti dodas to domeno v da in je to to? Kak pol nastavis pa uredis hostname? Kak urejas pol od domen name serbetje? Kaj v primeru ce se odlocis uporabit external dns recimo od digital ocean al pa npr cloudflare dns itd da uredis npr sinhronizacijo med platformama da je dns sinhroniziran in avtomatiziran?

Aja pa tale DA nima slucajno lifetime licenc?

Zgodovina sprememb…

Ne več.
Tudi interne DC licence (brez Pro Pack-a) so nekako s tem letom ukinjene.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Ne več.
Tudi interne DC licence (brez Pro Pack-a) so nekako s tem letom ukinjene.

No skoda, kako pa je s tem dns-om ce kdo kaj ve?

Nimam pojma, z DA nisem imel opravka že več kot 10 let, vps je imel takrat mislim da 256MB memory :) ampak najbrž je enako kot v vsakem control panelu. Torej (predvidevam) nastaviš default nameserverje + opcija za posamično domeno dodati custom nameserver. Saj v principu je vedno enako.
Jaz sem razvadil in z izjemo nekaj starih domen, kjer imam še vedno HE dns, uporabljam samo še cloudflare dns.
Samael != Samuel

webicom ::

Patrik0 je izjavil:

Samael je izjavil:

pegasus je izjavil:

Jap res je, saj avgusta se licenca seke iztece do takrat pa nam moznost eksperimentirat s tem directadminom pa z nastavitvami, configi in s prevodi ker zgleda da vsi ze movajo on na DA (webicom, neoserv, hitrost.net, gigaspark, zabec..., webtasy pa ne vem kako so pod to firmo spadsjo domenca domovanje pa sishell-sicer so neki namigi da imajo DA ampak nimajo ponudbe posebej pa nikjer je pise kak panel majo).

Vem pa da recimo webicom in hitrost.net sra 80% ze na direct admin platformi le neka kopica iporsbnikov je na cpanlu pa tile bodo tudi presaltani na DA, saj je cpanel predrag.

Neoserv se stremi na cpanelu ampak ponuja alternativo DA, tudi gigaspark stremi na plesku pa tudi ze ponuja DA.

Zabec recimo pa uporabniku ponuja obe opciji si lahko zbere kero platformo bi rad upprablo.

Kak se oa tice webtasy podjetja kamor spadajo domovanje domenca in sishell tam nic kaj ne pise je pa cpanel se ta glavni.

Bom preizkusil malo tale DirectAdmin, mi kirda lahko to kaj bolje oredstavi ali pove kj vec kak se to skonfigurira itd??

Sem lastnik WebiCom-a in bi samo nekoliko popravil tole informacijo. Pri nas nimamo niti približno 80% Directadmin gostovanj. GLede na ekstremno visoke cene cPanel licenc bi si to tudi sam želel ampak žal je relanost popolnoma drugačna. Zaenkrat je procent teh strank, ki izbere Directadmin zelo majhen. Directadmin je sicer dobra kontrolna plošča in jo brez zadržkov lahko priporočam vsakomur res pa je, da vsaj zaenkrat je cPanel še vedno boljša kot Directadmin. Kot sem omenil prej pa je cena cPanel-a absolutno previsoka in od leta 2019, ko je prišla prva ekstremna podražitev se potem vsako leto draži še za približno 12% do 13% lansko leto pa se je podražila celo dvakrat. Da pravzpaprav večina nas ponudnikov dela za te velikane niti ne bom zgubljal besed ampak žalostno je, da vse podražitve gostovanja, ki so seveda padle na pleča naročnikov gredo naprej lastnikom cPanel-a in ne pomenijo, da se mi ponudniki "bogatimo". Sam bom zelo vesel, če se bo trend začel počasi obračati in bo cPanel dobil pravega konkurenta, ker edino to lahko ustavi nenehne dražitve cPanel-a ampak, da bi Directadmin lahko postal pravi konkurent bo moral še malo dodelati sistem v prvi vrsti pa nekako pridobiti ljudi, da se bodo raje odlčili za Directadmin. Pri nas recimo Directadmin gostovanje stane manj kot cPanel gostovanje ampak še vedno bo večina naročila cPanel gostovanje.

Se opravicujem, sem mislil hitrost.net oni so vec ali manj na directadminu.
Sem bil stranka neoserva in webicoma in imam toliko spletisc in aplikacij, da se mi pac cenovno splaca it na svoj vps - imam ogromno posllovnih spletisc od posameznikov in privatnikov oz firm z maili in spletnimi hrambami itd. - sem med drugimi tudi sam postavlal aplikacije in spletisca in jih tudi vzdrzujem. Se je tega nekaj nabealo in reseller pri nas pac stane toliko koliko me pri hetznerju stane vps z nadzorno plosco.

Moram pa priznat: neoserv je najbolsi kaj se tice podpore pa dobro infrastrukturo majo
Webicom pa pohvalim kaj se tice stabilnosti strukturenin pa kaj se tice "radodarnosti resursov"-pri webicomu za pakrte gostovanja dobim vec resursov vec nidov vec domen in vsz lahko dodam, neoserv ni tak ful radodaren. Pa webicom recimo ponuja poslovenjen cpanel pa vec moznosti glede konfiguracij je sem opazil-mam pac vec prostosti-pri neoservu tega ni toliko, na oa neoserv plus ker pac ba vseh psketih pojujajo litespeed, pribwebicomu ce se ne motim mas lutespeed hosting pisebej pa druga cena je.

Sta pa oba, webicom in neoserv, moja najlubsa ponudnika v sloveniji.

Patrik0 je izjavil:

Samael je izjavil:

pegasus je izjavil:

Mislim, da so hitrost že od nekdaj na DA. cPanel že par let navija cene licenc in s tem ponudnikom odžira profite. Pri nas nudimo že dolga leta obe opciji, čeprav cPanel bo sčasoma odšel. Plesk ima istega lastnika, ne navijajo pa še cen, morda je to le vprašanje časa.

DA seli zadeve v Pro Pack, tako da vse tudi ni rožnato. Hočeš več features? Plačaj.

Ni pa DA tako preprost za neukega. Kar mogoče ni slabo. "Summer" hosting providerjev je ogromno.

mmitech ::

glejte še mmitech.info

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
234195 (1492) starfotr
»

Priporočila za VPS hosting

Oddelek: Omrežja in internet